Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש חלק בגוף הרכב שלי (ריינג' רובר שנת 93) מאלומיניום, והוא חשוף לגמרי (בלי צבע בלי לקה או שכבת מגן - אחרי שיוף) האם הוא יכול להחליד או להיפגע איך שהוא ממזג האוויר וכו' ?

תודה, דין.

פורסם

אני יסביר מה קרה, בטעות הדבקתי משהו כדי לאטום את הגג נפתח, שלא יכנסו מים, הכל נהיה ג'לי דביק והייתי חייב להוריד את הגועל נפש הזה, אז עם סכין הורדתי כמה שיכולתי בלי לפגוע בצבע ואז שייפתי טיפה (עם נייר 0) ונהיו איזורים בהם רואים ששייפתי את הצבע.

זה ממש לא פוגע באסטטיקה של האוטו (שחסר טיפה צבע) כי לא רואים את זה, אבל אני מפחד שתיווצר חלודה.

בשבוע הבא הרכב ישלח למוסך לסדר את הנזילות מהגג, כרגע חונה במקום סגור.

פורסם

אלומיניום ועוד איך מחליד אבל החלודה שלו היא לא חומה אלא לבנה ואבקתית.

מגינים עליו או באילגון (ציפוי לקטרוליטי) או בצבע. פאסיבציה זה תהליך שעושים לנירוסטה כדי להסיר זיהומים מהשכבה החיצונית וליצור שכבה פאסיבית מבחינה כימית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כשברזל מחליד - החלודה שלו היא פריכה ומתפוררת, ולכן עוד ועוד ברזל נחשף לחמצן. התהליך הוא מתמשך - וגורם בסופו של דבר להתפוררות.

גם האלומניום מחליד, אך החלודה של האלומניום אינה פריכה, אינה מתפוררת, ולכן התהליך מפסיק, כיוון שהחלודה עצמה שומרת על האלומניום מהמשך חשיפה לחמצן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

פסיבציה=טיפול התמרה (שם כללי או תהליך) שמתאים בין היתר גם לאלומיניום,נחושת,נירוסטה תהליך הציפוי מעט שונה.

אילגון זהו ציפוי מצויין שנותן עמידות טובה בפני נוזלים שונים אך הינו יקר והשכבה יחסית עבה.

הדברים שכתב רז נכונים ומתאימים גם לנחושת וכמעט לכול המתכות הצבעוניות.

איזה כייף לי :)

פורסם
כשברזל מחליד - החלודה שלו היא פריכה ומתפוררת, ולכן עוד ועוד ברזל נחשף לחמצן. התהליך הוא מתמשך - וגורם בסופו של דבר להתפוררות.

גם האלומניום מחליד, אך החלודה של האלומניום אינה פריכה, אינה מתפוררת, ולכן התהליך מפסיק, כיוון שהחלודה עצמה שומרת על האלומניום מהמשך חשיפה לחמצן.

אני בא מעולם התעופה (במיקצועי אני טכנאי מסוקי קרב כבר 19 שנים).

כידוע המטוסים/מסוקים עשויים ברובם אלומיניום ומניסיוני הרב אני יכול לומר לך בוודאות מוחלטת את הדברים הבאים:

1."חלודה" זה בברזל על כל סוגיו, אלומיניום מקבל שיתוך או קורוזיה בלועזית.

2. השיתוך פריך ומתפורר ולעולם אינו מפסיק ובטח שלא יוצר שכבת מגן.

3. הדרך הטובה ביותר להגן על אלומיניום מפני שיתוך היא ע"י ציפוי. בחייל האויר אנחנו משתמשים בחומר שנקרא "אלודיין" ועליו מישמים צבע יסוד ולאחר מכן צבע "רגיל" (הוא לא ממש רגיל אבל זה כבר סיפור אחר).

4. כפי ששי .ז כתב גם אצלנו פסיבציה מבצעים רק על חלקי נירוסטה.

חבל שאני לא יכול (ביטחון שדה...) לצרף תמונות של חלקי מסוקים משותכים כדי שתוכל לראות עד כמה הם נאכלו והתפוררו כמעט עד ליסוד.

אריאל

יונדאי ix35 + i10 שנת 2011

פורסם

ידידי היקר,

כאשר אלומיניום נחשף לחמצן מיד נוצרת תגובה כימית הגורמת להיווצרות שכבה חיצונית הנקראת אלומיניום חמצני, שכבה זו למעשה מגנה על המתכת בפני המשך תהליך השיתוך.

ברגע שמסירים שכבה זו התהליך מתחיל שוב פעם וכמובן על חשבון מתכת היסוד, לכן מסיבה זו מבצעים תהליך התמרה שמונע את תהליך החימצון ופוגע במראה של האלומיניום ומקטין את יכולת ההצמדה של צבע יסוד+צבע אפוקסי בדרך כלל.

הכותב הינו מהנדס מכונות ומתכנן מכני שנים רבות (אני)

למה ראש מנוע, או בלוק עשוי מאלומיניום נאכלים עקב המגע עם מים אני הסביר מחר עקב השעה המאוחרת.

