Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים יש לקליאו (ספורט דור ראשון 2001) בעיות התנעה.

הבעיה מתבטאת בצליל מתנע חלש בנסיון התנעה ראשון, מלווה לפעמים בנפילת המתח ברכב עד רמה של איפוס רדיו+מחשב דרך.

בנסיון התנעה שני (כמה שניות אחרי הראשון) האוטו מתניע תקין.

מצבר הוחלף בינואר 2005 ולא עשה בעיות עד עכשיו.

מפלס מים מזוקקים במצבר תקין (היה חסר טיפה ב2 תאים והשלמתי, זה לא השפיע על הבעיה. בכל מקרה החוסר היה מזערי)

מתח הדקים כאשר המנוע דומם לאחר נסיעה 12.6 וולט.

לא יצא לי למדוד עדיין מתח הדקים לאחר מנוחה של כמה שעות, אם זה חשוב אני אמדוד מחר.

נורת טעינה לא נדלקת בזמן נסיעה, ואין שום בעיה בזמן נסיעה.

הבעיה מתרחשת גם לאחר שהאוטו חנה רק 4-5 שעות, כך שלא סביר שמדובר בזליגה איטית כלשהי.

החשד שלי הוא מגעים רופפים בהדקי המצבר.

לא נשמע לי סביר שהמצבר עצמו הלך, כי אז בנסיון התנעה שני לא הייתי מצליח להניע.

ניסיתי לנקות בעזרת מים חמים (ללא פירוק הכבלים מההדקים, לא היו לי כלים מתאימים) וזה עזר באותו יום שזה בוצע (חמישי) אבל הבעיה חזרה.

נראה לי שדרוש ניקוי יותר רציני.

מה חושבים המומחים?

איך בכלל מפרקים את הברגים שמחזיקים את הכבל שמגיע להדקי המצבר? עם מפתח קטנטן? הגישה לא ממש נוחה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אתה יכול ללכת לאייס, או לאוטו דיפו, לבקש יפה מפתח למצבר, והם ייתנו לך. פתח, סגור בעדינות, וחזור הביתה. קח חומץ וסודה לשתיה. שים את כל השקיק של הסודה לשתיה בכוס, הכנס את הדקי המצבר, ואז שפוך את החומץ. אתה תראה תסיסה. זוהי תגובה כימית בין סודה לחומץ. זה בד"כ יוריד לך את כל הזבל שעל ההדקים אם הם חלודים, יש סיכוי שהם יאכלו לגמרי, ולא יישארו לך הדקים!!! על אחריותך בלבד!!!. לאחר מכן שטוף את ההדקים במים,קח צמר פלדה, ושפשף קלות את ההדקים. מרח וזלין, או גריז, וחזר אותם חזרה, וממש חזק. לא עזר? לך לכיוון אלטרנטור. פה גש כבר לחשמלאי.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

יובל, אכן תנקה קודם כל את הדקי המצבר. כדאי לאחר הנעה לבדוק את המתח שיוצא.

מה שאמרתי לך במפגש לא תקף היות והשעון מתאפס. אצלי במגאן בזמנו, השעון התחיל להתאפס (היה ככה שבוע) ולאחר מכן המצבר פשוט מת.

Veni Vidi Vici

פורסם

יש לגשת לחשמלאי לבדיקת טעינת מצבר- מצברים לא מקוריים(כל המצברים שבאים אחרי המצבר ה-1 שהיה עם הרכב מהחברה), נוטים להתפגר בין שנתיים וחצי לשלוש.

כנראה שמצברך- עבר זמנו בטל קורבנו ואין מה לעשות.

אם המצבר דפוק ולא תחליף בזמן-תקח גם את האלטרנטור שלך למנוחת עולמים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יובל, אתה מתקרב לשלוש שנים, זה סביר שהוא גוסס.

