Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WRC אוסטרליה - השרשור הרשמי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה אקשן מוקדם בבוקר.

גרוהולם מתהפך ומאבד 11 דקות ב SS3 אבל למרות האוטו החבול מצליח להתקדם ולשמור על הקצב בסטייגים הבאים.

בנוסף התהפכו גם אטקינסון בסובארו והניג סולברג ב 307

מענין איך זה יגמר.

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

25 נקודות בקופה ו-20 נקודות הפרש בין סבסטיאן לואב ומרקוס גרונהולם זה מה שהיה בזינוק לראלי הזה .

112 נקודות לנהג הצרפתי שלא נמצא כאן ואילו לפיני המעופף שי 87 נקודות ואופציות לצמצום פערים . אבל..

אם מרקוס גרונהולם לא מסיים את הראלי הזה הצרפתי עם היד השבורה יכול להתחיל לחגוג בביתו שבשוויץ.

הקטעים הראשון והשני של הראלי היו בעצם סופר-ספיישל בתוך העיר פרת' וקבוצת פורד שלטה שם ללא עוררין , מה שהציב את הנהג הבכיר שלה כמובן , גרונהולם, בראש הדרוג .

5 ק"מ בתוך הקטע השלישי ומרקוס גרונהולם מאבד שליטה על הפורד בתוך היער האוסטרלי , מה שמביא לו כמו שזאב כבר ציין הפסד של כ-10 דקות , בכלל לא התחלה מבטיחה לראלי האוסטרלי בשביל מי ששואף לנשל את לואב מכתרו.

בקטע הרביעי ממשיך אטקינסון , הנהג המקומי של סובארו לנצח , ממש כמו בקטע הקודם ועדיין אנחנו בתוך אותו היער , אטקינסון מוביל לפני הירבונן וסולברג .

הקטע החמישי של הראלי קצר יותר מהסטייג'ים של ברוך שליט...רק שלושה קילומטר וקצת וסובארו מסיימים אותו הכי טוב שאפשר במקומות 1-2 , גרונהולם עדיין בראלי עם מכונית עקומה .

הקטע השישי לא האיר פניו לאטקינסון שגלגל את הסובארו שלו בתוך היער , כן אותו היער , ואיבד את ההובלה בראלי לבן-קבוצתו סולברג , פטר סולברג .

צ'אבי פונס מראה שקרונוס יכולים לסמוך עליו והוא כבר שלישי בדרוג .

בקטע השביעי סולברג מנצח שוב , פעם שנייה ברציפות ובינתיים שולט בראלי .

הירבונן שומר על הציפיות של פורד ופונס של סיטרואן .

וגרונהולם...? הוא פשוט מקווה להגיע בשלום .

diapo_010.jpg

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

יש לי תחושה שזה הולך להיות סוף מבאס לעונה בעייתית. לואב יקבל את התואר כשהוא יושב בבית ולא עושה כלום, ואנחנו נאבד עניין בשני המרוצים האחרונים. אולי רק אליפות הקבוצות תחזיר טיפה עניין, למרות שלפי איך שזה נראה, הירבונן ממשיך לספק 6-8 נקודות לפורד בכל ראלי, וסורדו מוצא תירוצים לא לקבל נקודות (התהפכתי, נתקעתי בסלע, המשכתי בתת היגוי פתטי לתוך הכיכר וכן הלאה).

אבל יש סיכוי שגרונהולם יתן לנו עוד שואו קטן, אולי משהו סטייל שומאכר. שימו לב שבטבלה כרגע ארבעת המקומות הראשונים הם של נהגים בכירים (סולברג, הירבונן, פונס, סטוהל) וכל השאר הם של נהגים מדרג שני, שנמצאים כבר 3 דקות מאחור, וזה רק היום הראשון. זה אומר שאם גרונהולם יעשה את מה שהוא יודע, ולמובילים תהיינה תקלה או שתיים (אצל סולברג זה כבר כמעט וודאי) יש סיכוי שהוא יצליח להתקרב אליהם ולקבל את הנקודות הנחוצות. סיכוי קטן, אבל מי יודע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא נראה לי שנהג ברמה של גרונהולם רוצה לקחת אליפות... על חשבון היד השבורה של לואב!!!

