Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם בכמה זמן, לאחר לחיצה ממושכת על הקלאץ', או אפילו בלחיצה רגילה, בעת שדוושת הקלאץ' עולה נשמע קנאק חלש (תיאור הרעש בהמשך). לאחר הקנאק קשה יותר לשלב להילוך. חבר נתן לי שתי תקלות שיכולות לגרום לזה:

א) כבל קלאץ' לא תקין.

ב) הגלג"ש של הקלאץ' (הוא קרא לזה ראצ'ר) מפספס ויורד שן, וזה נשמע כמו הרעש שאני שומע.

מישהו נתקל בבעיה?

דבר נוסף, איפה כדאי לתקן - מרכזי/ מנור/ כ"ס/ ראשל"צ?

פורסם

היי,

הייתי ממליץ להתחיל מהקל אל הכבד ולהחליף קודם כבל קלאץ' (לא יקר במיוחד - אם אינני טועה סדר גודל של כ-200 ש"ח)

לגבי המלצה למוסך - ממליץ על מוסך ניסידן מורשה רנו בא.ת הישן של נתניה.

טיפלו ברכבי היום והיו מאוד מקצוענים והוגנים (כתבתי על כך בפורום מועדון רנו)

בברכה,

אייל

BMW M135I

פורסם

לאחר חיפוש, נתקלתי בהודעה הבאה של בני ל. :

שלום

ברנו קלאו אין כיוון מצמד וזהוא איך שבא לך.......

ברנו יש מנגנון שינים מפלסטיק שמותקן על דושת המצמד

ויתכן שמנגנון זה נישבר ודורש החלפה (המנגנון הולך אם הדושה עצמה

קומפלט).

סיבה נוספת השטיח חדר מתחת לדושות ומפריעה ללחוץ על דושת המצמד.

אפשר עוד פרטים?

פורסם

מכיון שאתה מר"ג, אתה יכול לפנות אל 2 המוסכים הפרטיים (לא מורשי יבואן) שמתמחים ברנו ומכירים גם את הקליאו ספורט:

1. "מוסך שאפט" שבסמטה מדרך מנחם בגין 62 ת"א, טל' 03-5379999 ובקש את ניצן או דודי.

2. "מוסך אמיר & חזי" שברח' יצחק שדה 5 ת"א (מיד ימינה אחרי סנקר), טל' 03-5611987 או לאמיר 050-5761340 או לחזי 052-8209029.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

דניאל, גם בנושא זה נתקלתי. הדעה לא היתה חד משמעית, ועל כל מילה טובה שנאמרה נשפכו שתיים רעות.

חבל שאין מוסך מורשה יבואן שכל רכבי המועדון יכולים להכנס אליו בראש שקט וביודעין שהם מכירים את רכבם.

רפי, תודה על העזרה. אתקשר ביום ראשון על הבוקר לראות אם הם מכירים את הבעיה.

פורסם
א) כבל קלאץ' לא תקין.

ב) הגלג"ש של הקלאץ' (הוא קרא לזה ראצ'ר) מפספס ויורד שן, וזה נשמע כמו הרעש שאני שומע.

החבר שכח תקלה אפשרית נוספת שלדעתי היא זו שקיימת אצלך. אצבעות הפלטה שחוקות בנקודת המגע עם מייסב הלחץ או המוביל של מיסב הלחץ שחוק. התיקון כרוך בפירוק הגיר מהרכב והחלפת מצמד או מוביל.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שכחתי לעדכן.. :roll:

לאחר קריאה מעמיקה בקליאו-ספורט.נט, שם הגיעו למסקנה שקנאקים כאלו מגיעים מכיוון תושבת (מנוע) העצם - הוחלפה כלאחר כבוד תושבת העצם. וראו פלא - problem solved.

אז לכל מי שיש קנאקים בעת האצה/בלימה חזקה - הבעיה היא ככל הנראה בתושבת העצם שהלכה לעולמה.

פורסם

לא הבנתי איך זה קשור...

השרשור שהקפצת מתאר בעיה אחת (רעש חלש בלחיצה על הקלאץ') וההודעה האחרונה מדברת על בעיה קלאסית ומוכרת אחרת לגמרי (דפיקות בהאצה חזקה).

ניר

פורסם

ככה זה שהשכל בתחת ניר:lol:

כל מקרה זיו,אין לך מה לדאוג יותר מידי,דור לפני שהוא מכר לך את הרכב עשה טיפול קומפלט והחליף קלאץ' וכל מה שקשור לקלאץ'...

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

ניר, אין ממש קשר בין התקלה שלי לשלך. לא היו לי דפיקות בהאצה חזקה, אלא אחריה. האצתי חזק, דחפתי קלאץ', הכנסתי להילוך הבא, מרים קלאץ' - ונשמעים 1-3 קנאקים, תלוי כמה ההאצה היתה חזקה.

את הבעיה המוכרת שציינת אני מכיר גם כן . שמתי לב שהיא שכיחה יותר בדור שני. אני רק אציין שלא נתקלתי בה אצלי.

הקשר ביניהם הוא הפתרון של הבעיה, התסמינים שונים.

לא מצאתי מישהו נוסף שנתקל בבעיה כמו שלי, מלבד מוסכניק אחד, ולכן אני מזכיר את התסמין הנוסף של הבעיה, שהיא דפיקות חזקות בבלימה/האצה, שזה סביר להניח מה שיקרה ברוב הקליאו ספורט.

אורן, אני יודע ואני מודה לו על כך. לא נחשד ולו לרגע אחד שהפלטה היא הבעיה.

כמו שאמרתי - לא הרבה נתקלו בבעיה ולכן היה קשה לזהות אותה. שני מוסכים מורשים נפלו בזה. האחד האשים את הדוושה של קלאץ' והשני את הגיר. שניהם טעו כמובן ואת הבעיה זיהה משה מ"שיר שיפורים" בישוב גינטון (מומלץ!). התושבת הוחלפה במוסך מורשה ("המכונן") ויידעתי את הבוחן הראשי בתקלה והסיבות לה. נקווה שיזכור זאת להבא.

פורסם

התקלה שכיחה במגאן I עם גיר ידני ואני עצמי החלפתי בעקבות אותה תופעה פעמיים תושבת גיר כאשר הייתה לי את המגאן.

תושבות בקליאו מומלץ להחליף כולן יחד אחרת תוך מס' חודשים התושבת שהייתה חדשה תתבלה הרבה יותר מהר.

ודבר אחרון, להחליף תושבות זה לא מפסיק - צריך לדעת למקם אותן כמו שצריך במיוחד את התושבת מנוע על מנת למנוע דפיקות בהאצה.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...