Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב ששירשורים כאלה רק תורמים למודעות הכוללת שלנו כנהגים

חשוב שנראה מה קורה שנותנים נשק חם לאנשים עם חוסר נסיון - או יותר מדוייק להגיד, נשק חם לישראלי המצוי-"אל תדאג - אני נהג מצויין! יש לי רשיון כבר 20 שנה!"

קצת כבוד למה שאתה נוהג עליו -לא משנה אם זה מזדה 3 או פורש בוקסטר.

רוצה להשתולל? סע לכבישים פתוחים או למקומות נטושים או יותר חכם,קח קורס נהיגה!!

אנשים זורקים עשרות אם לא מאות אלפי שקלים על רכב כזה או אחר - אבל לא ישקלו לרגע אם הנסיון המצטבר שלהם בנהיגה ספורטיבית אמיתית או נסיעה עם רכב ספציפי על הגבולות שלו - מספק.

קורס נהיגה של 3~4 אלף שקל יכול להציל את החיים שלהם ויותר חשוב מכך - להבהיר להם כמה הם לא יודעים!

respect!

פורסם
קורס נהיגה של 3~4 אלף שקל יכול להציל את החיים שלהם ויותר חשוב מכך - להבהיר להם כמה הם לא יודעים! כול מילה בסלע , באמת כול הכבוד :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

respect!

אני זוכר שכשהייתי מבצע מחליף בבורסה תמיד חשבתי שאנשים הולכים לשוק וקונים קילו עגבניות , משקיעים יותר זמן בבדיקת העגבניות ממה שהם משקיעים בבדיקת המניה שהם קונים באלפי/עשרות אלפי שקלים .

כאן אנשים משקיעים הרבה זמן בבחירה והרבה כסף על הרכב ועל ישור קו/ שיפורים אבל לא משקיעים 4K על מעין ביטוח לחיים שלהם

ובנוסף לכך , אולי ה172 סוסים גדולים מידי למכונית הנ"ל ?!!! לא יודע לא נהגתי בה זה רק חומר למחשבה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

ההמלצה הגורפת לקורס נהיגה לדעתי לא נכונה בכל המקרים.

אני חושב שהבעיה העיקרית שיש לאנשים היא עודף ביטחון עצמי, זה מתבטא כאשר הרבה פעמים אנשים קונים אוטו ספורטיבי ראשון ולא מתחילים מהמדרגה הראשונה אלא קופצים ישר אל השלישית.

כמו כל דבר בחיים אני חושב ששום קורס יעזור לבן אדם שישר מתחיל מSTI כי האוטו הזה פשוט חזק מידי מה שגורם לו להאמין שהוא יכול להשתלט על האוטו זה פשוט ביטחון מזוייף בכושר הנהיגה שלו, קורס נהיגה יגרום לאיזה שינוי אבל לדעתי שום דבר לא יעזור אלא רק ניסיון בנהיגה רגועה על הרכב.

למשל בעל הקליאו הזאת האם הוא באמת נהג כמה חודשים בצורה רגועה? האם הוא למד בדיוק איך האוטו מגיב? כמובן שאפשר ללחוץ קצת (זה בא בערבון מוגבל) אבל בין זה לבין להשתולל יש מרחק גדול שבו צריך ללמוד את תכונות הרכב הספיציפי שעליו אתה נוהג.

מה שקרה פה זה נהג עם ניסיון כללי בנהיגה קצר, עוד פחות ניסיון על אוטו ספורטיבי ראשון שהשתוללות איתו בקלות גורמת לאיבוד שליטה וביטחון עצמי גבוה בצורה מוגזמת.

בנוסף הוא עשה את זה במקום שאין יותר מידי מקום לטעויות כך שנהג לא מנוסה לא יכול לתקן את הטעות וככה קרתה תאונה, אחרי זה אנשים מסרבים להודות שכל סיבת התאונה זה הם ולא האוטו או החתול שקפץ לכביש או כמה שמע"צ מחורבנים.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

מצטער בשביל בעל הרכב שריסק את הקליאו ספורט האהובה שלו.

