Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמחתי להווכח שהאג'נדה שלי זכורה למישהו . כדי לרענן :- א. תוספת כסף למדינה מהעבריין לא נראית לי שלילית - גם אם (ועל זה יש לנו ויכוח) הדו"ח לא מוריד ישירות תאונות/נפגעים.

ב. אסור להשאיר שיקול דעת לנהג .- אם מוגבל ל 50 . שיזהר לנסוע 49 . גם אם לדעת שומאכר בן ה 17 אפשר 100 , להבהיר לו בצורה הכי כואבת שהחוק קובע . אתה חושב שטעו - יש דרכים לנסות לשנות.

את האמת, התגובה הזו מעידה על תמימות ילדותית כמעט, או חוסר בחוכמה בסיסית..

הרי אם המשטרה היתה רוצה לאכוף את החוק היכן שזה באמת משפיע, אז לפי הסטטיסטיקה של המשטרה , העיר היא מוקד הפורענות..

אי עצירה בתמרור עצור, אי מתן זכות קדימה, אי שמירה על הימין, ועוד רבים מעין אילו הם גורמים לתאונות דרכים הרבה מעבר לחלקה של המהירות..

אבל למה להתאמץ, ולנסות לתפוס את העברינים אשר באמת גורמים לתאונות, אם אפשר לקרוא למצלמות הטלויזיה, להציב קרטוןן, ולהפחיד את בני ישראל מפני המשטרה המתקדמת שלנו ??

נראה אותך מטיף למשטרת ישראל , אשר תחיל את חוקיה על נהגיה ראשית, אשר מתפרעים ומשתוללים על הכביש ללא רחם, תוך גרימת סיכון לכלי הרכב אחרים המשתמשים בדרך ??

ויתחילו בנהג הסקודה של משטרת התנועה , אשר נדבק לי לתחת ומאיים עלי בהפעלת צופר , וסירנה על מנת לפנות את הנת"צ (אני עם 5 אנשים ברכב), על מנת לתת לו להמשיך את הטיסה בגובה נמוך, תוך עקיפת כל התנועה הסואנת מימין...

אז עשה לי טובה, את ההטפות הצדקניות שלך , תפנה לעברינים הגדולים ביותר על הכביש, שוטרי התנועה !!

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

והנה נושא הדיון האהוב עליי שוב!

לצורך המחשה של האבסורד בהגבלות המהירות בישראל, אעלה בקרוב סרטון המתעד נסיעה שלי, כאשר לכל אורך הדרך אנהג במהירות המותרת עפ"י החוק מהבית שלי לתל אביב. לא לדאוג, מישהו אחר יחזיק את המצלמה כדי שאוכל להתרכז ב100% בכביש (במקום להביט בספידומטר המחורבן לפני כל ירידה מועדת לאקורד סמויה או קופה רושמת על מקל).

בסרטון יוכלו הצדקנים לראות את המהירות הריאלית בכבישים לעומת המהירות הנאכפת ע"י החוק, את הסכנה שבנסיעה איטית מתנאי הדרך מפאת הגבלת מהירות מלאכותית וארכאית. אני מזהיר מראש, אם אראה שמהירותי איטית עד סכנה איאלץ להאיץ כדי שלא להיות גורם מפריע על הכביש (כמובן שאסע בנתיב הימני כמו שצריך אלא אם אעקוף, אפנה שמאלה או מסיבה אחרת שגורמת לעבור לנתיב העקיפה).

חיימי ושאר הלא-עבריינים, אני יודע שאתם מחכים לסרטון בקוצר רוח. אדאג לעדכן לכשיוסרט ויועלה לאינטרנט. זה יקח קצת זמן כי מהירות הUPLOAD שקרטל האינטרנט בישראל מעניק לנו בטובו חייבת להיות נמוכה - מהירות היא דבר מסוכן, אתם יודעים.

פורסם
צריך להבין דבר פשוט אשר גורם להבנה ברורה ..

משטרת ישראל היא זרוע נוספת של רשיות המס בארץ, משטרת התנועה אינה עושה לעצמה חיים קלים, ומציבה מכמונות במקומות בהם הקופה דופקת ותו לא.

