Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הולך להציג שני מצבים היפוטתיים שונים לגבי עקיפה מימין, ואבקש תגובות לכל מצב בנפרד.

א. רמזור. רכב (נניח לאנטיס), עומד במסלול השמאלי, אני מגיע נעמד במקביל אליו במסלול השמאלי ( נניח שאני עם 206 1.4 עגלתית). הרמזור מתחלף לירוק שנינו מתחילים לנסוע , כאשר במהירות מסויימת נניח 50 קמ"ש אני מתחיל לצבור עליו פער עד שהוא נשאר מאחורי. האם דבר כזה נקרא עבירה/עקיפה מימין?

ב. אותם רכבים, הלאנטיס נוסעת 80 ואני מגיע במהירות 100 קמ"ש כאשר אני על המסלול הימני והיא על השמאלי. האם הדבר הנכון מבחינת החוק, הוא לעבור למסלול השמאלי, לחכות שהלאנטיס תעבור למסלול הימני ואז לחלוף עליה?

תודה על התשובות ואשמח לקבל הסבר.

גיא.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עקיפה מימין אסורה בכל מצב....

אם זה על הרמזור זה לא נקרא עקיפה מימין.... (ממצב עצירה)

אם אתה מגיע במסלול הימני בתאוצה ויש רכב משמאל יותר איטי ממך ... לפי החוק אתה צריך לעבור לשמאל והוא לימין ואז לעקוף ...

חוק דפוק אבל זה מה שיש !

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
אני הולך להציג שני מצבים היפוטתיים שונים לגבי עקיפה מימין, ואבקש תגובות לכל מצב בנפרד.

א. רמזור. רכב (נניח לאנטיס), עומד במסלול השמאלי, אני מגיע נעמד במקביל אליו במסלול השמאלי ( נניח שאני עם 206 1.4 עגלתית). הרמזור מתחלף לירוק שנינו מתחילים לנסוע , כאשר במהירות מסויימת נניח 50 קמ"ש אני מתחיל לצבור עליו פער עד שהוא נשאר מאחורי. האם דבר כזה נקרא עבירה/עקיפה מימין?

ב. אותם רכבים, הלאנטיס נוסעת 80 ואני מגיע במהירות 100 קמ"ש כאשר אני על המסלול הימני והיא על השמאלי. האם הדבר הנכון מבחינת החוק, הוא לעבור למסלול השמאלי, לחכות שהלאנטיס תעבור למסלול הימני ואז לחלוף עליה?

תודה על התשובות ואשמח לקבל הסבר.

גיא.

א. לא, מכיוון שאתם התחלתם באותו קו והמשכתם בערך באותה מהירות כל הדרך עד שאתה פתחת פער ...

ב. כן, לא יודע מה אתכם אבל בשבילי עקיפה זה להגיע מאחורי רכב מבלי שהוא הבחין בך (וזה לפי דעתי גם ההבדל מהשאלה הקודמת, בשאלה הקודמת הבחור ראה אותך ברמזור ויודע שהנתיב הימני תפוס), ולכן כל עוד אתם לא בשיירה (שלפי החוק מותר בשיירה לעקוף מימין) זו נחשבת לעקיפה ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

חבר שהיה בקורס נהיגה מונעת אמר שניתן לעקוף רכב מימין רק במצב

של שיירת מכוניות

הכוונה כאשר רכב בודד נוסע בצד שמאל לאט אסור לעקוף

אבל אם מצטרף מאחוריו רכב נוסף זאת למעשה שיירה

ואז ניתן לעקוף מימין

זה ההסבר שניתן על ידי המדריך

פורסם

אותי מעניין משהו אחר...

עקיפה היא בעצם כשאני נוסע מאחורי רכב, עובר לנתיב אחר(שמאלי על פי החוק), חולף על פניו, וחוזר לנתיב, כאשר אני לפניו.

זוהי עקיפה לא?

בהנחה ועד פה אני צודק, אז האם המצב הבא הוא עבירה על החוק:

אני נוסע מאחורי מישהו, והוא נוסע ממש לאט, הנתיב השמאלי כולו פקוק (או אותו מצב פשוט ששנינו אחר אחרי השני, ושנינו בנתיב השמאלי)

אני מאותת ימינה, נותן גזו חולף על פניו, אך לא חוזר לנתיב שלי.

האם זוהי עקיפה גם כן?

אומנם זה לא מה שההגדרה אומרת(לפי ההגדרה שלי לפחות), אבל אני בטוח שידפקו אותי על דבר כזה.

פורסם

עד שם אתה טועה!

עקיפה היא תנועה במהירות יותר גבוהה מרכב אחר,

וחליפה על פניו.

מה שתיארת=עקיפה מימין!

