Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה מחפש משהו בזול ומחפש מציאות למיניהן אני ממליץ לך על מכרזים.

אני קניתי אקספרס בכמעט חצי ממחירון במקום שנקרא מרכז מכרזים באזה"ת חולון, ואני מפרסם את שמם רק כי הייתי מאוד מרוצה מהם.

הגעתי לשם בעקבות המלצה של חבר שהוא ואביו קנו שם שתי קסארה סטיישן דיזל בפחות משני שליש ממחירון. ועם הרבה פחות קילומטראז' ממונית, אני מבטיח לך.

יש עוד מקומות כמוהם, אני מתאר לעצמי. כל שבוע יש רשימת רכבים ואתה נותן הצעה בצירוף צ'ק על 10% שמוחזר לך אם לא זכית. אם לא מגיעים למחיר מינימום שנקבע ע"י המוכר (בדרך כלל חברות קטנות למיניהן) אז הרכב ממשיך לשבוע הבא.

שים לב שבמכרזים של הוצאה לפועל ודומיהם לפעמים לא נותנים לבדוק את הרכב כמו שצריך, לא להניע ואפילו לא לפתוח מכסה מנוע.

שווה ללכת למקום שנותן לפתוח, להניע, ואפילו לעשות סיבוב קטן.

אפשר למצוא מציאות, ואפשר ליפול. שווה לדעת לבדוק רכב או להגיע עם מישהו שיודע לבדוק רכב (אני הבאתי חבר שהוא מכונאי ופחח שיבדוק גם הוא את הרכב).

נראה לי פתרון עדיף על מונית.

פורסם

ממכוניות מיני ששימשו מוניות תתרחק כמו מאש

אני כבר כמעט שנה משרת במחסומים וכבר יצא לי לראות נהגים ערבים שהעדיפו לחסוך בקניית רכב קטן וקנו מוניות לשעבר, וכבר יצא לי לראות מלא פולו, פליסיה, קורדובה ששימשו מוניות והם מקרטעים מאוד, כבר בקושי סוחבים ומשמיעים רעש כמו של טרקטור.

אם כבר להפוך מונית לפרייבט זה רק מרצדס

ולגבי דלק, הרבה נהגי מוניות מתדלקים בדלק מהול או שנוסעים לשטחים כדי לתדלק יותר בזול.

ואני רואה כל פעם בתחנת של סולר של חיזמא ועיזריה (כפרים פלסטינאים ליד ירושלים) מלא מוניות, אפילו של יהודים שמתדלקים שמה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
השימוש האינטנסיבי גורם לבלאי מואץ של המנוע, שילדה וכל שאר מכלולי הרכב.

120,000 ק"מ בשנה לא הולכים ברגל, ובטח שאין מצב שהרכב לא מתבלה, מה לעשות , חוקי הפיסיקה תקפים גם על מוניות..

:shock:

איזה חוקי פיסיקה?

החוק היחיד שפועל על רכבים בתנועה (למעט שלושת הניוטונים שמדברים על גוף במהירות מסויימת בכיוון מסויים - וזה ממש לא קשור לאוטו) הוא ה"כוח" הדלאמברי. והוא פועל רק על הוונטיל של הגלגל בתנועה סיבובית.

אני דווקא חושב שאפשר לקנות מונית לשעבר, אבל רק אם היא של נהג יחיד (לא קבלנות של השכרת מספר ומונית) לאחר בדיקה מקיפה.

אני מכיר מוניות רבות שבאות למוסך, עם 450 אלף ק"מ שממשיך לטפל בחלקים מקוריים ומשקיע ברכב. אגב, אפילו הטורבו ברכב שלו לא הוחלף מעולם (שבטח לא לדבר על מנוע או גיר) שנת 2002.

לכן, אני חושב שעם בדיקה נכונה (ורצוי גם מקדימה לפני זריקת כסף - יחד עם מישהו שמבין) יכולה לעזור המון.

תבדוק את עניין המכס

אגב - גם רכבי דיזל פרטיים - עברו כ40-50 אלף בשנה (200 אלף ב4 שנים)

חפש וראה, רוב הפולו עשו כך, וגם הפאסאטים

יש סיבה לכך שקונים דיזל, וזה לא כדי לעשות 5000 קמ בשנה.

פורסם

ושוב תודה על כל התשובות שלכם. אני מקבל המון מידע, וטוב שיש כן קולות לשני הכיוונים.

