Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני חדש בפורום אך יש לי טיפת ידע על SPL וSQL וSQ שרכשתי מכמה אתרים בארץ ומחוץ לארץ....

אני מעוניין במערכת SQ בתקציב של עד 9000 ש"ח .....

אני מעוניין ב-

1.דאבל קומפוננט (שני סטים מקדימה ... זאת אומרת שני סטים של MOREL PULSE למשל ... מעדיף משהו יותר טוב...הכוונה היא שני רמקולים בכל דלת...)- 3000 ש"ח+-

2.מגבר-או מונובלוק... - 2000 ש"ח +-

3.סאב כפול .(שכל סאב יהיה 600 וואט רמס) - 3000 ש"ח +-

4.כולל קבלים - 300 ש"ח מקסימום

5. רדיו דיסק-ב 400 ש"ח מקסימום

מעוניין בהרבה בום ברכב....

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש לי טיפת ידע על SPL וSQL וSQ שרכשתי מכמה אתרים בארץ ומחוץ לארץ....

אני מעוניין ב-

1.דאבל קומפוננט (שני סטים מקדימה ... זאת אומרת שני סטים של MOREL PULSE למשל ... מעדיף משהו יותר טוב...הכוונה היא שני רמקולים בכל דלת...)- 3000 ש"ח+-

מה בדיוק אתה מחפש? מערכת SQ?

לא נראה לי, המפרט הזה הוא סלט אחד גדול. תחשוב טיפה מה אתה מחפש/רוצה מהמערכת ואני בטוח שתקבל הרבה תשובות רציניות.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אני לא מעוניין ברדיו דיסק להשוויץ בו ביופי ובבלאגן .. אני מעדיף סתם רדיו דיסק העיקר איכותי מחברת פיוניר או KENWOOD ב400 -500 מקסימום 600 שקל .... אך כמובן אני יכול להוריד את המחיר של הסאב ולקנות ב2000 שקל...

יודע מה הסאבים ירדו ל 2500 והקומפוננט גם ל2500 והרדיו דיסק עלה ל 1400... מוצא חן בעינייך?

פורסם

לפני שאני אתיאש... אני מנסה לעזור לך!

מה אתה מחפש? SQ או "הרבה בום בום ברכב"?

איזה מערכות שמעת בעבר? מה אהבת? באיזה רכב זה יותקן? איזו תשתית קיימת ברכב (אטימה, חשמל, חיווט קיים...)?

תעשה לעצמך טובה ותענה על השאלות. אין שום בעיה לזרוק 9,000 שקל על מערכת והיא תישמע על הפנים!

אם תתיחס ברצינות לשאלות האלו יהיו הרבה אנשים בפורום שיוכלו לעזור לך.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

זו תגובה לא לעניין..

אתה לא צריך לכעוס.

זה פורום מקצועי, וכך החברים כאן רוצים לענות לך ולעזור לך בבחירה, ומכל הלב והידע.

אתה לא צריך לרשום לו "מוצא חן בעינך"....

לאלה שענו לך מוצא חן מה שיש להם באוטו, יותר או פחות, עכשיו צריך שימצא חן בעינך.

אז צריך HU טוב, ולדעתי קומפוננט אחד קדמי מספיק, סט בסיסי לאחור, מגבר חזק איכותי לסט הקדמי, ואם אתה לא רוצה לוותר על החלק האחורי אז גם עבורו אבל לא חזק, אלא מצטרף, ומנובלוק לסאב, וכאן גם תלוי איזה סוג מוסיקה אתה מתכוון לשמוע, במילים אחרות שאתה אוהב.

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
שלום לכולם אני חדש בפורום אך יש לי טיפת ידע על SPL וSQL וSQ שרכשתי מכמה אתרים בארץ ומחוץ לארץ....

אני מעוניין ב-

1.דאבל קומפוננט (שני סטים מקדימה ... זאת אומרת שני סטים של MOREL PULSE למשל ... מעדיף משהו יותר טוב...הכוונה היא שני רמקולים בכל דלת...)- 3000 ש"ח+-היכן בדיוק תשים שני זוגות רמקולים בדלת אחת ? ואיך תוודא שהם לא מפריעים אחד לשני ?

2.מגבר-או מונובלוק... - 2000 ש"ח +- מגבר או מונו ? תחליט מה אתה רוצה להגביר ?