איזה כייף לי :)

פורסם

ההתייחסות לנקודות הרלוונטיות בכחול:

1."חלודה" זה בברזל על כל סוגיו, אלומיניום מקבל שיתוך או קורוזיה בלועזית. חלודה ושיתוך הם התחמצנות של מתכת.

2. השיתוך פריך ומתפורר ולעולם אינו מפסיק ובטח שלא יוצר שכבת מגן. החלודה של האלומניום אינה פריכה ואינה מתפוררת. אני משער שאולי במטוסי קרב היא מתפוררת בגלל "ארוזיה" - שחיקה וחיכוך.

3. הדרך הטובה ביותר להגן על אלומיניום מפני שיתוך היא ע"י ציפוי. בחייל האויר אנחנו משתמשים בחומר שנקרא "אלודיין" ועליו מישמים צבע יסוד ולאחר מכן צבע "רגיל" (הוא לא ממש רגיל אבל זה כבר סיפור אחר). ההגנה שאתה מתאר היא לא נגד החלודה / קורוזיה, אלא נגד ארוזיה, שבגללה תהליך החלודה באלומניום מתמשך ואינו נפסק.

שיטות הצביעה של האלומניום אכן אינן שונות, ומבוססות על תהליכים כימיים / חשמליים (אנודייז).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

שכבת פסיבציה היא למעשה שכבת תחמוצת הנוצרת על פני השטח החשופים של מתכות מסויימות ולמעשה מקנים להם עמידות מסויימת בקורוזיה.

האלומיניום היא אחת המתכות הנ"ל.

כדי לשפר את עמידות האלומיניום בקורוזיה מוספים לה מסגסגים שונים, כגון ניקל ומנגן.

הנתכים הנמצאים בשימוש תעשייתי אינם אלומיניום טהור. (אם כך היה הדבר הם היו מתפרקים לאחר זמן קצר יחסית)

לפותח השרשור - למה אתה חושב שהגג שלך עשוי אלומיניום?

ולא יריעות מתכת רגילות?

פורסם

יצא לי לבלות שנתיים + מהחיים במוזיאון חיל האויר, ובין המטוסים ראיתי לא מעט חלקי אלומיניום שהשיתוך אכל בהם בלי רחם, והם בהחלט פריכים ומתפוררים.

ניתן ממש לראות את החלקים מתנפחים ואת השכבות נפרדות לאורך ה-Grain (איך לתרגם את זה? גרעין? סיבים? כיוון זרימה?).

הרבה מאותם החלקים הם חלקים סטאטיים במבנה ולא כאלו שנשחקו מחיכוך.

יכול מאוד להיות שהתנהגות של סגסוגת אחת של האלומיניום שונה מזו של סגסוגת אחרת בהתאם למרכיבים שלה ולכן אני לא רואה סיבה לפסול שום אפשרות על הסף.

מוטי

פורסם

אני עובד המון עם מתכות שונות החל מפלדה פחמנית פשוטה (ST37) ועד לסגסוגות יקרות ואיכותיות כמו 254SMO. אלומיניום ממשיך להאכל עד לקבלת חורים גם בפחים בעובי 10 מ"מ. החלודה של האלומיניום לא מתפוררת כי היא אבקתית. אתה יכול לראות אותה בחלקי אלומיניום במערכת הקירור של האוטו (שנאכלת עד לקבלת חורים בבלוק המנוע).

יש סגסוגות אלומיניום יותר עמידות אבל הן יקרות מאוד ולא נמצאות בתעדשיית הרכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
שכבת פסיבציה היא למעשה שכבת תחמוצת הנוצרת על פני השטח החשופים של מתכות מסויימות ולמעשה מקנים להם עמידות מסויימת בקורוזיה.

האלומיניום היא אחת המתכות הנ"ל.

כדי לשפר את עמידות האלומיניום בקורוזיה מוספים לה מסגסגים שונים, כגון ניקל ומנגן.

הנתכים הנמצאים בשימוש תעשייתי אינם אלומיניום טהור. (אם כך היה הדבר הם היו מתפרקים לאחר זמן קצר יחסית)

לפותח השרשור - למה אתה חושב שהגג שלך עשוי אלומיניום?

ולא יריעות מתכת רגילות?

כתוב בספר רכב שהגג עשוי מיריעת אלומיניום. (ועוד הרבה חלקים נוספים)

פורסם

אני אתעלק על השרשור ואבקש את עזרתכם,בימים אלו אני מתחיל בחידוש חלקי אלומיניום בפיאט 238 שלי,מדובר במסגרות דקות של החלונות, הן איבדו ברק ויש עליהן שכבה מחומצנת לבנה.

הדרך המקובלת,כך הבנתי,היא שיוף בניר מים עדין ביותר וטבול במים עם מעט סבון.

שאלותיי:

האם ניתן להשתמש בחומר שנקרא סנו רב מתכת והאם יתכן שהוא תוקף אלומיניום (מי שכמובן מכיר או התנסה עם החומר)

מהי הדרך הטובה להגנה על האלומיניום,האם וקס רגיל יעיל,האם יש חומר שקוף אחר (שלא מצריך תהליך נוסף מעבר למריחתו)

תודה לעונים וסוף שבוע נעים

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...