Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שלי היא כזאת- כרגע המערכת שלי מותקנת בסוזוקי בלנו

שמבחינת רמקולים יש לי 2 סטים MOREL ELATE 6.5, MOREL HYBRIDE OVATION 6.5

כנראה שאת כל המערכת אני מעביר לאוטו של אמא שלי שלפי הכותרת בטח הבנתם שמדובר באוקטביה.

האוטו עצמו הרבהההההההה יותר מסיבי וכבד מהסוזוקי, אבל השאלה שלי האם ישמעו שם כמו ששומעים באוטו גרמני בלי איטום?

כי למשל באוודי A4 של חבר שלי שומעים פצצצההה וכאילו כל הצליל נכנס לפנים האוטו ולא בורח החוצה כמו בבלנו.

הוא אמר לי שהאוקטביה היא בדיוק כמו הפאסט והאוודי והדלתות עצמן בנויות בצורה שונה מאשר בבלנו ששם זה פשוט חתיכת פח דקה.

האם אני ארגיש בהבדל?

פורסם

מההיכרות שלי אם הרכב (למזלי לא בבעלותי) אכן הרזוננס מהפח יהיה קטן בהרבה מאשר ברכב יפני וכדו'. אבל וזה אבל ענק רמת הגימור והפלסטיקה ברכב היא על הפנים ואני אומר את זה מנסיון, להבדיל מרכב כמו BMW או וולבו. אני מתכוון בעיקר לרעידות של החלק הפנימי של הדלת. ואם קומפוננטים כמו שלך אתה תהיה חייב איטום וחיזוק הגימור הפנימי.

צר לי לאכזב אותך אבל עובי הפח הוא רק חלק מהמשוואה.

לא אוהב את הרכב הזה בכלל, מרגישים בו כמו באמבטיה אם גלגלים.

פורסם

בכל מקרה התוצאה תהיה הרבה, אבל הרבה יותר טובה מאשר בסוזוקי, וזאת בתנאי להתקנה איכותית וכיוונים נאותים.

בברכה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

TNX

ואני חושב שההשוואה שלך לBMW וVOLVO היא קצת מוגזמת.

אתה לא יכול לקחת רכב כמו BMW ולהשוות לSKODA

זה כמו שאני אקח מורלELATE ואשווה אותו לLIGHTNING AUDIO BOLT

דיברתי על האטימות בהשוואה לבלנו לא בהשוואה לספינות מלחמה גרמניות\שוודיות.

פורסם

אתם מזלזלים בסקודה... זה ממש לא מה שהיה פעם - זה רכב סוף!

ה1.6 ליטר אוטומט סובל מבעיות כרוניות בגיר כי הרכב פשוט כבד מידי לכזה מנוע. אבל הידני ודגמי ה1.9 דיזל הם פשוט מצויינים.

תחנות מוניות רואות בסקודה כתחליף היחידי למרצדסים והיום גם פער המחירים בין שני החברות הללו הצטמצם מאוד עד כדי כך שההפרש בין רכישת מצרדס לסקודה בשביל נהג מונית היא שיקול קטן לדבריהם - תאמינו או לא - אבל בתור אחד שנוסע הרבה במוניות (מטעם העבודה...) ומדבר הרבה עם הנהגים - הם סופר מרוצים מהרכב - יש כאלה שאמרו בפירוש שהם מעדיפים את האוקטביה על המרצדס הקודם שהיה להם.

שלא לדבר על הסופרב...

זה רכב שמורכב מחומרים איכותיים וההרכבה עצמה היא טובה, הפח הוא ברזל מגלוון ומגיע מסדנת היוצר של פולקסווגן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ידידי בעל הוולו,

איכות החומרים, גימור וההרכבה של רכבי שקודה לא נופלים מאלה של רכבי וולקסווגן, ואפילו טובים מהם (ציפויים מתקלפים בפולו, גולף, בורה ופאסאט - מחלה שאין בפביה, אוקטביה ובסופרב).

ההשוואה בין האיכות של Vag ל-Bmw לא מתאימה.

