Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יאפ! זה בדיוק מה שתכננתי לעשות בסופו של דבר, אחרי ששקלתי את כל האפשרויות וישבתי איזה שעתיים היום מול

הבאגז' לבחון את כל האפשרויות, אני פשוט אעשה בנייה קטנטנה מתחת לרמקולים האחוריים שלי ומתחת לכל חור

אשים מאורר גדול של 120 מ"מ לפחות, ואני מקווה שזה יפתור את הבעייה, אחרת... אני עוד אחפש לי מיני מזגן לבאגז'

ואגב... מישהו בכאן הזכיר מע' קירור של טרמלטק, ואכן גם על זה הסתכלתי על זה, אבל 2 דברים אחד זה מאד יקר..

והשני, זה לא מספיק גדול בשביל לכסות את רוב המגבר שלי, שהוא באורך 60 ס"מ לפחות! :)

אבל רעיון לא רע.. מעניין באמת אם אפשר להפעיל דבר כזה..

תודה לכולם, על העצות והרעיונות.. מזל שיש את הפורום הזה!

THANKS! =)

זה לא מדוייק, אתה יכול לחבר מס' מאווררים אל המגבר, המערכת היא מרכזית ויש לה כמה יציאות, לדוגמא זה המיכל בלבד:

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=4131

ואליו אתה יכול לחבר מערכת עם מאוורר 120MM של אותה חברה, העניין שזה יכול להגיע מעל 600 ש"ח ושלא נדבר על המילוי שהוא עולה 80 ש"ח.

אבל מערכת כזו יכולה לפתור את הבעיה של התחממות בקיץ לוהט, כי היא מקררת כמו מזגן.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

חברה , בואו נחזור לפרופורציות. לא צריך מערכות קירור מים או קירור בעזרת חנקן במעגל סגור.

כולו אנחנו מדברים על קירור למגבר. 2 מאווררים שיזרימו אוויר מעל הצלעות קירור שלו מספיקות לחלוטין. אם זה לא מספיק מדובר במגבר לא תקין או עומס לא תקין על המגבר.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
חברה , בואו נחזור לפרופורציות. לא צריך מערכות קירור מים או קירור בעזרת חנקן במעגל סגור.

כולו אנחנו מדברים על קירור למגבר. 2 מאווררים שיזרימו אוויר מעל הצלעות קירור שלו מספיקות לחלוטין. אם זה לא מספיק מדובר במגבר לא תקין או עומס לא תקין על המגבר.

חחחח... התחלתי באמת מעט לצחוק מהתגובה הזו, כי הוא צודק אולי קצת הגזמנו עם כל הפתרונות של מקירור אוויר דחוס

ועד לחנקן נוזלי :)

כרגע קניתי 2 מאווררים של 120 מ"מ של EVERCOOL, אני מתכנן לבנות להם 2 פודים קטנים מתחת למגש מפיבר

כאשר מאוורר אחד יוציא אוויר חם והשני יכניס

***לגבי כל אלו ששאלו - אז ככה יש לי קיטו התקנה של 0 גייג' של חב' KICKER, פיוז של 300A

המינוס בהחלט יותר קטן מהפלוס (2 גייג'), והמגבר עצמו הוא 1000RMS ב - 2 אוהם בפועל (4 יציאות)

***עשיתי ניסוי קטנטן כדי לבדוק אם באמת הבעייה לא במגבר או שמא המאוור שבתוכו לא תקין, והשכבתי את הכסאות

האחוריים לפנים, הדלקתי מזגן על 18 מע' וסגרתי את כל החלונות ולהלן התוצאות לאחר נסיעה של שעה עם אימוץ משמעותי

של המגבר!

===>המגבר לא התחמם כמעט, ונשאר בטמפ' מאד נמוכה וטובה, מה שאומר שבסה"כ הכללי הוא עובד פרפקט, רק שכמו

שאמרתי האוורור אצלי בבגאז/ "מחניק" ולוקה בחסר בסרקולציה של אוויר קר (הוא מאד אטום פשוט)

אני מקווה שבימים הקרובים מר' אריאל SQ, יואיל בטובו לשבת איתי ולבנות את הבניות של הפיבר ואז אוכל לשבת ולספר

לכולם מה יצא איך ולמה :)

שוב תודה...

אה וסתם בשביל הידע, מאד הייתי שמח למע' קירור של "טרמאלטק", אולי בעתיד הלא רחוק אכן ארכוש אחת כזו!

