Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי חדש ב- 120-140

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אמרתי שזה לא רק בגלל המקדם הגרר, אלה גם יחסי ההברה, או אחד משנהם. ואתה סתם מזלזל בנתון הזה.

בהונדה השקיעו הרבה שעות בתכנון אווירודינאמי של סיוויק.

כך דוגמה , דגם עם 5 דלתות. למה אתה חושב אין מגב בחלון אחורי?

כי לא צריך. צורת אוירודינתית של סיוויק החדשה לא מייצרת מערבולת. ובוץ ומים לא מלכלכים את החלון. אבל זה סתם דוגמה.

יש עוד הרבה דוגמאות בדגם היברידי.

הכוונה שלי הייתה, שגם מקדם וגם יחסי ההברה משפיעים ישירות על צריכת הדלק.

ואם כולם היו רק מתייחסים למה שבחור ביקש, התם מבנים שזה נתון חשוב בשבילו.

ולROEE

אומנם ההודעה שלי נמחקה, אבל היא עדיין בתוקף.

תראה, אני לא בא לחלוק על קביעות של נפש מלומדת כמו שלך בנושאים כגון:

1. "המקדם הגרר"

2. "יחסי ההברה"

אם אני "אכח" דוגמא, ואני בהחלט "לוכח", בנושא המגב שאין. אז זהו, שזה לא שאין בגלל "צורת אוירודינתית"*. יש עוד כמה מכוניות אחרות שבהן אין מגב אחורי בדגם הבסיס. הסיבה היא שהשמשה האחורית בהונדה לא מאפשרת לשים מגב ו\או שיקולי עיצוב. זה הכל.

אז מה היה לנו כאן? בהתחלה אמרת שאתה לא מבין מה פתאום מציעים לו מאזדה 3 כשהוא יכול באותו כסף לקנות את הסיוויק. הרי הסיוויק יותר טובה בהכל. למשל המנוע.

רק שאז, הסבירו לך אנשים עם יותר מדי סבלנות כלפי החריג והשונה, שהסיוויק יותר חלשה מהמאזדה והביצועים שלה נחותים אף הם. נשארת עם צריכת הדלק, אבל גם אז אתה מתייחס לנתוני יצרן. אותם נתוני יצרן שלפיהם הTYPE R החדשה עושה 6.6 למאה - מה שכמובן לא קורה.

ואז, העלית את נושא המגב האחורי. מול זה, באמת שקשה להביא טיעון הגיוני - הרי איזו תכונה יותר מייחדת ומהללת רכב מהעדרו של מגב אחורי?

דווקא אני, בניגוד למנהלים אחרים, מאוד מרוצה מהנוכחות שלך כאן. יש סיבה טובה שלגדולים שבמלכים היו ליצני חצר.

גם לנו מגיע.

* הביטוי הנ"ל היה משובש עד כדי כך, שלא יכולתי להסתכן באי דיוקים ולשכתב אותו, אלא הייתי צריך copy paste ממש.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין עד כדי כך אתה מוגבל שאני צריך לצטט את אצמי???

תשים לב לכמה דברים חשובים. מהירות מקסימאלית רק 180 קמ"ש שזה אומר משהו על מקדם גרר, או גיר עם רק 4 הילוכים וצריכת דלק בהתאם.

עוד דבר חשוב, ירידת ערך. כל שנה חברות ליסינג משחררות את הרכבים שלהם לשוק המשומשות.

תחשוב מה זה עושה למוכר פרטי

Omnia mea mecum porto

פורסם

חסרונות מובנים של ההונדה:

- ביטוח יקר

-טיפולים עוד יותר יקרים..

- לטעמי הרכב די מכוער, נראה כמו דג נפוח, ללא פרופורציות לא מקדימה ולא מאחור.

פורסם
סיוויק LS, זה האופציה הכי משתלמת במחיר עד 140 אלף.

ומי זרק שם על בטיחות? מה קרה, 4 כוכבים כבר לא מספיק?

95% מהרכבים עם 4 כוכבים ופחות. חוץ מזה, US הדגם 4 דלתות זכה ב5 כוכבים.

לא שזה משנה. יש רכבים שקבלו 4 כוכבים רק בגלל שלא היה זמזם של הרצועות. אז בלי מסכנות מיותרות בבקשה.

