Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קלאץ לחוץ או ניוטרל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתי שאני בנסיעה חסכונית אני נוסע לי עם קלאץ לחוץ אלא אם כן אני בירידה/ישורת ארוכה שאז אני שם בניוטרל.

חבר שלי טוען שעדיף תמיד שאתה בא לחסוך בדלק פשוט לשים ניוטרל ואז לשלב מתי שאתה צריך אני טוען שלא ממש מפריע לי ואני אוהב את הכוח הזמין בהרמת הרגל.. הוא טוען גם שליסוע עם קלאץ לחוץ זה שוחק אותו.

בכל מקרה.. עניין אותי איך אתם נוסעים.

פורסם

מעניין אותך איך אחרים נוסעים

אז אני נוסע בהילוך ועם קלאץ לא לחוץ (קלאץ מחובר)

מה זהע לנסוע בניוטרל שיטה לא חכמה במיוחד ומאוד לא בטיחותית ואותו דבר עם קלאץ לחוץ (אולי קצת פחות)

נ.ב זה נכון שקשה הקלאץ לחוץ יש לו בלאי בפקקים תמיד אני מוציא לניוטרל בעיקר בארוכים

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם
מתי שאני בנסיעה חסכונית אני נוסע לי עם קלאץ לחוץ אלא אם כן אני בירידה/ישורת ארוכה שאז אני שם בניוטרל.

חבר שלי טוען שעדיף תמיד שאתה בא לחסוך בדלק פשוט לשים ניוטרל ואז לשלב מתי שאתה צריך אני טוען שלא ממש מפריע לי ואני אוהב את הכוח הזמין בהרמת הרגל.. הוא טוען גם שליסוע עם קלאץ לחוץ זה שוחק אותו.

:shock:

לא זה ולא זה!

אתה מחוייב על ידי חוק להשאר בהילוך, זה הדבר החכם, הבטוח והכדאי ביותר - הבדל צריכת הדלק זניח ובמיוחד בשקלול של החיים שלך.

אם תאלץ להתחמק ממכשול, או לבצע פעולה כלשהי אחרת הכוללת לחיצה על המצערת, הזמן שיקח לך לשלב להילוך או לעזוב את הקלאץ' (פעולה שגורמת לשינוי יציבות הרכב, עקב בלימת מנוע פתאומית) - כל זה עלול לגרום לך להפסיד זמן יקר ולגרום לתאונה, לאבד שליטה על הרכב ומה לא.

לחיצה מתמדת על הקלאץ' היא אווילית במיוחד, שכן ישנה שחיקה מוגברת של מכלולי הקלאץ'.

מעבר לכך - תפנים ותסביר גם לחבר שלך - לא חוסכים בצורה כזאת (זה ממילא לא חסכוני) - בנהיגה כשנמצאים בתנועה תמיד! בהילוך.

פורסם

כשאני רוצה לחסוך בדלק אני פשוט נוסע באופניים.

נסיעה עם קלאצ' לחוץ שוחקת את מיסב הלחץ. אתה חוסך בדלק 19 אגורות לליטר - וגורם נזק של אלפים לקלאצ'.

נסיעה בניוטרל מסוכנת. מבחינה בטיחותית.

ובוודאי שלא חוסכת בדלק בכלל.

רוצה להמשיך לחסוך ? אני מוכר את האופניים שלי בקרוב.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אתה טועה לחלוטין.

נסיעה עם קלאץ' לחוץ היא מיותרת לחלוטין.

1. זה לא מאפשר לך כוח מנוע זמין.

2. זה שוחק את הקלאץ'.

3. זה כואב ברגל.

גם ניוטרל זה רע, ה-10 CC דלק שתחסוך כתוצאה מכך שווים לך את חוסר השליטה ברכב? נהיגה ללא כוח מנוע זמין היא בגדר סכנה.

תנהג בהילוך משולב, סע רגוע, תהנה מצריכת דלק טובה וכן בטיחות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

:shock:

לא זה ולא זה!

