Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו פוקוס מליסינג ובימבה (שמזדה מעדיפה משום מה לכנות בשם "121").

לקראת לידת ילדנו הראשון, אני חושב שראוי להחליף את הבימבה למשהו חדש ובטיחותי יותר ואם כבר אז גם מהנה יותר.

או שאקנה האצ'בק קטנה חדשה לזוגתי, או שאעביר לה את הפוקוס ואקנה קוּפֶּה ישנה (CLK, למשל).

5 דלתות על האצ'בק נראים לי כקלקול של העיצוב, לעומת העיצוב הנקי של 3 דלתות. מכוניות קופה הן בכלל יצירת אומנות לטעמי.

אני גם אומר שברכב השני של המשפחה, יסעו בו מקסימום הורה+ילד על כסא בטיחות במושב הקדמי (עם ביטול כרית האוויר, כמובן) כשאת העגלה שמים בתא המטען.

זוגתי טוענת שקשה להסתדר עם 3 דלתות, גם עם ילד אחד.

מה אתם אומרים?

פורסם

שהפוקוס תשמש לנסיעה עם הילד.

תחשבו שאין לכם 2 מכוניות אלא רק פוקוס.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם מדובר בנסיעה של הורה אחד + תינוק במושב קידמי ברכב הקופה אזי לא עשויות להתעורר בעיות מיוחדות.

אם היה מדובר ברכב בודד למשפחה אז זו הייתה יכולה להיות אי נוחות ( אבל גם אפשרי )

פורסם
אם מדובר בנסיעה של הורה אחד + תינוק במושב קידמי ברכב הקופה אזי לא עשויות להתעורר בעיות מיוחדות.

תינוק במושב הקדמי? אותך לארנון....:-P

2 דלתות כאשר יש ילדים לא מומלץ (אצלנו הרכב השני סוזוקי גימיני)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

קודם כל מזל טוב לרגל ההתרחבות הצפויה.

מצד אחד אתה מדבר על רכב יותר בטיחותי ובאותה נשימה מדבר על ילד במושב הקדמי?

ילד במושב הקדמי מהווה סכנה לא רק בגלל הסיכון לפגיעה במקרה תאונה אלא בהסחת תשומת לב הנהג/ת בגלל היצור המקסים שמסתכל עליה ומשמיע קולות (וקולטים אותו בשדה הראיה גם כמסתכלים על הכביש).

לדעתי תתפשר על העיצוב ולך על 5 דלתות או קופה קבריולט שאז אתה יכול להשחיל את הילד מלמעלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שיהיה בשעה טובה.

רכב קופה / האצ'בק 3 דלתות מאוד לא נוח להסעת תינוק.

כשהיתה לי את ה-GTI, מושב הבטיחות של בני עד גיל שנה היה במושב הקדמי, נגד כיוון הנסיעה כמומלץ.

הנ"ל אפשרי כמובן רק ברכב ללא כריות אויר, או ברכב עם ביטול כריות.

מעל גיל שנה יש להעביר את המושב לאחור ולקשר אותו עם הפנים לכיוון הנסיעה.

חסרונות ברכב כזה לתינוק:

1. אחד ההורים צריך לשבת מאחור. בגלל שהכסא / תושבת שלו קבועה במושב הקדמי, המעבר של ההורה לאחור מתבצע רק ע"י קיפול מושב הנהג, ולא הנוסע. מאוד לא נוח.

2. ריאלי רק עד גיל שנה. מעל גיל שנה, כשהילד במושב האחורי הגישה ברכב כזה להכנסתו והוצאתו מאוד לא נוחה, וחס וחלילה עלולה להיות מסוכנת.

3. וזה לפני שדיברנו על ה-GTI כלעצמה - רועשת, צפופה, קשיחה, לא נוחה, מסריחה מדלק, קופצנית וכו', אבל זה לא רלוונטי ל-CLK שלך.

ולהלן המסקנות:

רכב עיקרי (לאשה) מודרני, בטוח, 4 או 5 דלתות. זה הרכב שישמש לנסיעות משפחתיות.

רכב משני (לבעל) מה שבא לו. (קופה / האצ' 3 דלתות / רואדסטר שוב כבימי קדם ?).

אז יאללה. קיבלת מוטיבציה להתחיל לחפש לך את ה-SL שנות ה-70 שתמיד חלמת עליה. (למה רשמת CLK ? אתה חושב שאנחנו סניליים) ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא כזה נורא, בטח כשאר מדובר ברכב שני. כשהייתי צעיר וגם שעיר, הייתה ברשותי רנו אקספרס מהעבודה, והילדה ישבה מאחור. מאמץ קטן (מה גם שהדלתות רחבות יותר) ואתה ליד הילד. זה לא שאתה מכניס ומוציא את הילד מהאוטו כל שתי דקות.

עיקר הטרחה בחצי השנה הראשונה, בזמן שמשתמשים בסל קל, ברגע שעוברים לכסא בטיחות, הרבה פחות נורא לתמרן, כי לא מתעסקים עם כל המתקן , אלא רק עם הילד (גמיש בהרבה, תמיד אפשר לקפל אותו ל-4 בשעת הצורך ;-) ).

פורסם

אתה שוכח שבאקספרס הגג מוגבה וזה מאוד מקל. גם בפרטנר שהיתה לי לא הייתה שום בעיה בזכות הגובה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה לכולם על התשובות. לא ידעתי שיש כל כך הרבה הורים בפורום.

אז יאללה. קיבלת מוטיבציה להתחיל לחפש לך את ה-SL שנות ה-70 שתמיד חלמת עליה. (למה רשמת CLK ? אתה חושב שאנחנו סניליים) ?

