Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

24 bit d\a

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה המטרה של הרכיב הזה ? ממיר 24 ביט דיגיטל אנאלוג .

הבנתי מה הוא עושה תכל"ס אבל למה הוא תורם במערכת באוטו ?

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

במבחן השמיעה - כלום.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
במבחן השמיעה - כלום.

איתמר.

התשובה כרגע נתנה מחוסר ידע מה שלא מאפיין אותך....

במבחן השמיעה יש הבדל והוא מורגש באוזן.

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

אז כנראה שסתם אנשים אודיופילים קונים מכשירים יעודיים שעוקפים את העיבוד הדיגיטלי המובנה של הנגן שלהם וממירים בעצמם DIGITAL TO ANALOG.

וכנראה שאותם אנשים שעם כל הכבוד לכולנו כאן בפורום, מבינים "קצת" בסאונד, סתם משקיעים ברכיבים כאלו מאות ואלפי דולרים.

אבל עזבו, מה אני מבין...8)

אכזבתם אותי קצת. שימו רגע את הציניות בצד, ותתייחסו לעובדות. נכון שההבדלים זניחים ולא כולם שמים לב אבל ברור שיש הבדל באיכות המרת הצליל.

ברור לי שהממירים ה"פשוטים" במכשירים המסחריים יותר לא ידגישו הבדל משמעותי אבל אין שום צל של ספק שבמכשירים מתקדמים או לחילופין במכשירים חיצוניים שמשמשים רק כממרים D/A, האיכות עולה בהרבה.

הנחה אחרת פשוט תסתור לגמרי את כל יצרני נגני ה HI-END שמשקיעים במעבדים D/A מתקדמים במכשירים שלהם. וזה כמובן בלתי ניתן על הדעת. אני חושב שמהנדסי TEXAS INS' ו- CAMBRIDGE או MCINTOSH מבינים קצת יותר מאיתנו, החובבנים.

אני מכבד כאן את כולם ולכן אני מציע דבר כזה:

מי שלא מרגיש הבדל במבחן השמיעה, הרוויח! חסך לעצמו כמה שקלים.

מי שמרגיש הבדל, שיקנה וירוויח איכות.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם
במבחן השמיעה - כלום.תגיד כשחשבת שאתה הולך על SQ מטורף וקנית את הר"ד שלך גם חשבת שהDAC שלו הוא כמו 1 BIT פשוט ? אז למה לקנות מלכתחילה ? אני מבין למה אח"כ החלטת לשנות אבל בהתחלה למה?

איתמר.

לפותח השירשור יש הסברים ברשת באנגלית , האמת קראתי על מכשירי היי אנד כמו הקלריון , ויש שם את הנושא של השעון ועוד כמה דברים שהידע הטכני שלי לה מספיק ע"מ להעביר אותם . הבנתי למה זה טוב אבל להסביר לאחרים אין לי היכולת.

אז פשוט תחפש בפורומים על הנושא של DAC ואולי תבין או שמישהו אחר בפורום עם ידע טכני יסביר

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

לדיסקים רגילים ה24 ביט יתן יותר מרחב פרוססינג שיכול לשפר את הסאונד

לDVD וחומר מוקלט במקור ב24BIT ההבדל יהיה שמיע ביותר ברגע שכל מגרעות הסביבה האקוסטית יעלמו, מכוון שהאוזן שלנו נוטה להתרכז במה שמפריע לה

פורסם
לדיסקים רגילים ה24 ביט יתן יותר מרחב פרוססינג שיכול לשפר את הסאונד

לDVD וחומר מוקלט במקור ב24BIT ההבדל יהיה שמיע ביותר ברגע שכל מגרעות הסביבה האקוסטית יעלמו, מכוון שהאוזן שלנו נוטה להתרכז במה שמפריע לה

או סוף סוף אחד שמבין עניין.

מעבד 1 ביט וגם 16 ביט לא מסוגלים לקרוא במיוחד בתנאים של רכב את כל המילה המקודדת בדיסק רגיל .

אלא אם ה 1/16 ביט הוא מאוד מאוד מאוד מאוד יקר.

24 ביט מסוגל לקרוא את כל המילה בלי הרבה בעיות ולהוציא אותה ללא תיקוני אלגוריתם רציניים. הדבר מתבטא בעיקר בחוסר רעשים ויותר איזון במה שיוצא מהמכשיר.

מי שלא מנגן מוזיקה איכותית לא ירגיש בהבדל לעולם . מוזיקה מונוטונית במיוחד שמוקלטת בפיקים וקליפינג בכלל.

