Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם שמן מנוע הורס גומי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן ולא .

שמן המנוע עומד בתקנים אשר קבעו יצרני הרכבים .ואיגוד המהנדסים באמריקה.

במנוע יש גומיות במובילי השסתומים . מחזירי השמן . וצינור הנשם .

עם גומיות אלו . אמור שמן המנוע לעבוד בהרמוניה ולשמור עליהם .

הבעיה היא - לגומיות יש אורך חיים נתון והם מאבדות מתכונותיהן . לאורך הזמן .

ונוצר " מצב שבר " סדקים וקרעים בגומיות . איבוד הגמישות והאטימה .( הגומיות לא תקינות )

במצב זה - שימוש בשמן מנוע סינטטי לדוגמה ( במנוע אשר עבד תמיד עם שמן מינראלי ). יאיץ את היתפרקות הגומיות .

השמן הסינטטי לא פירק או הרס את הגומיות - הן היו כבר לא תקינות . השמן זרז זאת .

( ומנגד חברת AMSOIL יצרנית שמנים סינטטים טוענת בפירסומיה ובמחקרים הצמודים להם . כי

גומיות במנועים אשר עבדו לאורך זמן עם שמן סינטטי . שמרו על מבנה וגמישות יותר זמן. משמן מינראלי .. )

לכן .לכל שמן יש את היעוד שלו . השאלה היא - התאמת הרכב השמן לסוג הגומיות ( צנרת למים .לואקום.במנוע .וכו..)

מאחר ולא ציינת את סוג הגומיות בהן מדובר . אין אפשרות לדעת אם שמן מנוע ישמור עליהן .או יהרוס .

- אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כפי שצוין, זה תלוי בסוג הגומי. אטמי גומי של מנוע עמידים לשמן, לעומת חלקי מתלה מגומי או תושבות מנוע שמגע עם שמן מנוע יהרוס אותם חיש קל (גם אם הוא סנטטי).

אולי נוכל ללמוד יותר על הנושא מחן פרחי מומחה הגומיות שלנו (בין יתר המומחיות שלו).

פורסם

אז ככה

יש לי 205 89 שכרגע עומדת עם רישיונות מוקפאים.

הרכב לפני אוברול מלא.

אני חושש שהגרמושקות יתייבשו.

הציריות במצב מצויין עברו פחות מ 10K.

וגרמושקות הגה חדשות.

נתנו לי כמה עצות.

-למרוח עליהם וזלין.

-למרוח עליהם שמן מנוע.

-למרוח עליהם גריז גרפיט.

-לרסס שמן על בסיס סיליקון.

כמו כן המליצו לי למרוח על הצמיגים באזור הדופן גם שמן מנוע על מנת שלא יתיבשו ויסדקו.

חשוב לציין שהרכב לא נוסע! בטח שלא עם שמן עליהם.

שאלה נוספת:

האם ניתן להחזיר לגומי את הגמישות שלו, לאחר שזה איבד אותה?

לגביי הנקודה ששמן מינרלי מזרז בלא של גומיות על פני שמן חצי סינטטי או סינטטי מלא .. זה חדש לי. מעניין.

בברכה

mush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

גומיות מאבדות מבנה ( כשל ) בשני מצבים .

מצב עבודה - הן נשחקות . עומדות בלחץ ושיחרור .חיכוך. שחיקה. מאבדות גמישות . ונשברות .

מצב שינוי טמפרטורה - מעבר בין חום לקור . חום קיצוני מעבר לעמידות החומר .

קור קיצוני . מעבר לעמידות החומר.

במצב הנוכחי . אני לא מוצא סיבה . לצפות אותם .בחומר הגנה .( הן לא במצב לחץ קבוע )

רצוי לכסות את הרכב . כדי למנוע כניסת אבק. ושמירת טמפרטורה מאוזנת .ולישר את ההגה .

אחת לשבוע - להוריד כיסוי לחצי שעה. ולאוורר את הרכב מלחות . בשמש לא חזקה .

הבעיה היא הצמיגים - אותם היה רצוי לפרק ולאחסן . במקום קריר . כאשר הרכב עומד במקום יש לחץ קבוע .

בנקודה אחת בלבד של הצמיג .והצמיג יכול לאבד את המבנה .

אם מדובר על 2-3 חודשים .אל תוריד צמיגים . אבל כאשר אתה מאוורר את הרכב . הזז אותו ממקומו כ 40 ס"מ .

כך שכל פעם . יהיה לחץ בנקודה שונה .

- יש ספריי מגן לצמיגים מיוחד. ורצוי להשתמש בו . אפשר לקנות ב ( הום סנטר . אייס .אוטו דיפו וכו ..)

אבל - צריך לרסס את כל הצמיג כולל הדופן הפנימית .

ואם בכל זאת אתה רוצה לשמן את " הגרמושקות " - ( אני אוהב את השם ) גריז רגיל מספיק .אולם קח בחשבון .

כי אבק. ועלים יבשים. יצמדו אלייהן .

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כמו כן המליצו לי למרוח על הצמיגים באזור הדופן גם שמן מנוע על מנת שלא יתיבשו ויסדקו.

אתה קצת מגזים, גומיות לציריות או הגה די זולות ואם הם יתייבשו החלפתם לא תהיה סיפור יקר. כמובן שגומיות אלו עמידות לדלקים ושמנים וציפוי בגריז יכול לסייע בשמירתם מעט.

צמיגים, נפח ללחץ המקסימלי ודאג שלא יהיו חשופים לשמש -אל תמרח עליהם כלום.

פורסם

במאזדה RX8 הייתה בעיה ששמן סינטטי תקף אטם מגומי והרס אותו, בעקבות כך הייתה הוראה על שימוש בשמן מינרלי בלבד בכל RX8.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...