אך ההשוואה בין האיכות של Vag לוולו מתאימה מאוד.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שקודה = חבל ברוסית... (חבל במובן של המילה צער)

אתה מתכוון סקודה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שקודה = חבל ברוסית... (חבל במובן של המילה צער)

אתה מתכוון סקודה...

אני מתכוון שקודה.

מעל ה-S יש ניקוד, ולכן יש לבטא זאת שקודה, ולא סקודה.

האירופאים אומרים שקודה - רק בארצנו אומרים סקודה.

באתר העולמי שלהם יש פרסומות ונאמר בצורה ברורה מאוד - שקודה.

:-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מגניב... עכשיו אני באמת רוצה לקנות אחת

חבל, ז"א שקודה, קניתי טויוטה...

Pioneer TS-X150

פורסם
אתם מזלזלים בסקודה... זה ממש לא מה שהיה פעם - זה רכב סוף!

ה1.6 ליטר אוטומט סובל מבעיות כרוניות בגיר כי הרכב פשוט כבד מידי לכזה מנוע. אבל הידני ודגמי ה1.9 דיזל הם פשוט מצויינים.

תחנות מוניות רואות בסקודה כתחליף היחידי למרצדסים והיום גם פער המחירים בין שני החברות הללו הצטמצם מאוד עד כדי כך שההפרש בין רכישת מצרדס לסקודה בשביל נהג מונית היא שיקול קטן לדבריהם - תאמינו או לא - אבל בתור אחד שנוסע הרבה במוניות (מטעם העבודה...) ומדבר הרבה עם הנהגים - הם סופר מרוצים מהרכב - יש כאלה שאמרו בפירוש שהם מעדיפים את האוקטביה על המרצדס הקודם שהיה להם.

שלא לדבר על הסופרב...

זה רכב שמורכב מחומרים איכותיים וההרכבה עצמה היא טובה, הפח הוא ברזל מגלוון ומגיע מסדנת היוצר של פולקסווגן.

אתה יודע למה באמת הם מעדיפים את הסקודה ? כי הסקודה לא עולה אותו דבר במוסך . כשמרצדס נכנסת למוסך מורשה היא מקבלת טיפול של אח"מ וטיפול של אח"מ מתרגם גם לדרישה של הרבה כסף כי יש לך . מנסיון עם מונית לשעבר עלות של מנוע למשל היא די זהה , אבל לבוא להחליף מנוע עולה במרצדס 23000 ובסקודה אולי 17000 . והמוזר הוא שבגלל תכנון עדיף קל יותר לפרק מנוע של מרצדס מאשר של סקודה . אז למה ההפרש . כי אם יש לך מרצדס אז בוא ושלם . למי שיש מרצדס לא יברח ממחירים כאלו אז אם אפשר לסחוט נסחט .

אבל כשאתה מגיע לדלתות למשל אל תדחף טיפה את הדלת כי אחרת בסקודה הוא יצרח , במרצדס אם לא תדחף טיפה את הדלת לא תסגור אותה . כי זו דלת מסיבית .

מבחינת לצאת מהאוטו הם יודו שמרצדס עדיפה .

כך שהסיבה היחידה היא הסחיטה של מוסכי מרצדס ולא המכונית עצמה . בין המכוניות יש עדיין ים של הפרש .

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
אבל כשאתה מגיע לדלתות למשל אל תדחף טיפה את הדלת כי אחרת בסקודה הוא יצרח , במרצדס אם לא תדחף טיפה את הדלת לא תסגור אותה . כי זו דלת מסיבית .

מבחינת לצאת מהאוטו הם יודו שמרצדס עדיפה .

בברכה יהודה

איזה קשקוש.

אתה כנראה לא סגרת דלתות של אוקטביה, אוקטביה II וסופרב (ואפילו פביה).

הדלתות ממש לא עדינות וצריך מעט "אלימות" כדי שהן יסגרו (בקליק איכותי ונעים).

אל תשווה לי בנץ C או E לאוקטביה היוצאת.

הבנציות מאובזרות יותר, מרווחות יותר ונוחות יותר (לפחות ה-E).

האוקטביה II מהווה קפיצת מדרגה מרשימה ליד הקודמת.

