Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבי גישתך אינה רחבה דיה, לטעמי ואני אסביר - ראשית אין שום דבר רע ב"סוחרים" - כידוע לך אני כבר מצוי בתחום האספנות שנים רבות - ורבים מרכבי רכשתי "מסוחרים תאבי בצע" כהגדרתך - רק מה ששכחת הוא שהם החזיקו ברכבים/חלקי החילוף שרכשתי מהם שנים רבות (ולמעשה הצילו אותם מכלייה ללא קשר באם הכוונה היתה רווח או שמירת כלי הרכב לעתיד) - וחוץ מזה אין שום רע ברצון להרוויח מרכב שהינך מחזיק וגם/או מאפסן - שהרי אינך הקונה היחיד וייתכן שבעתיד הרכב יירכש על ידי מישהו אחר (אפילו בסכום גבוה יותר) - גם לפני זמננו אספו רכבים וגם אחרינו יאספו רכבים (אנחנו לא המצאנו את מושג האספנות).

אתה גם אינך יודע אם הרכב ייכחד או יימכר לבסוף - אז למה להסיק מסקנות מראש.

ולסיכום - מפריע לי במיוחד הגישה הצרה לפיה במידה ואין מפגש רצונות בין קונה למוכר, הופך את המוכר ל-"ישראלי מכוער" וגם/או ל-"סוחר תאב בצע" ואת הקונה ליהושע חנקין גואל המכוניות.

אני חושב שכולם צודקים, אך יש לעשות הפרדה קלה בין הנושאים השונים.

כרגע, עם התעוררות נושא האספנות, יש בריות שונות שמנסות לעשות "מכה" עם איזה גרוטאה, אבל, מנסיוני, אנשים אלה נשארים עם הגרוטאות שלהם. ואלה בד"כ לא סוחרים, שכן, הסוחרים יודעים עד איפה אפשר למתוח את החבל.

מי שרוצה לקנות רכב לשיפוץ צריך הרבה סבלנות, וגם לקחת את הסיכון שהרכב ימכר לאחר, אך בסופו של דבר, גם המוכר, הכי תאב בצע, יבין שכדאי לקחת פחות כסף מאשר לשלם, בסוף, דמי גרירה לעיריה.

אם כי במקרה הנדון, של פיניש, ישנה בעיה אחרת בשל ריבוי ה"מוכרים" המעורבים.

פורסם

מניסיון אישי ולאחר כמעט שנה במרדפים אחרי בעלים/נושים וכו וכו אני מציע לך להתרחק ומהר!!!

זה לא פרארי ששווה את ההשקעה ,הזמן ועוגמת הנפש שתהיה לך.

חפש רכב אחר.

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

רן ידידי גם אני דיברתי לכל אורך הדרך על תרבות מוטורית...שבין היתר קשורה לתרבות הכללית - שים ליבך לתגובה מס' 3 (דוגמא טרייה) בשירשור הנ"ל - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=108357

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
רן ידידי גם אני דיברתי לכל אורך הדרך על תרבות מוטורית...שבין היתר קשורה לתרבות הכללית - שים ליבך לתגובה מס' 3 (דוגמא טרייה) בשירשור הנ"ל - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=108357

ואחרי שיקבל את התגובה שלך בפעם הבא יהיה זהיר יותר...ירון כמחנך הדור (הצעיר).....ס-ב-ל-נ-ו-ת

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
מניסיון אישי ולאחר כמעט שנה במרדפים אחרי בעלים/נושים וכו וכו אני מציע לך להתרחק ומהר!!!

זה לא פרארי ששווה את ההשקעה ,הזמן ועוגמת הנפש שתהיה לך.

חפש רכב אחר [אני יודע שמיני בכללי היא לא רכב הכי יוקרתי או נחשק ובמיוחד לא הקלאבמן

אבל יש במיני הזאת משהו שהדליק אותי עליה למרות הפרונט המכוער.

לדעתי ירון צודק.

לא צריך להכניס ראש בריא למיטה חולה.

יש עוד מכוניות כאן ואם המיני רקובה ומוזנחת, אולי כדאי בפחות כסף להביא אחת מחו"ל.

בכל מקרה אין מה לחרוץ משפט על בעלי הרכב ולתייג אותם כמכוערים וכו'[חוזר בי מהתיוג של הישאלי המכוער יכול להיות שזה לא הכי מתאים, אבל אנשים מאוד מאוד לא נחמדים זה בטוח]. זה פשוט לא מעניין אותם ואם אפשר להוציא כמה גרושים על חתיכת הברזל הזאת אז למה לא?

אני מקווה שפותח השרשור לא יגרר מ"מדעי האספנות" ל"מדעי הלהראות להם", להפוך את זה לעקרוני יגרום רק לעוגמת נפש...[אין אפילו סיכוי קטן שיקרה אומנם אני לא מוכר כאן, אבל אני לא דוגל בדרכים האלו ובדיוק להפך]

ננסה שוב בקרוב כנראה שניסיון אחרון בנתיים

[רק שלא יצוץ איזה עוד בעלים או מישהו שיטען שהמנוע שמורכב שלו :? ]

פורסם
ואחרי שיקבל את התגובה שלך בפעם הבא יהיה זהיר יותר...ירון כמחנך הדור (הצעיר).....ס-ב-ל-נ-ו-ת

חברה, על מה אתם מדברים, לעזאזל?!? אני לא רואה בשירשור ההוא שום דבר מעניין, ועוד פחות מזה - איפה יש שם תגובה של ירון על משהו?:shock:

וכן, אני אחזור על מה שאני חושב במיקרה הספציפי הזה - "הבעלים החוקי" - זה, שכבר שכח, שהיה לו פעם אוטו, ועכשיו רוצה עבורו כסף - מתנהג מאד מכוער!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

גנא- השרשור ההוא בא להוכיח את מה שירון מנסה להביע כאן (למרות שהוא לא תמיד מובן כהלכה בעיני כולם :wink: ) - העובדה בעצם שאין כל פסול בדרישת כל מחיר על רכוש שברשותך, כל אדם יתמחר את ריכבו כראוי בעיניו.

