Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש מערכת טובה, לא פחות, לא יותר.

חשבתי על השילוב הבא:

מגבר:

מגבר1000W

דגם: USC9980

מבית: Platinum Audio

http://www.tomcar.co.il/index.php?PHPSESSID=e927d49cbe95d5057e9af9342710067a&productid=157

קומפוננט: מורל פולס 6.5"

ולחבר הכל לר"ד הקיים היום ברכב, פיוניר 45x4 סדרה ישנה (צג כתום).

ההרכבה תעשה בסיאט איביזה 99'.

נשמע טוב יחסית להרכבה ב1000 שקל עגול או שאני סתם הולך לשרוף כסף?

תודה.

פורסם

חושב שעדיף את המגבר הידוע של הג'יי בי אל, ידוע באמינות ומאד שווה את המחיר.

לגבי הקופוננט אם שמעתי ואהבת לך על זה, אם לא כ"כ תשמע עוד כמה סטים.

במחיר הזה יש את הפולס, ויש את הג'יי בי אל שהם שונים לגמרי בצורת השמיעה, אם תוכל למתוח מעט את התקציב תשקיע בקומפוננט מעט יותר טוב הן בעוצמה והן באיכות.

אני אומר לך מניסיון מר במיוחד! תחסוך עוד קצת כסף תקנה מערכת ברמה טובה פעם אחת ותסגור את הנושא.

ברגע שתתחיל מנמוך ותשמע מערכות ככה הציפיה שלך רק תלך ותגדל ואז אתה תשקיע עוד כסף ומן הסתם תפסיד כסף על הרכיבים שקנית כחדשים ומוכר אותם כמשומשים.

תעשה עם עצמך קצת חושבים כמה אתה מוכן להשקיע על מערכת, מה הציפיות שלך (ע"י שמיעת מספר מערכות) תוכל לדעת בערך מה מספק אותך.

ד"א שהוואטים לא יבלבלו אותך, תמיד תסתכל על וואט נקי (RMS) כמובן שעדיף ללכת על מגבר בעל חברה ידועה.

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם
לא הבנתי אותך, אתה קונה מגבר, ואת הקומפוננט אתה מחבר לר"ד? אז מה עשינו בזה?

חלילה, הכוונה היא שזה הר"ד שיש ברכב כרגע.

פורסם
מה בנוגע לסאב?

או שאתה מתכננן על 6X9 מאחורה בשביל הבאס?

מבחינת תקציב זה משנה לי? סאב ב500 שקל או אחוריים ב500 שקל? מי לדעתכם יישמע נקי יותר?

אני לא מחפש ווליום, אני אוהב לשמוע קצת גבוה אבל נקי, סגנונות מועדפים בעיקר אלקטרוני לא עמוס, ווקאלים למיניהם וקצת רוק וזה.

פורסם
מבחינת תקציב זה משנה לי? סאב ב500 שקל או אחוריים ב500 שקל? מי לדעתכם יישמע נקי יותר?

אני לא מחפש ווליום, אני אוהב לשמוע קצת גבוה אבל נקי, סגנונות מועדפים בעיקר אלקטרוני לא עמוס, ווקאלים למיניהם וקצת רוק וזה.

6X9 וסאב אלה דברים שונים לגמרי! 6X9 הם יותר למוזיקה + אפקט של באס וסאב זה באס טהור! אתה לא יכול לשאול מה יותר נקי מבין שניהם. הסדר לבניית מערכת הוא קודם כל סאב ורק אחרי זה 6X9 אם בכלל! הרוב לא צריכים 6X9 מכיוון שהם מסתפקים בקומפוננט מקדימה בשביל המוסיקה. לאומת זאת הבאס הוא חלק בלתי נפרד מהמוזיקה ותמיד תמיד עדיף (מבחינת סאונד כמובן) בשביל באס לחבר סאב. וזה בלי להכנס יותר מדי לפרטים ולמושגים שונים שיבלבלו אותך סתם.

בברכה, יוני.

