Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו התחמם לי בנסיעה. מיצובישי גאלאנט 96.

בדיקה של מערכת הקירור העלתה שני דברים :

1. צינור המחבר בין הרדיאטור למנוע היה עם חור קטן ממנו יצא קיטור.

ככל הנראה כל המים יצאו דרך החור זהז מהרדיאטור החוצה (בצורת קיטור כנאה)

2. מיכל העיבוי/עודפים ? נשאר מלא במים . מהפקק של מיכל זה יש חיבור לשתי צינוריות האחת לרדיאטור והשניה נגמר כ 20 ס"מ אחרי הפקק .

תיקנתי את הצינור על ידי חיתוך הקטע הבעייתי שחוזק על ידי בנד מתכת שכנראה חתך לתוך ה"בשר" של הצינור - גם כן קטע תמוהה - האם הבנד מתכת גרם את זה ? זה אמור לקרות ? האם הצינור התרחב מלחץ במערכת שלא נפרק למערכת העודפים וכך נוצר החתך האמור ? לאחר וחיזוק הבנד שוב מילאתי מים רגילים עד להחלפה במים ירוקים ביום ראשון.

שאלתי : מה ה המיכל הזה של העודפים שדי ברור שלא הגיעו לו מים כי מלאתי מים ירוקים והמיים ברדיאטור היו מלוכלכים ואם היו מגיעים למיכל היו המים במיכל העודפים/ מלוכלכים והם משארו בצע ירוק יפה כמו בחנות...

מה תפקידו ומתי מגיעים ונלקחים ממנו מיים ?

וכן מה תפקיד שתי הצינוריות שיוצאות מהפקק שלו ?

אחד מחברת לרדיאטור והשניה סתם נגמרת 20 ס"מ אחרי ככה בלי פקק ובלי כלום. זה תקין או הגינוי ?

אנא עזרו . והמליצו מה הייתןם בודקים/ מחליפים

פורסם

פרק 2 בסאגה :

היום הייתי צריך לסוע ממודיעין לירושלים.

כן, את כל העליות. במנוע שעלול להחמם זה קצת בעיה.

לפני הנסיעה בדקתי מפלס מים ברדיאטור ובמיכל העודפים והכל היה בסדר.

עד טיפה לפני שורש נסעתי עם מזגן והכל היה בסדר .

אך אז מד החום הראה על עליה בטמפרטורה והחל להתקרב לאדום אז עצרתי ליד תחנת הדלק בשורש. התבוננתי במנוע :

1. אכן רותח. חם לו למסכן.

2. מים מהרדיאטור מגיעים למיכל העודפים אך בלווית קולות בועות חשודים. פתיחה (זהירה מאוד !!) של מכסה זה והתבוננות זהירה שוב מצאו כי במים שעוברים למיכל העודפים יש בועות אוויר !

גוואלד !

3. לאחר כ 20 דקות מנוחה למנוע ואז הפעלתו מחדש חזר החום לנורמלי לפרק זמן של 20 דקות

בעמידה במקום כמובן... כאשר לא ברור אם יש סחרור מים אך המאווררים עובדים.

נתתי לו לנוח ונסעתי עם המשפחה שאספה אותיח לירושלים וחזרתי בערב למודיעין עם האוטו ולא התחמם...

יש בשלב זה מספר תהיות : האם המזגן מכביד על הרכב עד להתחממות קריטית ? איך ידעים אם יש סחרור מים ? אני לא רואה דרך המכזה הקטן של הרדיאטור כלום...

האם חוסר מים או בועת אוויר גרמה לכך ? בועת אוויר במשאבת המים או במקום אחר באחד הצינורות ?

בכל מקרה ביום ראשון בבוקר טיפול 10000 של 170000 וגם בדיקה לכל מערכת המים : טרמוסטט משאבת מים ורדיאטור.

אנא הגיבו ותנו עצות

פורסם

ההשערה שלי, מכיוון שאני לא מכיר את הרכב הספציפי הזה..

נוצר קרע בצינור, המים נזלו להם החוצה אילתרת פתרון זמני לבעיה והוספת מים...

בלי קשר לזה שזה מים או נוזל קירור, היית צריך לנקז את האוויר שהיה במערכת הקירור ומכאן חזרה לך הבעיה של ההתחממות.

רק חבל שהמשכת לנסוע והגעת למצב של מנוע רותח.. נזק בטוח ישנו השאלה עד כמה הוא גדול.

פורסם

לא לא ידוע לי..

חכה למישהו שמכיר את הרכב, בטוח יש כאלו פה רק שייקח קצת זמן עד שמישהו יראה..

וזה לא ברז אלא ברגים..

אתה יכול להסתכל בעצמך אם יש ברגי ניקוז לבד, תפתח מכסה מנוע ותבדוק באיזורים של הצינורות של המים

פורסם

ברגי ניקוז לבראבו יש בראדיטור בצד שמאל למעלה ובצינור שנמצא מאחורי המנוע בצד ימין לכיוון הרדיאטור חימום .

הכיוונים הם כשאתה מול האוטו כמובן .

נא ליישר קו עם כללי החתימה. ------------------ יישרתי .

פורסם

במיצובישי לא צריך לנקז אויר מהמערכת.

לגבי צינורות,לעיתים עם התייבשות החומר ובלאי ,הבנד גורם לקרעים\סדקים סביבו,צריך לבדוק מידיי פעם צינות בתא מנוע וכו.

צריך לבדוק את מעבר המים מהרדיאטור למיכל עיבוי,נתק צד של מיכל העיבוי ותראה אם יש מים זורמים דרך הצוינור הזה, תנסה לשאוף\לנשוף,אולי הוא סתום או סתום חלקית בקטע של הרדיאטור או בקטע של המיכל עיבוי .

תבדוק\תחליף מכסה רדיאטור.

ולבסוף, האם החלפת או עשית ניקוי רדיאטור מתיי שהוא? גש למכון רדיאטורים ושאל על בעייתך, סביר להניח מאוד להיות שהרדיאטור שלך סתום או סתום חלקית ודורש החלפה,אל תחכה עם זה כי אתה יכול לגמור מנוע .

פורסם

סוף סוף עוד מישהו ממודיעין...

אכן כמו שאמרו לפני כדאי בדיקה טובה ויסודית של מערכת הקירור ויפה שעה אחת קודם - המליצו לי כאן בעבר על המכון רדיאטורים שבצומת שילת (נדמה לי ששמו אמנון רדיאטורים) אך מעולם לא הלכתי... אם תלך תגיד לנו איך המצב שם. כמו כן היכן אתה מטפל כרגע?

קצת יותר פירוט על המים - כמה היה חסר? מה זה היו מים מלוכלכים? מה היה צבעם/מצבם?

האם בדקת שמן שלא חסר ושגם הוא נקי? (פאקום ראש לא עלינו...?)

צביקה

...Carpe Diem

• תוכן חדש...