Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

אתמול קניתי סובארו גסטי שנת 93' נפח מנוע 1000 סמ"ק בידיעה שהמנוע עייף , לאחר פתיח המנוע התברר שהבוכנות במצב טוב אבל יש בלאי .

יש לי שתי שאלות :

1. איך מנקים את מעברי השמן והמים ( לציין שחלק סתום לחלוטין ) האם ישנו חומר הפותח סתימות בצורה יעילה ?

2. סכמת חיזוק ראש האם למישהו יש אותה ( היתה פעם באתר סכמת חיזוק של גסטי שאני פתחתי אני לא מצליח למצוא) ?

פורסם

שלום ,

התחלתי פרויקט של החלפת רינגים של ג'סטי( שנת 93' מנוע 1000) שקניתי השבוע , יש לי כמה שאלות :

1. כמה צריך לחזק מיסבי תלתל ?

2.איך מניחים רינגים על בוכנה ( כיוון הפתחים של הטבעות ) , והאם צריך לשמן את תעלות הטבעות בטרם הנחת הרינגים ?

אודה לכל תשובה רלוונטית מראש

פורסם

שלום ,

התחלתי פרויקט של החלפת רינגים של ג'סטי( שנת 93' מנוע 1000) שקניתי השבוע , יש לי כמה שאלות :

1. כמה צריך לחזק מיסבי תלתל ? חזק!! לא יודע מספר כרגע, אבל זה דורש שימוש בידית מומנט. ניתן לסגור רק עם רגש למרות שלא מומלץ, גם זה כרוך בהוספת מוט על ידית הראצ'ט ליצירת מומנט גבוה (להאריך את הידית).

2.איך מניחים רינגים על בוכנה ( כיוון הפתחים של הטבעות ) , והאם צריך לשמן את תעלות הטבעות בטרם הנחת הרינגים ?

אם אתה יודע להלביש את הרינגים בלי לשבור אותם, אין צורך לשמן כלום, כוון כל פתח לכיוון אחר לדוגמא R1 קדימה ימינה, R2 קדימה שמאלה, רינג שמן - הדקים אחד ימינה ואחד שמאלה, המשונן כלפי מטה.

אודה לכל תשובה רלוונטית מראש

פורסם

תודה בעד תגובתך ,

בנושא הנחת הרינגים האם פתח רינג היניקה אמור להיות 180 מעלות מרינג פליטה ?

יש לי ידית מומנט באם מישהו יודע כמה לחזק אשמח מאוד לדעת כמה

פורסם
שלום ,

1. כמה צריך לחזק מיסבי תלתל ? חזק!! לא יודע מספר כרגע, אבל זה דורש שימוש בידית מומנט. ניתן לסגור רק עם רגש למרות שלא מומלץ, גם זה כרוך בהוספת מוט על ידית הראצ'ט ליצירת מומנט גבוה (להאריך את הידית).

אם אתה יודע להלביש את הרינגים בלי לשבור אותם, אין צורך לשמן כלום, כוון כל פתח לכיוון אחר לדוגמא R1 קדימה ימינה, R2 קדימה שמאלה, רינג שמן - הדקים אחד ימינה ואחד שמאלה, המשונן כלפי מטה.

1. לא צריך לחזק חזק ולא צריך להוסיף מוט על ידית הראצ'ט( ולא להאריך את הידית). מה שצריך הוא לסגור לפי מידה

מצורפת, בזהירות לא לקרוע הברגות. נכון שלפני שנים טרם היה לנו מחשב והוראות יצרן, היינו סוגרים הטלטלים ברגש אבל לא חזק ולא עם מוט הארכה.

2. בקשר לתשובה על מס' 2, גם היא אינה נכונה ומדוייקת אני מחכה לבני ל. למה שאני אתרגז לבד ?. :-P

פעם אמרתי למכונאי צעיר, שאני הרכבתי רינגים יותר ממה שיש לו שערות בראש, ענה שיש לו קרחת. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
1. לא צריך לחזק חזק ולא צריך להוסיף מוט על ידית הראצ'ט( ולא להאריך את הידית). מה שצריך הוא לסגור לפי מידה

מצורפת, בזהירות לא לקרוע הברגות. נכון שלפני שנים טרם היה לנו מחשב והוראות יצרן, היינו סוגרים הטלטלים ברגש אבל לא חזק ולא עם מוט הארכה. אני לא יודע מה לענות לך... אני מכונאי אופנועים.. הפעם האחרונה שסגרתי טלטלים היה במנוע של GMC ושם צריך להוסיף מוט למומנט אחושרמ**ה כדי לנעול, לא השתמשתי בידית מומנט. אני זוכר שכשהתחלתי לעבוד במוסך למדתי מנסיון מה קורה כשלא מחזקים ברגים למקסימום (ברגש כמובן, בלי לקרוע כלום) כל בורג שלא יהיה נעול למקסימום יפתח מהויברציות ואם יפתח טלטל זה יגמר לא נעים, זה קרה לי באופנוע שלי (לא אני עשיתי מנוע!) והמנוע אחרי זה כבר לא היה בר שיקום.