כאשר מתחילים לעבור לעולם הגאז קלאסי וכו , רוק אלטרנטיבי שמוקלט טוב , מרגישים הבדלים בשקט , ובאיזון של המוזיקה .

ההבדל שמיע כמו כן למי שיש לו אוזן מוזיקלית מה לעשות שלהרבה מאוד אנשים אין כזו אוזן .

עכשיו לגבי מכשירים עם 24 ביט בעיקר בעולם הרכב.

היו כנעט כל המעבדים בעולם הם 24 ביט ביכולת אך התוכנה מגבילה אותם או החיבור שלהם הוא לעבודת 1 ביט .

העניין הוא שפשוט לייצא MASS PROD על אותו קו יותר זול , ולכן כולם ייצרו אותו סוג וישתמשו בזה בצורות אחרות.

למשל הCD החדשים של סוני שכולם עם 24 ביט. העניין הוא של24 ביט יש הרבה רמות עבודה וסוגים של מעבדים , כמו כן זה קשור למה שהוא מורכב ל LOW PASS בפנים , לאלגוריתמים שבו , ולחלקים שממנו הוא מורכב. כמו כן אם המגבר הפנימי לא איכותי אז אפשר לחבר לו איזה 24 ביט שרוצים צוואר הבקבוק יהיה המגבר הפנימי (הכוונה לזה ב RCA ושמוציא סיגנל לרמקולים ברכב).

פורסם

כמו שאמרתי.

ישנם מעבדים D/A פשוטים יותר ומורכבים יותר.

במכשירים ה"פשוטים" כמו במכשיר SONY שהוצג או במכשיר CLARION פשוט אחר. איכות המעבד תהיה שונה ממכשירים אחרים.

ל CLARION למשל, כל המכשירים מעל סדרה 7 (כולל) בעלי 24 ביט פרוססינג, אבל ל DRZ 9255 יש מעבד כפול שונה לגמרי ואיכותי הרבה יותר.

ההבדל העיקרי הוא ב SAMPLING RATE או ביכולת לעבד את האות ולדמותו אף לרמה גבוהה מ 24 ביט.

שימו לב מה קורה במכשירים ביתיים, כאשר מדברים על נגנים בעלי מעבדי 32 ביט (!!) וקצב של 384 HZ.

http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=112&Title=Azur%20840C%20up-sampling%20CD%20player

או

http://www.mcintoshlabs.com/mcprod/shopdisplayproducts.asp?hid=&id=19&cat=Sources&prodid=1016&product=MDA1000

בעולם הרכב ניתן למצוא מעט מכשירים כאלו אבל ניתן לערוך חים\פוש על מכשירים כמו:

DAII-SL של ZAPCO

McIntosh MDA5000

פורסם

אני לא מבין באלקטרוניקה, "מילים" ומעבדי 1\16.

אני מוכן להתחייב בפני כל אותם "מביני עניין" שאין שום סיכוי בעולם שהם יצליחו להבדיל במבחן עיוור מול מכשיר 1 ביט למכשיר 24 ביט. אנשים לא הצליחו להבדיל בין איכויות שונות של MP3, אז להבדיל בין איכויות של "ביטים"? ועוד ברכב?

רכב הוא אחד מהמקומות הגרועים עלי אדמות להקשיב למוזיקה איכותית. לדעתי ה 24 ביט למערכת ברכב היא גימיק שיווקי נטו.

אוגי העלה פעם תמונה של מעבד 24 ביט וציין שמחירו 20 דולרים, ואף ציין שבקנייה סיטונאית מחירו צונח. זה מה שישבור את חברות האודיו? למה לא לשים מעבד 24 ביט גם בפיוניר 1950?

בחיאת.

איתמר.

עריכה: עם זאת (וזה לא נוגד את מה שרשמתי מעלה) יש הבדל שמיע ביותר בין מכשיר מסדרה נמוכה לסדרה גבוהה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קצת להוסיף למה שנאמר.

ברמה תיאורתית,דיסקים רגילים מוקלטים ב-16 ביט ולכן ברמה התאורתית מעבד 16 ביט מספיק.

לצערנו יש הרבה טעויות בקריאת דיסקים, במיוחד ברכב, היעילות של המעבד יורדת (יש אומרים 13-14 ביט).

מה שאומר 14 בחזקת 2 צלילים אפשריים.

מעבד 24 ביט ועד כל מיני תכונות של נוספות של המעבד (לא רק רוחב הפס) יגרמו לנגן לקרוא את המידע מהדיסק בצורה טובה יותר.

כמו כן, ישנם היום דיסקים של 24 ביט ואפילו 32 ביט שיהנו יותר מהיכולות של המעבדים הנ"ל (למשל DVD-Audio).

