Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה התקנתי ברכב רדיו דיסק MP3 של קנווד (kdc-mpv622 מחו"ל). אין לי מגבר ברכב וכנראה שגם לא אזדקק לו.

על פי מפרט השמע של הרדיו דיסק:

1. הספק היציאה המירבי שלו הינו 50 וואט * 4

2. הספק ברוחב פס מלא הינו 22 וואט* 4 (בעיוות הרמוני כולל פחות מ- 1%)

שאלתי היא, תחת ההנחה שאין ברכב מגבר, מהי מידת ההספק של רמקולים אחוריים אובליים (6*9) שכדאי להתקין. לדוגמה, האם רמקולים אובליים של 250W הם חזקים מדי עבור רדיו דיסק ללא מגבר בנתונים שלעיל?

מתקין אחד בחנות, אמר לי שזוהי "בדיחה" להתקין רמקולים אחוריים בהספק של 250W כאשר אין מגבר (הוא הציע לי רמקולים של קנווד 170W). ואילו במקום אחר נאמר לי אחרת (שם הציעו לי רמקולים של קנווד 250W). מי מביניהם צודק?

פורסם

אני שומע עם pioneer 330 w בלי מגבר עם מערבת שמוציאה 50*4 max ו27-28*4 רגיל ואין לי שום בעיה שומעים סבבה ( הרמקולים מוציאים 80 rms w ) אבל בעיקרון הכל גם תלוי בhu בשלי יש cross built in

פורסם

קשה למדוד דציבלים אבל אפשר , ומעבר לזה יש לכל רמקול רגישות שלפיה אפשר לדעת פחות או יותר עד כמה חזק הוא ישמע .

פורסם

לא קשה למדוד דציבלים אם יש לך את המכשור.

רגישות בלבד לא תתן לך את האינדקציה לכמה חזק ישמע הרמקול מפני שיש רמקולים שמהספק מסויים כבר לא נשמעים טוב לכן הם יכולים להיות עם רגישות של נאמר 90DB אך מעל נאמר 60 וואט הם כבר לא ישמעו טוב ורמקול אחר עם רגישות נמוכה יותר של 88DB שיוכל להתמודד עם 150W.

גם נתוני הRMS שעל הרמקול לא תמיד יגידו לך עם כמה הספק הוא יוכל להתמודד יש חברות שנותנות נתונים שמרניים יותר מחברות אחרות.

פורסם
ראיתי באינטרנט פרסום לרמקולים שבין היתר נכתב עליהם-

recommended rms power: 175W

http://www.sounddomain.com/sku/kenkfc6909

מה זה אומר?

האם הנתנים של הרדיו דיסק שפורטו בהודעה הראשונה שלעיל עומדים בתנאי זה?

אני בספק אם אלו אכן 175 וואט RMS נקיים. יש מה שנקרא OVER RATED, הקנווד האלה נראים כאילו הם חיים בחלום מאד וורוד.

ברמקולים פשוטים שמיועדים להגברה רק על ידיד ההד יוניט אין הרבה חוק מלבד אחד בולט - להישאר עם הפירמות הידועות והמוכרות. תקבל ציוד סביר עם אורך חיים גבוה ואיכות שתענה על רוב דרישותיך אם כי לא בצורה הטובה ביותר.

פיוניק, קנווד, JBL וכו' יעשו את העבודה ולא במחיר גבוה.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

• תוכן חדש...