אין אכיפה חכמה , אין רצון אמיתי להוריד את כמות הנפגעים, אלא פשוט לדפוק קופה..[/quot

יופי.

אם מעכשיו תיזהר יותר לנסוע במהירות המותרת - המארב השיג את מטרתו- כן יירבו .

אם זה מה שאתה אומר.. אז רק שתדע שאתמול בערב אולי מכונית אחת מכל שבעה מכוניות שעברו לא צולמה זה כביש ישר עם ראות מצוינת שכולם מאז ומתמיד משחררים את הברקס שם.. לא צריך ללחוץ על הדוושת דלק בכלל האוטו משייט בקלילות לאיזור ה80 וזאת מהירות מאוד נורמאלית לדעתי בכביש הזה..

מה שהיה אתמול היה אסון לעיר מכיוון שישבתי שם לפחות שעה ונדהמתי ממה שקרה שם הוא פשוט עומד בצד וכמעט כל אוטו שעובר מצולם

פורסם
בכל העולם ? תבדוק היטב ותחזור- לא אלי ,- אני יודע את העובדות האמיתיות.

רצוי גם שתבדוק כמה כסף יהיה לך ממי שמוכן כמוך לשלם 1000 ש"ח . האם תוכל לבנות אוטובאנים או אבן שפה משומשת אחת . אני יודע שאנחנו , שלא מוכנים לשלם , מונים לפחות 6 . לא כאן גם המקום להרחיב על שיקולי קובעי הגבלות התנועה , שברור שעושים טעויות - אבל אני סומך יותר עדיין על מהנדסי תנועה מאשר על ילדים חובבי הרצת זקנות במעברי חציה.

גם שיקולי השוטר/בוס שלו בטוח שלא נקיים משגיאות . חלקן מאילוצים שיצרו עו"ד בבתי המשפט ומשופטים מעדיפי כסתו"ח על מלחמה בתאונות , עדיין הציות לחוק צ"ל מעל לכל.

תעשה לי טובה,ותפסיק עם הצדקנות המאוסה שלך.

העובדות היחידות שהם ברורות לכל הם שמהנדסי התנועה בארץ, אין להם מושג קלוש על התמודדות עם תחבורה , וסלילה נכונה , מהירה ויעילה.

נתיבי אילון הם ההוכחה החותכת לכך, מיליארדים אשר נשפכו, ולא נותנים שום פיתרון ממשי לנפחי התנועה הגדלים במרכז.

אז עליהם אני צריך לסמוך, או על משטרת התנועה אשר שנה אחר שנה נכשלת באופן מוחץ בתפקידיה??

כאשר 25% מסך הקנסות ניתנים על מהירות,וזאת כאשר המהירות אחראית ל כ 3% מהתאונות, הנושא צריך לעורר שאלות אצלך, אבל סביר להניח שאתה תמשיך את המנטרה השחוקה שלך.

התוצאה האיומה היא שכ 500 איש מקפחים את חייהם על הכביש, 500 איש, ואתה כמו משטרת ישראל ממשיכים לחפש את המטבע מתחת לפנס..

פורסם
נתיבי אילון הם ההוכחה החותכת לכך, מיליארדים אשר נשפכו, ולא נותנים שום פיתרון ממשי לנפחי התנועה הגדלים במרכז.

לא רק הם. כמעט כל כביש בארץ שנסלל מחדש פעם אחר פעם, כולל שינויי תוואי מטומטמים שנמחקים פעם אחר פעם.

במקום לשבת ולתכנן כביש על פי עומסי התנועה החזויים, מנסים בכל פעם אקמול אחר, שהשפעתו פגה שעתיים אחרי פתיחת אותו קטע כביש שבטיפול.

לא דיברתי עדיין על חוסר התיאום של הרשויות בפיתוח רשת כבישים במקומות בהם האוכלוסייה ו/או נפח התנועה גדלים ללא פרופורציה.

רוצה דוגמאות ? קח את מערב ראשל"צ. לפני 20 שנה החלו שם בבנייה, ואז היה שם כביש אחד מסכן עם שני נתיבים עד חוף הים.

