Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי מרצדס 190

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שם שמן 10-40 חצי סנטטי במרצדס 190 מנוע 2 ליטר... זה בסדר? זה בעצם מה שאמר לי הבחור ממנו קניתי את הרכב, האמת אני לא מבין בזה כ"כ.

שאלה שניה לגבי מצבר, המצבר שלי כבר בן 3 נראה לי, כשילך לעולמו, איך בוחרים מצבר? כמה אמפר אני צריך והבחירה היא בין ורטה (שזה המצבר המקורי של הרכב נדמה לי) שיש באייס ורק 55 אמפר, לבין שנפ שזה מה שיש בארץ ומה שיש עכשיו באוטו (לא יודע כמה אמפר).

ומנוע החיפוש של הפורום ממש מתיש... ואם כבר דנתם בנושא בעבר אז עמכם הסליחה, כי לא מצאתי...

190 תמיד בלב, אבל כבר לא בחניה.

פורסם

ומנוע החיפוש של הפורום ממש מתיש... ואם כבר דנתם בנושא בעבר אז עמכם הסליחה, כי לא מצאתי...

החייים ממש מתישים

מנוע החיפוש הוא מקסימום מסורבל.

ועדיין - ממליץ בחום.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

1. אין כזה דבר מצבר מקורי. זה כמו להגיד דלק מקורי. המצבר הוא חלק שמותקן ע"י החברה בפס הייצור אומנם אבל הוא מגיע מספק חיצוני (כמו רוב החלקים ד"א) ע"פ הסכמים שנחתמו.

מרצדס חותמת על עסקה עם יצרן מסויים, לרוב זה יצרן שיש לו מפעל או הפצה ענקית באיזור המפעל וככה הוא רוכש הרבה מצברים בזול.

ד"א שים לב שבצמיגים לדוגמא, בד"כ יצרן שם צמיגים מארץ הייצור של הרכב - הרבה איטלקיות מגיעות עם פירלי, צרפתיות עם מישלן ויפניות עם ברידג'סטון וכו' - זה ממש לא כלל מחייב ובטח יש פה הרבה שזה לא ככה, אבל בגדול....

2. יש מצבר של ורטה בכל אמפר שתרצה. אני רכשתי לא מזמן 62A של ורטה.

כל מצבר שהוא לא 55 והוא לא בהנחה באוטו-דיפו עולה הרבה יותר - רק שתדע.

3. שתבוא להחליף מצבר החשמלאי (גם באוטו-דיפו יש חשמלאי) יראה איזה מצבר יש לך, באיזה צד ההדקים ואז יגיד לך בדיוק מה לקנות. אין מה לדאוג מראש.

אם אין לך מה לעשות, אז תוסיף מים למצבר....

בקשר לשמן - אני לא יודע אם אתה מוסיף או מחליף, אבל אני רק מזכיר לך שלא מערבבים בין סוגי שמנים ואם אתה לא יודע איזה שמן הוא מילא לפני (הכוונה לא ל-10/40 אלא בדיוק של איזה חברה) אז תחליף הכל ואז תוסיף שמן של אותו יצרן ומאותו דגם.

פורסם
1. בקשר לשמן - אני לא יודע אם אתה מוסיף או מחליף, אבל אני רק מזכיר לך שלא מערבבים בין סוגי שמנים ואם אתה לא יודע איזה שמן הוא מילא לפני (הכוונה לא ל-10/40 אלא בדיוק של איזה חברה) אז תחליף הכל ואז תוסיף שמן של אותו יצרן ומאותו דגם.

כלומר זה חייב להיות גם של אותה חברה?! כי עכשיו קניתי, ועדיין לא הוספתי, שמן של חברה אחרת כי זה מה שנתנו לי למרות שביקשתי מה שיש לי ולא היה להם. או שאפשר לחיות עם זה? האמת גם המוסך אצלי ערבב שני סוגים פעם אחת...

לגבי המצבר, עדיין לא הבנתי איך בוחרים אמפר. המצבר שיש לי באוטו חסרות לו כל המדבקות חוץ מזו של שנפ וכבר שאלתי את החשמלאי איזה אמפר לשים. לא זוכר מה הוא אמר חוץ מזה שלכשיגמר המצבר שאבוא אליו והוא כבר ישלח אותי לחבר שלו... (יאמר לזכותו שהוא לפחות מבין במרצדס)

פורסם

לגבי השמן - חייב שיהיה אותה צמיגות, ומומלץ שיהיה אותה חברה כלומר אותו סוג שמן בדיוק. כמה שמן חסר לך שאתה צריך למלא? (האוטו אוכל שמן...?)

המצבר תוכל למצוא בקטלוג של חברות של מצברים איזה מתאים לרכבך אבל באמת כל חשמלאי אמור לדעת. לא בוחרים אמפר אלא יש גודל מסוים שמתאים לרכבך מבחינת הצריכה שלו, המקום שיש בתא מנוע למצבר ועוד פרמטרים.

...Carpe Diem

פורסם

אני פשוט מחזיק בתא המטען שיהיה לי ספייר... עברה שנה בערך מאז שיש לי את הרכב ובערך 17K ק"מ ונגמר הגלון (והיו שני טיפולי 10000 באמצע).

לגבי המצבר זה פשוט עניין אותי כמה אמפר שמים ואיך בוחרים היות ועל המצבר שלי אין כיתוב או מדבקה חוץ ממדבקה של שנפ וחריטה של תאריך. באתר של ורטה הם מציגים לפי דגם של הרכב את המצברים המתאימים וזה נותן מגוון מצברים עם אמפרים שונים... אז לכן אני עדיין מבולבל וחשבתי אולי מישהו פה יודע ספציפית על הדגם שלי

• תוכן חדש...