Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ- רכישת מסך דק למחשב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הזמן לשדרג את המסך. היום יש לי מסך CRT ישן מאוד בגודל 19".

אחרי בירורים רבים נשארתי עם שני מתמודדים סופיים דומים מאוד בתכונותיהם, אחד LG ואחד samsung.

הכיוון הוא 17" משום שמרחק הישיבה שלי מהמסך הוא לא יותר מ-50 ס"מ ולכן נראה לי שלהשקיע ב-19" יהיה מיותר, במיוחד שהשימוש במחשב הוא לימודים (כתיבת עבודות וכו') ואינטרנט.

האם למישהו פה יש ניסיון עם אחד מהמסכים הנ"ל או שחושב שבכל זאת כדאי ללכת על 19"?

האם אתם מכירים פורום יעוץ טוב בתחום?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לי יש LG, אני מניח שאנחנו מדברים בערך על אותו הדגם.

המרחק שלי מהמסך גדול מ50 ס"מ ואני מסתדר מצויין.

לטעמי לא צריך 19'' במסכי LCD, אלא אם הייעוד שלו הוא הצגת סרטים וכו'.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

אחרי שמתרגלים ל-19", קשה מאוד לרדת.

סרט במסך LCD ייראה כמעט תמיד זוועה, למרות מה שהמוכרים ינסו לטעון.

עבור אינטרנט/לימודים - לך על מה שנראה לך טוב וזהו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין ספק ש LG יותר טובים מכל שאר המסכים הזולים בשוק...

הם אמנם ניצבים בפלח היותר יקר של המסכים הזולים וליפעמים הפיתוי ליקנות מסך זול ב 200 ש"ח הוא גדול... וזו טעות!

במקום עבודה הקודם שלי קנינו מסכי MAG שטוחים כי הם היו זולים באיזה 300 ש"ח מה LG. מסך גרוע בכל קנה מידה אפשרי. מתוך 4 מסכים שהגיע אחד לא עבד, כשקיבלנו אחד תמורתו הוא הגיע עם 2 פיקסלים שרופים, זה שהגי בימקומו הגיע גם עם פיקסל שרוף... זה שהגיע במקומו נישרף לו פיקסל אחרי שבועיים... מיקריות? מזל רע? אולי... דבר כזה מעולם לא קרה לי עם מסכי LG...

כמו כן, מסכי PROVIEW גם כן מישתייכים לחלק התחתון של המסכים, בעיקר ביזכות איכות תמונה ירודה עד כאב ;)

*נ.ב. יש ל LG מסך שמגיע עם "תעלה" מאחורה וניתן לסדר את כל החוטים בה ואחרי זה ליסגור אותה ולא רואים את כל החוטים...

תיתחדש...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

בניגוד להרבה דברים בחיים - במסכים הגודל כן קובע.

ככל שהמסך גדול יותר, עם רזולוציה גדולה יותר - מתקבל שטח עבודה גדול יותר.

הטענה הארכאית משהו ש"רק גרפיקאים צריכים מסך גדול" היא פשוט לא נכונה, תקנה מסך גדול עם רזולוציה גבוהה ותוכל לעבוד על יותר מסמכים בקלות או לחלופין - לפתוח מסמך עתיר מידע בלי לגלול את החלון.

תעיד על כך זוגתי. לפני שנה בערך קניתי לה ליום הולדת את הcinemaview 23" של Apple.

היא התלהבה כמובן אבל לא ממש הבינה מה כבר אפשר לעשות עם 23" ורזולוציה של 1920x1200.

היום, כשהיא פותחת שני מסמכים בגדול מלא ושמה אותם אחד ליד השני או פותחת spreadsheet עם המון עמודות וה-כ-ל נכנס, היא מבינה כמה זמן היא חוסכת על סביבת עבודה נוחה.

המסך הזה, בצורה מפתיעה משהו עולה 8500 ש"ח.

הוא מדהים בעיצוב וברמת החומרים/גימור/הנדסת אנוש ופשוט שווה כל שקל.

בזמנו כשחיפשתי מסך - הוא היה הטוב בקבוצתו (נתונים יבשים, רזולוציה וזמן תגובה אני אפילו לא נכנס לעניין הbranding) והזול בקבוצתו.

אם אתה רוצה להשקיע קצת פחות - גם ה20" יהיה לא רע בכלל, במחיר של כ5000 ש"ח.

בכל מקרה - אל תתפשר על פחות ממסך 19". גם אם זה אומר שתתקמצן על דלק במשך חודש.

עריכה - גילי, בApple הם עשו את זה בצורה יפה יותר מתעלה... - כבל אחד עדין ויפה בשביל ה-כ-ל (מתח (מגיע מספק חיצוני שגם מעוצב יפה...), DVI, USB2&Firewire (המסך כולל גם HUB לUSB2 & Firewire)

פורסם

אני מדבר על LG וסמסונג ב-1500-1700 ש"ח ואנשים מדברים פה על מסכים ב-5K.

חברים, בואו נתמקד!