פיתוח הכבישים שם נעשה תמיד שני צעדים אחרי התנועה והגידול בכמות האוכלוסיה.

בונים, פקקים, מרחיבים, משחררים טיפה, בונים שוב, פקקים, מרחיבים שוב, משחררים שוב וכן הלאה וכן הלאה.

עוד דוגמא?

קח את כביש 424, בין רמלה ללטרון.

כרגע מתבצעת הרחבה ביישוב בית חשמונאי. עניין של כמה מאות בתים וכנראה של כאלף מכוניות.

הרחבת הכביש וביצוע צמתים שיתאימו לקלוט את נפח התנועה ? יוק !

מתי ירחיבו ? קצת אחרי ההרוג העשרים להערכתי.

רוצה עוד דוגמאות? קח את מחלף נתניה דרום (ליד איקאה), קח את צומת גלילות, קח את כביש 70 (ואדי מילק), קח את כביש ואדי ע'ארה,כביש הסרגל. כולם הורחבו רק אחרי שהפקקים שם הגיעו לשמיים. רוצה עוד?

פורסם
העובדה היא שכמות ההרוגים לא יורדת, ותמשיך לעלות. אם המטרה של משטרת התנועה היא למנוע תאונות ובעיקר נפגעים - הציון לאורך השנים הוא : נכשל !.

לדפוק קופה על נהגים שנוסעים בכבישים בעלי אפס סיכון (תשווה פעם בצורה סטטיסטית בין כמות התאונות בכבישים בהם מתבצעת אכיפה כזו לבין שאר הכבישים - אולי תופתע מהתוצאות, ולא לטובה) זה חוכמה קטנה מאוד, שלא תורמת לאף אחד מלבד קופת משרד המשפטים.

שמר, למרות שהמשפט הראשון שלך נכון, זה לא סיבה "לרדת" על המשטרה ולומר שמטרתה לתרום לקופת המשפטים.

אז נכון שעברו כבר לא מעט מפקדים במשטרה שאף אחד מהם לא הצליח למצוא פתרון קסם לבעית התאונות. ונכון שגם עכשיו אין איזשהיא תוכנית פלא שתעשה שינוי דרמטי בנושא.

אבל הדוחות האלה (עד כמה שזה מצחיק ומגוחך) תרצה או לא תרצה, עוזרות לי ולך לשלם פחות מס. הדוחות מכניסים המון כסף לקופת המדינה (שלא ממש שופעת במזומנים מיותרים) ומאפשרות בין היתר להגדיל את תקציב החינוך והתעשיה ומה שלא תרצה.

באותה הנשימה, אני לא מצדיק דוחות מיותרים, אבל אם האלטרנטיבה היא להעלות לי את המס הכנסה בעוד כמה אלפי שקלים בשנה, אני מעדיף שהכל ישאר כמו שהוא.

פורסם
אבל הדוחות האלה (עד כמה שזה מצחיק ומגוחך) תרצה או לא תרצה, עוזרות לי ולך לשלם פחות מס. הדוחות מכניסים המון כסף לקופת המדינה (שלא ממש שופעת במזומנים מיותרים) ומאפשרות בין היתר להגדיל את תקציב החינוך והתעשיה ומה שלא תרצה.

הצחקת אותי.

יודע מה?

אני מוכן ללכת עם הראש שלך.

כמו שכתבתי - שהממשלה תיקח "מס מהירות" מראש כל שנה, וכל מי שנתפס נוסע מעל המהירות המותרת בחוק, יידרש להציג תעודה על תשלום המס או שיזמברו אותו עם קנס גבוה במיוחד.

אבל שלא יזיינו לי בשכל על כך שמי שנוסע מהר (כמובן שבמקום ובתנאים שניתן לעשות כך. כבר כתבתי לא פעם שישנם מקומות בהם אפילו הייתי מוריד את המהירות המותרת בגלל שהמהירות הנוכחית מסכנת חיי אדם) מסכן חיים של מישהו.

פורסם

יניב - כמו ששמר אמר, אני מעדיף לשלם 1000 שקל בשנה ע"מ שאני אוכל לנסוע ברוגע במהירות סבירה שמתאימה לתנאי הדרך - ולא לבלום בכל פעם שאני רואה רכב בצד הכביש.