מה זה הגלון *קבל* הזה בין המגברים ?
:shock:

המגברים האלה מממנים אירגוני טרור:onfire:

אחד החזקים! :rofl:

פורסם
6X9 וסאב אלה דברים שונים לגמרי! 6X9 הם יותר למוזיקה + אפקט של באס וסאב זה באס טהור! אתה לא יכול לשאול מה יותר נקי מבין שניהם. הסדר לבניית מערכת הוא קודם כל סאב ורק אחרי זה 6X9 אם בכלל! הרוב לא צריכים 6X9 מכיוון שהם מסתפקים בקומפוננט מקדימה בשביל המוסיקה. לאומת זאת הבאס הוא חלק בלתי נפרד מהמוזיקה ותמיד תמיד עדיף (מבחינת סאונד כמובן) בשביל באס לחבר סאב. וזה בלי להכנס יותר מדי לפרטים ולמושגים שונים שיבלבלו אותך סתם.

בברכה, יוני.

תודה על התגובה שלך,

אני מניח שבהכללה מפגרת אני יכול לומר שסאב זה בעיקר למוזיקה אלקטורנוית שמבוססת בעיקר על באס ואחוריים בעיקר למוזיקה עם טווח רחב יותר (ווקאלים למיניהם לדוגמה) ?

פורסם

חיפשתי בשאלות נפוצות וחוץ ממאמר על מגברים לא מצאתי תשובה לשאלה פשוטה, למה לקנות 4 יציאות במקום 2?

ולמקרה שלי, האם מגבר 2 יציאות מספיק להרים את הפולס? ומה יקרה שאני ארצה להוסיף סאב?

שוב תודה וסליחה על השאלות הירוקות.

פורסם

ולמקרה שלי, האם מגבר 2 יציאות מספיק להרים את הפולס? ומה יקרה שאני ארצה להוסיף סאב? זו הסיבה שקונים 4 ערוצים . לוקחים שתי יציאות לקומפוננט ושתי יציאות בגישור לסאב

שוב תודה וסליחה על השאלות הירוקות בלי שאלות ירוקות לא תלמד ותשאר ירוק :-) .

אני מניח שבהכללה מפגרת אני יכול לומר שסאב זה בעיקר למוזיקה אלקטורנוית שמבוססת בעיקר על באס ואחוריים בעיקר למוזיקה עם טווח רחב יותר (ווקאלים למיניהם לדוגמה) ? לא. 6X9 קונים או כשרוצים לחסוך על סאב , או שרוצים צליל הקפי . לא נכנס כעט לוויכוח על זה רק אומר שברוב המערכות עדיף לא לשים 6X9 מאחורה , אלא לשים סאב

ה6X9 "לוקח" את המוסיקה לאחור , ואתה שומע את הזמר הן בביית והן בהופעה כשהוא מקדימה , ולכן למוסיקה ובמיוחד ווקאלית צריך סאב טוב שישתלב עם הקומפוננט הקדמי

בברכה יהודה

פורסם

ממה שאני מכיר מתחומים אחרים תמיד יש את השניים שלושה רכיבים שכולם מסכימים עליהם שהם התמורה הטובה ביותר לכסף שלך.

לדוגמה, ה'פולס' וה'JBL' בקומפוננטים (והפוקאל במעט יותר)

במגברים שוב הJBL זה מהדיוטי פרי ואם לא אז לאנזר יד שניה.

בסאבים עדיין לא נכנסתי לזה אז קשה לי לומר.

אם למישהו שיש דעות נוספות בעניין אשמח לשמוע, השאלה במשפט אחד היא מה המערכת שתתן הכי הרבה ביחס לכסף שהושקע בה, מבלי להיכנס לצבע של הסאונד.

שוב תודה.

פורסם

אתה מבקש פה משהו כמו המפרטים של חנויות המחשבים. זה לא כזה פשוט, אמנם קיימות הסכמות כלליות על מספר רכיבים כמו שציינת, למשל פולס או ה JBL במחיר הדיוטי פרי, שנותנים את יחס עלות תועלת הכי טוב לתקציב. אבל בכל זאת ישנו פן אישי בדבר. כל אחד יש לו מדד"תועלת" שונה לגבי מה הוא מפיק מהמערכת.

זה יכול להיות מעניין האמת לעשות רשימה של רכיבים בסיסיים מומלצים פר תקציב - אבל זה ממש שולל את ההעדפות שלך בשמיעת מוזיקה. זה לא כזה טכני, כי יש כאלה באמת שמעדיפים באסים נמרחים יותר או טוויטר יותר צורם. קשה למצוא תשובה חד משמעית לשאלתך.

יואב :arrow:

• תוכן חדש...