הכיוון של מכרזים גם כן נראה מעניין. אבל השאלה היא לאיזה רמה של בדיקה אני יכול להגיע בחניון.

אולי אני באמת אקח אתי מכונאי ואשלם לו על בדיקה במקום (יש מישהו שמציע בדיקה כזו לפני בדיקה במכון) כי אני מבין שלא אוכל לקחת רכב ממגרש מכרזים לבדיקה במכון.

אבל מעניין שבחיפוש שאני עושה ברשת אני כמעט לא מוצא סקודות למכירה. לא מחברות השכרה, ולא במרכז המכרזים. מישהו יודע איפה עוד כדאי לחפש?

פורסם

מי פנוי באלנבי ? או מצעד העדפות.

1.מקום ראשון: אוטו מסבא שעשה 5 אלף ק"ם בשנה.

2.מקום שני : אוטו מסבתא שעשתה אלף ק"ם בשנה.

3. מקום שלישי : אוטו רגיל ממישהו שלא מבין במכוניות לכן עושה כל מה שצריך במוסך מורשה. (רופא או עורך דין)

4. מקום 4 :ממישהו שמבין ועושה הכל בעצמו.

5. מקום 5 : מאחד שלא אכפת לו.

מקום שישי: צעיר ש"שיפר" את כל האוטו- אגזוז,ברקסים,מנוע,מתלים ,צבע את הדש בורד בלבן ושם סאב בגודל תא מטען וכו'. סטודנטית ללא תקציב ,מונית.

רכב מחברה \ליסינגג \ השכרה - כל מקרה לגופו ,לפעמים יש מציאות .

בכל מקרה :

1.הכרות אישית עם הבעלים של הרכב - יתרון.

2.אנשים עם ניסיון לא יקנו רכב מקטגוריית "מקום שישי".

3.מחיר זול-לא סתם.

4. כולם פה מבוגרים ועושים איך שרואים לנכון.

!!! FUCK THE FUEL CRISIS

פורסם
מי פנוי באלנבי ? או מצעד העדפות.

1.מקום ראשון: אוטו מסבא שעשה 5 אלף ק"ם בשנה. נסיעות קצרות בתוך העיר ממש לא בריאות למנוע.

2.מקום שני : אוטו מסבתא שעשתה אלף ק"ם בשנה. עוד יותר גרוע למנוע מ-1.

3. מקום שלישי : אוטו רגיל ממישהו שלא מבין במכוניות לכן עושה כל מה שצריך במוסך מורשה. (רופא או עורך דין) אני דווקא מכיר רופא שמרוב שהוא לא מבין ,הצליח להעביר לרוורס במקום להילוך 5 במהירות של 80 קמ"ש בגולף. אני לא בטוח שיש עדיפות לקנות רכב לפי מקצוע הבעלים.

4. מקום 4 :ממישהו שמבין ועושה הכל בעצמו. למה? אם הוא מבין ומשתמש בחלפים איכותיים אז איפה הבעייה?

5. מקום 5 : מאחד שלא אכפת לו. איך מזהים?

מקום שישי: צעיר ש"שיפר" את כל האוטו- אגזוז,ברקסים,מנוע,מתלים ,צבע את הדש בורד בלבן ושם סאב בגודל תא מטען וכו'. סטודנטית ללא תקציב ,מונית.

אני מכיר מספר אנשים שקנו מוניות מרצדס והם דווקא מרוצים והרכבים לא בעייתיים בכלל למרות ה 600000 ק"מ שהם עברו .

רכב מחברה \ליסינגג \ השכרה - כל מקרה לגופו ,לפעמים יש מציאות .

בכל מקרה :

1.הכרות אישית עם הבעלים של הרכב - יתרון. הטעות הכי גדולה היא לקנות רכב מחבר או מקרוב משפחה.

2.אנשים עם ניסיון לא יקנו רכב מקטגוריית "מקום שישי". אתה בעצמך כתבת- כל מקרה לגופו.

3.מחיר זול-לא סתם. לפעמים באמת סתם, עקב עיוותים של יצחק לוי והמחירון.

4. כולם פה מבוגרים ועושים איך שרואים לנכון.