אצלי הוחלף המקורי אחרי שנתיים וחצי ואני החלפתי לא מזמן עוד מצבר אחרי שנתיים וחצי ותרחיש דומה של התנעות קשות ואיפוס מחשב.

ניר

פורסם

טוב, בסוף כן יש לי מפתח מתאים (8 מ"מ)

ניקיתי את ההדקים (וגם את המשטח הפנימי של החבקים האלו שמתחברים אליהם) ע"י נייר זכוכית עדין וחיברתי חזרה.

אין הבדל, עדיין ההתנעה לא מצליחה (אין רעש סטארטר, נפילת מתח) בנסיון ראשון וכן מצליחה בנסיון שני.

אם המצבר גוסס, למה הנסיון השני מצליח? הייתי מנחש שאם אין לו מספיק כח לסובב את המתנע בהתחלה, אז בטח שאחרי המאמץ של הנסיון הראשון לא יהיה מספיק כח בנסיון הבא.

מתח הדקים מדוד לאחר 12 שעות מנוחה: 12.38 וולט.

מתח טעינה: 14.35 וולט.

פורסם

מתח ההדקים מאט נמוך מדי. המינימום אמור להיות בסביבות 12.5 וולט.

האם המצבר נבדק תחת עומס? יכול להיות שאחד התאים במצבר לא תקין ותחת עומס גורם לנתק ולכן אין מספיק מתח בכדי להניע את הרכב.

פורסם

אין לי יחידת נגדים לבדיקת מצברים בבית :-), כך שעדיין לא בוצעה בדיקה בעומס.

האם בדיקה ע"י עומס המתנע עצמו מספיק אמינה?

הבנתי שיש למדוד בזמן נסיון התנעה ולראות אם המתח צונח מתחת ל-7.2 וולט.

פורסם
אם המצבר גוסס, למה הנסיון השני מצליח? הייתי מנחש שאם אין לו מספיק כח לסובב את המתנע בהתחלה, אז בטח שאחרי המאמץ של הנסיון הראשון לא יהיה מספיק כח בנסיון הבא.

אין לי הסברים אבל באותה מידה לא הבנתי איך אצלי היה לו מספיק כח להתנעה אבל לא בשביל להחזיק את המחשב (אותם איפוסים חוזרים של המחשב אחרי יותר מכמה שעות שהרכב עומד).

עדיין זה נפתר לגמרי ע"י החלפת המצבר.

פורסם

אני אבדוק מתח בעומס ונראה מה התוצאה.

אם באמת המצבר גוסס, איפה אפשר להשיג מצבר (55AH) במחיר טוב?

ב"קרסו" אני מניח שיקחו איזה אלפיה בכיף, אז לא כדאי.

יש איזה מבצעים מיוחדים (אולי מבצע לחג :roll:) באיזשהו מקום?

פורסם

יש סיבה מיוחדת שצריך ללכת לקרסו כדי להתקין מצבר? :roll:

חפש איפה אתה יכול לקנות מצבר "שנפ" שתואם את המצבר שלך הכי בזול.

זה כל הסיפור.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

ממש לא צריך ללכת לקרסו בשביל מצבר (למרות שהמצבר הנוכחי, שנפ, נקנה ע"י הבעלים הקודם בקרסו!),

אפילו מכונאי-כורסה כמוני הצליח לפרק ולהרכיב חזרה את החיבורים, אז לא נראה לי שצריך איזה ידע מיוחד :-P

מחר אני אנסה למדוד מתח בזמן נסיון ההתנעה כדי לשלול גורמים כמו מינוס שלדה לא תקין וכו'.

אם ייצא נמוך מדי, יש טעם ללכת לחשמלאי לבדיקה יותר מקצועית (ריכוז אלקטרוליט למשל) או שחבל על הכסף וישר לנסוע לאוטו דיפו לקנות מצבר?

נהוג לקחת כסף על בדיקה בכלל? כמה?

• תוכן חדש...