Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כמו שבטח ראיתם בשבועות האחרונים פתחתי המון תארדים בנוגע לקניית רכב חדש, זה התחיל מ20 אלף, גדל ל30 אלף, לקניה מליסינג, ועכשיו כבר התקציב הרבה יותר גדול.

לא אפרט למה זה, אבל השתחרר קצת כסף המשפחה ואמא שלי למרות שבהתחלה היתה נעולה לחסוך את הכסף לשעת הצורך בסופו של דבר החליטה שבאמת רכב חדש זאת השקעה כדאית שתעלה לנו את איכות החיים, ועם מספרים בחשבון בנק אי אפשר להנות.

מצאנו פיג'ו 307 שנת 2004 גיר טיפטרוניק עם מערכת מובנת גלגלי מגנזיום 6 כריות אוויר.

הרכב הוא יד ראשונה ועשה 100K קילומטר (המון לדעתי).

חברים שלי אומרים לי להתרחק מצרפתיות כמו מאש, לדיברהם הרכב מאבד מהערך שלו (מחירון) במהירות שיא, חלקים קשים להשגה ויקרים בטירוף וכו.

בנוסף שמעתי שאפילו למזדה 3 המושלמת בעיניי יש כל מיני פאקים ידועים כמו שחיקת צמיגים מהירה עקב תכנון לקוי כלשהו,

הייתי שמח לשמוע את כלללללל החסרונות בנוגע לפיג'ו 307 הנ"ל,

ובנוסף, כמה לדעתכם היא שווה היום יד שניה (המוכר הוא יד ראשונה כפי שציינתי), ואין מכות שאסי.

מתי בדר"כ הגיר שלהם הולך? אחרי כמה קילומטר?

סורי שאני שלילי ושואל בעיקר על חסרונות, אבל את היתרונות אני יודע וזה יהיה נחמד ללמוד בעתיד, אבל אחרי הקניה לגלות כל מיני מחלות ילדות ומחלות אחרות שרובצות את הדגם, להתחיל לזרוק עליו אלפי שקלים לתיקון זה לא הפתעה טובה, במיוחד שהרכב הזה עושק אותי עד השקל האחרון שיש לי.

הסיבה שאני מתלהב מהרכב הנל זה הפינוק שבפנים, העיצוב פנים מדהים, יש לו כל מיני תוספות ממש נחמדות וממש כיף בתוכו.

השאלה אם הוא נותן יחס פינוק-אמינות נורמלי, או שאני יהנה ממנו בין טיפולים ומהצד יצטרך למכור את החיים שלי בשביל לטפל בו?

אשמח לשמוע כל כל כל כל דבר שעולה לכם לראש בנוגע לרכב הזה.

תודה.

פורסם

השאלות שלך הם לגיטימיות לגמריי ובסוף את היתרונות אף פעם אין בעיה לימצוא בעוד את החסרונות צריך להציף כדי לעשות בכירה נבונה.

כאחד שנוסע ב307 כבר בערך 5 שנים אני יכול להגיד לך שמעולם לא חוויתי בעיה מכנית כלשהי- חוץ מטיפולים תקופתיים סטנדרטים.

כמו כן האוטו באמת ייחודי בנוחות על הכביש ובעיצוב הפנים המרווח שלו

לאוטו גם יש שילדה מעולה שמקנה ביטחון על הכביש.

בסה"כ החיסרון המהותי של הרכב בנ"ל הוא תיבת ההילוכים שמסרסת אותו(יותר קשור אליך ופחות לאימא)וגם מעלה כתוצאה מכך את צריכת הדלק.

בהקשר לדבר האחרון, לא ציינת כמה האוטו אמור ליסוע בחודש?

בכללי(ובעיקר אם אמא שלך היא הנהג העיקרי)אז החבילה משתלמת.

אני יכול להגיד לך ש5 שנים שאנחנו במשפחה (מרובת מכוניות ומרובת חולי הגה) מאוד נהנים מהאוטו ואני ממליץ בחום.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

הי,

מה שאחי שכח לציין זו נורה אחורית שנשרפת כל חודשיים (צורפתית אמיתית...)

אבל האמת האוטו עובר 27K ק"מ בשנה וחוץ מטיפולים (ונורות אחוריות) טפו, טפו, טפו 0 תקלות.

אני אישית מבסוט מהרכב.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תודה רבה על התגובות

ולמשפחת J לדורותיה (: אני לא חולה הגה והקטע של כוח ברכב לא הכי חשוב לי, אני לא מאלה שטסים או מדביקים את הדוושה בכל כביש ישר שהם מוצאים.

אני הנהג העיקרי ולא אמא שלי.

והרכב יעבור להערכתי בסביבות ה10-13 אלף קילומטר לשנה.

עוד נושא מאאוד חשוב - איך ה307 בנושא מחירון? הוא מאבד מהערך יותר מאשר יפניות?

פורסם

אם אני מבין נכון את דבריך אז היתרונות פה עולים ללא ספק על החסרונות ואני ממליץ בחום- אתה מאוד תהנה מהאוטו

אין בעיה למצוא כזו שמורה אפילו אם פחות קילומטראג'

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

טוב, תתעלם ממה שרשמתי לך.

יש לאדם נטייה כזאת, לא לראות מה שהוא לא רוצה לראות.

307 - תקלות גיר ומחשב לא מעטות.

לא מאמין לי? לפני שאתה זורק 70K ש"ח, לך למוסך של פיזו' - מורשה - הקרוב למקום מגורייך.