לא. 4 כוכבים לא מספיק. רנו מגאן לפני יותר מעשור הייתה 4 כוכבים. אז זה "הספיק".

כנראה גם לחברות כמו פורד, פולקסווגאן, טויוטה, סיטרואן, אופל, רנו וולוו זה לא מספיק.

בעוד כוכב הזה יכול מאד להיות האפשרות שלך ללכת בהתנגשות חזיתית או אפילו מוות בתאונת צד (ספצפית להונדה). לדעתי יש לו את הציון הנמוך ביותר בקטגוריה לרכבים שמתחילים מ130 אלף.

שים לב שגם לדגם היוצא היו 4 כוכבים - מה 5 שנים הונדה לא שיפרה כלום? זה נראה לך הגיוני?

בנוסף עוד גורם בעייתי בהונדה הוא האיבזור שאתה מקבל או יותר נכון לא מקבל - צריך להוסיף הרבה על האקסטרות.

בטופ גיר גם התלוננו על יותר מדי רעש מהמנוע ורעשי רוח.

באמת עומד ליתרונה התיבה 5 הילוכים, והמרווח. אבל קשה להאמין (למרות שאני עומד לבדוק את זה בעצמי) שהיא מציאה נוחות נסיעה ורמת גימור כמו שיש לגולף, לאסטרה או לפוקוס 2L.

פורסם

אולי אני נשמע כמו איזה סוכן של הונדה, אבל אני לא. אני רק אומר דברים אובייקטיביים.

אובייקטבי אה? איזה רכב אמרת שיש לך תזכיר לי???

אה,

רגע,

בתור מישהו שחי "על הקצה" כמוך ונוהג במכונה קיצונית ורוצחת (הטייפ ערס)

אה אוקיי, בסדר..

אובייקטבי..ברור..

בהונדה השקיעו הרבה שעות בתכנון אווירודינאמי של סיוויק.

לא רק בתכנון אווירודינמי!

אחרי שאישימוטו תיכנן במשך שעות את העיצוב, הגיע המהנדס אישימטורבו והזכיר לו שהרכב הזה צריך להגיע לישראל.

או אז התחילו שניהם יחדיו לגרד את הראש והחליטו שלפחות בדגם ה-5 דלתות, הסמלים ימוקמו בתוך מעטפת הגנה מסיבית בדמוי יחידת הפנס- שזה באמת סימן לתכנון גאוני בהתאם לתנאי הסביבה :lol:

(באמת יתרון גדול לסיויק 5 דלתות אגב...:wink: )

יחי עוווונדה.

פורסם

GODFLASH כתב:

אני לא מבין עד כדי כך אתה מוגבל שאני צריך לצטט את אצמי???

Godflash כתב:

תשים לב לכמה דברים חשובים. מהירות מקסימאלית רק 180 קמ"ש שזה אומר משהו על מקדם גרר, או גיר עם רק 4 הילוכים וצריכת דלק בהתאם.

עוד דבר חשוב, ירידת ערך. כל שנה חברות ליסינג משחררות את הרכבים שלהם לשוק המשומשות.

תחשוב מה זה עושה למוכר פרטי

יפה, אז ציטטת את עצמך.

אז אמרת שיש לה גיר עם 4 הילוכים. אני אמור להניח שהתכוונת ליחסי העברה? אני אמור להניח מראש שכל אחד בפורום יודע מה זה יחסי העברה? ובעיקר כשרגע לפני המשפט על הגיר, ייחסת את נושא מקדם הגרר למהירות הסופית?

אני ממש לא מתכנן להכניס מלים לפה שלך, או מחשבות לראש שלך.

ברגע שתכתוב "יחסי העברה", אני מבטיח לך שאני אתייחס לזה.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
הסיויק מעולה מכל הבחינות חוץ מהבטיחות. 4 כוכבים זה לא מספיק במעל 100 אלף שקל.

הפוקוס

נא לא לדבר שטויות ולהטעות אחרים, הסיויק החדשה קיבלה מNHTSA חמישה כוכבים. מצוידת בVSA (שזה הESP של הונדה) ו6 כריות אוויר.