5 תוים

פורסם

אני אתן חוות דעת מהבית:

אבא שלי בזמנו היה נהג מונית 8 שנים, הרכבים שהיו לו הם פולקסווגאן בורה, ומרצדס E270,

את שניהם החליף אחרי 4 שנים בערך, אני אתייחס כרגע לבורה: מצב הרכב בעת המכירה היה נהדר, פלסטיקה הייתה במצב נפלא כיון שאבא שלי היה שומר ב 7 עיניים, חלקים תמיד במוסך מרכזי וכו', המונית עשתה 310 ק"מ ביום המכירה, וללא תאונות, המונית הייתה עובדת 24/7 , נדיר היה זמן שהיא הייתה במנוחה.. אבא שלי + עוד נהג היו עובדים 12-12 , ואולי בימי שבת המונית הייתה נחה לשעה שעתיים ..

הבלאי היה מטורף, אבל האוטו היה במצב תקין לנסיעה ולא דרש תיקונים רבים מצד הקונה, אבל ..

היה כאן מישהו שאמר שנהגי מוניות עדינים ? שכח מזה... נהגי מוניות תפקידם להסיע לקוח כמה שיותר מהר ובלי פקקים ובלי בלאגן , למה? כי תכף יבוא הלקוח הבא. נהגי מוניות לרוב נוסעים "כמו חיות" (שוב, לרוב, וסליחה אם פגעתי..) אני זוכר לא פעם ולא פעמיים שנסעתי בכביש ונהג מונית נדחף או נסע בטירוף ואבא שלי אמר שאין לי אפילו סיכוי מולו שאני אוותר מזמן.

אבא שלי דוגמא יפה למישהו ששומר, אבל לעומתו היה לו חבר שהמונית שלו הייתה כמו פח זבל על גלגלים, הייתה מעשנת יותר מקטר.

בכסף שיש לך , 50K, אתה יכול לקנות המון דברים שהם לא מונית, מיד פרטית, ואת ההבדל של ה 5-6 אלף שקל לא תצטרך להוציא בטיפול רציני.

אגב, הרכב חייב להיות משפחתי וכו'? יש סקסו דיזל בבערך חצי מהמחיר שנתון 2002-2003 :) (1:20 כמעט!)

פורסם

Assafo אמר "נסיעות קצרות בתוך העיר ממש לא בריאות למנוע "

1. נסיעות לא בריאות למנוע.

2. נסיעות קצרות לא בריאות למנוע.

3. 5.000 ק"ם לשנה בנסיעות קצרות למשך 5 שנים יגרמו פחות בלאי מ-50.000 ק"ם בשנה

בנסיעות ארוכות וזה עוד לא מגיע לקילומטראז' של מונית.

4.להחליף מנוע ? פיזדץ... חוץ ממנוע קיימים עוד מיכלולים ...ולמה להכניס ראש למיטה חולה?

5. לא חייבים להסכים- זאת דעתי האישית.

!!! FUCK THE FUEL CRISIS

פורסם
האוטו שלך נצלה בשמש במשך כל הזמן שאתה בחו"ל .

אם אתה באמת מתעקש אתה יכול להוסיף עוד 5 ש"ח ליום (בערך) ולחנות בחניה המקורה בחניון לטווח ארוך.

גם אני הפסקתי לנסוע עם מוניות לנמל התעופה... (הסיבות : עלויות, סיכון, כסא תינוק, נוחות ועוד)

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

ערב טוב לכולם.

קראתי בעיון רב את כל התגובות לגבי קנית רכב מונית לשער. בקצוני להוסיף מספר דברים כנהג מונית כמעט 20 שנה

אוכל לספר לכם כמו כל קנית רכב ישנו הימור בקניה כך גם במוניות יש סטיגמה שלקנות רכב מרופא זה הדבר הטוב ביותר

מנסיון עבר שלי לפני היותי נהג מונית כמכונאי רכב לקנות רכב מרופא זה הדבר הכי הרסני

לכן כל קנית רכב היא לגופו של הענין וצריך להתמקד ברכב עצמו. יש נהגים טובים יש נהגים הרסנים

לגבי קנית הרכב. רכב מעל 5 שנים אינו מצריך תשלום מס אלה אגרה של 800 ש"ח בלבד. לגבי השואל על סקודה פביאה מתחת ל5 שנים צריך לשלם מס מיום הקניה ועד למלואת 5 שנים לרכב כפי שמצוין ברשיון הכב

פורסם

רז

אותי מעניין איך הוא הגיע לשרשור הזה ( אופציה חיפוש מונית?)

מה שטוב שלמרות עובשו הוא אקטואלי במסקנותיו גם היום

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...