האיבזור טוב משמעותית, הנוחות טובה יותר, מרווח הפנים גדל, יש מנועים מודרניים יותר, תיבות הילוכים מודרניות מאוד (להלן ה-DSG) והאיכות נהדרת.

הסופרב מרשימה גם היא.

מרווח הפנים פשוט ענק, האיבזור טוב מאוד וגם כאן האיכות נהדרת.

מה שכן, בגרסה בעלת חישוקי ה-17' הנוחות נסיעה מאוד נוקשה.

אבל חבר'ה, בואו נעצור פה - סטינו מאוד מהנושא.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

או קיי - נחזור לנושא

האוקטביה היא ממש לא פאסאט - האוקטביה היא בעלת בסיס גלגלים זהה לגולף וגם במנוע המכלולים הם של גולף.

לגבי השמיעה - הפח הוא פח של פולקסווגן עשוי באותה הצורה - הצורה של האוקטביה היא יותר דומה לבורה מאשר לגולף אבל החומרים זהים האקוסטיקה צריכה להיות מצויינת!

הסובפרב היא פאסאט לכל דבר כולל המנוע - אבל האבזור בפנים יותר דומה לאאודי A6 הדור הראשון.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא יודע לגבי סופרב וכדו', אני נסעתי בכבישי חיפה על אוקטביה שנת 99 1600 שמעתי את כל הפלסטיקים רוקדים ביחד אם המוזיקה והרגשתי כאילו אני נוסע בג'יפ. אני לא צוחק הרכב היטלטל מצד לצד כמו ג'יפ שמרכז הכובד שלו גבוה מאד, ולא השתוללתי או משהו בסגנון.רצוי לציין כי הרכב הוא של המשפחה שלנו ושמור אבל ההתנהגות כביש שלו לא אהבתי אותה כלל. וכן יצא לי לנסוע על רכב או שניים אחרים במהלך חיי. דוגמא, עזבו את הנקודה שהמטלה האחורי שלה הוא מוט אחיד ולא מטלה נפרד לכל גלגל.

ועוד דבר חשוב, בבקשה ענה מכם אל תבלבלו את השכל, אל תספרו לי כי ניתן להשוות בין אוקטביה שעולה 180 אלף לבין פסאט ב200 אלף.

פורסם

ולי היתה דייהו לאנוס שכל מי ששמעתי ממנו חוות דעת על הרכב הזה תמיד אמר רכב אמין, אפס תקלות

חוץ מתקלות לא היה מהרכב הזה שום דבר!!! הוא היה נוח והוא היה נחמד מבחינת סחיבה ובאמת אהבתי את הרכב בחצי השנה הראשונה... ואז הרכב התחיל לנסוע ופעם בשלושה חודשים כניסה למוסך עם תקלת מנוע רצינית - כל פעם משהו אחר...

כל בן אדם אחר ששאלתי לגבי הרכב הזה - חיוך על הפרצוף והמשפט תמורה מלאה בעד האגרה נפלט מהפה... אז נפלתי על תפוח רקוב

MJ כנראה שגם אתה... יש לי כמה מכרים עם הרכב הזה - מעולם לא הרגשתי ממנו את מה שתיארת

לגבי האקוסטיקה אני יודע שפולקס ואאודי מגיעים כבר עם חומר אטימה כלשהו מובנה על הדלתות עצמן... אני לא יודע אם זה ככה ב"שקודה" אבל אני מאמין שכן.

Pioneer TS-X150

פורסם
אני לא יודע לגבי סופרב וכדו', אני נסעתי בכבישי חיפה על אוקטביה שנת 99 1600...

עכשיו שציינת את השנתון שלה זה מסביר כמה דברים.

באוקטביות שלפני מתיחת הפנים הקלילה המושבים היו לא נוחים במיוחד, היא הייתה רכה מידי והאיכות הייתה פחות טובה.

זאת הסיבה שבסוף 00 היא קיבלה מתיחת פנים קלה, שבה המושבים שונו משמעותית, המתלים שונו מעט, האיכות שופרה וכמובן שנעשו שינויים עיצובים.

ולאנוס, גם בשקודה (כמו בשאר הוואג'ס) יש בידוד בדלתות (ספוג דחוס או משו בסגנון).

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...