Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע יש לי מנוע TU1400 חולה מאוד, ואני בודק, בכמה אצליח להשיג מנוע משומש \ מייבוא - מתחת ל-1500 ש"ח אחליף מנוע, מעל - אעשה אוברהול כללי.

עכשיו, שאלות.

במנוע תקין עובד, הרינגים אוטמים, אך לא ב-100%, ולכן תמיד יש בריחה קטנה מצינור הנשם בזמן עבודת מנוע - עד כאן נכון?

אם הרינגים לא אוטמים טוב (נשחקים, או נשרט הצילינדר), והשמן מגיע למנוע דרכם ונשרף, האם יורגש הבדל רציני בבריחה מצינור נשם?

האם בדיקת קומפרסיה תגלה בוודאות בעיה באטימה של הרינגים?

האם 8 בר (116psi) זה מספיק לחץ לבדיקת לחץ הפוך, או שמומלץ יותר? יש אפשרות לקומפרסור, אבל רוצה לדעת, אם הלחץ שלו יכול לא להספיק למשהו - בדיקות, כלים פנאומטיים וכו'.

למה אני שואל את כל זה - אם לא יהיה מנוע, אני צריך לעשות אוברהול תחתון, ולא רציתי לגעת ברינגים כי לא היו בעיות - אבל המנוע התחיל לאכול שמן (עשן לבן מהאגזוז) באופן רציני, ולמנוע הזה יש wet liners - הסיכוי שלו לאכול שמן דרך אטם ראש כמעט זניח, ורק מהצילינדר הראשון - וזה לא ממנו, הפלאג נקי מדי. זה משאיר רינגים וגומיות מובילי שסתומים, ואני מחפש דרך לבדוק את הרינגים.

מי שמתכוון לשלוח אותי למוסך, מוזמן לדלג לשרשור אחר ולא לבזבז את הזמן שלי.

תודה מראש.

פורסם

אם מישהו רוצה להשתעשע עם איתור נקודת הדליפה של השמן לתאי שריפה - הנה עוד קצת נתונים.

שמן 20W50 מינרלי מחורבן (צריך להחזיק עד האוברהול, נמצא ברכב כ-600 ק"מ). מפלס 3/4.

העישון חמור הרבה יותר כשהרכב קר, לא מורגש בסרק, עולה עם עליית הסל"ד בניוטרל או בעומס.

אחרי נסיעה עם חימום מנוע מלא ורציני, אין אף סימן ברור של שמן על הפלאגים, אולי ממש טיפה באחד הצילינדרים (עוד לא בדקתי זמן קצר אחרי הנעה, לפני שהמנוע מתחמם - יבוצע מחר).

פורסם

בדיקת קומפרסיה לאיתור רינגים שחוקים בדוק כרגיל(מנוע חם,מצתים מפורקים)שם לב שהמחט צריכה להגיע לשיא במשך חמישה מחזורי סטרטר,עכשיו בעזרת משמנת עם שמן מנוע טפטף כמה טיפות ,ובדוק ,אם הלחץ עלה באופן דרסטי אלו הם הרינגים, אם לא שסתומים

אני מבין שאתה מפרק ראש מנוע תבקש סט רינגים לבדיקה הנח את הרינג החדש בתוך הצילינדר 10 ממ מהקצה העליון (שיהיה שווה במרחק מהקצה בכל הקוטר)ומדוד את הרווח ברינג 0.3 ממ אם אני לא טועה זהו המקסימום

לגבי בדיקת נפילת לחץ 8 בר יהיה טוב זכור כי התוצאה(הנפילה) היא באחוזים 4 עד 10 מנוע טוב עד סביר מ12 ומעלה יש בעיה ועליך להאזין למכסה השתומים, סעפת יניקה ,סעפת פליטה ,ופקק ראדיאטור לבדוק בועות

כמה עשה המנוע הנ"ל?

יגאל

פורסם

המנוע עבר את ה-220,000 ק"מ.

בדיקת קומפרסיה בדרך, בתקווה, לא אצטרך רינגים, ואת הראש ממילא תכננתי להחליף לראש של AX GT..