כמה אקזמפלרים של המכונית המדהימה הזו יובאו לארץ וכמה בערך נשארו כיום לדעתכם ?

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אני לא חושב שהיא הספיקה כ"כ להיות אהובה, אם היא הייתה אצלו רק שבועיים.

כמה אקזמפלרים יש? עשרות, ומדי חודש-חודשיים יורדת אחת :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ההמלצה הגורפת לקורס נהיגה לדעתי לא נכונה בכל המקרים.

אני חושב שהבעיה העיקרית שיש לאנשים היא עודף ביטחון עצמי, זה מתבטא כאשר הרבה פעמים אנשים קונים אוטו ספורטיבי ראשון ולא מתחילים מהמדרגה הראשונה אלא קופצים ישר אל השלישית.

כמו כל דבר בחיים אני חושב ששום קורס יעזור לבן אדם שישר מתחיל מSTI כי האוטו הזה פשוט חזק מידי מה שגורם לו להאמין שהוא יכול להשתלט על האוטו זה פשוט ביטחון מזוייף בכושר הנהיגה שלו, קורס נהיגה יגרום לאיזה שינוי אבל לדעתי שום דבר לא יעזור אלא רק ניסיון בנהיגה רגועה על הרכב.

למשל בעל הקליאו הזאת האם הוא באמת נהג כמה חודשים בצורה רגועה? האם הוא למד בדיוק איך האוטו מגיב? כמובן שאפשר ללחוץ קצת (זה בא בערבון מוגבל) אבל בין זה לבין להשתולל יש מרחק גדול שבו צריך ללמוד את תכונות הרכב הספיציפי שעליו אתה נוהג.

מה שקרה פה זה נהג עם ניסיון כללי בנהיגה קצר, עוד פחות ניסיון על אוטו ספורטיבי ראשון שהשתוללות איתו בקלות גורמת לאיבוד שליטה וביטחון עצמי גבוה בצורה מוגזמת.

בנוסף הוא עשה את זה במקום שאין יותר מידי מקום לטעויות כך שנהג לא מנוסה לא יכול לתקן את הטעות וככה קרתה תאונה, אחרי זה אנשים מסרבים להודות שכל סיבת התאונה זה הם ולא האוטו או החתול שקפץ לכביש או כמה שמע"צ מחורבנים.

איזה נסיון אתה יכול לצבור בנסיעה רגועה??

מה אתה יכול ללמוד על מגבלות האחיזה בנסיעה רגועה?

תסלח לי אבל זה ממש לא נכון!

אם בחור צעיר, נהג חדש, רוצה לקנות קליאו ספורט, מבחינתי זה בסדר גמור.

אני רק הייתי מתעקש שייקח איזה קורס או שתיים ביחד עם האוטו וילמד את הבסיס לפחות.

אם הבחור מספיק שקול אז הוא יידע בהתחלה לנסות להימנע מלהיכנס למצבים כאלו מסוכנים.

בקורס נהיגה מתקדמת אתה יכול בהחלט לטעום מהיכולות של האוטו, במיוחד אם יש איזו ג'ימקאנה קטנה בסוף.

קורס כזה ייתן לך פרספקטיבה טובה ליכולות האוטו שלך להפתיע אותך ו/או ליכולות הנמוכות שלך לדעת מה לעשות ולהיות מוכן.

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

YEAH RIGHT.

לקחת אוטו שאצלך שבועיים למגבלות , הכי טוב.

פורסם

הקטע עם הלחץ אוויר נכון מאוד.

אני אחד מהפריקים שבודק את הנושא, ומשתדל לשמור על פלוס/מינוס 1 PSI בקליאו עד כמה שניתן.

אגב מייד אחרי הצלבת (קדימה-אחורה בלבד) צמיגים הזנב היה ממש אקסטרה-אקסטרה שמח, נזרק בשובבות גם בפניה שלא היתה אמורה להיות קרובה למגבלות. וכל זה בגלל הבדל בין 29 ל-33 (לטובת קדימה) שהתהפך בגלל ההצלבה.

כמובן שנסעתי למלא אוויר בהקדם...