4 כוכבים זה בדגם ה5 דלתות.

פורסם
ROEE כתב:

גם לחבר הפורום ELIBABA, יש אחת מליסינג אם אני לא טועה.

אמת, אבל זה לא פופולרי כי רוב האנשים לא מבינים למה לשים כסף על מזדה 3 שני ליטר כשאפשר בעוד טיפ טיפה לקחת מזדה 6. אני בחרתי ב 3 ולא ב 6 בעיקר מסיבות של "פוליטיקה בעבודה".

מאותה סיבה אני לא בטוח שעבור השואל המקורי זו בחירה טובה. ה3 קשה ונוקשה, צפופה מאחור, חזקה רק בסל"ד גבוה ועבור משפחה אני היית בוחר, אם כבר, במאזדה 6.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לדעתי, מי שרוצה משפחתית "סטנדרתית מהנה שילך על המאזדה. מי שרוצה משפחתית סטנדרתית מהנה ונוחה - שילך על הפוקוס.

אגב, אני מדבר רק על ה5 דלתות פוקס 4 דלתות, זה רכב דיי מכוער.

שכחתי לציין רק, יש פה המלצות על B4, על מאזדה 6.

בשביל מה?!

יש לו שני ילדים ורוב הזמן הוא לבד ברכב, והוא הרי ציין שהוא מנסה לחסוך בדלק.

אני במקומו הייתי מסתפק בסופרמיני!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
נא לא לדבר שטויות ולהטעות אחרים, הסיויק החדשה קיבלה מNHTSA חמישה כוכבים. מצוידת בVSA (שזה הESP של הונדה) ו6 כריות אוויר.

4 כוכבים זה בדגם ה5 דלתות.

נו גם הלנסר מצוידת ב6 כריות אויר. גם היא לא 5 כוכבים.

מה לעשות שהEURONCAP הוא השם הקובע לפחות בארץ. עוד לא ראיתי איזשהי פרסומות מתגאה בדירוג NHTSA גבוה.

ההבדל בין 4 ל5 דלתות לא צריך להוות הבדל של כוכב ומשום מה אני מאמין לEURONCAP יותר.

מה גם שרוב הרכבים שנמכרים בארץ עברו מבחן EURONCAP ולכן אפשר להשוות אותם לעומת הNHTSA שבכלל לא מכילה רכבים כמו רנו, פיאט, סיטרואן ושות'.

פורסם

כיום כמעט כל יצרן רוצה להתגאות בדירוג בטיחות גבוה, לכן כמעט כל היבואנים שמכוניותיהם קיבלו ציון גבוה במבחן ריסוק שאינו NCAP, בהחלט מפרסמים את הדירוג במודעות הפרסום שלהם. אם לא ראית זה לא אומר שזה לא קיים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם כבר בנושא, הסיויק החדשה 4 דלתות לא מופיעה בeuroncap, אז אני לא חושב שזה הוגן להגיד שלסיויק החדשה 4 דלתות יש 4 כוכבים, כשהיא מעולם לא נבחנה. ולכן כמו שאמרתי, זה דגם ה5 דלתות עם 4 כוכבים בEURONCAP, ו5 כוכבים לדגם ה4 דלתות בNHTSA

לאוטו יש 6 כריות אוויר וESP, משהו שאין בהרבה רכבים אחרים ובכל זאת אנשים כאן בוכים על הכוכבים ומעדיפים רכבים עם 5 כוכבים בלי ESP ופחות כריות אוויר, מאשר רכב שלא נבחן בכלל בEURONCAP?

פורסם

אני מסכים שESP יותר משמעותי מעוד כוכב. רק נדמה לי שלסיוויק היו תוצאות ריסוק חזיתי מחפירות למדי (69%, אם אני לא טועה, ואולי אני כן, אז כדאי לבדוק).

אני לא מבין את מדיניות NCAP - על התראת חגירה מקבלים תוספת, אבל על ESP לא? באופן מוכח, זה מצמצם את הסיכוי לתאונה בעשרות אחוזים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אם כבר NCAP ובטיחות - אז כתבתי על זה טור בגיליון "אוטו" של החודש. למי שיש - אתם מוזמנים לקרוא ולהגיב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...