Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצל אנשים עשירים באמת יש מקרים לכאן ולכאן. זה תלוי מאוד בבנאדם וברקע שלו. נובורישים רבים, למשל, לא נפתרו מהמניירות של העשירון האמצעי, ויתמקחו עד אובדן עשתונות. הרבה עשירים אחרים עשויים להיות פזרנים לחלוטין כשמדובר במכונית, וקמצנים בדברים אחרים, או להפך (יש המונים שנוהגים במכוניות בנות עשר אבל קונים פלזמות 60 אינץ' כאילו כלום). בסופו של דבר, גם עשירים לא רוצים להרגיש שדופקים אותם, אז אם הם יודעים שאפשר לקבל הנחה, הם ידרשו ויקבלו. אסור לשכוח שכאשר לקוח מוציא יותר כסף, סוכני המכירות נותנים לו גם יותר הטבות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בקיצור - אם אתה תספק רכב מעניין למבחן של מגזין אוטו ותבקש שיכתבו בסוף "תודה לסמי מסמי בורקס" - תקבל. למה לא?

רוני

אני אגיד לך למה לא - כי כשהגבולות מתחילים להפרץ אז הקורא כבר לא יודע מתי הקומפלימנט שנכתב הוא מחמאה אמיתית ומתי זו "מחווה לחבר".

תזכור את עקרון תורת הכאוס, נפנוף כנפי הפרפר בקו המשווה גורם לסופה בצידו השני של העולם.

היום זה מחווה לחבר ומחר זו מחווה ל"יבואן רכב שמפרסם אצלנו בגדול" ולא כדאי לאכזב אותו.

וכך בלי שנרגיש עולם המחוות ועולם ההתרשמות האוביקטיבית מתערבבים זה בזה.

פורסם
אני אגיד לך למה לא - כי כשהגבולות מתחילים להפרץ אז הקורא כבר לא יודע מתי הקומפלימנט שנכתב הוא מחמאה אמיתית ומתי זו "מחווה לחבר".

תזכור את עקרון תורת הכאוס, נפנוף כנפי הפרפר בקו המשווה גורם לסופה בצידו השני של העולם.

היום זה מחווה לחבר ומחר זו מחווה ל"יבואן רכב שמפרסם אצלנו בגדול" ולא כדאי לאכזב אותו.

וכך בלי שנרגיש עולם המחוות ועולם ההתרשמות האוביקטיבית מתערבבים זה בזה.

ממש לא מסכים איתך. זה מבחינתך גבול שנפרץ? זה בדיוק כמו "הXXXXX התקבלו למבחן באדיבות חברת YYYYY" שיש בהמון מגזינים צרכניים אחרים. זה דבר נהוג מאוד לקבל חפצי צריכה למבחן ולכתוב שורה על המקור שלהם, והרבה מאוד פעמים כך היה בעיתון גם כשהרכב יצא די גרוע במבחן. כלי רכב המתקבלים מהיבואנים לא יקבלו כזו מחווה לעולם, כיוון שמדובר כאן באינטרס עסקי של חברה וזו פרסומת בוטה. כלי רכב פרטיים מקבלים במקסימום שורת תודה לספונסרים שלהם או לחברה שלהם או לאמא שלהם, מצידי. אם זה מה שגורם לך לחשוב שהמבחן על הרכב מכור, אז איך אתה יכול להאמין לכל מגזין מוטורי? הרי את כל מכוניות המבחן המגזינים מקבלים מהיבואנים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ממש לא מסכים איתך. זה מבחינתך גבול שנפרץ? זה בדיוק כמו "הXXXXX התקבלו למבחן באדיבות חברת YYYYY" שיש בהמון מגזינים צרכניים אחרים. - לא מסכים, מכיוון שאותו רכב ספציפי שמככב במבחן הדרכים, מוצע למכירה בסוף המבחן. זה דבר נהוג מאוד לקבל חפצי צריכה למבחן ולכתוב שורה על המקור שלהם, והרבה מאוד פעמים כך היה בעיתון גם כשהרכב יצא די גרוע במבחן. כלי רכב המתקבלים מהיבואנים לא יקבלו כזו מחווה לעולם, כיוון שמדובר כאן באינטרס עסקי של חברה וזו פרסומת בוטה. אבל ישנו גם עניין עסקי לא מבוטל מצד המאגזין שלא ל"הרגיז" מפרסם גדול. כלי רכב פרטיים מקבלים במקסימום שורת תודה לספונסרים שלהם או לחברה שלהם או לאמא שלהם, מצידי. אם זה מה שגורם לך לחשוב שהמבחן על הרכב מכור, אז איך אתה יכול להאמין לכל מגזין מוטורי? הרי את כל מכוניות המבחן המגזינים מקבלים מהיבואנים...

