Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני , ברוך בואך לפורום הזה .

NASCAR אינו משודר בארץ הקודש בשום ערוץ בצורה מסודרת , יש תקציר לעיתים ביורוספורט בימי ראשון בסביבות עשר בתןכנית הסיקור של הספורט המוטורי של סוף השבוע .

ESPN משדר את הסדרה השלישית בטיבה אחרי ה-NASCAR וה-BUCSH , ה-ARCA .

ה-ARCA כן משודר ב-ESPN ב-YES אבל לא באופן מסודר , צריך לעקוב אחרי לוח השידורים שלהם .

אגב - מונטויה בשורה הראשונה למרוץ בסוף השבוע הקרוב עם הדודג' , בטלדגה .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

במרוץ הרשמי הראשון שלו בארה"ב סיים חואן פבלו מונטויה במקום השלישי בטלדגה .

המרוץ הופסק 15 הקפות לסיום בגלל תאונה רבת משתתפים .

למי שחשב שמונטויה לא יסתדר עם המעבר לארה"ב הוא הוכיח מיד בזינוק שתפס את ההובלה ושהה בקבוצה המובילה ברוב שלבי המרוץ .

בשלב מסויים הוא נפגע שלא באשמתו מתאונה של אחרים ומדי פעם בעצירת התדלוק וצמיגים טיפל הצוות שלו גם בבעיות הללו .

בהמשך השבוע נשאר מונטויה להתאמן ולבחון את המכונית שלו בטלדגה ויבחן גם את מכונית ה-NASCAR החזקה יותר לקראת העונה הבאה .

הוא אמור לקחת חלק במרוץ האחרון העונה של ה-ARCA בשבוע הבא .

1160093838.jpg

דובי

פורסם

נאסקאר היא דוגמה מצויינת לאיך מרקטינג אגרסיבי ויעיל להחריד הופך שעמומון לרדנקס לליגה שמייצרת חבילות עצומות של כסף וגיבורי תרבות.

הציבור אוכל את מה שמאכילים אותו.

עוד רחוק היום שיהיו בארץ פרסומות לבגדי גברים בהובלת יובל מלמד, שמן מנוע תוצרת הארץ יימכר עם הפרצוף של נדב ואלון חלווה ייספר לילדים בטלויזיה איך הוא גדל על שוגי-פלקס.

חלום נחמד על מה שיכול לקרות עם מרקטינג דומה.

מוטי

פורסם
נאסקאר היא דוגמה מצויינת לאיך מרקטינג אגרסיבי ויעיל להחריד הופך שעמומון לרדנקס לליגה שמייצרת חבילות עצומות של כסף וגיבורי תרבות.

הציבור אוכל את מה שמאכילים אותו.

מחזק!

מה כבר יכול להיות מעניין בנסיעה במעגל במשך 200 סיבובים?

ממה שהבנתי חלק גדול מהצופים בא בשביל התאונות בכלל!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מי שמסתכל על הנאסקר ורואה שיעמומון של נסיעה במעגלים מוטב שינכח פעם באחד מהאירועים האלו ויראה מקרוב על מה מדובר. אח"כ גם שצופים בטלויזיה זה כבר לא נראה אותו הדבר.

הנהיגה שם לא משאירה רגע לנהגים למצמץ וכל מסלול שונה מהאחרים באורכו במבנה הפניות ובהגבהת המעקמים שלו מה שנותן לכל מירוץ נופך יחודי.

את מונטויה נשפוט בעונה הבאה כשינהג בנקסטל קאפ מול הגדולים באמת. בסה"כ הבחור שידע ימים יפים בצפון אמריקה כבר הוכיח שהוא יודע לנהוג במסלולים אובלים.

