Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שמעסיקה אותי כבר הרבה זמן:

לא יודע מי מכם שם לב לאורות הבלימה שקיימים במרצדס S קלאס ובב.מ.וו סדרה 7 החדשה. אורות הבלימה שם מורכבים מהרבה לדים קטנים, שנותנים אפקט של הידלקות בהבזק, וכיבוי ממש מהיר כהרף עין, שלא כמו במכוניות אחרות שמנורות הבלימה נכבות בדעיכה מעצבנת. עכשיו שתי שאלות:

א. עוד מישהו שם לב לתופעה הזאת, או שאני הפסיכי היחיד שנתפס לקטנות?

ב.למה לא מייצרים את זה בכל המכוניות? זה נראה לי יותר פשוט וזול (תחשבו על חסכון במקום שכן פלטת לדים תופסת פחות עומק מרפלקטור רגיל)

נ.ב

אני יודע שיש עוד כמה מכוניות בודדות כמו פולקסווגן פולו, ששם שתי אורות הבלימה הצדדיים הם נורות רגילות, ואור הבלימה האמצעי (השלישי) הוא שורה של לדים.אהה, וגם היה איזה דגם של קאדילק סביל ששם יש אור בלימה שהוא בעצם שורה של לדים לרוחב כל תא המטען.

:puzzled:
פורסם

פנסי לדים יקרים משמעותית מפנסים רגילים בשל מורכבות ייצורם. ישנם פנסי לדים שנקראים "חד-פעמיים" ובמקרה ונשרפים יותר מדי לדים פשוט צריך להחליף את הפנס כולו שכן הלידים מולחמים למעגל המהווה את הבסיס לאותו פנס. כמ כן ישנם פנסי לדים והם גם היקרים יותר שחלק מיצרני הרכב הקצת יותר יקרים משתמשים בהם ובהם ניתן להחליף קבוצות לדים (שליפת חלק מעגל קטן) מתוך כל הלדים בפנס.

בכל מקרה, נכון שזה יותר יפה, יעיל וכו' ואגב בהשוואה לטווח היעיל של לד מבחינת המרחק בו תהוא ייראה בחושך מוחלט לעומת מנורה הוא גדול משמעותית (מדובר בקבוצת לדים, כמובן.

לרכבים חדשים רבים מתוצרת רוב היצרנים ניתן לקנות פנסי אפטר-מרקט המורכבים מלדים. חשוב לבדוק מה סוג הפנסים האלו מכיוון שגם כאן ישנם מספר סוגים ואתם לא רוצים להחליף את כל הפנס כשנשרפים להם כמה לדים....

אגב, נתון שאני לא יודע הוא אורך החיים של לד לעומת מנורת 12V ואם מישהו יודע (לא מנחש...יודע... :) ) אשמח לשמוע..

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
פנסי לדים יקרים משמעותית מפנסים רגילים בשל מורכבות ייצורם. ישנם פנסי לדים שנקראים "חד-פעמיים" ובמקרה ונשרפים יותר מדי לדים פשוט צריך להחליף את הפנס כולו שכן הלידים מולחמים למעגל המהווה את הבסיס לאותו פנס. כמ כן ישנם פנסי לדים והם גם היקרים יותר שחלק מיצרני הרכב הקצת יותר יקרים משתמשים בהם ובהם ניתן להחליף קבוצות לדים (שליפת חלק מעגל קטן) מתוך כל הלדים בפנס.

בכל מקרה, נכון שזה יותר יפה, יעיל וכו' ואגב בהשוואה לטווח היעיל של לד מבחינת המרחק בו תהוא ייראה בחושך מוחלט לעומת מנורה הוא גדול משמעותית (מדובר בקבוצת לדים, כמובן.

לרכבים חדשים רבים מתוצרת רוב היצרנים ניתן לקנות פנסי אפטר-מרקט המורכבים מלדים. חשוב לבדוק מה סוג הפנסים האלו מכיוון שגם כאן ישנם מספר סוגים ואתם לא רוצים להחליף את כל הפנס כשנשרפים להם כמה לדים....

אגב, נתון שאני לא יודע הוא אורך החיים של לד לעומת מנורת 12V ואם מישהו יודע (לא מנחש...יודע... :) ) אשמח לשמוע..

ליאור.

תודה על התשובה, איש! החכמתי קצת; אני דווקא הייתי בטוח שהלדים יהיו יותר זולים.

:puzzled:
פורסם

ללד אין חוט להט, ואין לו חיבור "פיזי" משך החיים שלו ארוך מאוד ואם הוא נשרף אז זה בגלל קצרים או עליות\נפילות מתח... :wink:

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
ללד אין חוט להט' date=' משך החיים שלו ארוך מאוד ואם הוא נשרף אז זה בגלל קצרים או עליות\נפילות מתח... :wink:[/quote']

בהחלט!

ללד (light emitted diode) יש זמן תגובה קצר משמעותית מנורות ליבון רגילות

ולכן ישנה מגמה לעבור לנורות כאלו, היות וסיבים אופטיים יקרים עדיין למימוש בכל אוטו.

MCS 2008

פורסם

רציתי רק להוסיף שהטכנולוגיה הגיעה מעולם הפורמולה 1.

ואת היתרונות כבר אמרתם לבד...

אגב, יש גם יונדאי אקסנט חדשה עם פנסי לדים כאלה (או קוריאנית אחרת - לא סגור) ז"א לא רק מכוניות יוקרה.

La Bellezza Non Basta

• תוכן חדש...