מה לגבי צינור נשם - האם אפשר להרגיש עליה רצינית בבריחת גזים, אם הרינגים שחוקים? או שלא שווה להסתמך על זה?

פורסם

כן, אתה להסתמך על העניין, אבל בדוק את אדי השמן דרך מכסה מילוי השמן, כדי לשלול נשם סתום

220 אלף נראה לי שהרינגים עשו את שלהם החלפת ראש ואטם בלבד רק יחמירו את המצב ,אפילו אם הם תקינים בבדיקה

יגאל

פורסם

שאלה נוספת שמעניינת אותי:

יש לי חופש קל במיסב טלטל, ואני ממשיך לנסוע. החופש מתגבר (המיסב נשחק - הקראנק לא חלק), אבל אני עדיין לא נותן לו להגיע לרמה של דפיקות חזקות מאוד. האם משהו חוץ מהמיסב והקראנק יכול להיפגע מזה, בהנחה של אי קיום כל מיני תרחישים מוזרים לחלוטין וגם שימוש "סלחני" יחסית (ללא סל"ד גבוה)?

בקיצור, מה הסיכוי שאצטרך לגעת בצילינדרים בגלל זה?

• ספונסר פורום
פורסם
שאלה נוספת שמעניינת אותי:

יש לי חופש קל במיסב טלטל, ואני ממשיך לנסוע. החופש מתגבר (המיסב נשחק - הקראנק לא חלק), אבל אני עדיין לא נותן לו להגיע לרמה של דפיקות חזקות מאוד. האם משהו חוץ מהמיסב והקראנק יכול להיפגע מזה, בהנחה של אי קיום כל מיני תרחישים מוזרים לחלוטין וגם שימוש "סלחני" יחסית (ללא סל"ד גבוה)?

בקיצור, מה הסיכוי שאצטרך לגעת בצילינדרים בגלל זה?

כשהמייסב הזה יתפס אתה תדע.
פורסם
כשהמייסב הזה יתפס אתה תדע.
נא לקרוא את השאלה עוד פעם.

לא שאלתי "האם אני יכול להמשיך לנסוע עוד 100,000 ק"מ עם מיסב דפוק" (שדרך אגב לא ייתפס - זה מיסב החלקה מוזן שמן מבפנים, מקסימום - יתפזר לחלקים קטנים, אבל הוא גם לא יגיע לזה, ויש לי עוד 3 למקרה שאני אחשוב שהוא קרוב לזה), אלא שאלתי - "אני פותח מנוע אחרי זמן מה שנסעתי עם חופש במיסב, האם יש סיבה להתחיל לחפש בעיות במקומות אחרים חוץ מקראנק והמיסב, או לא".

מזכיר - המנוע עדיין נוסע, לחץ שמן תקין גם בסל"ד סרק, דפיקות לא מופיעות מתחת ל-4000 סל"ד, כל עוד המנוע בעומס, מפתח הנשם נפלטים מעט מאוד גזים, כמו שזה היה תמיד.

פורסם

חופש קל במיסב טלטל , מתגבר עם הזמן ללא טיפול, הזנחה , עלולה לגרום(היו דברים מעולם)

לפריצת טלטל דרך בלוק המנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בקיצור, אם הבוכנה עדיין לא בועטת בראש מנוע והטלטל עוד לא עבר דרך הבלוק, אני לא צריך לחפש בעיות בצילינדר כשאני מפרק את המנוע (השבוע כנראה).

אני בכל מקרה אבדוק את הקומפרסיה לפני הפירוק ואת אובליות הצילינדרים ומצבם הפנימי אחרי, אבל רציתי לדעת, אם שווה להשקיע זמן במיוחד או להיזהר מאיזשהו נזק טיפוסי שיכול להיגרם במקומות אחרים.

פורסם

כל החלקים הנעים במנוע בסכנת הכחדה.

לנסוע עם מיסב טלטל ופין גל ארכובה לא במרווח תיקני גורם לנפילת לחץ שמן, ובכך לנזקים כפי שציינתי בתחילה.

פורסם

טוב, שנה טובה לכולם והמנוע בחוץ.

