Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וסוף שבוע טוב,

אני מעוניין ביעוץ של חברי הפורום בנוגע לשיפור השמע ברכב..אלו הרכיבים שברשותי

קומפוננט: jbl 6506 70rms

סאב: קנווד w3009

מגבר:רופורד p4004

רציתי לשאול האם איטום יעזור וישפר את האיכות סאונד ברכב??מפני שאנו מחזיקים את הרכב עוד פחות משנה אז אני לא בטוח האם לבצע את האיטום ברכב הנ"ל..בנוסף הרעשים שאני שומע הם מהבגז בלבד מהקומפוננט אין רעשי פלסטיק רק הבגאז עושה ראשים כאליו עוד שניה הוא נפתח.

בנוסף רציתי לשאול בקשר לסט התקנה..כאשר ביצעו לי את ההתקנה שמו לי איזה סט גרוע נראה לי שהעובי של הכבל הוא 11 או 12 גיג' השאלה האם זה גורם להתחממות של המגבר(לא בצורה מטורפת אבל הוא מתחמם)השאלה היא האם שווה לי להשקיע בחיווט חדש ואם כן איזה סט התקנה אתם ממליצים להתקין כמובן 4 גיג

תודה מראש

יוסי

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל לך מה לחשוב אם אתה לא הולך להחזיק באוטו יותר משנה אל תעשה את זה .

זה מעולה ונותן איכות יוצאת דופן אבל זה יקר מאוד ולא שווה לך להשקיע לטווח כזה קצר.

אבל חייווט חדש יכול לעזור גם כבל פלוס גדול יותר(4 גייג' מעולה) אותו עובי תיקח גם למינוס.

RCA חדש של חברה מוכרת כמו רוקפורד או אלפיין או שאר חברות הצמרת האלה יוסיף לך לאיכות.

ואלו דברים שתוכל לקחת איתך לרכב הבא שלך.ברכב הבא במידה ותחזיקו אותו זמן רב תוכל לעשות איטום ולהנות ממנו.

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

שטויות,RCA לא משנה של איזה חברה לא יוסיף לך כלום בתווך המחירים שאתה יכול להרשות לעצמך זה ביזבוז כסף טוטאלי לשלם על RCAשכתוב עליו רוקפורד 150 שקל בזמן שאתה יכול להביא כבל באותה איכות ב35 שקל באוטודיפו.....רצוי לציין שאם מתקינים RCA נכון אין שום הבדל והוא בחיים לא יוסיף איכות ואין מצב שאתה תבדיל בצליל חוץ מהבדל פסיכולוגי...

אריאל ידידי בבקשה מימך אתה עוד חדש קרא קצת בפורום תעשה חיפושים תשכיל קצת לפני שאתה עונה לאנשים על הודעות כי בידיוק בנושא הRCA יש אלף ואחד נושאים שכבר דוברו וציינו את הטעות שלך.:idea:

פורסם

אכן תיבת פנדורה,

אבל עדיין - RCA זבל יהרוס איכות, אני לא חסיד של מותגים בRCA אבל אני כן חושב שצריך שיהיה כבל עבדה עם סיכוך בריא אפילו אם המותג הוא אנונימי

ולא להסתפק בכבלים סוג ז'

פורסם

שמע אני לא פותח שום דבר....פשוט לך קח RCA ב35 שקל שעשוי מחומרים נורמלים והוא לא דק ואטום טוב ותיקח RCA של רוקפורד ב150שקל ותיתקין אותם נכון ובוא תגיד לי אם יש הבדל? אם יהיה הבדל אתה באמת גאון מוזיקלי....ואני אומר לך מניסיון של לא יהיה קמצוץ של הבדל כי בתכלס הRCA ב35 שקל עשוי אותם החומרים כמו הRCA ב150 פשוט ההבדל שעליו הדביקו רוקפורד או סטינגר או כול מותג כזה או אחר...אז להגיד תיקנה RCA של חברה מוכרת וזה יוסיף לך איכות??!! פה לא צריך לפיתוח שום תיבה זה שטויות במובן הישיר....

חח אז אם כך למשל אני צריך פודים ברכב אז לפי התרד הזה כבל RCA מוסיף איכות אז אולי אני יקנה אחד יקר ככה של סטינגר ואז הוא פשוט יעלה לי את המידים למרכז בלי ליבנות פודיום כיוון ש RCA מוסיף איכות...חברה תעשו לי טוב בתווכי המחירים שאנחנו מדברים באמת שאין שום קמצוץ של הבדל אם הכבל הותקנן וסולל נכון...

פורסם

אדי, לאן בעצם אתה חותר? שאין הבדלים בין כל כבלי ה RCA באכיות השונות?. כי אם כן זה קישקוש.

מסכים לגבי האימרה שעל מותג משלמים בהתאם ולעיתים רק בשביל השם.

אל תשכח שמותג מעבר לשם מציין גם בקרת אכות יותר טובה ואמינות מוצר שאתה הלקוח תקבל בדיוק את אותה טכנולוגיה אליה שילמת כשראית את מפרט המוצר דבר אשר חברות שוק לא מקיימות.

