Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקווה שהכותרת בסדר :?:?

אני מתכנן לקנות טרקטורון לשעות הפנאי.

שעות הפנאי הכוונה- לפרוק מתחים של יום עבודה וסופ"ש.

אני לא ממש מבין בטרקטרונים ולכן אני נעזר בכם.

אני חובבן- טרקטרונים ראיתי רק בעיניים בסרטונים ובסרטים, אני לא מחפש לקפוץ מעל הפופיק עם איזה טרקטורון בנפחים ובביצועים שעולים על רכב משפחתי ממוצע גם בכביש.

אני מחפש טרקטורון צנוע אוט'/הילוכים נפח מנוע עד נפח פחית קולה :wink:

לפי מיטב הבנתי זה מספיק בהחלט למטרה שלי.

השטח הוא שטח די קל- נגב.

המחיר 6K-8K

לפי המחיר אני אשאיר בצד גם קצת כסף לתיקונים - אני מאמין שיהיו כאלה.

לא אכפת לי איזה שנה או יד כל עוד אני לא אתקל ביותר מידי קשיים במכירה שלו לפני הגיוס.

הטרקטורון נקנה לתקופה של חצי שנה.

בקשר לאחסון- בית קרקע- אך רוחב הכלי מוגבל- אני אבדוק את זה מאוחר יותר זה פרט שולי יותר לדעתי מקס' נאלתר רמפה ונכניס אותו דרך החניה של האוטו לחצר האחורית.

מה לגבי צריכת הדלק של הכלים האלה?

האמינות?

אני מבין שלא צריך ביטוח וטסט לטרקטורון ואין עם זה בעיות אם השימוש הוא לשטח בלבד.

למען הסר ספק- ביצעתי חיפוש וקראתי כל שרשור.

תודה!

• אחראי פורום
פורסם

בטווח מחירים הזה אתה מביא על עצמך נבלה , כלי קרוע.

כלים שיגיעו למחיר כזה, יהיה מאוד ישנים או מאוד שחוטים - גם וגם רוב הזמן...

בבית יש לנו פולריס 400 בן 10 , המחירון שלו סביב 10,000 ש"ח ,

ההצעות שאנחנו מקבלים עליו מדהימות - 3000-5000 מעל המחירון.

חבר טוב שלי שעובד במוסך וסוכנות של פולריס מספר לי שאנשים שמים

כסף מראש - על כל כלי שייכנס ליד שנייה אצלם! לא משנה איזה!...

מה שאני מנסה להגיד- לטרקטורונים יש שוק טוב , במיוחד כאלה שתוחזקו כראוי ,

והמחיר שלהם יהיה בהתאם. נדיר שתמצא כלי טוב במחיר כזה.

תחזוקה של כלי שנוסע (לא פעם בחודש לים - נוסע!) היא מאוד יקרה.

עוד משהו שעלה לי - אם תזניח אותו עקב קושי כלכלי, יהיה לך קשה למכור.

או שתכין את עצמך לסכום יותר גבוה , או שתרד מזה.

אם אני ממש חופר, אולי תמצא פולריס 250. לדעתי הוא חלשלוש, אבל זה טרקטורון אחרי הכל...

בכללי - האמינות של היפנים (מנסיון של 10 שנים על סוזוקי 230LT) - גבוהה יחסית.

של פולריס למשל - יותר נמוכה, מצד שני הפולריס בנוי כמו טנק. חזק לאללה.

הצריכה של הפולריס מגוחכת , הוא יכול להגיע ל-1:6 בקלות.

אגב, לפני שבוע רכבתי לראשונה על פולריס פרדטור...

500 סמ"ק על 200 קילו...כמעט נתלשה לי הקיבה.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תראה בסכום שיש לך כרגע אני מצטרף לדעתו של איתי, לא תוכל לקנות כלי מכובד.

מפני שבטרקטורון תמיד יש מה לתקן, והאחזקה שלו יקרה מאוד. (טיפולים, ביטוח, בחלקם- דלק)

אתה חייב לעשות טסט ולבטח את הכלי, אחרת העונש מגיע להחרמה ושלילה בקלי קלות.

מה גם, שעל טרקטורונים תשומת הלב גדולה יותר- מכיוון שיש לכלים הללו מוניטין של עבריינים עושי צרות.