הוצאתי, פירקתי לגורמים, מדדתי (מזל שיש חברים עם מיקרומטרים ומדי קוטר פנימי) :)

ממצאים:

הצילינדרים אובליים, טולרנס 10 מיקרון, חורגים לאורך מ-30 עד 60 מיקרון.

אפילו לא מדדתי בוכנות מרוב שזה לא משנה.

קראנק - אובלי ברוב המקומות, חלק עדיין בטולרנס, חלק כבר לא, אבל אפשריים לחריטה, המקום השחוק - מתחת למידה של החריטה, ומכיוון שאני לא מאמין בשיפוצי קראנק, הוא הולך לפח.

מיסבי הטלטלים עייפים רובם.

מיסבי קראנק - אחד שחוק (לפי הסימנים, עייפות החומר), כל השאר - סבירים.

הבלוק תקין לחלוטין, כל המעברים נקיים, אין שריטות, אין סדקים.

המנוע עשה 220,000 ק"מ כדי להגיע לזה :)

עכשיו, לאור הממצאים הנחמדים, שאלה:

אני יודע שבמנועים עם בלוק אלומיניום מחליפים צילינדרים, בוכנות וטלטלים כיחידה אחת. אני מניח שיש כאלה תחליפיים, אבל לעומת אופנועים, אני גם צריך להניח שיש תחליפיים שהם פחות טובים מהמקוריים. אני מעוניין במנוע שלא אצטרך יותר לגעת בו, חוץ מהחלפות שמן, לעוד מאות אלפי ק"מ (מי שלא הבין - אני אוהב את העגלה, ולא רואה צורך בשום דבר אחר, ומצידי, שתהפוך להיות רכב אספנות אצל אבא שלי עוד 13 שנים). המנוע מבקר בסל"ד גבוה לא מעט. כרגע, מול החלפת מנוע עומדת האופציה לשפץ עם חלקים טובים (לא בהכרח מקוריים), אבל אני לא יודע עלויות.

שאלה:

אילו חברות נחשבות טובות בייצור בוכנות\צילינדרים\טלטלים, ואילו לא טובות? מה המחיר המשוער של סט כזה? האם אפשר בעלות של עד 2000 ש"ח להרכיב תוכן של מנוע שיהיה עדיף על המנוע המקורי המשומש? אם אפשר, איפה להשיג את החלקים?

תודה וחג שמח.

פורסם

מאית אחת טולראנס לצילינדרים? אתה בטוח? עוד לא פגשתי כזו מידה.

לאור תצוגת הנזקים, הייתי שוקל מנוע מפירוק, אך מכוון שניראה לי שאתה יותר בקטע של שיפוץ בשביל הספורט, הייתי הולך על בוכנות כחול לבן של חברת KING.

פורסם

:) ספורט נחמד :) אבל באמת, יש אצלי מחשבה כזאת - אם אני קונה מנוע מפירוק, אפילו חדש יחסית, אני לא יודע מה עבר עליו ומה המצב שלו. לעומת זאת, אם אני מרכיב את המנוע, אני יודע בדיוק, מה יש בתוכו, ואם יש שם משהו טוב, אז אני יכול לישון בשקט עוד הרבה מאוד זמן. אם זה שווה ערך מבחינה כספית למנוע מפירוק - זאת דילמה לא קטנה.

לפי ספר היינס, זה מחולק ל-3 קבוצות טולרנס, 75.000 עד 75.010 מ"מ בקבוצה ראשונה, 75.010 עד 75.020 בקבוצה השניה, 75.020 עד 75.030 בקבוצה השלישית.

אצלי לרוחב הם כולם מודדים בסביבות 75.000, אבל לאורך - בין 75.018 הכי טוב, ל-75.057 הכי גרוע.

תודה על ההמלצה!

פורסם

למנועים מפירוק יש אחריות.

הבנת לא נכון את הספר את מדבר על טולראנסים של יצור הצילינדרים- משמע GRADES.

לרוב מנוע בנזין יכול עד 0.03 מ"מ קוניות או אובליות.

הרכבתי פעם טבעות בוכנה חדשות למנועים שחוקים יותר של חצי עשירית ולאחר 500 ק"מ הפסיקה אכילת השמן והמנוע עבד שיגעון, אבל זה היה הימור!

• תוכן חדש...