3.סאב כפול .(שכל סאב יהיה 600 וואט רמס) - 3000 ש"ח +- למה דווקא כפול ? האם יש לך מקום ? האם יש לך חיווט חשמלי מספיק ?

4.כולל קבלים - 300 ש"ח מקסימום מי אמר לך שצריך קבלים ?

5. רדיו דיסק-ב 400 ש"ח מקסימום אתה תקח איכות סאונד של פילוט או סיני מעפן אחר ותגביר אותה על רמקולים של 3000 ש"ח ?!!!! שמעת על "זבל נכנס זבל יוצא"או באנגלית GIGA

תראה כמה שאלות יש ויש עוד שלא סיבכתי אותך , אז תעשה לעצמך טובה תחליט מה אתה רוצה ותן את כל האינפורמציה . החברים כאן עובדים לברר מה שהם אומרים והם נותנים מזמנם היקר לעזור לך ללא תמורה . רק בגלל שהם רוצים לעזור . אז תעזור לעצמך שירצו לעזור לך ושיוכלו

בברכת מועדים לשמחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

ההמלצה שלי

תשב בפורם עוד כמה חודשים בלי לכתוב רק לקרוא ולהבין!!

אחרי זה אתה תהיה מוכן לקנות מערכת!

גם אני רוצה בום בום ברכב:wink:

פורסם
ההמלצה שלי

תשב בפורם עוד כמה חודשים בלי לכתוב רק לקרוא ולהבין!!

אחרי זה אתה תהיה מוכן לקנות מערכת!

גם אני רוצה בום בום ברכב:wink:

מצטרף להמלצה! :wink:

אבל, אני מסתייג מהעניין של רק לקרוא...

תקרא, תבין, ומה שלא תבין - תשאל!!! אנשים יענו לך בכיף, אבל רק אם תנסח שאלה מלאה, ותגדיר מה בדיוק אתה רוצה לדעת!

בכסף שאתה רוצה להשקיע, אתה יכול לבנות לך מערכת מצויינת, שתישמע פצצה! וחבל שתזרוק סתם כסף לאוויר ואחרי כמה חודשים תתבאס מכל הסיפור!

אני גם ממליץ לך לשבת בפורום, לראות מה אנשים כותבים... ללכת גם כמה עמודים אחורה, להשתמש באופציית החיפוש וכו'... בקיצור, תנצל איזה סופ"ש ללמוד מהאתר... ותאמין לי יש מה ללמוד!

עצם העובדה שציינת שאתה רוצה SQ, אבל אחרי זה רשמת שאתה רוצה הרבה "בום בום"... מעידה על כך, שאתה כנראה לא ממש סגור על מה זה SQ, ומה זה SPL... ואת זה אי-אפשר "לקרוא" בפורום.

אבל גם כאן, חברי הפורום חשבו על אנשים כמוך - ומארגנים מפגשים במרכז/צפון הארץ... עקוב אחרי ההודעות הדביקות - שמודיעות על מפגשים!

ולעניין המערכת: (מכיוון שלעם הישראלי גם ככה אין סבלנות, אז כשיש כסף רצים לקנות - ולא משנה מה)

לגבי הסטים הקדמיים - סט אחד, איכותי, ועוצמתי בהחלט יכול להספיק לך מעל ומעבר!

סטים ב3000 שקל - זה כבר דרגות מאוד גבוהות, ובסכום הזה, עם קצת עזרה מחברי הפורום - אתה יכול למצוא סטים מדהימים כמו האלייט (Elate) של מורל, או הK2P של פוקאל... ותאמין לי - שאחד כזה יספיק לך מעל ומעבר!

לגבי מגברים - זה סיפור קצת יותר מסובך... וכאן אתה יכול "ללכת עם העדר", או לנסות להתבלט עם איזה מגבר HI-END שתמצא באיזה קומבינה.

שתדע, שיש המון חברות איכותיות, שיש למעט אנשים בארץ... אבל זה לא אומר שהן לא מוצלחות - אלא שפשוט לא מכירים כאן חצי מהחברות שיש בעולם. (קח לדוגמא את XETEC...)

לגבי סאבים - שוב, הכל תלוי במה שאתה מחפש:

אם אתה מחפש SQ טהור, ולא מעניין אותך עוצמה, אלא רק איכות ודיוק - אז אתה יכול ללכת על איזה סאב איכותי של 10"... (למרות שיש גם סאבים של 12" שהם דיי מדוייקים).