הצעתי אליך,

תחשוב טוב אם אתה באמת רוצה להיכנס לזה

ואם כן, או שתחסוך עוד קצת לכלי מכובד יותר (כמובן אל תשכח לשים כסף בצד)

או שתוכל לקנות טרקטורון במימון שהיבואנים מציעים...(יד שנייה כמובן)

איטלקיות שובבות שעושות בלאגן :lol:

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

תפסיקו להפחיד אותו,

אתה לא חייב לבטח ולא חייב לעשות שום טסט, אתה גם לא הולך לנסוע איתו כל בוקר באיילון לעבודה.

ביטוח וטסט יעלו לך כמו הטרקטורון, פעם בשנה.

אל תגזימו.

אחזקה שלו יקרה אם אתה מחליט ללכת על כל שטות למוסך, רצוי שתתקן את רוב הדברים לבד.

בכל מקרה, אולי תוכל למצוא כל מיני סוזוקים ישנים כאלה, QUAD RUNNER 250 וחברים, במחירים האלה, בדרך כלל המצב שלהם לא מזהיר (גם כשהיו חדשים ומטופלים), ההגה שלהם מסוכן, אמנם ימנע ממך להתהפך, אבל גם ימנע ממך להסתובב, לדעתי, אל תתקרב אליהם, קנה לך פולריס שעובד, וסע לשלום, אל תנסה אפילו לבדוק לגבי טסט וביטוח.

פורסם
תפסיקו להפחיד אותו,

אתה לא חייב לבטח ולא חייב לעשות שום טסט, אתה גם לא הולך לנסוע איתו כל בוקר באיילון לעבודה.

ביטוח וטסט יעלו לך כמו הטרקטורון, פעם בשנה.

אל תגזימו.

אל תנסה אפילו לבדוק לגבי טסט וביטוח.

טוב, נו אם אתה כבר חוסך, חבל על הכסף של לקנות רכב חוקי.

צא ורכוש לך טרקטורון גנוב, איזה פרדטור חדש בכמה אלפי שקלים בודדים.

אתה יודע מה, יותר טוב? תגנוב אותו לבד וכך תחסוך את עלות הרכישה בכלל.

עכשיו, כשתצטרך לתדלק, כנס לתחנה עם קסדה ותברח בלי לשלם אחרי שתסיים לתדלק. אה, רגע, בדרך תשדוד את הקופאית, שיהיה לך עוד קצת כסף לתיקונים.

:roll::screwy::???::nono: .

בחיים שלי לא קראתי עצה כל כך גרועה.

בלי ביטוח וטסט, לא עולים על הרכב, גם אם זה "רק טרקטורון".

אני אפילו לא רוצה להתחיל להעלות את כל תסריטי האימים של תאונה / נפגעים / הרוגים בה מעורב צד שלישי. עולם השטח הוא כבר לא השממה שהיה לפני עשור או שניים. יש בשטח תנועה ערה, לרוב במהירויות גבוהות ותוך זלזול בחוקי התנועה. כן, גם בשטח חוקי התנועה חלים עלינו. כל אחד חושב שהוא לבד בשטח ומרשה לעצמו לקחת יותר סיכונים מאשר היה מבצע הכביש.

בשנים האחרונות אירעו עשרות תאונות קשות בשטח, ברבות מהן היו מעורבים טרקטורונים.

יתרה מכך, הכותב מצהיר שהוא חדש בנושא, מה יקרה אם חלילה יפצע באופן קשה / נכות / שיקום ארוך וכו'...

מי ישלם על ההוצאות הרפואיות? מי ידאג לשיקום? ממה יחיה כל חיו לאחר ארוע שכזה?

נתעלם לגמרי מההבט הפלילי של נסיעה ללא ביטוח וללא טסט, לא עולים על טרקטורון ללא ביטוח וטסט.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

אל תתחסד, ברק, לא יתכן שלטרקטורון שעולה 6K יעשו ביטוח וטסט בעלות של הטרקטורון פעם בשנה, מה גם שלטרקטורון ישן אין מה לחפש על הכביש ולא ליד אנשים, טרקטורון כזה נמצא בשטח בלבד, ולא ליד אנשים, בטח ובטח לא להשתוללות פראית.

איזה חוקי תנועה יש כשמטפסים על גבעה בשטח?

תראה לי אדם אחד עם טרקטורון שעלה 6K שעושה לו ביטוח וטסט כל שנה.

אבל זה פורום התחסדות, אז יאללה, בואו נצטרף.

לא נמאס לכם מהשטויות האלה?

פורסם

יודע מה ארז,

בוא נשאיר את ההחלטה של הטסט והביטוח בידיו.

