Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבותיי, אני מבקש את כולכם לכייל את הציפיות והרשמים שלכם ממערכת ה - ABS.

מערכת ABS לא "עצבנית", לא "נכנסת לפעולה מהר" ולא אף תיאור אחר שניתן במהלך השרשור הזה כדי להסביר את ההבדל בחווית הבלימה בין מכונית כזו לאחרת.

מערכת ABS מפעילה עצמה כשהיא מזהה שהגלגל עומד להינעל. היא עושה זאת על ידי מדידת מהירותו פעמים רבות בשניה, וכאשר היא מזהה שהמהירות צונחת מהר יותר מהסביר, היא משחררת את הרפידות, מאפשרת לו להתחיל להסתובב שוב, ואז התהליך חוזר על עצמו.

תקראו את הפסקה האחרונה שוב, ושוב.

אם הבנתם אותה, ברור לכם שאין כזה דבר "ABS עצבני". ההבדלים שאתם מתייחסים אליהם נובעים, ככל הנראה, מהבדלים ברוחב הצמיגים של הקורולה המודרנית לעומת הקודמת, בכיול רגישות דוושת הבלימה, ובעיקר בקיומן של מערכות EBD (חלוקת עוצמת בלימה אלקטרונית) ו EBA (סיוע בבלימת חירום) שגורמות לבלימה חזקה במכונית מודרנית להרגיש יותר "נחרצת". אין לזה שום קשר למידת ה"עצבנות" של מחשב ה- ABS.

פורסם

אהלן כולם ,

אצלי בקורולה 98 לדעתי המערכת נכנסת לפעולה בול בזמן , מרגישים שהאוטו נבלם חזק מאוד לפני שהיא מתחילה לעבוד אפילו על דרך לא סלולה כמו חצץ מהודק או חול מהודק .

אני לא מכיר עוד משפחתיות יפניות שהמערכת שלהן מתפקדת בצורה טובה כמו בקורולה תכלס , אני מתכוון מהשנתונים האלה 98 עד 00 .

צמיגים kleber לא זוכר איזה דגם אבל הם מוצלחים מאוד ומעניקים אחיזה מצויינת כמו גם שהם עמידים לזמן רב , אצלנו משהו כמו חצי שנה מתפקדים כמו שצריך והבלאי יחסית נמוך לתקופת השימוש .

שווה להשקיע עוד כסף בשביל תמורה טובה יותר וביטחון+בטיחות גבוהה יותר .

זול = יקר 8) בהצלחה .

ים long time no

פורסם

חיישני מהירות גלגלים לא תקינים, מלוכלכים או חופש במייסבי גלגל יגרמו גם לתופעה של הפעלה מוקדמת ומפורזת של מערכת ה ABS.

גש למוסך לבדיקה.

פורסם

דניאל תודה על תגובתך

האם בטיפול במוסך (כאשרהגלגלים מפורקים) ניתן לבקש מהמוסכניק לנקות את החיישנים?

האם פעולה זאת "לוקחת זמן" או שפשוט מדובר בעניין של כמה רגעים לכל צמיג (כך שלא יבקשו עליה חיוב נוסף)?

פורסם
חיישני מהירות גלגלים לא תקינים, מלוכלכים או חופש במייסבי גלגל יגרמו גם לתופעה של הפעלה מוקדמת ומפורזת של מערכת ה ABS

חיישני מהירות מלוכלכים או תקולים לא מזוהים על ידי המחשב? אחת הסיבות השכיחות להפעלת נורת האזהרה של מערכת ה- ABS היא חיישני מהירות מלוכלכים הגורמים למחשב למדוד תאוצות ותאוטות לא סבירות של הגלגל, ולהתריע. תופעה דומה תתרחש ב (או לפחות בחלק מ) מכוניות נוסעים כאשר רק גלגל אחד יכול להסתובב (עקב התחפרות בחול, למשל). הפרש המהירות הגדול בין שני הגלגלים יגרום למערכת ה- ABS לאבחן תקלה.

פורסם
רבותיי, אני מבקש את כולכם לכייל את הציפיות והרשמים שלכם ממערכת ה - ABS.

מערכת ABS לא "עצבנית", לא "נכנסת לפעולה מהר" ולא אף תיאור אחר שניתן במהלך השרשור הזה כדי להסביר את ההבדל בחווית הבלימה בין מכונית כזו לאחרת.

מערכת ABS מפעילה עצמה כשהיא מזהה שהגלגל עומד להינעל. היא עושה זאת על ידי מדידת מהירותו פעמים רבות בשניה, וכאשר היא מזהה שהמהירות צונחת מהר יותר מהסביר, היא משחררת את הרפידות, מאפשרת לו להתחיל להסתובב שוב, ואז התהליך חוזר על עצמו.