אינני מסכים עם הטענה שכל כבלי ה RCA בעלי אותה אכות. לרוקפורד למשל קיימים כ 4 סוגי אכויות בכבלי ה RCA ולסטינגר כ 6. אני מסכים שאם תשווה את הכבל הכי פחות אכותי של חברת מותג לכבל באותו סטנדרט של חברה אחת ההבדלים יהיו זניחים.

כבל RCA אכותי בנוי היטב ובעל יכולת הפחתת רעשים מקסימלית (טכולוגיות שונות בניהם, תצורה סיבובית של הסיבים) מועיל בהחלט לשיפור הסאונד.

לגבי מותגים ההבדל כפי שציינתי יעמוד ברמת הגימור האמינות.

פורסם

חברים אם אתם חושבים שיש הבדל ענק כזה שכול אחד ירגיש בין כבל של 600-1000 ובין כבל של 50-100 שקל אז כניראה יש לכם שמיע מטורפת..אני אישית לא הרגשתי דבר..

נכון שיש הבדל בחומרים בשיזור כבל ואיכות הבידוד המיוצרים בישביל תנאים הקשים הרכב אבל אם אנו מתקינים כבל נכון ולא סוללים אותו עם הפלוס או מקפלים אותו ופוגעים בבידוד אז לא משנה איזה כבל זה יהיה אפילו של מליארד שקל אני לא חושב שתישמעו בהבדל כי סך הכול מטרתו של הכבל זה להעביר סיגנל ואם אין דבר שיפריע לו אז אני לא רואה שום הבדל במיוחד של הוספת איכות...וכבל של 35 שקל מאוטודיפו יתאים גם באיכות שיזורו ואיכות הבידוד לכול צרכן אודיו ואני חותם שלא יהיה הבדל בין הכבלים...

תעשו לעצמכם מיבחן עיוורון ותיראו שאין הבדל אלה הבדל פסיכולוגי...

מונסטר לא סופרים איכות לפי כסף אם קנית כבל של 1000 זה לא אומר שזה יוסיף לך איכות:|

פורסם
ההבדל היחיד שיכול להיות הוא ברעשים. אם אין רעשים עם כבל זול אין טעם לקנות כבל יקר יותר (ואם כבר יקר יותר אז שיהיה TWISTED - ניתן להריץ חיפוש בנושא).

אוו לזה אני מתכוון

פורסם

כבל שזור של VIVANCO עם רמת הסיכוך הכי גבוהה יעשה את העבודה והוא גם עולה 120 שקל לחמישה כבלים של 5 מטר

ההבדל בין הזולים ליקרים זה איכות הסיכוך (שזור או לא) איכות המחברים ואיכות הנחושת

מה שאנחנו מרגישים מיידי זה סיכוך מה שמתבטא ברעשי רקע כל השאר קשה להרגיש בלי אוסילוסקופ או מערכת היי אנד

פורסם

יש שזירה כפולה,משולשת ,מרובעת.

יש כבלים מצופי כסף,מצופי זהב,או נחושת פשוטה.

יש מחברים יצוקים,הלחמות,לחיצה.

ישמחברים מצופי זהב או מצופי כסף.

ישנם הלחמות מבדיל פשוט,הלחמות כסף,תפירת הלחמות זהב.

יש כבלים עם הארקה.

יש כבלים עם מעל 50 גידים לקונדקטור, יש כבלים בעלי שזירה של מובילי הקונדקטורים.

בקיצור, יש המון הבדל בין כבלים ולא סתם יש גם כבלז' שעולה מעל 1000 דולר למטר.

ההבדל הוא ברמת המוליכות, וככל שהיא גבוהה יותר ככה התנגדות הכבל תהיה נמוכה= יותר איכותי, עד כמה זה מתבטא ושמיע, אני לא ממש אכנס לזה, כי זו באמת תיבת פנדורה.

פשוט יקפצו פה כל מיני חכמולוגים עם מבחנים עיוורים ועוד כל מיני הצעות.

under construction..

פורסם

ניר, זה שקשה לך לקבל עובדות מדעיות זה לא אומר שמי שמקבל אותן הוא חוכמולוג. קל מאוד להגיד "פשוט יקפצו פה כל מיני חכמולוגים עם מבחנים עיוורים ועוד כל מיני הצעות" היה אפשר באותה מידה לרשום "פתאום יקפוץ פה איזה חוכמולוג ויקשקש על ציפויים, הלחמות, מוליכים ושאר חרטות". זה שיש סוגים שונים של כבלים זה ברור אבל מה שמעניין את המשתמש הממוצע זה האם יש הבדל שמיע או לא.

כשתהיה לך הוכחה לכך שאתה שומע הבדלים בין כבלים אתה מוזמן להביא אותה, אני בטוח שאנשים רבים מעבר לאלו שבפורום הזה ישמחו מאוד.

• תוכן חדש...