אחרי הכל זה הוא רוצה לקנות טרקטורון ולא אנחנו.

אני בכל אופן ממליץ לו לחסוך עוד קצת בשביל התחביב הזה.

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

טרקטורון זה לא עסק זול בכלל...

גם אנשים שקונים חדשים מהחברה(בומברדייר...פולריס...ארקיט-טאק...)מוציאים הרבה כסף על טרקטורון....

ואתה מסכים איתי שמי (בד"כ...)קונה טרקטורון ב-חדש ב-50,000-60,000 ועוד עושה לו ביטוח חובה וטסט כל שנה..יש לו כסף לתיקונים....

אני יודע על הרבה שקנו הונדה EX בטווח המחירים שלך...ומרוצים ממנו מאוד...

שאלה-הביטוח חובה מכסה גם על תאונות בשטח?

אם כן-אז אתה חייב חובה...ואני לא מדבר מבחינת החוק...

פורסם

T&B,

בוודאי שהביטוח מכסה על תאונות בשטח, הרי לטרקטורון אסור לנוע על כבישים אלא רק לחצות אותם.

והאנשים שקנו הונדה EX בטווח המחירים שלו (6-8K) קנו אותה מזמן כנראה, מכיוון שהיום מבקשים עליה 15 ומעלה בלי להתבייש בגלל שהטרקטורונים האלו הופכים לאט לאט לנדירים.

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם
אל תתחסד, ברק, לא יתכן שלטרקטורון שעולה 6K יעשו ביטוח וטסט בעלות של הטרקטורון פעם בשנה,

מה "לא יתכן", יתכן גם יתכן. אין לך כסף לכל התחזוקה הנלווית?, חכה קצת, תחסוך ובבוא הזמן תגשים את החלום. שכן שלי נוסע בפיאסטה של 1,500ש"ח, מה אתה חושב, שהוא לא משלם טסט וביטוח כל שנה (הרבה יותר משווי הרכב)?

מה גם שלטרקטורון ישן אין מה לחפש על הכביש ולא ליד אנשים, טרקטורון כזה נמצא בשטח בלבד, ולא ליד אנשים, בטח ובטח לא להשתוללות פראית.

לכל טרקטורון ולא משנה גילו, אין מה לחפש בכביש.

איזה חוקי תנועה יש כשמטפסים על גבעה בשטח?

איזה חוקי תנועה? שמירה על הימין למשל וכן, כל שאר החוקים שנועדו לשמור על בטיחות הרוכב ובטיחות שאר המשתמשים בדרך.

תראה לי אדם אחד עם טרקטורון שעלה 6K שעושה לו ביטוח וטסט כל שנה.

אכן, טיעון נבון ומשכנע, כולם עבריינים ולכן גם אני. להראות לך אדם כזה? אשמח להכיר לך כמה כאלו. אלו אנשים שחושבים יותר מצעד אחד קדימה ומבינים אילו השלכות עלולות להיות למעשיהם.

אבל זה פורום התחסדות, אז יאללה, בואו נצטרף.

לא נמאס לכם מהשטויות האלה?

מצטער, ביטוח חובה, לטעמי, אינו שטות.

ידידי, אני כבר מזמן עברתי את גיל ההתחסדות, אין לי צורך להרשים איש.

אל תזלזל באמונות שלי, אני מאמין שכך צריך לנהוג (תרתי משמע) ולכן זו לא התחסדות, זו דעה אישית. אמשיך להחזיק בה, על אף תשובותיך הבוטות.

כנראה שקשה לך לקבל דעה השונה משלך ולכן אתה מכנה אותה בשם התחסדות.

לעניין, רצית דוגמאות לחשיבות החוקים והביטוח בשטח?

בבקשה, סיפור אמיתי של בחור שהכרתי:

X ממושב Y, נסע על ה-DR שלו בשטח, רק בשטח. עלויות אחזקת האופנוע היו קצת גדולות עליו, אז הוא וויתר על הביטוח. יום אחד, הוא פיספס פניה והתלבש על שיבר מתכת גדול. לרוע המזל הוא שבר את גבו. אה... כן... שכחתי, מאז הוא גם משותק מהצוואר ומטה.

חברת "קרנית" (תברר מי אלה, בתקווה שלא תזדקק להם בעתיד), כיסתה רק את ההוצאות המינימליות.

הוריו נאלצו למכור את המשק ואת ביתם על מנת לממן לבנם את הטיפול הסיעודי הצמוד לו הוא זקוק סביב לשעון. כן, גם שרותים ומקלחת הוא לא יכול לעשות לבד.

