Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב יש בעיה של נפילת טורים לסירוגין כאשר מדליקים את המזגן. כאשר מדליקים את המזגן הטורים עולים בכ200 סל"ד ונשארים יציבים אך לאחר זמן מסויים הסל"ד פשוט נופל לאיזור ה500סל"ד והרכב כולו רועד וכמעט נכבה. הייתי היום אצל חשמלאי במטרה לתקן את התקלה, הוא אמר שצריך לעשות ניקוי מצערת, הניקוי נעשה אך המצב נשאר אותו הדבר, הוא אמר שיכול להיות שזה מנוע הצעדים במצערת, הוא הבטיח להביא לי אחד אחר ולנסות אותו שבוע הבא, כמו כן חובר מחשב סריקה שהראה שכל המערכות ברכב תקינות. בעיה נוספת שיש ברכב היא שכאשר מפמפמים על דוושת הבלם הסל"ד קופץ למעלה עם כל לחיצה, הוא אמר גם שיכול להיות שיש בעיה בשסתום שמחובר בין הבוסטר לסעפת יניקה, ושצריך קודם ליפתור את הבעיה ליפני שחוזרים לבעיה עם הטורים שנופלים בהדלקת המזגן.

מה אתם ממליצים לעשות עכשיו?

בלי קשר לכל הבעיות האלו ראיתי שסעפת היניקה מלאה בפיח ולכלוך, הוא הציע לי לעשות ניקוי של הסעפת, השסתומים המנוע והדלק באמצעות תוספים אחד מסוג BG K44 במכיר של 400 ש"ח ואחד אמריקאי שאני לא זוכר את החברה במכיר של 500 ש"ח.

מה אתם אומרים על זה?

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

אף אחד לא יכול לעזור לי? מחר אני חוזר לצבא ושוב האוטו נשאר עם אותה בעיה, ואין לי למי ליפנות לעזרה חוץ מהאנשים פה בפורום.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

הנה טיפ, בעיות דומות כבר דווחו בפורום, אפילו לדגם רכב כמו שלך.

כפתור החיפוש למעלה בסרגל יכול לסייע לך רבות.

פורסם

קראתי המון שירשורים בנושא, מה שגרם לי להבין שיכולות להיות 1001 תקלות שעלולות לגרום לבעיה שיש לי. קראתי גם את השירשור שלך(DANNIEL) שכתבתה בזמנו על הנושא. בגלל שאני לא יודע מספיק על הנושא הזה אני לא יכול לתת דעה על החשמלאי שפניתי אליו, לפי הרושם נראה שהוא באמת מבין אך לאחר ניקוי המצערת הבעיה נשארה, ליפני שאני יגש אליו להמשך איבחון התקלה אני מעוניין ליבקוד עצמאית מה שניתן לבדוק בתנאים בייתיים. אל המצערת מחובר מנוע צעדים ושסתום שפותח נתיב אויר פנימי בתוך המצערת, לפי מה שאני מבין ברגע שמפעילים את המזגן השסטום אמור להיפתח או מנוע הצעדים אמור ליפתוח את פתח המצערת (אני לא יודע מה אמור לקרות מבין השתים). הרעיון שלי בעצם מיסתכם בכך שאם אני מפרק את מנוע הצערים מהמצערת או את השסטום ומפעיל את המזגן אחד מהם אמור לזוז במטרה ליפתוח נתיב אויר. אם לא תהיה תגובה מהמכלוללים אז כנראה שהם תקולים או שהם לא מקבלים פיקוד מהמחשב לבצע את מה שצריך ואז צריך להמשיך ולחפש הלאה לכיוון חיישנים תקולים וכו'. מה שאני רוצה לדעת זה האם כיוון המחשבה שלי נכון והאם זה לא מסוכן לבצע בדיקה כזו? הכוונה האם לא יגרם נזק כלשהו למערכות מסויימות או כל דבר אחר?

אם אפשר לקבל עצה נוספת בנושא היא תתקבל בברכה.

מעט רקע על הרכב: דייהו רייסר 94 עם 262000 ק"מ. סעפת היניקה מאוד מלוכלכת בפיח וכל דבר אפשרי שחדר לשם מהיום הראשון שהרכב יצא לאויר העולם, גם המנוע, השסתומים והמזרקים מעולם לא עברו ניקוי כך שיש לקחת בחשבון את כל מה שכתבתי כאן. כאשר מדליקים את המזגן מרגישים בנפילה גדולה מאוד בסחיבה של המנוע, הרכב פשוט בקושי זז מהמקום, צריך לתת לחיצה בריאה על הגז כדי לזוז וצריכת הדלק פשוט הופכת לזלילת דלק.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

לאחר הסבר מקיף שקיבלתי מחבר הפורום "חיים יוד", שעזר לי מאוד להבין את האופן שבו עובדת מערכת סל"ד הסרק ברכב שלי(אני מודה לך מאוד), הומלץ לי לעשות ניקוי מנוע צעדים. באמצעות ספריי קרבורטורים ניקיתי את המנוע(שסטום בעצם) ובדקתי שהוא גם עובד כאשר מדליקים סוויץ' ראיתי שהשסטום נע כלפי חוץ. הרכבתי את המנוע חזרה ובדקתי את התוצאות, המנוע נהיה שקט יותר ויותר יציב בסל"ד סרק, אבל כשמדליקים מזגן הטורים נופלים במקום לעלות והרכב ממשיך להיחנק ברגע שעוזבים את דוושת המצערת. המצב נראה שכאילו המנוע צעדים לא מקבל פיקוד ליפתוח נתיב אויר גדול יותר ברגע שמדליקים את המזגן, מה אפשר להסיק מהמצב הנתון?

איזה מיכלולים אחראים על מתן הפיקוד למנוע הצעדים ליפחות יותר את מעבר האויר?

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

אני רואה שאני כמעט היחיד שמגיב בשירשור הזה, אז אם באמת אף אחד לא יודע לעזור לי, אני מבקש לפחות המלצה על בעל מקצוע שידע לתקן את הבעיה. אני מדבר למשל על דני זומרשטיין או בני ל. מי מבינהם יותר מתאים לפיתרון הבעיה כי אני פשוט לא יודע לאיזה תחום שייכת התקלה.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

א: דני לא עובד והוא מחיפה , בני מכונאי מעולה , לי נראה שהבעיה שלך יותר בתחום ההזרקה לכן אני ממליץ על משה זאר מפתח תקוה , תחפס את הכתובת בשירשורים או תשאל את חים יוד .

שבת שלום יצחק

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יצא לי לדבר עם חיים יוד שבוע שעבר ובאמת נראה שהוא מבין,הוא הסביר לי המון על כל המערכת של המצערת, ההזרקה ועוד.

אני גר באשדוד ולא הכפט לי כבר ליסוע לכל מקום בארץ העיקר להגיע לבעל מקצוע אמיתי והגון.

אני יעשה חיפוש נוסף לגבי המכון הזה כי אם אתם ממליצים עליו כנראה שאתם יודעים למה, כמו שגם אמרתי קודם שגם אני התרשמתי לטובה מחיים יוד כשדיברתי איתו בטלפון.

אם יש המלצות לבעל מקצוע שיותר קרוב אלי הן יתקבלו בברכה.

SUZUKI Ignis Sport

• תוכן חדש...