אך לדעתי הבעיה היא לא בנושא הזה (שרובנו מסכימים עליו), כי לפחות לדעתי, אין שום סיבה שאדם לא ירצה לעשות כסף מרכושו, וזה אפילו לגיטימי.

הבעיה היא, וזה בעצם מה שמניע את הדיון, שאיננו יכולים לתת קביעות מלאות בקלות. לא אני ולא ירון נפגשנו עם האדונים המוכרים, ואין לנו מושג מה בעצם הם מתכננים לעשות עם הרכב. אדם יכול להחליט שהוא רוצה לגרוס את ריכבו ויהי מה, כי זה רכושו וזוהי זכותו. אך אני לא חייב להסכים עם כך. דמיינו תמונה של ואן גוך, שמוערכת ב מליון שח לערך, ובעליה רוצה עליה מחיר מתומן, והתמונה תהיה מוחזקת בתנאים מחפירים וכנראה שדינה יגזר. כמובן שאין שום זכות לבוא לבעל התמונה בטענות. אך עם זאת. אני לא מכיר אדם שליבו לא יכמר ברגע שהתמונה תתפורר...

חוץ מלעסוק בהשערות איננו יכולים לעשות כלום.

נקווה שיהיה בסדר.

אבי .פ.

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם
גנא- השרשור ההוא בא להוכיח את מה שירון מנסה להביע כאן (למרות שהוא לא תמיד מובן כהלכה בעיני כולם :wink: ) - העובדה בעצם שאין כל פסול בדרישת כל מחיר על רכוש שברשותך, כל אדם יתמחר את ריכבו כראוי בעיניו.

אך לדעתי הבעיה היא לא בנושא הזה (שרובנו מסכימים עליו), כי לפחות לדעתי, אין שום סיבה שאדם לא ירצה לעשות כסף מרכושו, וזה אפילו לגיטימי.

הבעיה היא, וזה בעצם מה שמניע את הדיון, שאיננו יכולים לתת קביעות מלאות בקלות. לא אני ולא ירון נפגשנו עם האדונים המוכרים, ואין לנו מושג מה בעצם הם מתכננים לעשות עם הרכב. אדם יכול להחליט שהוא רוצה לגרוס את ריכבו ויהי מה, כי זה רכושו וזוהי זכותו. אך אני לא חייב להסכים עם כך. דמיינו תמונה של ואן גוך, שמוערכת ב מליון שח לערך, ובעליה רוצה עליה מחיר מתומן, והתמונה תהיה מוחזקת בתנאים מחפירים וכנראה שדינה יגזר. כמובן שאין שום זכות לבוא לבעל התמונה בטענות. אך עם זאת. אני לא מכיר אדם שליבו לא יכמר ברגע שהתמונה תתפורר...

חוץ מלעסוק בהשערות איננו יכולים לעשות כלום.

נקווה שיהיה בסדר.

אבי .פ.

אבי הגם אתה לא הבנת את דברי??

אני דווקא התכוונתי לאנשים שהמחיר שמבוקש בעבור רכב שהם חושקים בו אינו לטעמם (וזה כמעט תמיד המצב) ובמקום לנהל משא ומתן או לוותר - קוראים למוכרים אנשים מכוערים... ועוד כינויים מתוחכמים אחרים.

פורסם

אני דווקא התכוונתי לאנשים שהמחיר שמבוקש בעבור רכב שהם חושקים בו אינו לטעמם (וזה כמעט תמיד המצב) ובמקום לנהל משא ומתן או לוותר - קוראים למוכרים אנשים מכוערים... ועוד כינויים מתוחכמים אחרים.

עכשיו הדברים ברורים יותר. כפי שאמרתי, כל נושא לגופו, וכל אדם ורכושו.

אגב, אם במקרה לקחת אישית את התואר "מכוער" יש לציין שאתה בסדר, הייתי עושה לך טובה....

:lol::lol::lol:

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם
עכשיו הדברים ברורים יותר. כפי שאמרתי, כל נושא לגופו, וכל אדם ורכושו.

אגב, אם במקרה לקחת אישית את התואר "מכוער" יש לציין שאתה בסדר, הייתי עושה לך טובה....

:lol: :lol: :lol:

:roll::shock: :shock: :-o:onfire::screwy::loco::-D:-D:roflmao::roflmao:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ירון איש יקר, כנראה שלא הבנת את דברי.

הסברתי לך למה התכוונתי ומה מכוער בסיפור, יותר מפורט בה"פ.

בקיצור זה שלפני שבכלל משהו לוקח בעלות על הרכב, 3 אנשים חמודים מפשפשים לי בארנק לראות כמה הם יכולים להוציא.

כך שבמקרה שלי הנקודה לא הייתה על הסכום [שלא הוזכר בכלל] אלא על משהו אחר...

בקטע של המחיר, גם אני מסכים איתך ועם הנאמר כאן.

ומשהו מתחיל להתקדם אם המיני...

ואני מקווה מאוד שהכול יסתדר עד הסוף [עדכונים בקרוב]

אחלה יום...

פורסם

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה...

• תוכן חדש...