ברור שאם לואב היה משתתף לגרונהולם לא היה סיכוי קלוש לאליפות,

מצד שני הרבה גורמים משפיעים מסביב וזה חלק מהמשחק מה שבטוח בפורד ישמחו מאוד לקבל את אליפות היצרנים :wink:

קובי

פורסם

אפילו שומאכר לא זכה לכך, לשבת בבית ולא לעשות כלום אבל היו עונות שהוא יכול היה לעשות את זה בלי כל בעייה.

ונשאלת השאלה היכן גרונהולם?

הרי מדובר באחד הנהגים המוכשרים ביותר בעולם הראלי שפשוט הפך להיות צל של עצמו מהרגע שלואב הגיע ולא בגלל רכב לא תחרותי.

הימור פרוע שלי: גם אם לואב לא יחזור העונה להתחרות, הוא עדיין ייקח אליפות.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

הרי מדובר באחד הנהגים המוכשרים ביותר בעולם הראלי שפשוט הפך להיות צל של עצמו מהרגע שלואב הגיע ולא בגלל רכב לא תחרותי.

הימור פרוע שלי: גם אם לואב לא יחזור העונה להתחרות, הוא עדיין ייקח אליפות.

אממ... מה?

צל של עצמו? אתה ראית את כל המרוצים האחרונים? כי אני כן. וגרונהולם היה שם, צמוד צמוד ללואב, לאורך כל הדרך. שני הנהגים האלו הם פשוט הכי טובים כיום, ומה שמפריד ביניהם העונה זה כמעט תמיד עניין של תקלה או תאונה קטנטנה (שפוגעת כמעט תמיד בגרונהולם, ככה זה). מה שאנחנו רואים העונה זה נהג אחד אדיר - מרקוס גרונהולם, שהסיבה היחידה שהוא לא האלוף היא, שיש מכונה אנושית אחת בשם סבסטיאן לואב, שעושה הכל תמיד מושלם, ובאופן אירוני, הדבר היחיד שמפיל אותו הוא שבר בתאונת אופניים.

ובנוגע להימור הפרוע שלך - אני מקווה שזה היה בציניות, כיוון שדי ברור לפי איך שראלי אוסטרליה מתנהל, שלואב יקח אליפות בכל מקרה. ההפרש פשוט גדול מדי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

.

צל של עצמו...הגדרה מעולה ...לאחד שכלל לא ראה או עקב אחרי אליפות העולם בראלי השנה .

איזה צל בדיוק ?

גרונהולם החל את העונה עם פורד פוקוס חדשה לחלוטין וניצח ישר מהקופסא כמו שאומרים , עם הניילונים על הכסאות במונטה-קרלו ושבדיה ולאחר מכן ניצח גם באקרופוליס ופינלנד .

כל אחד מארבעת הראלי הללו שונה באופן מהותי באופי שלו מהאחר ולמרות זאת הוא הוכיח רב גוניות וניצח שם .

הסיבה היחידה שהוא לא צמוד יותר ללואב או אפילו מעליו היא האמינות של הפורד פוקוס שפגעה בגרונהולם מספר פעמים במהלך העונה .

אבל הדבר הגדול שאפשר לראות אצל גרונהולם השנה בשונה לשנים שנהג ב-307 WRC זה פשוט שפת הגוף שלו . הפנים שלו אומרות הכל . הוא אוהב את האוטו הזה ונהנה ממנו והכי חשוב בוטח בו , דבר שלא היה בתקופת ה-307 (וכן בתקופת ה-206 למשל ) .

אז להגיד שגרונהולם צל של עצמו זה ...שטות אחת גדולה , מצטער על זה שאני בוטה כל כך .

דובי

פורסם

אחח אוסטרליה - למה חזרתי למה!