לגבי מבחן השמיעה, תלוי במבחן, יש עוד המון דברים שקשה או בלתי אפשרי לשים לב אליהם במבחן שמיעה פשוט, זה לא אומר שההבדל לא מורגש, זה אומר שהמבחן לא בהכרח טוב!

חברות מנסות למנף טכנולוגיות שאפשר לכמת (זו לא שגיאת כתיב) למספרים, ללקוח קל מאד לראות מכשיר 16 ביט ו-24 ביט ולהחליט "מה יותר טוב.

כל אחד יכול לקבל החלטה לפי שיקולי עלות תועלת, אני הייתי משקיע את רוב התקציב ברמקולים קדמיים.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

יופי לך .

אני אישית כן מרגיש במבחן עיוור.

יש עוד כמה חוקים למבחן עיוור כמו למשל שהציוד הנוסף יהיה מסוגל לקבל את מה שנותן ה 24 ביט.

שהדיסקים מספיק טובים בשבילו.

וכו..

פורסם

אין סיכוי בעולם שמישהו יצליח להבחין במבחן עיוור,

כל מי שחושב על הבדל- זה רק הבדל פסיכולוגי, "נראה לו" ששומעים יותר טוב,

האוזן לא כל כך רגישה, הרכב רועש, הציוד ברמה סבירה - בקיצור הכל נגד המעבד 24 ביט ,

אז למה שזה ישפר משהו?

עדיף להשקיע כסף באיטום, קיט באלק ישפר יותר מכל מעבד של כל ר"ד גרנדיוזי גם אם כתוב עליו

מקינטוש או אדזט.

נ.ב.

גם אופנוען עם קוואסקי ZX6 שרוצה לנסוע מהר ,

לא קונה מיסבי טנטלום לגלגלים , פשוט קונים אופנוע חזק יותר, מניסיון.

מי שרוצה לשפר מערכת, עדיף שישקיע היכן שיש תוצאות ולא גימיקים.

מידן.

ZZR

פורסם

כל מי שחושב שעיבוד מולטי BIT הינו גימיק - לא מבין בסאונד. נקודה.

גם אם אדון פלוני לא מבחין במבחן שמיעה עיוור, זה לא אומר שהאיכות היא זהה.

גם אם בן אדם יקח סכין שף של ARCOSTEEL ב 150 ש"ח מול סכין של GLOBE ב 600 ש"ח ויגיד - "אני לא רואה הבדל". זה עדיין לא אומר שהשתיים זהות.

ואם רק מכשיר בדיקה אלקטרוני, יהיה היחיד שיבחין בהבדל, אז עדיין - יש הבדל וזה המצב העובדתי.

בקשר לסביבת הרכב - לא כולנו שומעים מוסיקה עם חלון פתוח, סן רוף ועם חברה בצד ימין שמבלבלת את המוח.

יש כאלו שמאזינים לקונצרטים לבד ברכב, בפקק של יום חמישי, לבד, במרצדס. ואני חושב שתסכימו איתי שבחלל מרצדס גם CL, עדיף לשמוע מוסיקה מאשר בדירה רועשת על דרך השלום.

כל מי שחושב שמעבדים 24 ביט עולים 20$ טועה.

א. ישנם מעבדים מורכבים יותר שיעלו הרבה יותר

ב. נדרשת התאמה של שאר הרכיבים מסביב למעבד, והתאמה שכזו דורשת ידע, זמן, מחקר, נסיונות, או בקיצור - כסף.

ג. אז המעבד 24 BIT שנמצא ב CLARION 755 הוא מעבד פשוט וזול, זה לא אומר שיש מכשירים טובים יותר בעלי מעבדים מסוג אחר כמו שיש ב ECLIPSE או ב DRZ9255 (ברור שב 9255 באיכות גבוהה בהרבה..)

אז, לא הכל שחור ולבן. אבל על עובדות אי אפשר להתווכח.

על הדבר היחידי שכן ניתן להתווכח הוא - האם אתה צריך את זה או לא. אם אתה לא מרגיש בהבדל - זכית! כמו שציינתי מקודם.

זו כבר דעה אישית שאין עליה עוררין. אם לבחור כמו איתמר, נמאס להשקיע עשרות אלפי שקלים על סטריאו, ומבחינתו התוספת של PIPS באיכות שעולה עוד 10K שקלים, לא שווה את זה. סבבה. זה לא אומר שלאודיופיל זה לא ישתלם ולא יהיה נדרש מבחינתו.

מציע לכל המגיבים להאזין לכמה מערכות בעלות עיבוד D/A חיצוני איכותי או מובנה בנגני HI-END ואז להגיב.

שבת שלום!8)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...