נכון, את כלי הרכב מקבלים מהיבואנים, אבל גם את הפרסומות, לצערי אינני מצליח לשכנע אותך אבל ניגוד העניינים זועק לשמים.

רוני

אגב אתמול (באמת!) הוזמנתי לארוע השקה של רכב יוקרה (גרמני למי שמתעניין), שתיתי קפה משובח, אכלתי קישים טובים, דיילות יפות מראה התחנפו אלי וגם קיבלתי את הרכב מהיבואן לנסיעת מבחן עצמאית.

מה אני אגיד, הרכב אכזבה. הגה קל מאוד ולא מתקשר, אחיזת כביש רעועה, ממש סכנת נפשות לנהוג ברכב כשמערכת בקרת היציבות מנותקת.

ראה, היו אלי כל כך נחמדים שאני מעדיף לשמור את רשמי השלילים לעצמי ואינני מפרסם כאן את שם המותג.

עכשיו בוא ונלך צעד אחד קדימה ונעבור למישור התיאורטי, נגיד שבנוסף לכך גם יש לי ירחון רכב ואותו היבואן היה מפרסם אצלי מידי חודש בחודשו פרסום גדול מאוד בעמוד השער. עכשיו מה? זה לא רק "לא נעים" זה גם הכיס שלי בסכנה. אז הניסוחים מתחילים להתמתן, אז גם הביקורת הופכת למעורפלת ומרומזת והשפה לסטרילית.

כשלמדתי לתואר במנהל עסקים היה גם קורס שנקרא "אתיקה בעסקים". נדמה לי שנתוח מעמיק בעניין הזה, מציב את הירחון בפוזיציה בעייתית משהו.

שבת שלום !

פורסם

אל תחשוב שאתה מחדש משהו למישהו. היו עשרות דיונים כאלו בעבר, כאן בפורום ומחוצה לו. בכל מגזיני הרכב (וכל מגזיני הצרכנות האחרים בעולם) זה עובד בדיוק ככה. אם אתה לא מאמין לאחד, אין סיבה שתאמין לכל האחרים.

במקרה הספציפי המדובר - אם בעל הרכב רוצה למכור אותו בסוף המבחן, שימכור. המגזין ישמח לתת לו את הבמה למכירה אבל באותו האופן בו המגזין נותן את הבמה ליבואן טויוטה (בפרסום) - אין כאן שום התחייבות ושום דרישה (ותהיה זו חוצפה לדרוש זאת) מצד אף גורם לשנות את תוצאות המבחן עקב הפרסום. לא פעם מוחרמים מגזינים ע"י יבואנים עקב כתבות לא אוהדות, פשוט כי האתיקה של המגזינים חשובה יותר.

בכל מקרה, אם תרצה להמשיך דיון זה - בה"פ בלבד. היו כבר עשרות דיונים כאלו בפורום, הכל כבר נאמר. מי שחושב ככה או אחרת - כנראה שדעתו כבר לא תשתנה. כל שאני יכול לעשות זה להבטיח לך מעל גבי הפורום שלא נתקלתי עוד בשום מקרה בו שונתה חוות דעת על רכב עקב לחץ היבואן (באם זה לחץ אמיתי או רק מחשבה בסגנון "מה היבואן יגיד").

ד"א, באופן אישי - אמנם לא הייתי בהרבה השקות אך באלו בהן כן הייתי פינקו אותי בהחלט (בשטויות, אבל זה עדיין בגדר פינוק). בסוף חזרתי הביתה וכתבתי בדיוק מה שחשבתי על הרכב, לא פחות ולא יותר. כולי תקווה שכל העיתונאים עושים זאת גם כן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בקשר למשפט שהדגשת - אם אנשי מערכת אוטו נעזרים ברכב פרטי לצורך כתבה, הם שמחים לתת שירות קטן בחזרה. זה לא עולה לאף אחד כסף וזו מחווה נחמדה. באותו האופן ביקשתי בגיליון הנוכחי שיתנו משפט על הספונסרים שלי ב-MDC (וגם על הספונסרים של המתחרים האחרים). את התמונה על הפודיום ממש לא ביקשתי, אבל הם תמיד עושים לי דווקא :wink:

רוני

המחווה הנחמדה הזאת נראית לי כמו פרסומת סמויה, לא פחות ולא יותר.

