Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל מכובדי הפורום שלום רב,

אחרי הרבה חיפושים בגרמניה סוף סוף מצאתי חנות שמוכנה להתעסק עם משלוחים מחוץ לגרמניה. מדובר בג'אנטים מיוחדים (9X13'') שבד"כ מגיעים בקלות ל-4K ש"ח לרביעייה לפני צמיגים (מדובר ב-ATS CLASSIC, ג'אנט שכבר לא נמכר היום). במקרה בחנות הנ"ל יש להם סט ישן ומאובק שהם מוכנים להפטר ממנו במחיר מצחיק. הבעיה היחידה היא שהג'אנט מתאים לחיפושיות עם מרווח ברגים 130/4 כאשר רוב דגמי אופל בעלי מרווח ברגים של 100/4 (גם רוב דגמי פלוצווגן ושאר הגרמניות חוץ כמובן מהחיפושיות). אני לא רוצה לפספס את ההזדמנות הזו ולכן אני מחפש דרך להתאים את הג'אנט הנ"ל לרכב שלי. עשיתי קצת בירורים לגבי ספייסרים והבנתי שזה כוסות רוח למת. אחרי כמה בירורים עם חבר'ה מנוסים באנגליה אמרו לי לפנות לחברת הנדסה שיכולה לקדוח לי 4 חורים חדשים.

האם יש פה מישהו שעשה את התהליך הנ"ל בעבר? האם מישהו מכיר חברה שמתעסקת בפתרון בעיות כמו שיש לי? אני מבקש רק תגובות רציניות, כל מי שיש לו הערה מפגרת שישמור אותה לעצמו. אני יודע ש"הכי קל" זה למצוא ג'אנטים שמתאימים לרכב שלי, אבל אחרי שתשמעו את המחיר שלהם עם משלוח וביטוח (ואני בכלל לא מדבר על המכס שאני אצטרך לשלם) אתם תבינו למה אני מחפש קיצורי דרך (במיוחד לאור העובדה שאין ל-ATS יבואן רשמי בארץ וגם אם היה הוא לא היה מביא לארץ ג'אנטים במידה מטורפת כמו שאני רוצה, וגם אם הוא כן היה מביא כזו מידה המחיר היה לפחות 5 ספרות).

נ.ב. בדקתי גם את האופציה להחליף ברקסים עם דגם אחר של אופל (עם מרווח ברגים של 130/4) אבל לצערי אין דגם של אופל עם המרווח ברגים הנ"ל, לדגמים החזקים יותר יש כבר 5 חורים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כל מי שיש לו הערה מפגרת שישמור אותה לעצמו==מיותר

כול אחד תורם מהידע שיש לו והניסיון שלו נכון ?

במידה ותחליט לבצע קדחים חדשים אזי צירפתי לך את התקן המגדיר בצורה מדוייקת את המידות הדרושות אני יכול לבדוק לך האם מבחינה מידות גיאומטריות אין בעיה.

במידה ותרצה עזרה בתיכנון מכני והסבר אני אשמח לעזור לך.

Disc wheels for cars-DIN 74361-1 2.jpg

איזה כייף לי :)

• אחראי פורום
פורסם

אני דווקא מעריך את ההתעקשות שלך , אם הם דומים למה

שמצאתי בגוגל - מדהימים!

אני גם חושב שבית מלאכה עם כרסומת או מחרטה יעשה את העבודה.

אצלנו יש את שתיהן אבל זה לא התחום , sorry...

אולי תוכל להעלות שרטוטים של החלק (מידות/היטלים) ? אולי אצליח לעזור לך איכשהו.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מרק, הכוונה שלי לאנשים שפתאום מתחילים להיכנס לך לכיס ולהגיד לך "מה אתה צריך את השטויות האלה, תקנה במרווח ברגים שאתה צריך" או "סתם ג'אנט מכוער, לא שווה את המאמץ" וכו'. כמובן שלכל מי שיש איזשהו פיסת מידע טכני או ניסיון בנושא אני אשמח לשמוע (גם אם זה אומר לנסות להוריד אותי מהנושא).

תומר, אולי במקרה אתה יודע איפה יש בתי מלאכה כאלה? אולי תוכל לפחות לתת לי טיפ איפה כדאי לי להתחיל לחפש?