באירופה אגב נהוג לשלם אגרה מסויימת על נסיעה בכבישים בין עירוניים - הבעיה היא ששם המרחקים שונים - ואנשים לא יוצאים מהעיר כמעט כל יום - כמו אצלנו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לא רק הם. כמעט כל כביש בארץ שנסלל מחדש פעם אחר פעם, כולל שינויי תוואי מטומטמים שנמחקים פעם אחר פעם.

במקום לשבת ולתכנן כביש על פי עומסי התנועה החזויים, מנסים בכל פעם אקמול אחר, שהשפעתו פגה שעתיים אחרי פתיחת אותו קטע כביש שבטיפול.

לא דיברתי עדיין על חוסר התיאום של הרשויות בפיתוח רשת כבישים במקומות בהם האוכלוסייה ו/או נפח התנועה גדלים ללא פרופורציה.

רוצה דוגמאות ? קח את מערב ראשל"צ. לפני 20 שנה החלו שם בבנייה, ואז היה שם כביש אחד מסכן עם שני נתיבים עד חוף הים.

פיתוח הכבישים שם נעשה תמיד שני צעדים אחרי התנועה והגידול בכמות האוכלוסיה.

בונים, פקקים, מרחיבים, משחררים טיפה, בונים שוב, פקקים, מרחיבים שוב, משחררים שוב וכן הלאה וכן הלאה.

עוד דוגמא?

קח את כביש 424, בין רמלה ללטרון.

כרגע מתבצעת הרחבה ביישוב בית חשמונאי. עניין של כמה מאות בתים וכנראה של כאלף מכוניות.

הרחבת הכביש וביצוע צמתים שיתאימו לקלוט את נפח התנועה ? יוק !

מתי ירחיבו ? קצת אחרי ההרוג העשרים להערכתי.

רוצה עוד דוגמאות? קח את מחלף נתניה דרום (ליד איקאה), קח את צומת גלילות, קח את כביש 70 (ואדי מילק), קח את כביש ואדי ע'ארה,כביש הסרגל. כולם הורחבו רק אחרי שהפקקים שם הגיעו לשמיים. רוצה עוד?

האבסורד האמיתי הוא לא איך אלה בשביל מה ממשיכים להשקיע בכבישים כבר עשרות שנים . לפני שחלמו על הפרויקטים האמריקאיים המגלומניים היה צ"ל ברור - עתיד התחבורה כאן הוא רכבת. לא עכשיו ,כשהמדינה מסבסדת את דרך ארץ ב-70000000 ש"ח לשנה . לפני 30 שנה היה צריך להשקיע הכספים האלה בתגלית החדשה של האירופאים , אמריקאים , יפנים סינים ושאר מלככי פנכה שלא רוצים ללמוד מקובעי הטון בפורום זה , במקום לזרוק אותם ללבייב ו/או משקיעים אחרים מציונות טהורה .

פורסם

31 איש חשו הבוקר על בשרם את העתיד , כפי שאתה חוזה אותו.

אגב - התגלית הזו כבר הגיעה לארץ ישראל כבר בימי התורכים, אבל הוזנחה כל השנים - ואינה קשורה בשום אופן להשקעה בכבישים.

ציבור הנהגים הינו הגוף (טוב, לא ממש גוף, הלוואי שהיו מתארגנים לגוף כלשהו) הממוסה המשמעותי בארץ.

המיסוי הישיר והעקיף על רכבים היה מאפשר להקים רשת כבישים לתפארת ועוד להישאר עם עודף לטובת הקמת רשת מסילות ברזל וגם שבילים לרוכבי אופניים, אבל הממשלה (כמעט כל ממשלה לאורך השנים) מעדיפה להעביר את הכסף הנ"ל למקומות אחרים.

