Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה, התקבלתי להתלמדות במכונאות רכב במוסך בצפון הארץ.

אני מתחיל בקרוב והייתי רצה לדעת כמה נקודות, משום שבעל המוסך לא נגיש כרגע.

1) האם ניתן דרך "התלמדות", להגיע לרמת ידע גבוהה במכונאות רכב?

2) אם כן, תוך כמה זמן?

3) האם נהוג לבקש כסף במשך ההתלמדות (משהו בסגנון של שכר סמלי)?

תודה לעונים.

פורסם

לחבר

ראשית רוצה לאחל לך בשעה טובה ושתצליח

1 כן ,זו הדרך היחידה

2 לדעתי ,שנתיים שלוש עד למעמד של עובד מן השורה בשכר

3 כן

יגאל

פורסם

לגבי רמת הידע, תלוי מי החונך שלך, בידע שלו ורמת הנכונות שלו לשתף.

אבל בסופו של דבר, מעבודה במוסך לומדים איך לפרק ולהרכיב חלקים ולא בדיוק איך הדברים עובדים, ידע שדרוש כדי להגיע לרמת אבחון.

אם ברצונך להתקדם בענף תצטרך במקביל להרשם ללימודי ערב להנדסאות רכב, או לאחר פרק זמן של 3 או 4 שנים וותק ללימודי מכונאות שלב 3.

לדעתי מגיע לעובד מתלמד משכורת כמו לעובד רגיל.

פורסם
2 לדעתי ,שנתיים שלוש עד למעמד של עובד מן השורה בשכר

תודה על התגובות.

האם אתה בטוח במשך הזמן שלוקח להגיע לרמת הידע הזאת?

אסביר את מצבי,

אני עברתי להתגורר בצפון למשך שנה וחצי בלבד, אני מהשרון במקור.

משום שאני נמצא במסלול צבאי מסוים. אני אקדיש להתלמדות כ-40 שעות חודשיות בלבד.

אחרי שנה/שנה וחצי אני חוזר לביתי, ואני לא מתכוון לעסוק במקצוע בעתיד הקרוב, אולי כסטודנט, מי יודע..

אז שאלתי היא,

האם הזמן המועט בו אני אתלמד יספיק לי כדי להגיע לרמה סבירה כלשהי בה אוכל לטפל בעתיד ברכבי בביתי שלי?

או לקחת על עצמי פרויקט שיפוץ של רכב ישן?

שבת שלום,

ותודה לעונים.

פורסם

אתה יכול לפרק ולהרכיב רכב אצלך בגינה, ושיתפקד אח"כ בצורה מושלמת ללא שום ידע מוקדם. תשקיע בספרות טכנית וכלים, ותעבוד ע"פ ההוראות.

אני נכנסתי לעבודה באבחון ובניהול טכני במוסך יבואן ללא שעבדתי דקה קודם בענף הרכב. אם השאיפות שלך גבוהות יותר מאשר עבודה על הח' בלמים ושמן, אני חושב שזו תהיה טעות להתחיל מלמטה. לך תלמד הנדסאי רכב, תוציא הסמכה של ניהול מוסך, ותצנח למקום שאתה רוצה מלמעלה. בהנחה שיש לך את הראש המתאים לזה, כמובן.

פורסם

אוכל לומר לך באופן כזה

שגם לאחר חמישים שנה ,תמיד יבוא אותו רכב עם תקלה,אשר תדיר שינה מעינך,הכוונה שלי היא ,אתה תלמד לא לשבור ברגים ולא לשבור חלקי אלומיניום מורכבים ,איך להרכיב מחברי צינורות מבלי לפגום בהברגה,תפתח שרירים בגב של מתעמלת קרקע, ואיך לפתוח ברגים חלודים, שבורים ,בעלי ראשים שחוקים ,התמודדות עם התקנת חלקי מתלה ,הוצאת מנועים ותיבות והרכבתם.

הסכוי שתפגוש את כל אלה כולל כל הסטואציות בשנה אחת נראה לי קלוש ,עקומת הלמידה שלך תעלה בהתאם לבעיות אותן תפגוש ותתמודד מולן

יגאל

פורסם
אתה יכול לפרק ולהרכיב רכב אצלך בגינה, ושיתפקד אח"כ בצורה מושלמת ללא שום ידע מוקדם. תשקיע בספרות טכנית וכלים, ותעבוד ע"פ ההוראות.

אני נכנסתי לעבודה באבחון ובניהול טכני במוסך יבואן ללא שעבדתי דקה קודם בענף הרכב. אם השאיפות שלך גבוהות יותר מאשר עבודה על הח' בלמים ושמן, אני חושב שזו תהיה טעות להתחיל מלמטה. לך תלמד הנדסאי רכב, תוציא הסמכה של ניהול מוסך, ותצנח למקום שאתה רוצה מלמעלה. בהנחה שיש לך את הראש המתאים לזה, כמובן.