אם אתה מחפש הרבה "בום בום" - אז פה כמו שאומרים השמיים הם הגבול! אבל אז אתה צריך לקחת בחשבון שסאבים כאלה הם זללני אנרגיה לא קטנים! ולעתים מצריכים שדרוגים למערכת החשמל באוטו!

שוב - כמו עם הקומפוננט - אין צורך אמיתי בשני סאבים, ואחד טוב חזק/איכותי - יעשה את העבודה יופי!

(רק לשם המחשה, בתחרות SPL בחיפה לפני כחודש, דווקא בחור עם סאב אחד, הצליח לעבור כמה אנשים שהיו עם שני סאבים! ובהרבה!!)

קבל - לפי דעתי זה דבר יחסית מיותר... לפחות לא בשביל מערכת זללנית מדי. הרבה אנשים משתמשים בו כדי להעלים "הבהובי אורות" בזמן באסים... אבל לפי דעתי חבל להוציא עליו כסף. וזה שווה את זה רק אם יש לך חתיכת סאב מטורף שזולל המון אנרגיה.

וחלק לא פחות חשוב - שזה הרדיודיסק - זה חלק שלא כדאי בכלל לזלזל בו!

שתדע לך, שאם תשים סט קומפוננטים איכותי, וסאב פצצה ורדיודיסק מעפן - אז הכל הלך פייפן!

רדיודיסקים שמאוד מומלצים כאן על ידי כולם - זה האלפיין.

אני אישית נוטה יותר לכיוון הקלריון, כי אני לא מת על איך שהאלפיין בנוי... אבל זה כבר עניין של טעם. (גם הצליל שלהם שונה יחסית).

עד כאן - כל התורה על רגל אחת....

מפה, שיש לך כיוון, תתחיל לחפש ולמקד את הדרישות שלך.

בכסף שלך, ניתן לקנות סט HI-END קדמי, סאב מצויין, וגם מגבר ורדיודיסק איכותיים מאוד!

בהצלחה ב"לימודים" ובחיפושים!

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני מעוניין ב-

שינוי במילה אחת וכולם כאן היו מבינים אותך, אתה מחפש SPL וזהו.

פורסם

תשב אחי תקרא, תלמד

ומה שלא תבין תשאל בלי להתבייש...

ככה כולנו(כל אלא שיש להם פחות מ-1000 הודעות בדרך כלל) עשינו למדנו והתקדמנו...

בהצלחה!!!

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

איזה מערכת שמעתי בעבר:

1. שמעתי דאבל סאב כפול .. (זאת אומרת שני תיבות ובכל תיבה שני סאבים.. ) במזדה 5 שמעתי .. הם של ROCKFORD אני חושב מהסדרה פוואר.. כל סאב 1000 וואט RMS ארבע הסאבים ביחד ... 4000 RMS.

2. הכי אהבתי הם הסאבים של רוקפורד..

3. אני הולך לשים ברכב מזדה 323...

פורסם

4000 רמס זה SQ????? :) הצחקת אותי....

ממה שהבנתי מהודעה ראשונה זה ככה: (אני מנסה לתרגם:)

1. סט קומפוננט - 3 WAY.

http://www.morelhifi.com/products/mob_3way_elate.html

2. זוג סאבים - KICKER CVR 12 05 .

http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio/ProductDetail.aspx?ProductID=14817

3. מגבר מונו שיחזיק אותם... ב 1 אום.

http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio/ProductDetail.aspx?ProductID=16338

4. מגבר 4 ערוצים לקומפוננט, ולאחוריים.

http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio/ProductDetail.aspx?ProductID=13983

5. לגבי הHU הייתי ממליץ להשקיע "קצת יותר" מ 600 ש"ח. לפחות 1700 ל DEH P6850MP של פיונייר. עם לא יהיה לך שליטה על התדירויות (קרוסאובר) אז כל המ"ע ב 9K לא שווה...

מקווה שקצת הבהרתי את העניין.

http://www.lanzar.co.il/Product.asp?Pid=P6850&Cat2Cat1ID=5&Cat2ID=12&aff=Zap

כמובן שלא לקחתי בחשבון קבלים, כבלים, התקנה, אולי שדרוג של האלטרנטור(במידת הצורך).

בברכה.

פורסם

כן למה לא ??

הסאבים הם SQ בתיבה אטומה... אני יודע שזה נשמע לא הגיוני אבל הם בתיבות אטומות זאת אומרת כולם SQ....

• תוכן חדש...