ביום ראשון הקרוב יתקיים המירוץ האהוב עלי במסלול טאלדגה שהוא המסלול האובלי הארוך והמהיר ביותר בסבב (יותר מאינדי). במירוץ זה כל המכוניות נוסעות בדבוקה אחת. נהגים מתקשים לברוח קדימה שכן הם מאבדים את הדחיפה האוירודינמית של רכבים מאחור. כך נוצר מטס יפיפה של 2-3 טורים ולפעמים אפילו 4 לכל רוחב המסלול. ולחובבי התאונות כמעט תמיד יש שם את האירוע שנקרא THE BIG ONE כאשר במצב המתואר למעלה מישהו מאבד את המכונית ובד"כ אוסף איתו 20 מכוניות.

לקראת המירוץ עבר המסלול סלילה מחדש בקיץ וכך הפך למהיר עוד יותר ממה שהיה. באימונים ביום שישי הגיעו למהירויות ממוצעות של קרוב ל-200 מיל לשעה (320 קמ"ש) והנהלת הליגה החליטה לשנות את ה RESTRICTOR PLATES כדי להוריד קצת את המהירות.

אני באופן אישי אמור לקבל לידי הקלטה של המירוץ (דובי ידע מאיפה)

פורסם

יצא לי לשבת במירוצי Oval כמה פעמים בחיים.

לא יעזור בית דין, מירוץ שמורכב מ-600 פניות שמאלה פשוט לא מעניין אותי עד כדי כך, בשביל הרדנקס באינפילד ששותים בירות אמריקאיות מגעילות מבקבוקי פלסטיק זה אחלה והם נהנים מכל רגע, בשבילי לא.

אני לא אומר שאין שם נהגים מוכשרים, קח את ג'ף גורדון לדוגמא, הוא נהג מעולה ויש עוד כמה חבר'ה שכיף לראות אותם נוהגים בשני המירוצים השווים של נאסקאר שיש בשנה על מסלולי Road course, יצא לי לראות בפעם האחרונה את המירוץ ב-Sears point (כן, אני יודע שהחליפו לו את השם ל-Infinion raceway, נהגתי עליו כשהוא עוד היה SRP וככה הוא יישאר בשבילי) והיה אקשן טוב.

קח ליגות בכירות אחרות בעולם ותראה למה נאסקאר פשוט משעממת, קח את הסופר GT היפנית ותראה אקשן מדהים בכל מירוץ, איפה זה ואיפה נאסקאר..

אפילו בארה"ב יש ליגות מירוצים מעניינות רק שהמרקטינג שלהן לא מגיע אפילו לאלפית מזה של נאסקאר ולכן הן לא הופכות לפופולריות כ"כ.

ALMS היא דוגמה מצויינת לאקשן טוב בארבע הקטגוריות ואפילו Speed-touring ו-Speed-GT מספקות מירוצים עם קרבות מדהימים, אם יצא לך לראות את הקרב האחרון בעונה הקודמת בקטגוריית ה-GT בלגונה סקה אתה יודע על מה אני מדבר, 5 הקפות לסיום פורשה מובילה את אליפות היצרנים, קורבט ווייפר מתנגשות, יוצא דגל צהוב, 3 הקפות לסיום מרימים את הדגל ונהג הפורשה המוביל נעקף ע"י זוג קאדילאקים שמובילות עד לקו הסיום וכך מוכרעת אליפות היצרנים לטובת קאדילאק. אקשן ברמה.

מוטי

פורסם

מעולם לא עקבתי באופן צמוד אחרי נאסקאר, אבל לפסול מרוצים אובליים זה לא לעניין. עקבתי אחרי אליפות האינדי (דאז) בשנים הטובות שלה( 93 עד הפיצל עם IRL) והמסלולים האובליים סיפקו מרוצים מצויינים, צמודים ורבי תהפוכות. הזילזול בפניה קבועה שמאלה אולי קיים כאן בפורום, אבל אף אחד מנהגי ה F1 שהגיעו לאובליים לא זילזלו באתגר הזה. פיקה גמר את הקריירה שלו באופן סופי בפרקטיס לאינדי, מנסל עשה תאונה גדולה בטסט הראשון שלו במסלול אובלי, ויש עוד הרבה מקרים דומים.