עוד רגע יהיה כתוב שם "מציג גיליון זה יקבל 10 אחוז הנחה".

פורסם
המחווה הנחמדה הזאת נראית לי כמו פרסומת סמויה, לא פחות ולא יותר.

עוד רגע יהיה כתוב שם "מציג גיליון זה יקבל 10 אחוז הנחה".

שום דבר לא סמוי. תומר סיפק את רכבו הפרטי למבחן של המגזין, והמעט שהמגזין יכול לעשות זה לכתוב בסוף "תודה לתומר מסמי בורקס ובניו", או מה שזה לא יהיה, ולתת לו הודעת מכירה בלוח (מי ישמע, יד2 מחלקים את זה בחינם). זו השורה שמרתיחה אותך? זה מה שגורם לך לפקפק בנכונות הכתבה? מה אני אגיד לך, אם בגלל זה אתה חושב שהמגזין לא כותב את האמת, אל תקנה את הקורבט :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני ממש לא מפקפק בכתבה, אני מאוד נהנה לקרוא את הכתבות של טל שביט (מבחינתי הוא הנכס העיקרי של העיתון).

פשוט לדעתי השורה הזאת הייתה מיותרת לחלוטין.

פורסם

אבירם ורוני.

אם הקורבט עומדת מול פורשה או אסטון מרטין, זה דיון אחר.

מבחינת כוונות ומיקום,הן פחות או יותר המתחרות (אולי האסטון הקטנה יותר).

רכב ספורט "חצי"-על/עממי, במחיר של חצי או רבע ממכוניות על אמיתיות.

בדיוק הקורבט והפורשה.

כל אחת עושה את זה אחרת, נכון.

אבל מדובר על הכוונה, לא על הביצוע.

לבעלים של הרכב.

אני גאה בך שאתה יכול לקנות פורשה ואני לא.

עדיין לא הופך אותך למבין גדול (יכול להיות שאתה כן, לא מכיר אותך).

העיצוב והאיכות מבתוכו, לא משהו.

במיוחד אם משווים אותה למתחרות (911), אז היא ממש עומדת בפינה מבויישת.

עשית סיבוב להרחת קלאץ' שרוף?

מצטער, נראה לי שהבעיה בנהיגה שלך, או ברכב הספציפי.

קראתי בלא קצת פורומים על המנוע הזה (LS1/2/6). באף אחד מהם לא דובר על תקלות כאלה.

עניין שלך.

ד"א.

ההבדל בין Z06 לבין C06 הוא שמיים וארץ.

בערך כמו ההבדל בין אימפרזה 2 AWD ל-STI DCCD.

למרות שה-C06 מאוד טובה, לפי המבחנים, אם הייתי גר בארה"ב, הייתי שוקל ברצינות (מי יודע, אולי עוד מעט).

רוני,

לא מפקפק ביושר.

סתם עניין שמציק בעין.

ה-VTI טורבו - כתבה+מכירה.

הסילביה - כתבה+מכירה.

הקורבט - כתבה+מכירה.

ואלה אני זוכר כרגע.

דווקא הכתבה על הקורבט "קבילה". בכל זאת, לא כל יום מקבלים רכב ספורט/על לשחיטה..

דווקא עם האחרים נראה לי לא במקום.

"יש לי אוטו משופר, אני רוצה הרבה מעל המחירון ההגיוני, נפרסם כתבה בחינם ונמכור".

חוקי, אבל לא יודע, במקומכם לא הייתי מסכים.

שוב פעם, לא עניין אתי, סתם "ריח" מוזר.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

מר ישראל ישראלי בשיא הדרו!

מכל דבר טוב ,ישר מחפשים את מה שמסריח ומקולקל.

מה קרה? בנאדם ייבא רכב שנחשב רכב על במונחים ארציים לפחות ,ועשו עליו כתבה.