תקראו את הפסקה האחרונה שוב, ושוב.

אם הבנתם אותה, ברור לכם שאין כזה דבר "ABS עצבני". ההבדלים שאתם מתייחסים אליהם נובעים, ככל הנראה, מהבדלים ברוחב הצמיגים של הקורולה המודרנית לעומת הקודמת, בכיול רגישות דוושת הבלימה, ובעיקר בקיומן של מערכות EBD (חלוקת עוצמת בלימה אלקטרונית) ו EBA (סיוע בבלימת חירום) שגורמות לבלימה חזקה במכונית מודרנית להרגיש יותר "נחרצת". אין לזה שום קשר למידת ה"עצבנות" של מחשב ה- ABS.

ראשית - גם בקורולה המודרנית (98-02) וגם בקודמת (97-93) מידות הצמיגים זהות. 175/65R14

ישנן מערכות ABS שמכויילות טוב יותר ופחות - לפחות בתחושה.

ברנו קנגו (165/75/R14), לדוגמא - הבלימה, גם עם ה-ABS, חזקה ונשמעת 'חרקה'. ברנו מגאן 2001 לעומת זאת (למרות הבדלים זניחים במידות הצמיג יחסית לקנגו, וסוג צמיגים זהה - אליאנס) הברקסים סכנת נפשות, במיוחד ברטוב, וה-ABS נכנס לפעולה מאוד מוקדם. (מדובר על 1.9D עם ג'אנט 14-175/65, יכול להיות שב-dTi בה הצמיגים יותר רחבים (185) והג'אנט 15 המצב יותר טוב; אגב, מכר עם ZX וולקן (יובל ;-)) טוען שאחרי שהגדיל ג'אנט ה-ABS יעיל הרבה יותר.

דוגמא נוספת שזכורה לי על ABS 'עצבני' היא מהקליאו ספורט של רוני, במיוחד בסיבובים.

אגב, משהו חשוב לכל חובבי צמיגי-הזבל:

תסתכלו על מקדם השחיקה של הצמיג. 280-300 זה טוב + לרכב משפחתי. ככל שהמקדם נמוך - כך האחיזה טובה יותר. (ואני לא רואה סיבה לקנות צמיגים עם מקדם שחיקה גבוה. גם ככה הם מתייבשים לפני שנגמר ה'בשר').

מניסיון על אופל אסטרה DTI2.0 לדוגמא, בה הורכבו צמיגי אליאנס עם TREADWEAR 750 (ד' ישמור) - הרכב נכנס לתת היגוי בתאוצה ממהירויות אפסיות.

אביעד

פורסם

רק שכחתם לציין מספר עובדות חשובות - בדגמי קורולה 1998-2000 אין מערכת בלימה זהה. מדגמי סוף 2000 ואילך יש מגבר עזר שגורם לעצירה להיות נמרצת הרבה יותר ומכך ישנה הרגשה שה-ABS "נכנס" לפעולה מהר מידי.

סה"כ מנסיעה על שני הדגמים הבלימה בדגמים החדשים יותר טובה לעין ערוך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
חיישני מהירות מלוכלכים או תקולים לא מזוהים על ידי המחשב? אחת הסיבות השכיחות להפעלת נורת האזהרה של מערכת ה- ABS היא חיישני מהירות מלוכלכים הגורמים למחשב למדוד תאוצות ותאוטות לא סבירות של הגלגל, ולהתריע. תופעה דומה תתרחש ב (או לפחות בחלק מ) מכוניות נוסעים כאשר רק גלגל אחד יכול להסתובב (עקב התחפרות בחול, למשל). הפרש המהירות הגדול בין שני הגלגלים יגרום למערכת ה- ABS לאבחן תקלה.

לא בהכרח.

בשלב ראשון חיישנים מלוכלכים יתנו שיבושי קריאות במהיריות נמוכות שבו החיישן מייצר מתח נמוך. הקריאות הנמוכות עלולות להתפרש ע"י מערכת הבקרה כעצירת גלגל, בטרם באמת עצר - ולהרגשת פעולת ABS מוקדמת.

פורסם
דוגמא נוספת שזכורה לי על ABS 'עצבני' היא מהקליאו ספורט של רוני, במיוחד בסיבובים.

אתה מתעקש להשמיע במקום להקשיב. מה זה "ABS עצבני" ?

אתה מוכן לספק לי הסבר אובייקטיבי שיסביר במה נבדלת מערכת ABS "עצבנית" ממערכת "רגועה" ?

לא בהכרח.