פורסם
...הדוחות מכניסים המון כסף לקופת המדינה (שלא ממש שופעת במזומנים מיותרים)

אני לא יודע מה גרם לך לכתוב את המשפט הזה, אבל תן לי לומר לך משהו:

מדינת ישראל שופעת במזומנים מיותרים. זה שהיא לא יודעת היכן לבזבז אותם, זה דבר אחר. זה שאנשים אינקומפטנטים מאיישים את המשרות הבכירות ומחליטים איך לבזבז את הכסף הזה על פופוליזם בשביל כותרות בעיתון לא אומר שהכסף לא קיים.

11.2 מיליארד שקלים. מה היית עושה עם הכסף הזה? כמה מצלמות רמזור היית קונה בסכום הזה? כמה ניידות סמויות שאוכפות משמעת נתיבים, שמירת מרחק וזכות קדימה? בכמה היית מעלה את משכורות השוטרים כדי להפוך את המקצוע למקצוע מבוקש לאנשים משכילים ואינטלגנטים?

הסכום שנקבתי הוא הסכום שהמדינה ש"לא ממש שופעת במזומנים מיותרים" בזבזה רק לפני מספר חודשים על ההרפתקה הנחמדה שלה בלבנון כדי שאולמרט חדל האישים והחבר הזחוח שלו עם החולצה הכחולה יספקו את תאוות הדמים שלהם, וזו רק דוגמה לאיך כסף נזרק פה.

אפשר אפילו לזנוח את הרעיון של שמר, ולתת הנחיה לשוטרי התנועה שיעמדו בצידי הדרך וכל יום יעצרו מכוניות בצבע אחר - יום ראשון מכוניות בצבע אדום, יום שני מכוניות בצבע צהוב וכן הלאה. כל נהג שנעצר משלם 1,000 שקלים. פשוט ומכניס כסף לקופת המדינה. מה היית אומר אם כבר היה קיים כזה חוק? דבילי? לבטל? עבריין שכמותך - חוק זה חוק!

פורסם
31 איש חשו הבוקר על בשרם את העתיד , כפי שאתה חוזה אותו.

אגב - התגלית הזו כבר הגיעה לארץ ישראל כבר בימי התורכים, אבל הוזנחה כל השנים - ואינה קשורה בשום אופן להשקעה בכבישים.

ציבור הנהגים הינו הגוף (טוב, לא ממש גוף, הלוואי שהיו מתארגנים לגוף כלשהו) הממוסה המשמעותי בארץ.

המיסוי הישיר והעקיף על רכבים היה מאפשר להקים רשת כבישים לתפארת ועוד להישאר עם עודף לטובת הקמת רשת מסילות ברזל וגם שבילים לרוכבי אופניים, אבל הממשלה (כמעט כל ממשלה לאורך השנים) מעדיפה להעביר את הכסף הנ"ל למקומות אחרים.

מה לעשות ששוב אתה צודק . נראה תציע ליפנים לסגור את השינקאנסן בגלל שטרקטור נתקע על הפסים. או את ה TGV , ICE , פנדולינו וכו'. משום מה כל האידיוטים ממשיכים לפתח רכבות גם אחרי תאונות של מאות הרוגים . לא 31 פצועי 50 קמ"ש.

אני לא מבין מה רלבנטי כאן. את הקו הטורקי לא היה צריך לפתח ע"ח משלם המיסים. איך חלמו שזה יכול להיות , בציר האיטי הזה , אלטרנטיבה תחבורתית מעשית ? מכסימום לנסות לעניין יזם פרטי שיפעיל אותו כקו היסטורי- תיירותי עם אותם קרונות וקטר גרמני מ 1850 שעומד בחיפה, ב-25 קמ"ש , פעם ביום. מה הקשר ?

כל פיתוח של רשת כבישים מסבך , מייקר ומעכב פיתוח רכבות . לא צריך לחכות ל 100 $ לחבית כדי להתחיל לתקן שטויות עבר והווה . בייצור חשמל מרכזי יהיו אלטרנטיבות יותר מעשיות לדלקים מאובנים מאשר ליחידות ניידות רבות. ולא תמיד צריך להעתיק את האמריקאים . בעניין האנרגיה ושימור הסביבה למשל.- לא.

