Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

הרכב הוא יונדאי לנטרה 1998.

יש ברשותי ספר היינס ושם יש תמונה (מצורפת) של כל הכלים שצריך בשביל להחליף את השמן במנוע ואת הפילטר שמן.

כתוב ומראים בדף הבא שאת הפילטר מוציאים ע''י הכלי מספר 5 (חגורה שמתהדקת על הפילטר) מהדקים ומוציאים בצורה של הברגה אני מאמין שאפשר להשיג את הכלי בכל חנות כלי עבודה.

כתוב גם שאת הפילטר החדש יש לשים בוא מעט שמן מנוע נקי ולהבריג אותו ע''י כלי מספר 6 (מכשיר מיוחד שמתלבש על הפילטר ומבריגים בעזרתו) ובשום פנים ואופן לא עם כלי מספר 5 מדוע כך? והיכן ניתן להשיג את כלי מספר 6?

engine oil.JPG

פורסם

ניתן להשיג בכל סניף של אוטודיפוט ואף בחלק מחנויות טמבור כלי דומה בעל שרשרת (כמו של אופניים) שמתאים לכל הפילטרים (הקוטר מתכוונן) גם לפתיחה וגם לסגירה

את השמן שמים על הגומיה של הפילטר החדש כדי שיהיה קל להדק אותו במקומו

יום טוב גם לך

פורסם

את הסגירה אתה יכול לעשות גם ביד .

(אוי זה לא נישמע טוב)...

יש למרוח על הגומיה של המסנן שמן מעט שמן (אפילו שמן ישן) לאיטום נזילות,

והדק את המסנן לבית המסנן עם היד .

אין צורך לקנות את הכלי .

מה גם אני לא יודע ,למה כתוב לא לסגור את המסנן עם המכשיר שפתחת איתו .

לכל איש טכני יש את תחושת הסגירה שניתן לסגור עם המפתח שפותח. כך שלא יהרס ההברגה.

ירון מאיר

פורסם

שאלה נוספת:

בכמויות של השמנים והמים הירוקים רשום שצריך בשביל התיבה האוטומטית 7.7 ליטר שמן.

האם זה נתון נכון? כמה כמות כזו של שמן איכותי אמורה לעלות?

cap.JPG

פורסם

כמו שהמליצו - תסגור את הפילטר עם היד. חזק. כל פעם טיפה וזה יחזיק.

אסור לסגור עם השרשרת כי במתיחה חזקה מידי, השרשרת יכולה לפגוע ולגרום נזק לפילטר. כשתפתח תראה שהמתכת יכולה להימעך קצת, וזה עשוי לגרום לנזילות.

בהצלחה.

היא לא יודעת להגיד לי מתי יהיה מישהו שיוכל להגיד לי מתי זה יהיה

פורסם

השימוש במפתח עם הרצועה הוא לפתיחה בלבד.

בסגירה כלי מס' 6 - מתיישב ממש על קצה הפילטר ובעזרתו סוגרים. וזאת ע"מ למנוע מצב שינסו לסגור עם הרצועה (או לצורך הענין עם מפתח שרשרת), יהדקו אותה יותר מדי וכך למעשה ימעכו (אפילו במידה מועטה) את הפח של הפילטר שהינו פח דק יחסית ויגרמו נזק למדיית הפילטר עצמה שנמצאתי בפנים.

באיזור שבו כלי 6 אמור להחזיק את הפילטר, בגלל צורתו של הפילטר כמעט ואין סכנת מעיכה.

פורסם

אתה יכול גם לא לקנות את הכלי ולעשות את זה עם מברג (לא הכי מומלץ ) אתה תוקע בתוך הפילטר (לרוחב) מברג ופותח אותה אומנם זה לא הכי נקי אבל אתה תחסוך 30 שח :-D

DROZD

פורסם

אני מעדיף לשים 30 ש''ח מאשר שאני אחרי זה אשים לב שהפילטר לא מתאים וזה שמתאים מפונצ'ר.

ושאלה אחרונה:

האם יש איזשהו חשש בלעשות טיפול 10,000 באופן עצמאי כאשר יש לך ספר היינס שתי ידיים נורמאליות(לא שתי שמאליות וגם לא שתי ימניות) ובוקים?

יש מקום מומלץ לקנות בוקים בזול באיזור הקריות וחיפה?

פורסם

רגע, כל הכתבה מוקדשת לפתיחת מסנן שמן?

לפתוח את המסנן רצוי עם "עכביש" ובוקסה

או לפחות בעזרת ג'אבקה עם שרשרת

כי הכלי אם חגורה מפחית עדין מידי.

לסגור עם היד לאחר שימון כמובן.

שמן גיר איכותי? לא יודע אם כדי להשקיע...

בד"כ נמכר בגאלון (3.78 ליטר)

פורסם

פעם ראשונה לא ממליץ לעשות לבד אלה בליווי של מישהו שיש לו ניסיון בכדי לראות וללמוד ממנו. ואחרי זה עדיף לעשות לבד ( אני ממליץ).

DROZD

• תוכן חדש...