לפני 4 שנים הייתי במירוץ בפרת' (חצי יבשת חציתי בשבילו) - פשוט תענוג, אני כל פעם מתמוגג על מה שיש להם שם ולנו - לנו מבטלים אימון מבלי שאפילו יסתכלו על שטח האימון.. :roll:

הסופר ספיישל סטייג' (מסלול הצלבה) בפרת' הוא בפירוש האטרקציה הכי גדולה שיכולה להיות לקהל. הבדלי הרמות בין מכוניות WRC לבין מכוניות GROUP N באות לידי ביטוי על הסטייג' הזה בצורה הכי מוחשית שיכולה להיות - זה פשוט מדהים לראות שעל ישורת של 400-250 מ' בערך תופסת מכונית WRC ממוצעת פער של מכונית וחצי על GROUP N מקצועית (אקסנט WRC מול איבו 7 - כך זה היה לפני 4 שנים).

האוסטרלים אלופים באירגון! הכל מתקתק ומסודר! הסופר ספיישל סטייג' ממוקם במרכז העיר (אני התאכסנתי 3 דקות הליכה ממנו), הוא נמצא בלב פארק שבגודל שלו הוא שווה ערך לשטח שהיה בתל עדשים במירוץ של סובארו. דוגמא נוספת לסדר האוסטרלי; ביום האחרון אתה מגיע למקום אחד ויחיד בכדי לצפות (במקום לרדוף עם האוטו המושכר ע"פ מספר סטייג'ים) - יש לך את היכולת לצפות ברוב הסטייג'ים של היום מבלי ללכת יותר מ-5 דקות מאיזור אחד לאחר בכדי לצפות בסטייג' אחר, כשהקרם דה לה קרם הוא סדרת קפיצות מהירות מאוד תוך כדי ירידה כשבסופה יש מעבר מים עד ל-FLYING FINISH של המירוץ כולו!

באותו מירוץ שאני הייתי לפני 4 שנים, סיטרואן בדיוק הריצו את הקבוצה שלהם בחלק מהעונה עם מכונית WRC חדשה - קסרה (שהתחילה את חייה דווקא כמכונית הנעה קדמית לראלי) - באותן שנים מי ששלטה הייתה ה-206WRC תחת ידיו של גרונהולם, מי חשב שהגמד הצרפתי שבא עם צוות מצומצם יהיה הנהג המצליח ביותר בכל הזמנים - 4 שנים מאוחר יותר.

יש לי כמה תמונות שצריך לסרוק מלפני 4 שנים (תמונה עם קרלוס סיינז נשרפה לי :sad: ) - זו הזדמנות טובה לכך, אעלה אותם מחר או לכל היותר מחרתיים.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

סוף היום השני בראלי אוסטרליה והירבונן עדיין בפסגה עם הפורד פוקוס , שני פטר סולברג בסובארו .

אבל אני רוצה לגעת רגע בנקודת ההירבונן .

הוא החל את דרכו כ-WILD CARD שהימרו עליו כפוטנציאל גדול עם פורד פוקוס ולפני שמנהלי קבוצת M-SPORT הספיקו להבין מה קורה הוא קפץ לסובארו ואולי עשה את טעות חייו כי לא מי יודע מה הצליח שם ואולי יותר נכון להגיד שלא היה להם מספיק סבלנות .

לאחר שנזרק מסובארו נאלץ להעביר עונה עם פורד פוקוס פרטית והרבה השקעה עצמית , הסוכן שלו רץ אחרי הרבה אנשי עסקים פיניים שישימו מעט כסף על הבחור .את ההמשך בשנה שעברה אתם בטח זוכרים.

סדרת הופעות טובות הבטיחה לו כרטיס לפלייאוף על מקום בקבוצת פורד .

כן , שמעתם נכון . הביאו את הירבונן יחד עם עוד כמה נהגי ראלי ובחנו אותם במשך מספר ימים כאשר לבסוף הירבונן קיבל את הכסא השני בפורד , תוך ידיעה שלא יזכה להרבה נחת ממרקוס גרונהולם .