אני לא הייתי מזלזל בחבורה שמסוגלת לנהוג מאוד צמוד אחד לשני במהירות ממוצעת העולה לעיתים על 200 MPH.

נכון, זה אתגר שונה, נכון, המכוניות לא בדיוק שיא הטכנולוגיה - אבל המרוצים מרתקים.

פורסם

תיקון קטנוני:

הפיצול היה בסוף עונת 95'-תחילת 96' (האליפות הראשונה והיחידה של ג'ימי ואסר ב"צ'אמפקארס").

למיטב ידיעתי, לא ניתן לצפות במירוצי ה-NASCAR בשידור חי, בארץ, אך קיימת קהילת ביטורנט מחתרתית גדולה שמקליטה ומפיצה את המירוצים הללו (כמו גם מירוצים של כמעט-כל-סדרה-אחרת-שתוכלו-להעלות-על-הדעת) שעות מספר לאחר סיום המירוץ עצמו-ובאיכות מצוינת.

צריך רק לדעת איפה לחפש-פרטים נוספים-רק בה"פ.

מועדים לשמחה,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

כשהייתי בשנה שעברה בארה"ב , לאחר חודש של ספיגה מתמשכת של ה-NASCAR , וכאשר ידעתי מראש כי אני הולך לבלות שבוע על אנייה בקרוז לקריביים (שהתארך ב-3 ימים בגלל ההוריקן קטרינה...)

נכנסתי לחנות ספרים שם וקניתי מספר ספרים על ה-NASCAR .

ספר אחד שאני ממליץ בחום לקוראי אנגלית הוא - SUNDAY MONEY של ג'ף מקרגור .

המחבר , יחד עם אשתו , עזבו את ביתם , רכשו מכונית קרוואן והחליטו , בשליחות העיתון שבו ג'ף עבד , לסקר רת ה-NASCAR מקרוב במשך עונה שלמה ולנסוע עם הקרוואן ממסלול למסלול , לעבור בדרך במוזיאון ובקבוצות המרוצים השונות שמרוכזות בעיקר בצפון-קרוליינה .

ספר מרתק ללא ספק .

דובי

1.jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר מרוץ ARCA שהתחיל טוב והסתיים בכי רע , פורסם היום כי חואן פבלו מונטויה ממשיך את הדרך שלו לכיוון ה-NEXTEL בכך שיתחרה בסדרת ה-BUSCH ב-28 לאוקטובר בממפיס .

מבחינתו של מונטויה זו ממש כניסה לליגה של הגדולים כי מדובר בסדרה המשנית של ה-NEXTEL או ה-NASCAR כמו שכולם אומרים .

אולי כאן ועכשיו זה גם הזמן לתקן - ה-NASCAR הוא ארגון הגג שמארגן בתוכו מספר ליגות על פי מדרג .

הבכירה ביותר היא ה-NEXTEL (שנקראה במרבית השנים WINSTON ) על פי הספונסר הראשי של הליגה .

הליגה השנייה בחשיבותה היא ה-BUSCH ושם מתחרוץ מכוניות פחות חזקות ומהירות , על אותם הסמלולים כמו ה-NEXTEK ועל פי רוב גם באותם סופי שבוע , מלבד חריגים בודדים .

ה-ARCA הינה ליגה שלישית בחשיבותה בסולם הזה .

היתרון הגדול מבחינתו של חואן פבלו הוא שיתחיל להתרגל למהירות וקצב גבוהים יותר ויותר מכך , בסדרת ה-BUSCH מתחרים נהגים רבים מסדרת ה-NEXTEL וכך תהיה לו גם האופציה להכיר את האופוזיציה לה הוא צפוי בשנה הבאה .

a_montoya_juan_pablo_ht.jpg

דובי

• תוכן חדש...