1. הרעיון לחזור לרודסטר נפסל מאותה סיבה שירדנו מרעיון רכב השטח שקינן בנו באחרונה והסיבה טמונה באותה מדבקה שמודבקת על פתח מיכל הדלק של רכב הליסינג.

גם כזוג שלא רעב ללחם (עדיין... נראה מה יהיה כשנפרנס עוד פיות רעבים..) חושבים כמה פעמים לפני שמבצעים נסיעה ארוכה ברכב הפרטי.

אני חושש שכאשר אשקול לנסוע לנסיעת כיף בערד סדום ברודסטר הפרטית, לעומת נסיעה במכונית הליסינג, אני לא אצליח להימנע מלחשוב על עלויות הדלק והרודסטר יישאר בבית.

להחזיק רודסטר רק בשביל לנסוע לעבודה ובחזרה הופך אותו לרכב דאווין בלבד ואני לא רוצה את זה.

(ודיברנו רק על כסף, בלי להכניס את מרכיב הזמן - כל עיתות הפנאי שלי כרגע מוקדשות לאימוני ריצה לקראת מרתון)

2. ה SL היא חלום שעדיין נשאר והלב נצבט כל פעם שאני רואה כזו, בין את הדגם של 73-88 (כי אני רוצה כזו) ובין אם הדגם שמ 2002 (כי אני מנסה לחשוב מה ערך הבית של אדם שמחזיק מכונית שעולה כמו דירה בתל אביב).

ה SL בדגם של 73-88 עולות כ 120 אלף ש"ח ואני לא חושב שהייתי מסתמך עליו כרכב ליום יום.

ראיתי לעומת זאת, מודעה של CLK200 מודל 99 ב-110 אלף ש"ח - וזה בהחלט רכב שיכול לשמש ליום יום ואני חושב שגם לא ארגיש שאני "מבזבז" אותו בנסיעות עירוניות, לעומת רודסטר, כי בסך הכל זאת מכונית קופה יוקרתית ולא מכונית ספורט חורכת כבישים.

לגבי עלויות אחזקה של מרצדס ישנה - אני מניח שאני יכול להחכים ממך (אני מקווה שעצמותיך התאחו ואתה גם נוהג במרצדס בעצמך ולא מוסע במרצדס מונית).

פורסם

לגבי עלויות אחזקה של מרצדס ישנה - אני מניח שאני יכול להחכים ממך (אני מקווה שעצמותיך התאחו ואתה גם נוהג במרצדס בעצמך ולא מוסע במרצדס מונית).

החלמתי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1172382&postcount=13

לגבי עלויות אחזקה - אם אתה עומד בתשלום על הדלק, שום הוצאה אחרת כבר לא תפחיד אותך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כאשר הילד גדול ויכול להכנס לבד (5-6) אז אין בעיה, אם אתה צריך להכניס אותו מאחור (תינוק) אז לא מומלץ.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

סליחה על השבתת השמחה המוטורית כאן, אבל כהורה טרי (כמוני) אתה הולך להיתקל בהרבה קשיים, אף אחד מהם לא נורא ואפשר להתגבר על כולם, אבל בטח שלא צריך להוסיף לעצמך קשיים בשום תחום אחר.

אם אתה חושב שכהורה טרי טרי (פחות משנה) יהיה לך הרבה זמן לתחביבים כמו רכב או בכלל להתעסק ביופי של השילוב בין העיצוב לצבע של הרכב, אז או שאתה לא עובד, או שאשתך סופרוומן, או שאתה מדמיין.

בכמה חודשים הראשונים אתה הולך להיות עייף מכדי שתוכל להבדיל בין מיצובישי איבו 9 לבין פולקסווגן חיפושית 69'.

תעשה מה שאפשר בשביל להקל על עצמך, ואחד הדברים האלה הוא לדאוג שתהיה לכם תחבורה נוחה שימושית וזמינה.

גם ברכב הכי נוח עם הפתחים הכי גדולים והמרחב הפנימי הכי גדול זה לא קל לחבר מושב תינוק כשביד אחת אתה מחזיק את התינוק והוא בוכה, מלוכלך ו/או רטוב, וחוץ מזה הבקבוק שלו נפל לעפר, העגלה שלו מתחילה להידרדר ברחוב והוא מושך לך באוזן תוך כדי.

אה, ועוד נקודה עם ילדים זה שהם נוטים לשנות לך תוכניות, כך שאל תבנה על זה שתמיד תדעו לתכנן מראש כך שהילד יהיה אצל ההורה שיש לו את הרכב הפרקטי. יש בלת"מים ואילוצים.

אז תעשה לעצמך טובה ותקנה את הרכב הכי מרווח ונוח שעונה על הדרישות והתקציב שלך. ותדאג שיהיה מקום בבגאז' לעגלה + 2 חבילות חיתולים + הקניות מהסופר.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

לי אין ילדים, אבל כן יש לי אחיינית בת כמעט שנתיים.

אם אתה מתעקש על 3 דלתות, וגם על להכניס ילד מאחורה, הייתי ממליץ בחום נגד יאריס. לאמא שלי יש יאריס 3 דלתות. נהגתי עליה במשך חודש בצ'ילה ורציתי למות. אי אפשר להכניס מאחורה אפילו תיק עם 3 כדורי באולינג.

מצד שני, הרכב נוח מאוד לחניה ולשימוש, אבל רק אם המושבים האחוריים הם לפי ההגדרה "ספסל קניות", ומשתמשים רק בקדמיים. אם אתם שמים את הילד מקדימה, לא אמורה להיות בעיה.

• תוכן חדש...