בנינו מה זה 600ש"ח-700 ש"ח למע' ששווה 15,000 ש"ח ;)

8) ...So When The Sun Meets The Sky

HU: Eclipse CD7100/F.S: Pioneer TS-C720PRS

F.S : Kicker SS65.2/SAmp: Kicker SX900.4

Sub Amp: DLS A6/Sub: JL12W6V2

פורסם

ואני חשבתי שאני בנאדם לא הגיוני... :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

לענינינו , רק רציתי להזכיר , מגבר שמתחמם זה אינדיקציה שהתכנון שלו מבחינה תרמודינמית הוא נכון. הרעיון הוא להוציא את החום החוצה . מגבר שלא מתחמם מספיק זה דבר מחשיד. השאלה כמובן עד איזה גבול. אני זוכר בהתחלה שהתקנתי את המגברים של גנסיס אצלי הייתי משוכנע שמשהו אצלם לא טוב - הצלעות קירור שלהם אחרי עבודה קשה חמות מאוד וזה אומר שהחום יוצא החוצה ולא נשאר בתוך המגבר.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מגבר צריך להיות חם זה יעודו

הצלעות קרור הכי טובות הן אלו שמפיצות הכי הרבה חום בלי לגרום לפרוטקשן

אישית לדעתי פיזור החום של ג'נסיס, כאשר השבבים עצמם (עם הפרדה כמובן נגד מוליכות) נוגעים בפלטתה קירור שהיאלא צידי המגבר אלא הגוף עצמו (וכל מי שפירק ג'נסיס יודע כמה קשה לדייק בחורים של הברגים)

לי יש את גוף המגבר של ג'נסיס שקיום משמש כמפשיר בשר אימתני (שם עליו סטייק קפוא לגמרי, חצי שעה והוא כאילו כרגע נחתך מהפרה, וזאת מפני שגוף קרור טוב צריך להעביר טמפרטורות קיצוניות לרגילות חום או קור)

פורסם

(וכל מי שפירק ג'נסיס יודע כמה קשה לדייק בחורים של הברגים)

יותר נכון להגיד כל מי שניסה להרכיב אותו אחר כך .. זה זכור לי באמת בתור כאב ראש .. :lol:

לפחות אנחנו יודעים מה החסרונות של המגבר :-P

(המגבר הערום בתמונה שבלינק הוא המגבר הימני בתמונה של הסמלון שלי)

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני הצלחתי בדם יזע ודמעות לתקן אותו בעצמי, עבד יופי חודשיים שלושה

אחר כך הלוח הראה מה קורה למגבר בן 14 שלא הוחזק כראוי

יש לציין שכמה שהוא היה טוב בתור מגבר הוא טוב באותה מידה בהפשרת סטייקים, כמו שאיתמר אומר, על איכות משלמים

פורסם

תשמע , לפי מה שאתה טוען , אם הוא טוב כל כך בשביל להפשיר בשר אפשר להתקשר לגורדון ולהזמין כמה קייסים כאלו ולעשות מזה כסף :idea:

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

חשבתי לעשות ממנו פלטת צליה כי הוא כל כך יעיל בפםיזור חום אבל אני דיי פוחד שהוא יגרום לפיזור רעלים כתוצאה מהשרפה של הברזל (אלומיניום?)

אם תגיד שזה לא ואין חשש לפליטת רעלים (ויש לזה הוכחה)

אז אני מכניס אותו לגריל פחמים מחר

פורסם

צר לי לאכזב אותך ,אבל סביר להניח שאתה צודק בעניין החומרים הרעילים.

ברוב המקרים צלעות קירור עשויות על בסיס של נתחי אלומיניום שיש להם מקדם מוליכות תרמית טוב. העניין של נתח הוא שיש המון סוגים של נתכים מסוגים שונים שמסוגסגים בחומרים אחרים שכל אחד מהם נותן תכונות אחרות. (אם מישהו מתעניין בזה יש לי כמה וכמה מצגות מעניינות עם חומר בנוגע לחומרים תכונותיהם וישקולים לבחירת חומרים , אם מישהו מתעניין שיגיד).

אם היית יודע להגיד לי בדיוק מה התרכובת שממנו עשויה הפלטה הייתי יכול לתת לך תשובה אבל אנחנו לא יודעים ממה זה עשוי .. :lol:

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני מניח שזה לא משהו שג'נסיס ישמחו לגלות (הרכב נוסחא של החומר)

אבל מה שאני כן יכול להגיד שרוב המגברים החדשים מצויידים ברכיבים שמודבקים לדפנות המגבר

שלא כמוו מגברי האולד סקול כביכול שבעצם היו מורכבים מפלטה עבה ורצינית שמקררת הכל (בניגוד לדפנות הצד העלובות היום)

כמו הרוקפורדים הישנים למינהם

המעבא מאופי( קרור יעיל) ליופי (מראה מוכר) הפכו את שיטות הקרור לקרור מאווררים וכו', המבנה הפשוט הוא היעיל

כלומר מעבר מפיזור חום על גוף קרור גדול, לצלעות קרור קטנות בצדדים

לא סתם המגברים הטובים יותר כבדים, שכן הכבדות בדרך כלל מעידה על גוף קרור שבאמת יכול לקרר

בדרך כלל משקל לוח לא ישתנה מאוד, אבל דרך הקרור שלו כן (מן הקשר שמצאתי בין משקל לקרור)

פורסם

נכון , אבל הקשר הוא לא חד משמעי.

לדוגמא אלומיניום שכאמור הוא מוליך תרמי טוב היא מתכת קלה יחסית.

אבל כן , הרבה פעמים משקל מראה על איכות בניה והוא קשור גם לרכיבים אחרים כמו ספק וכו שמשפיע על המשקל.

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...