Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר הוא דייהטסו אפלאוז 97 אוטומטית,הזרקה.

כאשר קניתי את הרכב לפני שנתיים וחצי (הרכב נבדק בקומפיוטסט),קיבלה תיבת ההילוכים ציון 75 בשל "בלאי דיסקיות בגיר" והחלפה לקויה.

כיום לאחר שנתיים וחצי יש בעיה חמורה בהחלפות ההילוכים:

א) בעלייה- הרכב "דורש" קיקדאונים אינסופיים כלומר בעלייה המהירות נמוכה יותר וכדי לעבור את העלייה אני נותן גז והסל"ד מזנק ל-3000-4000 במהירות -90-80 קמ"ש.

ב) בירידה ובמישור: החלפות בעייתיות וארוכות במהירות מעל 100 קמ"ש.

ג) במישור בין 60-80 קמ"ש החלפה בעייתית וארוכה.

אבקש את חוות דעת המומחים.

יש לציין שאני מאזור הקריות..

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

באפלאוז שלך יש כפתור OD, בעלייה לחץ עליו במקום לבצע הורדת הילוך בעזרת הדוושה, הכפתור מנתק את הילוך רביעי, והסל"ד שנתת בערך 3000 ב90 קמ"ש תואם את הילוך שלישי של האפלאוז.

מעבר לזה, באפלאוז שלך ממיר מומנט ננעל ב80 קמ"ש בהילוך רביעי, הילוך רביעי מתחת ל80 קמ"ש הממיר מומנט משוחרר, נתקלתי באפלאוז אחד שממיר המומנט שלו (כנראה) לא ננעל, והסל"ד בשיוט היה כ2400 ב100 קמ"ש.

הסל"ד שלך אמור להיות בדיוק 2200 ב100 קמ"ש וממיר נעול.

בנוסף, כשהגיר קר, קורה בהרבה מקרים שהוא פשוט לא מעביר לרביעי, ונשאר בשלישי לעיתים גם 10 קילומטר.

לפי התיאור שלך, אין סיבה לנסות לנסוע ברביעי בעלייה. פשוט לחץ על הכפתור.

העברות תמיד היו איטיות באפלאוז.

כל האפלאוזים שהכרתי, בערך כ6-7 מעולם לא ביצעו החלפת גיר, ונמכרו ב350K קילומטר בממוצע. (קיבוץ)

פורסם

מה זה החלפות ארוכות ובעייתיות?

כדאי שתפרט יותר את התחושה בזמן החלפת ההילוך או שמה מדובר בהחלפת הילוך לא בזמן.

פורסם

דניאל !

ההחלפה ממהירות 60 קמ"ש עד מהירות 80 קמ"ש (לא משנה אם מישור,עלייה/ירידה (מתבצעת רק אחרי שהרכב מגיע ל3000 סל"ד וזה נראה לי שההחלפה ארוכה מידי.

גם במעבר מ-80 ל- 90 רק כאשר הסל"ד הגיע ל- 3500 בערך ההילוך מוחלף.

אשמח לקבל דעות נוספות (אולי אפילו אם ספי חבר הפורום יוכל לענות תשובה מלומדת )

פורסם

כוון כבל קיק -דאון. במידה ואין כבל אז כוון חיישן מצערת.

גש למכון תיבות הילוכים אוטו', שם יבצעו נסיעת מבחן ויקבעו האם באמת יש תקלה ואיך לתקנה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בהמשך לתקלה שתוארה מ- 31/12 הרכב (אוטומטי) מחליף בעלייה חדה הילוך רק לאחר 4-5 אלף סל"ד

אבקש את דעתם של חברי הפורום /המומחים .

האם ההחלפה הזו נורמלית או שהגיר ברכב עומד לשבוק חיים

תודה מראש על העזרה

• תוכן חדש...