רוצה למכור? עניין אישי שלו!נקודה.

זה שעיתון ''אוטו'' עוזר לו ומפרגן לו בתודה ובהודעת מכירה,מזה אתם מסיקים שכל עיתון ''אוטו'' הוא משוחד,שכל הכתבות בו הם לא אמיתיות?

תפסיקו עם כל התאוריות וכל הקונספירציות שאתם קושרים לכל דבר!

מה גם שבמידה ותומר (שבחיים לא יצא לי להכיר אותו)החליט שכתבה על רכבו היא דרך טובה למכירה,וואלה שיהיה לו בכיף! תרם לעיתון את רכבו היקר וסה''כ כולנו נהננו מהכתבה הזו.

מר תומר החליט לפרסם את רכבו בחצי מיליון שקל? עניין אישי שלו.מי כמוהו יודע כמה הרכב שווה \עולה לייבא.

פורסם
לכל חברי הפורום שלום...

אני הבעלים המאושר של הקורבט...

התחלתי לקרוא את שירשור ההודעות והחלטתי לתת לכל הקשקנים בפורום כמה תשובות, במיוחד לאלה שיש להם בעיה עם איכות החומרים ברכב למרות שלהם בטח יש איזה גולף CL ...

אני לא מצליח להבין למה כל ילד שעדין אין לו רשיון מדבר על איכות חומרים וזאת בכלל בלי לשבת ברכב...

אני אתחיל בכך שבין הרכבים הקודמים שלי היו פורשה, STI פרודרייב, קורדו טורבו (האדומה) ועוד...

הרכב אומנם לא איכותי כמו הפורשה, אבל הוא הרבה יותר איכותי מסובארו, לגבי צריכת דלק מדובר על 5.5 קמ לליטר שזה הרבה פחות מ STI ואיוו...(הנפח מנוע של הקורבט פי 3) ואם מדברים על רכבים סטנדרטיים אז הייתי רוצה לדעת איזה רכב סטנדרטי בארץ עושה זמן מסלול טוב יותר?? בהתחשב שבטופ גיר הרכב עשה את המסלול ב 1:26.8 שזה מהר יותר מפורשה GT3 ומלוטוס exige.. כל מגזיני הרכב הנחשבים בעולם מדברים על הקורבט כרכב ספורט עם התמורה הכי טובה לכסף!!!

אז במדינה כמו שלנו שפורשה בוקסטר מאותו שנתון עולה 450,000 ש"ח ומרצדס SL350 גם כן מאותו שנתון עולה 685,000 ש"ח אז מי שיש לו כסף יעשה את החשבון שלו, הקורבט נותנת הרבה יותר בהרבה פחות: ביצועים, פאר, יופי ועוד...

ביטוח שנתי לקורבט עולה 20,000 ש"ח (ביטוח לS2000 2006 עולה 16,000) טיפולים הרבה יותר זולים מבפורשה וסובאורו STI. לגבי המחיר שלה בארהב, 45,000 דולר זה קורבט בסיסית בלי שום תוספת, שלי עלתה 57,000 דולר וקורבטים משומשות במצב טוב נמכרות מעל המחירון האמריקאי.

ולגבי המכירה, נכון שחשבתי למכור את הרכב כבר לפני חצי שנה אבל היתה לי בעיה של הגבלת מכירה למשך שנתיים (זה החוק לגבי רכב ביבוא אישי) ורק לפני שבועיים קיבלתי את השחרור... הקונים שהיו רציניים ורצו לסגור ביקשו לחכות לשחרור מהגבלת המכירה ולבסוף קנו משהו אחר...

אני מקווה שקיבלתם את כל התשובות שרציתם לדעת.

שבת שלום..

אם שמת לב ביד 2 יש גם אפשרות לייבא קורבט בדיוק כמו שלך רק 2006 ב 400K. עם כל התוספות. לפי הכתוב במודעה.