השנה הירבונן בהחלט מצדיק את האשראי שנתנו לו ולמרות תחילת עונה חלשה יחסית הוא השיג מתוך 13 מרוצים - 6 פודיומים , שזה אומר 4 מרוצים אחרונים ברצף , וכל זה לפני הסיום מחר .

diapo_141.jpg

דובי

פורסם

הירבונן תותח על, אבל יש לו עוד המון ללמוד. לדעתי יש לו סיכוי להפוך לאחד הנהגים הגדולים, פשוט כרגע הוא בצילם של שני ענקים. בינתיים הוא מראה עקביות, קצב טוב והמון חוכמת מסלול - תכונות דומות לשל לואב, פשוט ללא הניסיון והאקסטרה מהירות שיש לאלוף העולם. אם הירבונן ישכיל ללמוד גם את זה, יש לו סיכוי לנצח הרבה ראלים.

ובאשר לראלי הזה - בינתיים אני מאוד נהנה. חבל לי על גרונהולם, אבל ההתקדמות שלו מדהימה. ממקום אחרון למקום שביעי. אמנם זה היה צפוי (וגם וילסון מנהל הקבוצה אמר זאת), אבל זה עדיין מרשים לראות באיזה קצב הוא עושה את זה. גם כל התאונות מוסיפות לעניין, אפילו שהן די דופקות את טבלת התוצאות. והקרב בין סולברג להירבונן מותח מאוד - האם פטר יזכה מן ההפקר ויסיר את הקללה, או שמא הירבונן יקבל את המגיע לו - ניצחון ראשון בראלי?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הירבונן מביא לעצמו ולפורד את הנצחון בראלי אוסטרליה וסבסטיאן לואב יכול ללגום שמפניה בשקט עם תואר אליפות שלישי ברציפות מבלי שטס אפילו לאוסטרליה .

גרונהולם אחרי ההתהפכות ביום שישי הסתפק במקום החמישי , 12 דקות אחרי המנצח .

פטר סולברג יכול סוף סוף לחגוג חזרה לפודיום עם מקום שני ומנפרד שטוהל עם ה-307 WRC מסיים שלישי את הראלי .

דובי

פורסם

מאז שלואב נכנס לסבב, הוא שולט בו ביד רמה וגרונהולם נמצא כל הזמן אחריו.

כנראה שדבריי הוצאו מהקשרם כי אני מאמין שגם (ואולי בעיקר) היום, גרונהולם הוא הנהג השני בטיבו בספורט וההתהפכות שלו (כמו אירועים אחרים בהם היה מעורב) רק מראה כמה הוא תחרותי וכמה הוא מוכן להשקיע לפני שהוא מוותר (אולי משקיע יותר מידיי?!)

כוונתי הייתה שמאז שלואב נכנס לסבב, גרונהולם נמצא בקשיים והוא גם תמיד דואג להזכיר בראיונות שהבעייה שלא היא לא המכונית או המסלול, הבעייה היא לואב.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

מזל טוב לפיני הצעיר שזכה בנצחונו הראשון ב-WRC, זה היה צפוי שהוא יזכה בזה העונה. קצת מצער שגרונהולם התהפך ביום הראשון, הייתי רוצה לראות עוד קצת מתח עד סוף העונה.

כפי שהבטחתי, תמונות סטילס סרוקות (תרמילאי - לא היה לי דיגיטלי בזמנו) מראלי אוסטרליה 2002;

תרשים הפארק שאיכלס בתוכו את הסופר ספיישל סטייג' ואת הפארק פרמה וה-Service לצוותים, כולל תמונה של הפארק פרמה מלא ברכבי המירוץ ממתינים אחרי בדיקה טכנית.

חדי העין ישימו לב שלואב בורח משלולית באחת התמונות.

1A.jpg

1B.jpg

1C.jpg

A2.jpg

B2.jpg

C2.jpg

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

רודף אחרי ריצ'רד ברנס המנוח בקטע קישור

סדרת הקפיצות שנקראת Sotico Jump's

בסוף הירידה עם הקפיצות - מעבר מים

קורולה 1.8 (אין בארץ) התגלתה כרכב ראלי מעולה בשבילים :wink: