Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי בפורום שיש "מנגנון" של שתי מניפות בתוך נוזל הידראולי שמאפשר מעבר תנועה מצד אחד של הגיר לשני, ובכך מתאפשרת למעשה "ספיגה" של תנועת המנוע בזמן עצירה תוך כדי שהילוך ראשון משולב.

השאלה היא האם זוהי המערכת היחידה שמאפשרת את הניתוק החלקי הזה בין שני הצדדים או שיש משהו שמסייע בעניין ?

איך ייתכן שבצב אחד אני משייט לי על 130 קמ"ש בסל"ד של 3000 בערך וברגע עזיבת הגז המנוע יורד לפחות מאלף סל"ד ? יש פה הפרש של 2000 סל"ד והמהירות נשארת כפי שהיתה.

פורסם

howstuffwork.com, תבחר ברכב ואז בגיר אוטומטי. בעיקרון את ההבדל יוצר מיסב חד-כיווני בממיר מומנט. יש רכבים בהם המיסב הזה לא קיים בהילוכים שלישי ורביעי (VW מודלים ישנים, מגאן ישן, BX ומשפחתו המורחבת), ואז אין ירידת סל"ד. ברכבים חדשים יש נעילת ממיר מומנט במהירויות גבוהות וגם אז לא תראה ירידת סל"ד (פיג'ו-רנו-סיטרואן, VW למיניהן וכו') .

פורסם

גם במזדה 323, יש נעילת ממיר, וגם כשהממיר נעול, עם עזיבת הגז, הסל"ד נופל... והממיר נעול ב100 אחוז (בדקתי...:-D )

פורסם
גם במזדה 323, יש נעילת ממיר, וגם כשהממיר נעול, עם עזיבת הגז, הסל"ד נופל... והממיר נעול ב100 אחוז (בדקתי...:-D )
איך בדיוק בדקת? הבדיקה שאני מכיר היא אם יש ירידת סל"ד כשעוזבים את הגז, אז לפי הבדיקה הזו הממיר לא נעול...
פורסם
את ההבדל יוצר מיסב חד-כיווני בממיר מומנט. יש רכבים בהם המיסב הזה לא קיים בהילוכים שלישי ורביעי (VW מודלים ישנים, מגאן ישן, BX ומשפחתו המורחבת)
היי ספי, שאלה.

האם ממיר המומנט לא נמצא בין המנוע לגיר (גלגלי השיניים, המצמדים וכו'), כיחידה מופרדת (הפרדה מבחינה פונקציונלית - בפועל אני יודע שהיא בנויה בתוך הגיר) ?

אם הוא אכן חלק נפרד, כיצד אחד ממרכיביו "אינו קיים" בהילוכים שלישי-רביעי ?

פורסם
איך בדיוק בדקת? הבדיקה שאני מכיר היא אם יש ירידת סל"ד כשעוזבים את הגז, אז לפי הבדיקה הזו הממיר לא נעול...

יולי, זה לא בדיוק עניין מסובך לראות (להרגיש למעשה) שהממיר נעול.

פורסם

יש ציר בגיר שמחובר לגוף הממיר, שמסתובב באופן קבוע עם המנוע. על ציר זה מחובר תוף עם קלאצ'ים שננעלים בהילוך שלישי ורביעי. כשהם ננעלים, התנועה עוברת ישירות מהמנוע אל הגיר, כאשר הממיר מסתובב ללא השפעה. בהילוך ראשון שני ורוורס, התנועה נכנסת לגיר דרך ציר שמחובר למניפה המונעת, ולכן תיתכן עמידה במקום בהילוך משולב וללא תנועת הרכב.

פורסם

כאשר הרכב עומר במצב D למשל

משולב הילוך ראשון, וממיר לא מעביר את הסיבוב (לוחצים על ברקס)

יש חלקים שנשחקים בזמן הזה?

(כמו דסקיות המצמד בגיר רגיל בזמן גלישה)

פורסם

בזמן שיש החלקה בממיר מומנט, צד אחד מסתובב ואחד עומד, או צד אחד מסתובב מהר והשני פחות, אין שחיקה, זאת לעומת קלאץ' חיכוך שיש ברכב ידני שכמובן נשחק. הכפות בממיר מומנט בסך הכל בוחשות את השמן שיש בו, זה לא ממש שוחק אותן.

אם יש ירידת סל"ד כשמרפים מהגז, אז כמובן שהממיר אינו נעול. לפחות באותו רגע שנפל הסל"ד, הוא בוודאות לא נעול.

נניח וממיר נעול היה משייט ב 100 קמ"ש על 2300 סל"ד לא משנה מה אתה עושה עם דוושת הגז, לעומתו ממיר לא נעול היה משייט באותה מהירות על 2600 סל"ד, ואפילו 3000 כשלוחצים קצת יותר על הגז, ומצד שני היה נופל ל 1500 סל"ד כשמרפים מהגז.

פורסם

אם לא הייתי מובן, (יולי) הממיר במזדה 323 ננעל, אבל משתחרר כשעוזבים גז, הוא נעול בשיוט רגיל, אין שינויי סל"ד בלחיצה על הגז, רק האצה במקביל לעליית הסל"ד. בניגוד לעליות הסל"ד משמעותיות יותר בהילוכים נמוכים (כאשר הממיר משוחרר)...

פורסם

לא ממש הבנתם את השאלה שלי. לא דיברתי על נעילת הממיר אלא על ממיר שאינו ננעל.

מצד אחד, 3000 סל"ד מאפשרים "משיכה" של המניפה השניה למהירות די דומה (120-130 קמ"ש?), ומצד שני, בזמן עזיבת הגז, תנועת הרכב לא מאפשרת "משיכה" של מניפת המנוע ומאפשרת ירידה של מהירות המנוע לפחות מ1000 סל"ד. אם כן, נראה שיש משהו נוסף שמאפשר חיבור או ניתוק חלקי בין שני הצדדים.

פורסם

כפי הנראה שמבנה של הכפות הוא כזה שהוא קעור, כמו למשל להעביר כף בתוך מים עם החלק הקעור קדימה זה דוחף הרבה יותר ומתנגד הרבה יותר מאשר לעשות אותה תנועה באותה מהירות אבל עם החלק הקמור קדימה.

• תוכן חדש...