2. בקשר לתשובה על מס' 2, גם היא אינה נכונה ומדוייקת אני מחכה לבני ל. למה שאני אתרגז לבד ?. :-Pאם אין סיבה מיוחדת לסדר אותם בסדר מסוים אני יודע שהסדר הוא פשוט שכל פתח יהיה בכיוון אחר, לפעמים עם הרינגים מצורף נייר שמראה את הכיוון של הפתחים. יש לשמן את הסליב לפני הכנסת הבוכנה ולא את תעלות הרינגים.

פעם אמרתי למכונאי צעיר, שאני הרכבתי רינגים יותר ממה שיש לו שערות בראש, ענה שיש לו קרחת. :-Pגם לי אין עודף שיער

דוד.

לרנו 4 - אין רינג יניקה ופליטה, יש ריגג חיכוך-קומפרסיה (2 עליונים) ורינג שמן (תחתון שמורכב מ3 טבעות).

פורסם
בני ל. איפה אתה זקוקים לך פה ?

שלום אני פה :lol:.

צורת הרכבת הרינגים.

יש שלושה רנגים שתיים דחיסה ואחד שמן.

נתיחס לרינגים של הדחיסה.

יש לשים לב לכמה דברים א' עובי הרינגים העובי שונה ויש לשים לב!!!

כמו כן יש הבדל בין הרינג הראשון והשני הראשון בדרך כלל פלדה לבנה והשני שחורה.

בין היתר יש גם כיון הרכבה לרינג מה החלק העליון ומה החלק כלפי מטה. הכלל אומר בדרך כלל [יש יועים מהכלל]

ברינג יש או מדרגה פנימית או פזה כאשר יש מדרגה פנימית או פזה פנימית אז המדרגה או הפזה כלפי מעלה.

כאשר יש מדרגה חיצונית או פזה חיצונית אז כלפי מטה.

לגבי רינג השמן יש לשים לב בזמן הלבשת הרינג שהקפיץ הפנימי לא יעלה אחד על השני.

לתשומת לבך יש הרבה צורות וסוגים של רינגים ולא כולם טובים או מתאימים לרכרב שלך אם תרכיב רינ מסוג לא מתאים המנוע יוכל שמן כמו חזיר.

חיזוקי ברגים. טלטלים 45 ליברוט פיט ברגי ראש 45 ליברוט פיט כיון שסטומים 6 יניקה 8 פליטה המידה אינצית.

לדעתי אתה הולך לעשות טעויות שמע לעצתי וצלם את הרינגים אחד אחד משני הכיונים ואת רינג השמן גם כמו כן צלם את הבוכנה מכול הכיונים ואז תקבל הסבר מדויק בדיוק מה לעשות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

היום הורדתי את הרינגים הישנים וניקיתי את החריצים של הרינגים זה לקח לי מלא זמן ,

הנחתי רינג לנסיון בסגירה מלאה נשאר פתח קטן דהיינו הקצוות לא נוגעים אחד בשני האם כך זה צריך להיות ?

פורסם

בהמשך לדבריו המלומדים של בני, את פתח או פיתחי רינג השמן (יש שני סוגים) יש לכוון על הבוכנה נגד כיוון סיבוב המנוע.

או אם יש בטלטל חור שימון, להרכיב נגדו. רצוי לא לכוון מול פין הבוכנה.

לשאלתך, מירווח פתח הרינג כאשר הוא מוכנס לצילינדר ללא הבוכנה במנוע לאחר חריטה אמור להיות שתי אלפיות המ"מ.

ככול שהמרווח גדול יותר כך גם תעבור יותר קומפרסיה לאגן השמן.

יש לשמן חריצי הבוכנה לפני הכנסת הרינגים, זה עוזר להחליק אותם פנימה בהרכבה, וללחוץ אותם לבוכנה במכשיר לפני ההכנסה לצילינדר.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...