בשלב ראשון חיישנים מלוכלכים יתנו שיבושי קריאות במהיריות נמוכות שבו החיישן מייצר מתח נמוך. הקריאות הנמוכות עלולות להתפרש ע"י מערכת הבקרה כעצירת גלגל, בטרם באמת עצר - ולהרגשת פעולת ABS מוקדמת.

דניאל, קטונתי מלהתווכח אתך, אבל אם דבריך נכונים, זה נשמע לי כמו כשל הנדסי ממדרגה ראשונה, והחומר שממנו עשויות תביעות של עשרות מליוני $ בארה"ב.

אם לתאר את התנהגותה בקצרה, מערכת ABS מתנגדת לנסיונות הבלימה של הנהג. אם אכן מחשב המערכת לא מסוגל להבחין בלכלוך על החיישן, וכתוצאה מזה מתערב בפעולת הבלימה, מאריך את מרחק הבלימה ומגדיל את הסיכון לתאונה, זה נשמע לי כמו Multi-million $ lawsuit waiting to happen...

ככל שידוע לי, שינוי חד באמפליטודה של אחד הפולסים ביחס לאחרים מיתרגם ע"י המחשב באופן מיידי לתקלת חיישן. כך גם אובדן של פולס בודד (עקב לכלוך רב). זה הגיוני מכיוון ש, כאמור, אי-זיהוי של לכלוך על החיישן יכול לגרום לתוצאות חמורות מאוד מבחינת הנהג.

פורסם

יש מערכות רגישות יותר ויש פחות, אבל תופעה זו קיימת.

צריך כמות של לכלוך רציני כדי לשבש חיישן ולרוב מדובר בשבבי מתכת קטנים שמצטברים מרפידות הבלם והצלחות, מתמגנטים על המגנט הטיבעי של החיישן ועלולים ליצור הפרעות ושיבושים - ביחוד כאשר החיישן ישן .

התופעה זו מוכרת וכיום מערכות ה-ABS המתקדמות מצויידות בחיישנים פאסיביים מבוססי אלמנט הול. הם מושפעים הרבה פחות מלכלוך, והרגישות שלהם אינה תלויה כלל במהירות הסיבוב.

פורסם

חשבתי שמישהו יעלה מעבר לסוג הצמיגים ותקינותם את מצב הברקסים

נהגתי עד לפני חודשיים בערך על מגאן סדאן 1.6 2001 עם ארבעה צמיגים חדשים של אליאנס פרימיום R15 185 60

בכל אופן יומיים או שלושה לפני שהחליפו לי רכב ללאנסר חדשה נתקלתי מעט לפני בהשתתפות הABS כמעט בכל ברקס ולו העדין ביותר

בכל אופן מצב שגרם לי לגשת למוסך (אלוהים יעזור למוסך איך הם לא עלו על זה לפני-הרכב היה שבועיים לפני זה בטיפול גדול-הילוך שישי בבאר יעקב סתם לצורך התרחקות מהמוסך)

בכל אופן נסעתי בערך על 80 ברחבי ראשון הבחנתי ברמזור אדום והתחלתי לבלום בעדינות- שראיתי שהרכב לא מגיב כל כך לחצתי חזק יותר כמובן שהמתגבר (שכחתי את השם השפה המקצועית) נכנס לפעולה סחטתי את הברקס בזמן שאני כבר ממש קרוב לרכב שמולי והרכב עושה טובה שהוא מאיט וחוץ מחירפון טוטאלי של הABS לא היו תוצאות.

דחפתי לL (הילוך ראשון באוטומט) והרמתי אמברקס בזמן שאני מחזיק את ההגה חזק עם שתי ידיים מכווץ את כל הגוף כאחד שצופה את התאונה הקרבה.

עצרתי כמטר אולי מעט יותר לפני הרכב עשיתי פרסה וחזרתי למוסך!

במוסך אמרו לי שהכל תקין רפידות חדשות וכ'ו- אחרי התווכחות ממושכת עם מנהל העבודה שם הוא הסכים לעשות סיבוב על הרכב.

בקיצר הדיסקים הלכו לעזאזל די ממזמן.

בכל אופן לפני שאתה רץ שוב להחליף צמיגים, בדוק את לחץ האויר, איזון, מצב הברקסים ואת עצמך עד כמה חזק אתה לוחץ על הברקס!

אגב יש בכביש מקומות שהכביש מחליק יותר וישנם חלקים שהכביש סופג את המים והאחיזה בו טובה יותר.

מקווה שעזרתי מצטער על הסיפור האולי משעמם הזה- אחרי שזה קורה אי אפשר לשכוח את זה.

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

• תוכן חדש...