אתה מחוייב על ידי חוק להשאר בהילוך, זה הדבר החכם, הבטוח והכדאי ביותר - הבדל צריכת הדלק זניח ובמיוחד בשקלול של החיים שלך.

אם תאלץ להתחמק ממכשול, או לבצע פעולה כלשהי אחרת הכוללת לחיצה על המצערת, הזמן שיקח לך לשלב להילוך או לעזוב את הקלאץ' (פעולה שגורמת לשינוי יציבות הרכב, עקב בלימת מנוע פתאומית) - כל זה עלול לגרום לך להפסיד זמן יקר ולגרום לתאונה, לאבד שליטה על הרכב ומה לא.

לחיצה מתמדת על הקלאץ' היא אווילית במיוחד, שכן ישנה שחיקה מוגברת של מכלולי הקלאץ'.

מעבר לכך - תפנים ותסביר גם לחבר שלך - לא חוסכים בצורה כזאת (זה ממילא לא חסכוני) - בנהיגה כשנמצאים בתנועה תמיד! בהילוך.

לא שהוא זניח אלא אפילו לא משתנה ברגע שאתה מוריד רגל מהגז המחשב של המנוע נותן הוראה להפסיק כמעט באופן מוחלט את צריכת הדלק

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

אההההההההה

השתגעת? מה אתה אני לפני שנה?

אף פעם אל תיסע על נטיורל אתה לא חוסך כלום.. אני פעם ירדתי את ירושלים על נטיורל... ילדים אל תנסו את זה בבית.. כשהמנוע נכבה והבלמים לא עובדים זה לא טוב במיוחד לא בירידה מהקסטל לכיוון אבו גוש..!

תמיד תהיה עם הילוך (יעני בהילוך)

אתה רוצה לחסוך קצת יותר תשלב להילוך גבוה יותר.. פעם עשיתי מהשאלה הזו ממש הרבה רעש בYNET

מאז אני לא משתמש בניוטרל, רק כשאני עשר מטר לפני עצירה ומעביר משלישי לנויטרל.

ותגיד לחבר שלך שהקלאץ' נשחק כאשר הוא (הקלאץ') דוחף ת'אוטו או כשהוא מעביר הילוך ולא כשחבר שלך לוחץ על דוושת הקלאץ'.(יעני רק בשחרור הקלאץ'.. דוגמא: שפת מורים לנהיגה: נקודת חיתוך)

למרות שכשאתה במהירות זה גם עושה לו איזשהו נזק

מקווה שתפיק לקחים ולא תסע על סרק, שלך יגאל 8)

פורסם

יש לי שאלה למבינים:

אם אני ישלב להילוך גבוה יותר נגיד מ3 ב 2500 ל 4 ב1500 זה חוסך דלק? בתוך העיר אני מעלה הילוכים הרבה לפני הזמן (2000-2500), השאלה שלי האם זה חוסך בכלל משהו והאם זה טוב למנוע?

פורסם
אההההההההה

דבר ראשון אל ת%יין לי את השכל קלאץ' לחוץ לא עושה שום נזק לקלאץ' גם אני פעם היתי טיפש וחשבתי שמה שהורס ת'קלאץ' זה הפדל עצמו... די לדבר שטויות :)

עכשיו... אף פעם אל תיסע על נטיורל אתה לא חוסך כלום.. אני פעם ירדתי את ירושלים על נטיורל... ילדים אל תנסו את זה בבית.. כשהמנוע נכבה והבלמים לא עובדים זה לא טוב במיוחד לא בירידה מהקסטל לכיוון אבו גוש..!