תפוס מכונאי בהפסקה ותשאל אותו איך ה-307.

אחרי זה, סתם לשם השוואה, תשאל אותו איך הקורולה או יפנומטית אחרת ומה הוא היה קונה.

ספר לנו מה אמרו לך.

***אין לראות בהודעה זאת כהמלצה לקנות קורולה***

פורסם

חחח סורי, אבל כן שמעתי בקולך והרצתי חיפוש, אבל כמעט ולא מדובר שם על ה2004 אז אין לי מושג אם שונה שם משהו או לא.

בכל מקרה, חשוב מאוד לציין שבגלל שאני חייל, אם אני אנצל את כל התקציב שלי (70K) לקניית רכב, אם מחר יקרה לרכב משהו ישאר לי גרוש וחצי לתיקונים.

אז יש לי 2 אפשרויות

או לקנות רכב חדיש ואמין שרוב הסיכויים שלא אצטרך להשקיע בו כסף בשנתיים הקרובות (למעט טיפול תקופתי) - ולהיות בטוח לפני הקניה שזאת ההחלטה הנכונה שלא תגרום לי להכנס לחובות בעתיד.

או לקנות רכב ישן יותר, זול יותר, אבל שישאיר לי קצת כסף לנשום אם יקרה לו משהו.

כמובן שהרוב היו ישר ממליצים לי על האפשרות השניה, אבל צריך לזכור שבדר"כ האופציה הראשונה תתן הרבה יותר הנאה וכיפיות במשך השימוש עם הרכב - אז צריך להתחשב גם בזה.

פורסם

אז ככה, אני אומנם לא מומחה לייעוץ לרכישת רכבים, אבל אני אגיד לך דבר אחד:

תחשוב בן אדם קונה רכב ב2004 (נגיד שהוא קנה אותו באמצע שנת 2003, כדגם 2004).

האחריות על רכב כזה בד"כ נעה בין 3 ל4 שנים (אני לא זוכר איך זה היה אז אצל פג'ו), כלומר האחריות נגמרת עכשיו.

מה זה אומר? (או מה יכולה להיות המשמעות של זה).

א. (אופטימי) - הבן אדם מחליף רכבים כמו גרביים, וכל 3-4 שנים מחליף רכב.

ב. (קצת פחות אופטימי) - הבן אדם רואה שיש פה ושם תקלות עם הרכב, ומעדיף לא להתעסק איתו אחרי שנגמרת לו האחריות.

ג. (דיי פסימי) - הבן אדם סבל המון עם הרכב, ורק מחכה להיפתר ממנו, ועכשיו שנגמרה לו האחריות, אז הוא גם מוכן להוריד קצת את המחיר, רק שתפתור אותו מעונשו של זה.

כמובן יש הרבה תת קטגוריות, ולא בטוח שאף אחת מהן נכונה, אבל אתה לעולם לא תדע את זה, ולאיזה קטגוריה הוא משתייך.

אי לכך, ובהתאם לזאת, ובייחוד לאור העובדה שאתה חייל (ואמא שלך פותחת חסכונות אחרונים) - הייתי ממליץ בחום שתי אפשרויות:

א. לבדוק עוד מספר דגמים אחרים, או אולי לרדת שנה שתיים בשנתון של הרכב (נגיד 2002-2003).

ב. לחכות עוד כמה חודשים, לצבור קצת כסף, ורק אז לרכוש.

קח בחשבון, שבד"כ כמה שהרכב לא יראה טוב, יש לו תקלות כלשהן, שגרמו למוכר למכור את האוטו. וגם אם לא תעלה עליהן ישר, הן יעלו עליך אח"כ. ומכיוון שזה לא רכב שנת 82, אז הטיפול לא יסתכם במאה שקל (תהיה בטוח).

לכן, ממליץ ממליץ בחום!! לא להשאר בלי פרוטה. כי רכב חדש שלא נוסע, כי הוא מקולקל ובעליו רעבים ללחם, זה לא ממש מצב יותר טוב מרכב טיפה יותר ישן, אך נוסע ובעלים עם קצת כסף לדלק.

תחשוב על זה, ואז תעשה החלטה נבונה.

בהצלחה!

בברכה!

יונתן.

פורסם

תודה רבה, בסופו של דבר אחרי הרבה הרבה פוסטים והתיעצויות, ירדתי מהפיג'ו 307.

במוסך מורשה כלשהו של פיג'ו אחד המבינים אמר לי שאם כבר פיג'ו אז את ה 206 ידנית ולא שום דבר אחר.

אני חושב שאני אחזור ליפניות שמההתחלה המליצו לי עליהם, עם העדפה דיי גדולה לסוברו אימפרזה.

פורסם

אם אתה הולך על ה206, מציע בחום לקרוא את הכתבה הבאה: http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=3886&SubjectId=189

הרבה מידע רלוונטי יש שם.

לגבי אימפרזה, לא יודע איך היא כידנית, אבל אני יודע שהאוטומטית שותה דיי הרבה דלק. אז קח את זה בחשבון. והסלון הוא יפני כמובן (על כל הדברים המשתמעים מכך).

בברכה!

יונתן.

פורסם

פשוט, מכוער, משעמם, חומרים זולים ותחושה כללית זולה, אבל מחזיק לנצח, הנדסת אנוש טובה וצפוייה, בלי חוכמות.

יש שינוי מגמה בשנים האחרונות (מאוד), אבל עדיין זה לא זה.

• תוכן חדש...