לפני כעשר שנים, בחוף פלמחים הלא מסודר, מצידו הצפוני של הקיבוץ, כשעוד הייתה גישה למקום (היום הוא שמורה סגורה), ראיתי את אחד המקרים המזעזעים בחיי. אב ובנו, על טרקטורון של חבר (שבדיעבד התברר ככלי ללא רישוי וללא ביטוח), דהרו לאורך החוף. בסוף החוף ישנו שפך נחל שורק. הם לא הכירו את החוף ובמהירות של מעל 90 קמ"ש התרסקו לתוך התעלה שקצה השפך.

הבן (בן כ-10 בערך) יצא בשריטות שיפשופים וזרוע שבורה. האב לא היה כה בר מזל.

הוא פירכס על הקרקע כחצי דקה ומת, לעיני בנו. בלי קסדות, בלי ביטוח.

מי אתה חושב מפרנס היום את אישתו והילדים?

מקיצבה של ביטוח לאומי אי אפשר לחיות.

יש לי עוד כמה סיפורים שאוכל לספר לך עליהם אבל זה לא המקום המתאים.

תתעורר, תאונות בשטח קורות כל הזמן. אני נמצא שם הרבה, לא פעם פגשתי רכב שטח (אופנוע, טרקטורון, ג'יפ, באגי....) בתוך פניה, כשהוא בנתיב שלי (שמאל הדרך שלו), כי הוא רצה להרוויח עוד כמה קמ"שים במהירות הפניה שלו.

אתה יודע, למרות שהחבר'ה הצעירים מאוד נעלבים כשמזכירים להם את עניין הגיל ותמיד יוצאים במתקפה מגננתית בסגנון ..."מה קשור הגיל שלי לנושא"... אני חושב שהגיל כן קשור.

אני חושב שבראיה של עוד מספר שנים קדימה תבין את חשיבותו של הביטוח, גם אם הוא עולה יותר משווי הרכב בו אתה נוסע.

רוצה לשמוע סוד, גם אני פעם חשבתי שהביטוח לא כזה חשוב.

אבל התבגרתי ובעיקר ראיתי, מקרים שאני לא מאחל לאיש ואולי מזה, החכמתי. (ומצד שני, אולי אני סתם מתחסד שלא מבין דבר).

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

בלי קשר לכן ביטוח או לא ביטוח בתקציב שלך אפשר למצוא סוזוקי LT230 שהוא גלי די נחמד, חצי אוטומט וכמעט ללא משקל, כלי נחמד מאוד להתחלה, די אמין גם, הבעיה היא מצוא אחד כזה בצמב הגיוני, וכן אני מדגיש הגיוני ולא חס וחלילה מדבר על שמור, הכלים האלו בדרך כלל עוברים התעללות מאסיבית במיוחד לכן תמצא לך אחד נורמאלי.

אם אתה יכול למתוח את התצקיב לכיוון ה10,000 יש כלים יותר נחמדים כמו הפולריסים למניהם, ימאהה בלאטסר ואולי אפילו תוכל למצוא ימאה ווריאר.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

ברק -

אני לא מזלזל באמונותיך, בכלל לא.

מי שקונה טרקטורון, ולא יודע לשלוט בעצמו, נמצא בבעיה.

לדעתי לנסוע עם טרקטורון בטיול רגוע בשטח, הרבה הרבה פחות מסוכן מלנסוע עם אופניים על כביש ראשי (בטח ובטח בלי שוליים), תאונות קורות בכל מקום, תמיד ובכל מצב.

הסיכוי לנזק גופני כבד בטיול שבת רגוע, נמוך יותר מהסיכוי למוות בכביש הראשי.

אז עמכם הסליחה, עוד לא מצאתי את ההגיון.

הכל תלוי בבן אדם, אם ידע לשלוט בעצמו. גם עם אופניים אפשר להתרסק ולמות. (או להדרס בכביש הראשי....)

פורסם
אם אתה יכול למתוח את התצקיב לכיוון ה10,000 יש כלים יותר נחמדים כמו הפולריסים למניהם, ימאהה בלאטסר ואולי אפילו תוכל למצוא ימאה ווריאר.

מאוד מאוד נחמדים...

לדעתי כדי למתוח את התקציב בעוד קצת...

בסוף זה יכול להשתלם לך מבחינת טיפולים ואחזקה...

• תוכן חדש...