Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד שבועיים שלוש ייגמר לי הטסט... וצריך לחדש..

בכל אופן האוטו על פניו לא בעייתי ... אומנם שנת 91..

הבנתי שמהבדיקת גזים כבר זכיתי כי זה משנת 95 ומעלה..

אבל..יש כמה ליקויים.. קטנים... שאני לא יודע אם יעלו על זה.. או לא..

נזילת שמן ורואים את זה.. אמרתי אולי נעשה טיפול שבוע לפני.. ונעשה גם שטיפה יסודית.. (חיצונית) למנוע... ולסביבתו.. השאלה היא אם בטסט עולים על זה ומכשילים על זה?

בקלית.. אחורית .. שבורה .. זה כנראה שאצטרך להשיג

האוטו לא מעשן.. ואין תופעות למינהם...

חוץ מהקטע של השמן.. אה ורזרבי שחוק ביותר...והצופר לא מצפצף... :)

ק'יצר במחשבה שנייה הוא לא מושלם...:(

בכל מקרה האוטו לא שווה 3.. אז לא נראה לי לנכון להשקיע בו יותר מדיי... הטיפול והטסט.. הולכים לעלות.. בסביבות האלף...שזה בפניי.. עצמו מעיק כי זה רק אמור לקחת אותי לעבודה..בבוקר וחזור

בכל אופן אשמח לקבל הצעות והמלצות והמלצות לפני הטסט.. מה לבדוק מה להכין ומה לעשות...ומה לא..??

פורסם

צמיג- משומש מפאנצ'ר מאכר-50-60 ש"ח

בקלית חדשה דנדשה -ביתן ספארק ת"א 100 ש"ח +מעמ(כולל החלק הפנימי שמומלץ להחליפו באונו )-דקה החלפה , יש 3 ברגים מהצד של הבאגאז ותקע באמצע.

נזילות שמן- אם זה מהחלק העליון של המנוע אז תחליף אטם דיסטרביוטור (10 ש"ח (ואטם מכסה שסתומים-45 ש"ח 10 דקות עבודה למי שיודע.

אם זה מהחלק התחתון - (ואתה צריך לראות את זה בעינים-הרי שטפו לך את האוטו ואתה רואה מאיפה נזילות ) צריך לראות אולי יש נזילות מהגרמושקות של גלי ההנע ..

צופר:

בדוק פיוז של הצופר

בדוק שהצופר עצמו תקין -חבר לו 12 וולט ותראה אם זה מצפצף

בדוק אם הלחצן תקין -שליפה עדינה עם מברג- נסה שם לסגור את המעגל כאילו שאתה מצפצף ותראה אם יש מגע- נקה והחזר.-5 דקות.

עד כאן בערך 20 דקות עבודה.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

אם כל תאורת הפנס האחורי, אור, אור בלם, אתאות ואור רברס, תקינים אז החלף רק את עדשת הפלסטיק ללא כל בית הפנס. בדוק שכל אורות הרכב פועלים ושים לב לנורות החנייה הקטנות שבפנסי החזית.

את הצופר תקן גם ללא כל קשר לרישוי שנתי, כי זה חשוב בטיחותית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
אם כל תאורת הפנס האחורי, אור, אור בלם, אתאות ואור רברס, תקינים אז החלף רק את עדשת הפלסטיק ללא כל בית הפנס. בדוק שכל אורות הרכב פועלים ושים לב לנורות החנייה הקטנות שבפנסי החזית.

את הצופר תקן גם ללא כל קשר לרישוי שנתי, כי זה חשוב בטיחותית.

רפי- לעידכונך, בפיאט אונו היום נמכר הפנס האחורי כמכלול אחד- גם אני חפשתי רק את העדשה.

אבל-

במחיר 100 ש"ח לכל הערכה כדאי להחליף ולו רק בגלל שבתי המנורות של פיאט באונו עשויים פלסטיק ולא מתכת, ולכן יש בעיות חמורות של מגעים.....

פורסם

הבתי מנורה עשויים פלסטיק והם פשוט נמסים עם הזמן (!).

לכן החלפתי אני את כל מכלול פנס איתות קדמי ימני ועכשיו יש לי בעיה עם האור ערפל אחורי שעובד מתי שבא לו או ע"י מכה על הבקלית.