אליבאבא, כפי שרשמתי, חפשתי להחליף את הנאבות עם אופל אחרת עם מרווח ברגים של 130/4 אבל אין דגם של אופל עם מרווח ברגים כזה. האמת שלא בדקתי ברכבים אחרים, אם לא תהיה ברירה אני אעשה את זה כי זו תהיה האופציה האחרונה כנראה.

איתי להלן תמונה של הג'אנט המדובר:

a3_1_b.jpg

פורסם

תראה הבעיה מאוד פשוטה התאמות כאלה עושים ללא מאמץ.

יקחו מידה של הברגה קיימת יקדחו קדח מתאים יבצעו הברגה וזהו.

מעגל חלוקה מבצעים עם ראש חלוקה .גם תקבל מאנשי המקצוע

מחמאות על היוזמה.גם הם אוהבים לבצע דברים לא שיגרתיים.

פורסם

תודה רבה על העזרה תומר. אני אכן מרמת גן (אזור המרכז), אין לי בעיה להגיע עם הרכב גם עד קריית שמונה אם תגיד לי ששם יושב בנאדם מס' 1 בארץ במקצוע שלו. אני אף פעם לא חסכתי שקל על המכוניות שלי, תמיד הלכתי לטובים ביותר. בקרוב אני אפרסם תמונות מהמנוע שחזר היום משיפוץ (וכמובן שהכל כולל הכל הוחלף).

הפרויקט הבא שמסתמן זה לאחד בין גל הינע של אופל אומגה לגל הינע של אופל מנטה (מנוע של מנטה, גיר ידני של אומגה, 2 הגלי הינע לא מתאימים אז עושים מ-2 אחד).

פורסם

בית המלאכה נקרא סלווה. נמצא ליד סוכנות רנו. סע ברחוב המסגר לכוון דרוםבמקום להכנס לרחוב ריבל תמשיך ואז בפניה הראשונה ימינה.

פנה לבוסים יחיאל או עמירם ותגיד שנשלחת ע"ד מנחם מחדרה שניהל את

מפעל שפיר.הם יפתרו את הבעיה הם מספר אחת.

מציע שאת הקדחים האורגינלים לסתום ע"י ברגי אלן ללא ראש+דבק

לוקטייט למנוע לכלוך.אשמח לשמע איך זה נפתר.

פורסם

בימים הקרובים אני אעשה הזמנה לג'אנטים. אני מאמין שהם יגיעו בחודש חודשיים הקרובים ואז כל העניין יכנס להילוך גבוה יותר. אני מבטיח לצלם ולהעלות לפורום.

פורסם
עשיתי קצת בירורים לגבי ספייסרים והבנתי שזה כוסות רוח למת

מצטער, לא הצלחתי להבין את המשמעות של המשפט הזה. ספייסרים הם דרך מקובלת להתאים בין מעגלי חלוקה, אם כי צריך להתחשב בחסרונות שלהם שזה אופסט שונה לחישוק, שעלול לגרום לפגיעה בחלקי מרכב/שילדה ו/או הפעלת עומס לא מאוזן על מיסבי הגלגל.

אתה מדבר על מעגל חלוקה גדול ב3 ס"מ מהמעגל המקורי. זה די הרבה. ניסית להעיף מבט על מה שקורה מתחת לחישוקים הנוכחיים שלך? אולי בכלל אין מספיק בשר חיצוני מסביב למעגל הקיים שעליו יהיה אפשר להתאים מעגל חדש גדול בהרבה? היכן בדיוק יקדחו אם אין שם ברזל נוסף? אני לא פוסל את האפשרות הזו, כי יתכן שיש שם בשר, או שיש פתרון אחר שאני לא מכיר, אבל מאידך, גם אתה אל תפסול את האפשרות של שימוש בספייסרים.

פורסם

חנן, זו הסיבה שהלכתי לשאול באנגליה. שם כבר עשו את כל הניסיונות האלה ועם ספייסרים מעל 7'' רוחב הגלגל פוגע בכנף (משום מה בלי הספייסר הוא לא פוגע).

לפי מה שנאמר לי זה אפשרי בהחלט להגדיל ל-130/4, בסופשבוע אני באמת אבדוק את זה יותר לעומק.

פורסם

בית המלאכה ששלחתי אותך אליו יעשה את כל ההתאמות שצריך

ויפתר את כל הפנטזיות המקצועיות שלך הם לא רק מספר אחת בארץ

גם האבות שלהם היו.לפי מה שהתרשמתי אתה תהיה דרך קבע שם!

• תוכן חדש...