כשעבדתי בחברת ההיטק האחרונה אני הייתי היחיד שטורח לבצע בדיקת לחץ אוויר ברכב. (שמן/מים לא בדקתי, לא בעיה שלי)

האחרים הסתכלו עלי טיפה מוזר כשראו אותי כל תחילת חודש מודד בארבעת הצמיגים עם מדיד אישי.

אמרתי למישהי עם פולו (ליסינג) שחסר לה אוויר באחד הצמיגים (כבר ראו בעין!) והיא אמרה שהיא יודעת ומתישהוא בימים הקרובים היא תלך למלא בתחנת דלק.

בבדיקה נמצא לחץ של 8 PSI (שמונה) במקום 28. מטורף. לא ברור לי איך הצמיג נשאר על הג'נט בלחץ כזה. מילאתי לה עם קומפרסור עד 25 ושלחתי אותה למלא בתחנת דלק (בכל הצמיגים היה חסר לה הרבה, פשוט חצי מהלחץ הנקוב עדיין לא רואים שום שינוי בעין)

כשקיבלתי רכב חלופי מהליסינג באחת הפעמים קיבלתי אותו עם גלגל רזרבי מפונצ'ר. בטח הסתובב חצי שנה ככה. אני המוזר היחיד שבאמת בודק קיום ותקינות גלגל+ג'ק וכו' כשהוא מקבל רכב.

ולעניין הקליאו - אני אשמח לקבל קצת פלסטיקה פנימית אם יש. אם למישהו יש פרטים אני אשמח מאוד לקבל הודעה פרטית.

אה ולגבי הנהג - יש לו מזל שהוא יצא מזה בלי פגיעות. כמובן שחלק מזה זה בזכות העובדה שהקליאו מאוד בטיחותית (אגב האם נפתחו כריות? לפי המכה כרית צד נהג היתה צריכה להיפתח) אבל חלק גם בזכות זה שהמכה פגעה בקורה מאחורי הנהג.

קשה לשחק ב"מה היה קורה אם..." ולנחש מה היו התוצאות עם רכב אחר, אבל אני חושב שמבחינה בטיחותית הקליאו הוכיחה את עצמה בתאונה הזו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תסלח לי אבל זה ממש לא נכון!

אם בחור צעיר, נהג חדש, רוצה לקנות קליאו ספורט, מבחינתי זה בסדר גמור.

אני רק הייתי מתעקש שייקח איזה קורס או שתיים ביחד עם האוטו וילמד את הבסיס לפחות.

אם הבחור מספיק שקול אז הוא יידע בהתחלה לנסות להימנע מלהיכנס למצבים כאלו מסוכנים.

בקורס נהיגה מתקדמת אתה יכול בהחלט לטעום מהיכולות של האוטו, במיוחד אם יש איזו ג'ימקאנה קטנה בסוף.

קורס כזה ייתן לך פרספקטיבה טובה ליכולות האוטו שלך להפתיע אותך ו/או ליכולות הנמוכות שלך לדעת מה לעשות ולהיות מוכן.

תום

בנסיעה רגועה אפשר ללמוד את האוטו לאט ובזהירות ולהתחיל כל תקופה מסויימת לעלות את המהירות בפניות ובישורות כדי שהתחושה של השליטה תהייה מבוססת על משהו, אתה טועה אם אתה חושב שבן אדם שבבעלותו שבועיים קליאו אבל עשה קורס או שתיים ישלוט ברכב יותר טוב מאשר בן אדם שהרכב אצלו למשל חצי שנה של נהיגה מנהלתית.

שאני מתכוון נסיעה רגועה זה אומר נסיעה יומיומית בכבישי ישראל במהירות נורמלית (120 פלוס מינוס לטעמי)

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

ובנוסף לכך , אולי ה172 סוסים גדולים מידי למכונית הנ"ל ?!!! לא יודע לא נהגתי בה זה רק חומר למחשבה

בברכה יהודה

בשביל זה יש לה מצערת מתקדמת הנשלטת ע"י הנהג, מהסוג בו ניתן לווסת את כמות הדלק המגיעה למנוע ובאופן כזה להגביל את הכוח שלו...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...