אני לא רואה סרטים במחשב ולא זקוק לפתיחת חלונות במקביל.

איך הסמסונגים?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אחרי שמתרגלים ל-19", קשה מאוד לרדת.

סרט במסך LCD ייראה כמעט תמיד זוועה, למרות מה שהמוכרים ינסו לטעון.

עבור אינטרנט/לימודים - לך על מה שנראה לך טוב וזהו.

זהו שמסכי CRT הם תמיד אינצ' אחד פחות ממה שהיצרן מצהיר.

אם היה לכספר יש מסך 19 אינצ' CRT אז זה אומר שהגודל האמיתי שלו הוא 18 אינצ'.

מסכי LCD הם תמיד בגודל האמיתי- ככה שהירידה לא תהיה קריטית.

בתקציב של בין 1500 שח ל-1700 שח (עם חריגה) כדאי לקנות את ה-LG 1780Q

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=150195

ושתדעו, שקונים מסך LCD לא כדאי להתפשר על פחות מאחת החברות האלו: LG SUMSUNG VIEWSONIC.

פורסם

כספר - פה בדיוק הטעות שלך, כשתעבוד ברזולוציה גדולה יותר תבין כמה שזה היה שווה.

לא חובה "להתפרע" על מסך של Apple. אבל לקנות מסך קטן יותר מ19" (אחד שעושה 1600x1200, אחרת זה לא ישנה כלום...) יהיה חבל מאוד, ההבדל שווה את הכסף.

פורסם

תבדוק גם את viewsonic.

כאשר אני חיפשתי מסך (לפני כחצי שנה) בסופו של דבר הגעתי להתלבטות בין 2:

viewsonic 712 וסמסונג 730B.

בסופו של דבר בחרתי ב-viewsonic ואני לא מצטער.

סבא שלי קנה את הסמסונג ולדעתי התמונה ב-VS מעט יותר חדה.

בכל מקרה, ב-LG ובמאג התמונה נחותה משמעתית משני אלה.

פורסם

גיל... קרעת אותי עם ההמלצה שלך... מסכן - שהכפלת לו את התקציב :)

ואם כבר, יש לי שאלה: יצא לי לעבוד בכמה מסכי LCD 17 והם פשוט לא איכותיים (האמת שרוב הזמן אני עובד על לפ-טופים) - והאיכות (של הטקסט בעיקר) במסכי LCD 17" מזוויעה יחסית לאיכות של המסכים, אפילו של זה המיושן ב-IBM R31 שיש לי. האם הייתה בעייה עם ההתקנה של הדרייבר של ה-17 (נראה לי שלא) או שפשוט האיכות במסכי 17 על הפרצוף...

פורסם

לא ממש הכפלתי לו את התקציב, נתתי לו דוגמא קיצונית ע"מ שיבין שכן שווה למתוח את התקציב קצת למעלה ולקנות 19" טוב.

אין דבר כזה "דרייבר" למסך.

למה שאתה קורא דרייבר קוראים בעצם קובץ הגדרות, בווינדוז זה למעשה קובץ inf שמכיל את שם היצרן, שם המסך והspecs של המסך (horizental & vertical refresh rate) ע"מ שמערכת ההפעלה תדע מה המסך מסוגל.

מסך CRT יכול להציג גם רזולוציות נמוכות יותר מהמקסימום ללא פגיעה באיכות. מסך LCD לא יכול לעשות את זה.

רוב מסכי הLCD 17" עובדים ב1280x1024 (מה שנקרא "Native/Recommended resolution).

זה אומר שאם לא תעבוד ברזולוציה "המקסימאלית" תקבל תמונה קצת מעוותת ומגעילה.

זו כנראה הבעיה שלך.

פורסם

תעיד על כך זוגתי. לפני שנה בערך קניתי לה ליום הולדת את הcinemaview 23" של Apple.

היא התלהבה כמובן אבל לא ממש הבינה מה כבר אפשר לעשות עם 23" ורזולוציה של 1920x1200.

)

תגיד... יש סיכוי שגם חברים אתה ככה מפנק? אם כך .. אפשר להיות חברים ? :)

פורסם

תודה גיל החכמת אותי... אני אבדוק אם זה נכון...

לגבי מה שאמרת על המסכים... וואלה כל מילה בסלע וזה נכון בעיקר בתכנות, כשאתה צריך לעבוד גם עם ה-MSDN, עם הסביבת עבודה עצמה ועם עוד כמה חוברות PDF.... תענוג!

פורסם
תגיד... יש סיכוי שגם חברים אתה ככה מפנק? אם כך .. אפשר להיות חברים ? :smile:
שלום, חבר.

סתם... אנחנו ביחד כמעט 6 שנים וחוצמזה, היא קנתה לי ליומהולדת את הריקנבאקר 12 שלי

(http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=92343)

עלתה (בשקלים) יותר מפי 2 מהמסך, אני נותן אבל גם מקבל.

בקיצור - לא שווה להיות חבר(ה) שלי, הצעצועים שאני משחק איתם יקרים :smile:

• תוכן חדש...