אין בענף הזה הצנחות מלמעלה, ואתה מקרה בהחלט נדיר. אף אחד שאני יודע או מכיר לא צנח לתפקיד מנהל טכני במוסך או מנהל עבודה ישר מהנדסאים. ומי שכן לא שרד.

פורסם

שבתי להתייעצות,

ידוע לי שבענף המוסכים אין דבר כזה שעובדים בלי ביטוח. זה מסוכן ועלול לעלות ביוקר.

עברתי 5 מוסכים שדחו אותי משום שלא היה לי ביטוח.

המוסך ה6, קיבל אותי ואמר שהוא סידר כבר את הביטוח.

היום התברר לי שלא דובים ולא יער = לא סודר לי ביטוח.

אז כמה שאלות לי אליכם:

1)האם בתור מתלמד ללא שכר אני יכול לבקש מביטוח לאומי לבטח אותי במסגרת התשלום לביטוח לאומי?

2) או שעליי לרכוש ביטוח לנפגעי עבודה דרך חברת ביטוח פרטית, ואז זה יעלה לי כסף. השאלה היא: כמה?

3) למה בעצם בעל המוסך לא יכול לבטח אותי כעובד שלו ודורש ממני לבטח את עצמי, מה ההגיון בכך?

פורסם
לגבי רמת הידע, תלוי מי החונך שלך, בידע שלו ורמת הנכונות שלו לשתף.

אבל בסופו של דבר, מעבודה במוסך לומדים איך לפרק ולהרכיב חלקים ולא בדיוק איך הדברים עובדים, ידע שדרוש כדי להגיע לרמת אבחון. - הערה מצויינת וניתן לראות זאת גם בפורום אצל מכונאים מסויימים.

אם ברצונך להתקדם בענף תצטרך במקביל להרשם ללימודי ערב להנדסאות רכב, או לאחר פרק זמן של 3 או 4 שנים וותק ללימודי מכונאות שלב 3.

לדעתי מגיע לעובד מתלמד משכורת כמו לעובד רגיל.

לפותח האשכול,

במקביל לעבודה במוסך תרכוש ספרות, כול ערב תחרוש ותלמד ותשנן.

אם אתה רוצה ספרות לימוד בשפה האנגלית+תמונות צור קשר איתי יש לי חומר במשקל כבד חינם אין כסף.

איזה כייף לי :)

פורסם

http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/C4495F22-ED0A-4E6E-80B8-82855C6E67B7.htmלחבר

על פי דיני העבודה ,"חוק החניכות", הנך נמצא תחת ההגדרה של עובד ,מבחינת דיני הנזיקין על ה"מעביד" (המוסך ) לדאוג על פי החוק ,ל"ביטוח חבות המעבידים", כלומר כל נזק אשר יגרם לך במהלך עבודתך במוסך

כמובן שבעל המוסך אינו חייב להעסיקך ,אבל זוהי תוספת תשלום זניחה .

לדעתי המשך לנסות כדי שתגיע למוסך מסודר אשר יבטיח את זכויותך ,ויש לך כאלה

בהצלחה אל תתייאש

יגאל

פורסם
http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/C4495F22-ED0A-4E6E-80B8-82855C6E67B7.htmלחבר

על פי דיני העבודה ,"חוק החניכות", הנך נמצא תחת ההגדרה של עובד ,מבחינת דיני הנזיקין על ה"מעביד" (המוסך ) לדאוג על פי החוק ,ל"ביטוח חבות המעבידים", כלומר כל נזק אשר יגרם לך במהלך עבודתך במוסך

כמובן שבעל המוסך אינו חייב להעסיקך ,אבל זוהי תוספת תשלום זניחה .

לדעתי המשך לנסות כדי שתגיע למוסך מסודר אשר יבטיח את זכויותך ,ויש לך כאלה

בהצלחה אל תתייאש

יגאל

תודה על התגובות.

דיברתי עם סוכן ביטוח.

הוא אמר שיש 2 דרכים שנפסלו:

1) ביטוח לאומי יבטח אותי. נפסל, משום שאיני מקבל שכר.

2) להיות מבוטח ע"י העסק מתוקף חוק החניכות. נפסל, משום שחניך הוא בעצם אדם שנשלח ע"י גוף מסוים. ויש לו שכר סמלי.

אני במעין סטטוס של "מתנדב/מתלמד".

שאני בעצם מקבל את הידע בחינם ואין לבעל העסק אפילו אפשרות לכסות אותי בתור שכיר שלו משום שיש לי מעמד מיוחד.

עד כאן למי שמעוניין לדעת על הנושא.

לסיכום,

אני צריך לבטח את עצמי. מבירור קצר שהעלתי זה יסתכם ב50-100 ש"ח בחודש.

ככה שזה לא מה שיהרוג אותי. אני אבטח את עצמי.

תודה לעונים.

• תוכן חדש...