פורסם
אני לא יודע מה גרם לך לכתוב את המשפט הזה, אבל תן לי לומר לך משהו:

מדינת ישראל שופעת במזומנים מיותרים. זה שהיא לא יודעת היכן לבזבז אותם, זה דבר אחר. זה שאנשים אינקומפטנטים מאיישים את המשרות הבכירות ומחליטים איך לבזבז את הכסף הזה על פופוליזם בשביל כותרות בעיתון לא אומר שהכסף לא קיים.

11.2 מיליארד שקלים. מה היית עושה עם הכסף הזה? כמה מצלמות רמזור היית קונה בסכום הזה? כמה ניידות סמויות שאוכפות משמעת נתיבים, שמירת מרחק וזכות קדימה? בכמה היית מעלה את משכורות השוטרים כדי להפוך את המקצוע למקצוע מבוקש לאנשים משכילים ואינטלגנטים?

הסכום שנקבתי הוא הסכום שהמדינה ש"לא ממש שופעת במזומנים מיותרים" בזבזה רק לפני מספר חודשים על ההרפתקה הנחמדה שלה בלבנון כדי שאולמרט חדל האישים והחבר הזחוח שלו עם החולצה הכחולה יספקו את תאוות הדמים שלהם, וזו רק דוגמה לאיך כסף נזרק פה.

אפשר אפילו לזנוח את הרעיון של שמר, ולתת הנחיה לשוטרי התנועה שיעמדו בצידי הדרך וכל יום יעצרו מכוניות בצבע אחר - יום ראשון מכוניות בצבע אדום, יום שני מכוניות בצבע צהוב וכן הלאה. כל נהג שנעצר משלם 1,000 שקלים. פשוט ומכניס כסף לקופת המדינה. מה היית אומר אם כבר היה קיים כזה חוק? דבילי? לבטל? עבריין שכמותך - חוק זה חוק!

מסתייג לחלוטין מהאמירה המודגשת מעבר להאשמה המופרכת, להזכיר לכותב שמדובר פה בפורום רכב, ולא בבמה להבעת דעות פוליטיות.

מעבר לזאת מסכים לחלוטין עם הקביעה שבמדינה יש כסף, הבעיה היא עם מי שמחלק אותו.

פורסם
אני לא מבין מה רלבנטי כאן.

גם אני לא.

מדיון על מדיניות האכיפה סחבת אותנו לצורך לפתח את קו הרכבת. מה בין זה לבין מהירות נסיעה שתקועה אי שם בשנות ה-70, ואכיפה מיותרת שלא באה לשמור על החוק, אלא להעשיר את קופת המדינה?

פורסם
שהממשלה תיקח "מס מהירות" מראש כל שנה, וכל מי שנתפס נוסע מעל המהירות המותרת בחוק, יידרש להציג תעודה על תשלום המס או שיזמברו אותו עם קנס גבוה במיוחד.

רעיון גאוני ממש. אפשר גם להציע מאסר עולם לכל המעוניין בכדי לחסוך את העונש למי שמתכנן איזה רצח.

מדינת ישראל שופעת במזומנים מיותרים. זה שהיא לא יודעת היכן לבזבז אותם, זה דבר אחר.

11.2 מיליארד שקלים.

אני מעדיף לא להיכנס פה לעניינים פוליטיים בטחוניים מאחר וזה אינו נושא הפורום. אבל הכסף העודף הזה אכן משמש במקרים כפי שציינת (גם אם לא היה הכרחי). אתה יודע כמה כסף מכניסים דוחות התנועה בכל שנה לאוצר המדינה ? אתה חושב שהיתה אותה יתרה באוצר אם לא היתה ההכנסה הזאת ?

בלי לזרוק שטויות. מדינת ישראל אינה מדינה שופעת. גם אם היתה איזה יתרה בשנה-שנתיים האחרונות עקב גזרות לא קלות על המשק, זה לא הופך אותה למשגשגת. ולצערנו, דוחות התנועה מממנים המון דברים חשובים אחרים. הלוואי שהיה מקור הכנסה אחר שהיה מאפשר את הפחתת הדוחות המיותרים, והיה הופך את דוחות התנועה למה שיועדו מראש. להרתעה בלבד.

• תוכן חדש...