אלוהים ברא לכל אדם נתיב

פורסם

נהיה דיון מעניין. בלי קשר למחיר אני מאמין, ואני כבר מזמן לא בן 18 שאופציית הגיר הידני היתה יכולה להיות מעניינת יותר ותומר בטח יסכים איתי, שהרי ההחלטה לייבא רכב כזה אוטומטי נבעה בעיקר מנהיגת המבחן וארומת הקלאצ' החרוך, עובדה שכשלעצמה יכלה לנבוע מהמון גורמים שונים , כגון: בלאי של רכב ההדגמה , תקלה לא אופיינית, נהיגה לא מתאימה (סליחה תומר..), או תנאי שטח לא מתאימים. כך או כך אכן זכותו לבקש איזה מחיר שהוא רוצה. נכון שיש אופציות אחרות. אבל מה שהבנתי מתומר, האחזקה שלה לא שונה משל הרבה רכבים אחרים זולים מהקורבט, ופחות מרשימים ונדירים.

גם אני לא מסכים לטענות על איכות החומרים, בעיקר בגלל הטוענים לאיכות הירודה כביכול. אני בטוח שכל אחד מהמגיבים פה היה שמח ליכולות הדינמיות וההנאה מהנהיגה שניתן להפיק מרכב כזה, ולבריאות למי שיכול להרשות לעצמו.

יותר מזה, אני סומך על מי שבהיסטוריה המוטורית שלו יש רכבים כמו פורשה, STI פרודרייב, קורדו טורבו (האדומה) ועוד...

לכל המלעיזים, פרגנו או שתצאו מהאוטו:wink:

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם
אם שמת לב ביד 2 יש גם אפשרות לייבא קורבט בדיוק כמו שלך רק 2006 ב 400K. עם כל התוספות. לפי הכתוב במודעה.

אז תקנה שם את הקורבט שלך.... (נראה מה תקבל)...

אני אגלה לכם סוד קטן ביבוא אישי, כשאתה מביא רכב עם תוספות מקוריות שהרכב יצא איתם מהמפעל אתה משלם על התוספות מכס ולא ניתן לצאת מזה (גם למי שיש קשרים במכס) כשאתה מגיע למכס באשדוד הם מתקשרים לחברה בארץ ומחוייבים לקבל מהם את המפרט של הרכב מודפס לפי מספר שלדה ושם רואים בדיוק איזה תוספות יש ברכב (כולל תוספת על צבע).... כלומר כשמשלמים 120 אחוז מיסים על מחיר בסיס של 45 אלף דולר, ועוד 120 אחוז על 12 אלף דולר תוספות והנה התשובה למה אולי ניתן לקנות דרך האינטרנט במחיר כזה, חוץ מזה שאני לא יודע כמה אנשים יקנו רכב בלי לנסוע אליו קודם או לפחות לראות מה שהם קונים, מה גם שב 400 אלף אותו המוכר מוכר רכב שהוא קונה באוקשן במחיר מוזל והרבה פעמים מתגלים בעיות עם הרכבים האלו...

בנוסף לכל זה יש עוד הרבה דברים נוספים שצריך לשלם בדרך והרבה אנשים לא לוקחים את זה בחשבון לדוגמא פנסים ראשיים

שמתאימים לאירופה בשביל התקינה, 8200 ש"ח לכל פנס לפני מע"מ, רישוי, מערכות מיגון לביטוח, הערכת שמאי, משלוח, פריקה של המכולה, מיסים על המשלוח, אגרה על התקינה ועוד... תחשב הכל ותראה שזה לא כזה ורוד כמו שזה נראה, גם אני חשבתי ככה...

ולגבי ה Z06, תאמינו לי שאני יודע מה ההבדלים בינה לבין הקורבט שלי, במקרה נסעתי גם על Z06 ובמקרה קראתי כל כתבה שקיימת בכל מגזין עולמי.

לגבי הקלאץ, אז כמו שאמרתי בהתחלה, אחת הסיבות היתה הריח אבל זו לא הסיבה היחידה... היו עוד כמה..

לגבי עיתון אוטו, הם עזרו לי עם פרסום, אז??? כמעט כל רכב שהיה לי הם לקחו למבחן ואף פעם לא השתמשתי בזה למכירה, אז הפעם כן.. אני לא חושב שמה שכתוב בכתבה קשור למכירה של הרכב...

פורסם

תומר, אין לך מה להתעצבן. יש לך רכב מדהים וזכותך לדרוש עליו כמה שאתה רוצה - זה הרי שוק חופשי.

לגבי ההחלטה לך להביא אוטומטית ולא ידנית - סה"כ זה שיקול שלך ולא של אף אחד אחר.

בהצלחה במכירה.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תוכן חדש...