עוד חודש וחצי טסט...

פורסם
הבתי מנורה עשויים פלסטיק והם פשוט נמסים עם הזמן (!).

לכן החלפתי אני את כל מכלול פנס איתות קדמי ימני ועכשיו יש לי בעיה עם האור ערפל אחורי שעובד מתי שבא לו או ע"י מכה על הבקלית.

עוד חודש וחצי טסט...

זה המגעים, תבדוק.

לפותח השרשור:

ההשקעה היא קטנה, אם יש לך קצת ניסיון וידע אז ..עברת טסט :wink:

המשתמש שלפני הסביר לך מצוין איך מחליפים, אם אתה לא מסתדר תבוא למפגש ראשון ונעזור לך עם זה.

Suzuki Jimny

פורסם

לאחר 40 שנות עבודה כחשמלאי רכב בפיאט אז אני מכיר רק קצת את המכוניות ואת חלפיהן.

ניתן בהחלט לרכוש רק את עדשת המכסה הצבעטנית של הפנס האחורי. רק את בית הפנס עם בתי הנורות ללא עדשה, כמובן שלא ניתן לרכוש ויש להשיג רק את כל מכלל הפנס.

פותח השרשור כתב שעדשת הפלסטיק (הצבעונית) שבורה.

סתם להשכלה כללית למטפלים במגעי הפנס האחורי באונו אז צבעי החוטים הנם:

1. שחור - הארקה

2. צהוב - אור אחורי

3. אדום - אור בלם

4. תכלת - אתות

5. אפור - אור ערפל אחורי

6. לבן - אור רברס.

בדרך כלל יש בעיה של מגע לא טוב בפין של הארקת הפנס (חוט שחור) שיש לנקותם.

פורסם

אני צריך רק את הפלסטיק .. הצבעוני ... לא את כל המכלול..

הצופר עצמו לא עובד

ואיפה זה ביתן ספארק בת"א???

פורסם
אני צריך רק את הפלסטיק .. הצבעוני ... לא את כל המכלול..

הצופר עצמו לא עובד

ואיפה זה ביתן ספארק בת"א???

ביתן ספארק- רח שטיבל ליד רח המסגר.(אפשר למצוא אם פותחים דפי זהב ...)

עצה ידידותית מבעל אונו- תחליף כבר את הכל, המגעים ברכב מודל 91 כבר הרוסים, פיאט ידועה במגעים המחורבנים שלה- אל תתקמצן על 30-40 ש"ח. כל הסיפור 100 ש"ח.

פורסם

אני רק רוצה לעבור ת'טסט בשלום... זה מאוד מדאיג אותי..(לא עניין הבקלית)

גזים לא בודקים בכלל בכלל???

פורסם
אני רק רוצה לעבור ת'טסט בשלום... זה מאוד מדאיג אותי..(לא עניין הבקלית)

גזים לא בודקים בכלל בכלל???

בודקים גם בודקים- CO בהילוך סרק צריך להיות 1.5% מכסימום. רגע, לא אמרת שעשית טיפול...

לא הבנתי את המשפט שאמרת. אם אתה מודאג, אז תשקיע 100 ש"ח ו 22 דקות עבודה, סליחה- החלפת צופר עוד שתי דקות (זה מתחת לרדיאטור)...

סה"כ גרושים ומעט זמן. אז בהצלחה.

צביקה

בעל אונו 93 יד ראשונה .

פורסם

אגב האונו הנ"ל יד שנייה שנת 91

בכל אופן אני מתכוון לעשות טיפול שבוע לפני... שזה שבוע הבא או מקסימום עוד שבועיים..

ושטיפה למנועע(חיצונית..)

והצופר שמתי לב אליו מקודם גם הייתי אצל מישהו והוא הראה לי שהוא שבור..מתחת לרדיאטור שם..

ולא מצאתי בקלית איזה מרגיז זה.. הייתי בפירוקייה דיי ענקית פה באיזור בקיבוץ משמרות מי שמכיר

לא מבין איך אין זה לא שזה רכב אספנות..

אין לי כ"כ גישה לת"א.. אני בכלל לא באיזור ההוא

• תוכן חדש...