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

אם אתה מגיע במסלול הימני בתאוצה ויש רכב משמאל יותר איטי ממך ... לפי החוק אתה צריך לעבור לשמאל והוא לימין ואז לעקוף ...

חוק דפוק אבל זה מה שיש !

ואולי אדוני יסביר לכולנו למה החוק דפוק?

כי הרי הכי כיף ליסוע בשמאלי ולעקוף מימין.

שנו לאלתר את החוק!

ועכשיו ברצינות.

אם יותר אנשים היו מציתים לחוק הזה הכביש היה נראה לגמרי אחרת.

ראית איך הם נוסעים בשוודיה? :p

פורסם

חוק דפוק אבל זה מה שיש !

ואולי אדוני יסביר לכולנו למה החוק דפוק?

כי הרי הכי כיף ליסוע בשמאלי ולעקוף מימין.

שנו לאלתר את החוק!

ועכשיו ברצינות.

אם יותר אנשים היו מציתים לחוק הזה הכביש היה נראה לגמרי אחרת.

ראית איך הם נוסעים בשוודיה? :p

לא ממש מעניין אתי איך נוהגים בשוודיה... אני בטוח שטוב יותר מישראל ...

החוק דפוק כי אם אתה עוקף מישהו מימין זאת אומרת שהרכב שבמסלול השמאלי הוא זה שעשה עברה לא אתה ..!

הוא זה שנוהג במסלול השמאלי מבלי שיהיה צורך בכך וללא צורך בעקיפה .. כך זו האשמה שלו שאתה מצטרך לעקוף מימין ....

כך אני רואה את זה ..!

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

זה לא אומר שהחוק דפוק אם ככה זה אומר שהנהגים דפוקים...

פורסם
זה לא אומר שהחוק דפוק אם ככה זה אומר שהנהגים דפוקים...

החוק דפוק כי במקרה זה , אתה צריך להאיט ולחקות עד שהמניאק שנמצא בנתיב השמאלי יזוז לנתיב הימני אם הוא יעשה זאת בכלל ....

ואתה גם צריך לבלום כדי לא לעקוף ולחקות עד שהוא יעשה את כל הבלאגן אצלו .....

ואם אתה עוקף מלב ברירה אז אתה עבריין התנועה ואתה מקבל את הדוח ....

אני לפחות אף פעם לא ראיתי או שמעתי על מישהו שקיבל דוח כי נהג בנתיב השמאלי ....

על עקיפה מימין שמעתי הרבה !

Henry Miller

פורסם

החוק ממש לא דפוק כי אם כל הנהגים היו נוסעים בימני כמו שצריך (כמו בשוודיה (-:)

אז תמיד היתה לך אפשרות העקיפה .

אתה אמרת בעצמך הנהג המניאק בנתיב השמאלי.

זה שהוא לא מציית לחוק לא הופך את החוק לדפוק,

ואולי לך יש רעיון לחוק אחר?

פורסם
החוק ממש לא דפוק כי אם כל הנהגים היו נוסעים בימני כמו שצריך (כמו בשוודיה (-:)

אז תמיד היתה לך אפשרות העקיפה .

אתה אמרת בעצמך הנהג המניאק בנתיב השמאלי.

זה שהוא לא מציית לחוק לא הופך את החוק לדפוק,

ואולי לך יש רעיון לחוק אחר?

חוק ממש לא ...

אבל ליישום החוק כן ....

אני מכיר הרבה אנשים שרק נוסעים בנתיב השמאלי .... וזה מציק ...

אתה לא תראה איזה שוטר עוצר אותך בגלל נסיעה בנתיב השמאלי כי הוא יראה כמו טמבל ..

החוק אוסר אבל אין מי שמיישם את החוק ... אבל חוק העקיפה מימין כן עוצרים אותך בגללו ...

למרות שלרוב זה בגלל אנשים שרק מפריעים לתנועה בנהיגה בנתיב השמאלי ( שאני תמיד מקלל בלב כשאני רואה אותם ).....

הכי גרוע זה לנסוע באיילון ... אם אתה נוסע בשמאלי אתה תמיד תראה מכוניות מציקות בנהיגה איטית (יחסית) ואז אתה רואה אנשים שעוקפים מימין בנתיב האמצעי .. ובכך הם מסכנים את הרכבים שבנתיב הימני שעלולים לעקוף משמאל מבלי לראות שהרכב שבנתיב השמאלי עלול גם להיכנס לנתיב האמצעי לעקיפה !

עכשיו מאיפה הכל התחיל ..... מהדפוק שנוסע בנתיב השמאלי ואף אחד לא עוצר אותו אך הרבה מקללים אותו .....

סליחה על בתגובה אבל זה תמיד מעצבן אותי ......

Henry Miller

• תוכן חדש...