אתה רוצה לחסוך קצת יותר תשלב להילוך גבוה יותר.. פעם עשיתי מהשאלה הזו ממש הרבה רעש בYNET

ותגיד לחבר שלך שהקלאץ' נשחק כאשר הוא (הקלאץ') דוחף ת'אוטו או כשהוא מעביר הילוך ולא כשחבר שלך לוחץ על דוושת הקלאץ'.(יעני רק בשחרור הקלאץ'.. דוגמא: שפת מורים לנהיגה: נקודת חיתוך)

אם אתה לא יודע, אתה לא חייב לכתוב. לחיצה ממושכת על דוושת המצמד גורמת לבלאי מואץ של מיסב הלחץ. לא היה מזיק אם היית קורא את התגובות כאן לפני שהיית עונה.

פורסם
יש לי שאלה למבינים:

אם אני ישלב להילוך גבוה יותר נגיד מ3 ב 2500 ל 4 ב1500 זה חוסך דלק? בתוך העיר אני מעלה הילוכים הרבה לפני הזמן (2000-2500), השאלה שלי האם זה חוסך בכלל משהו והאם זה טוב למנוע?

תלוי ברצועת הכוח שלך.

אם תוריד הילוך ו"תיפול" מתחת לרצועת הכוח של המנוע אתה גורם למאמץ ובלאי למנוע, וגם לצריכת דלק מוגברת.

התופעה הזאת מתאפיינת בגמגומים, צלצולים וגם פשוט בכך שהמנוע לא סוחב. לא בריא לפחות (אם לא יותר) כמו נסיעה בסל"ד גבוה.

פורסם
יש לי שאלה למבינים:

זה תלוי במנוע שלך. אם זה מנוע שמסוגל לסחוב את הרכב גם מ-1500 - זה בסדר. אם לא - אתה רק תחנוק אותו, תאלץ ללחוץ יותר חזק על הגז כדי שהוא ימשיך לזוז באותה מהירות, תבזבז יותר דלק ותאמץ את המנוע.

לכן מומלץ תמיד להיות בתחום הסל"ד המתאים. הנה טיפ קטן - נניחהעלת הילוך, אתה נמצא כעת בסל"ד נמוך למדי ולחצת על הגז - אם אתה שומע שצליל המנוע נעשה עמום ונמוך (מעין צליל באס כזה) - דע כי המנוע מתאמץ יותר מדי בשביל למשוך את הרכב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפעמים כשאני מעלה הילוך והסלד יותר מדי נמוך (1300-1500), הדשבורד כולו מתחיל לרעוד למשך כמה שניות עד שהסלד עולה, זה אומר שהמנוע מתקשה לסחוב?

לאחר עריכה--------------------------------

איך אני יכול לדעת מה הוא טווח הסל"ד היעיל של הפיגו שלי (205 1.4)?

פורסם
אההההההההה

דבר ראשון אל ת%יין לי את השכל קלאץ' לחוץ לא עושה שום נזק לקלאץ' גם אני פעם היתי טיפש וחשבתי שמה שהורס ת'קלאץ' זה הפדל עצמו... די לדבר שטויות :)

עכשיו... אף פעם אל תיסע על נטיורל אתה לא חוסך כלום.. אני פעם ירדתי את ירושלים על נטיורל... ילדים אל תנסו את זה בבית.. כשהמנוע נכבה והבלמים לא עובדים זה לא טוב במיוחד לא בירידה מהקסטל לכיוון אבו גוש..!

אם אתה לא יודע, אתה לא חייב לכתוב. לחיצה ממושכת על דוושת המצמד גורמת לבלאי מואץ של מיסב הלחץ. לא היה מזיק אם היית קורא את התגובות כאן לפני שהיית עונה.

טוב למה אתה רע? ערכתי כבר ת'הודעה קודם היתי עצבני :)

ואז חשבתי לעצמי והבנתי בלי קשר למה שקראתי שזה באמת חייב לעשות נזק...

בכל מקרה עיקר כוונתי היתה להסביר שנסיעה בניוטרל היא מסוכנת וגם בטח עושה נזק לרכב.

זהו סליחה שכתבתי שטויות קצת מקודם.. :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...