Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין שני הרכבים. הניסאן עם מנוע 1800 והפולסווגן עם מנוע 1600.

מי תהיה אמינה יותר? (הניסאן כנראה. השאלה אם משמעותית)

מי תהיה זולה יותר לאחזקה- צריכת דלק, ביטוח, טיפולים שוטפים?

מי בטוחה יותר?

מבחינת האורך, הניסאן נראית לי הרבה יותר ארוכה. מישהו יודע בכמה?

דבר אחר, ראיתי ניסאן כזה, יד 1 עם 85K ק"מ. היא טופלה כל שנה במוסך המרכזי. המוכר דורש 1500 מעל המחירון (המשוקלל של היד 1 והק"מ). נראה הגיוני או שהוא מגזים?

פורסם

אני לא מכיר את הניסאן ולכן איני יכול לבצע השוואה בין השתיים.

עם זאת, אם בכל זאת תרצה קצת מידע על בורה, אתה מוזמן להשתמש במנוע החיפוש של הפורום ולחפש הודעות שלי בנושא, כתבתי על הרכב הזה לא פעם.

בהצלחה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שלום

אני מתפלא על השאלה בכלל אין אף פרמטר (חוץ מנוחות וגם זה לא בהפרש כ"כ גדול) שהבורה עולה על הניסן:

אמינות - ניסן קרובה לשלמות בורה - גרועה (בעיות גיר קשות אחזקה יקרה .....).

צריכת דלק הניסן תהיה יותר טובה מהבורה (כאן בהפרש זניח).

הניסן הרבה יותר מרווחת ביחוד בספסל האחורי.

בקיצור אין בכלל מה להשוות - אלא אם אתה מחפש רושם שכאן יתרון מוחץ לבורה.

תהנה ותצליח.

פורסם

אני לא יודע עד כמה הניסאן חזקה מהבורה אבל אני יודע שיחסית ל1800 היא חלשה ול1600 שלה יש בעיות סחיבה שלא היו באלמרה הרגילה לפניה

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

אני לא מכיר את הניסאן.

את הבורה אני מכיר טוב מידי.

אני לא נתקלתי בהרבה בעיות אמינות, אבל אם הוא היה נתקע לפחות היינו מקבלים רכב חלופי...

אם אתה מחפש רכב משפחתי אין לך מה לחפש בבורה, מאחור היא צפופה מאוד.

אם אתה מחפש רכב חסכוני אין לך מה לחפש בבורה, צריכת דלק משולבת באיזור 1:9.5 (אני עושה את זה עם B4 מנוע 2000 כבדה יותר).

אם אתה מחפש נוחות אין לך מה לחפש בבורה, מתלים רכים מאוד שבעיר הם דיי נוחים כל עוד יש הפסקות בין השיבושים אבל מחוץ לעיר חוסר יכולת להתמודד עם פני הכביש.

אתה רוצה רכב בראש שקט "תדלק וסע" אין לך מה לחפש בבורה, היו כמה דברים קטנים ומנסיון עם פולקסווגנים אחרים במשפחה לפעמים אין ברירה וחייבים לשלם את המחירים של צ'מפיון.

אתה מחפש רכב עם ביצועים אין לך מה לחפש בבורה, 100 כ"ס עייפים אומר שהמנוע כל הזמן מסתובב בטורים גבוהים, נכון שרוב הזמן אתה לא מרגיש נחיתות משמעותית מול שאר הרכבים אבל שיוט ב100 קמ"ש קורה ב3100 סל"ד. זה מעצבן, רועש ובזבני.

זה just off the top of my head אם אני אתאמץ אני אמצא לך עוד כמה חסרונות.

פורסם

ללא ספק אלמרה ניסיון של 114K

אמינות-הכול מקורי שום גיר שום מנוע שום מנורה לא שרפה

חסכונית

מבודדת- אם את רוצה להשקיע במערכת אז האוטו ממש מבודד טוב

וכוח לא חסר

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם
אמינות - ניסן קרובה לשלמות בורה - גרועה (בעיות גיר קשות אחזקה יקרה .....).

על מה אתה מדבר? :roll:

חוץ מטיפולים תקופתיים ויחידה פנימית של מזגן ששבקה לאחר 6 שנים (כתבתי על זה לפני כמה ימים בפורום הטכני כתגובה לאיזה נושא), לא נרשמו כניסות נוספות למוסך.

אם אתה מחפש רכב עם ביצועים אין לך מה לחפש בבורה, 100 כ"ס עייפים אומר שהמנוע כל הזמן מסתובב בטורים גבוהים, נכון שרוב הזמן אתה לא מרגיש נחיתות משמעותית מול שאר הרכבים אבל שיוט ב100 קמ"ש קורה ב3100 סל"ד. זה מעצבן, רועש ובזבני.

מעבר לשאר הדברים (הנכונים או כמעט לגמרי נכונים) שכתבת, מצאתי לנכון דווקא להתייחס באופן ספציפי לקטע הנ"ל.

מנוע 1.6 פשוט קטן על הרכב הזה - נקודה. אם הגענו למצב שאפילו אבא שלי, שנוהג מאוד לאט, משחרר הצהרה בנוסח: "לא היה מזיק לאוטו הזה עוד 15-20 כ"ס" (ציטוט מדויק, אגב), זה מדליק נורה אדומה.

כדי לפצות על המחסור בכח, ההילוך הרביעי די קצר והמנוע אכן מסתובב בכ-3,100 סל"ד ב-100 קמ"ש.

בקיצור: אם כבר בורה, אז או שתהיה דיזל או שתהיה בנפח 2 ליטר (ואז אתה מקבל כבונוס גם ESP ועוד כל מיני חמוצים).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לנו הייתה אלמה קדנציית ליסינג שלמה (3 שנים).

האוטו היה עם אמינות סבירה-. אחרי שבועיים הוא לא הניע, גררו אותו למוסך ותיקנו אותו. בערך אחרי שנתיים הוא נכבה באמצע נהיגה(!!!!) בכביש מהיר. שוב גררו אותו למוסך ותיקנו אותו.

מבחינת מקום מאחורה, למרות שהוא די ארוך המרחק בין הסרנים פחות ממוצע (הפוקוס שלנו היום הרבה יותר מרווחת). נוחות נסיעה - בסדר. האצה - סבירה.

לא יצא לי לנסוע/לנהוג בבורה (למרות שהגולף שלנו יותר מרווחת מהניסאן).

בשנתון הזה ובטווח מחירים הזה - הייתי לוק תפוקוס הישנה שלדעתי עולה על הניסאן ברוב הפרמטרים וצריכה לעלות פחות או יותר אותו דבר.

פורסם

האלמרה תהיה אמינה יותר חד משמעית, זריזה יותר, חסכונית יותר,מרווחת יותר וגם כשתרצה למכור = בקלות(מה שיהיה לך מאוד קשה אם תלך על הבורה).

פורסם

תודה רבה על התגובות, הבנתי שכדאי לי לרדת מהבורה.

פוקוס הייתי רוצה, אבל כולן מליסינג עם ק"מ בשמיים.

מה לגבי סוברו אימפרזה 2001? חיפשתי קצת בפורום וכל התוצאות הן לגבי הטורבו, שלא מעניינת אותי (אני מחפש רכב משפחתי כמו שהבנתם...)

פורסם

האימפרזה 1.6 לא חזקה במיוחד אך למשפחתית היא בסדר גמור, פחות מהאלמרה לדוגמא אבל גם אופציה טובה.

מהמכוניות הנ"ל אישית אני מעדיף את האלמרה 1.8

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

• תוכן חדש...