Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. אוטוטרוניקה של בני אביעד המספר על המערכות הממוחשבות שיש ברכבים החדשים...

2. AUTOMOTIVE ENGINES של MCGRAW- HILL - ספר מאוד יסודי הדן על מבני מנועים שונים ואפן עבודתם.

3. ספר הנקרא FUEL EFFICIENT CAR TECHNOLOGY. ספר שדן באמצעים שונים של חיסכון בדלק ובעצם מספר על שינויים שניתן לבצע ברכבים עוד בשלב התכנון על מנת להגיע לחסכון בדלק ושיפור ביצועי הרכב.

כל הספרים זמינים בספריית אוניברסיטת בן גוריון.

Resize of Picture 001.jpg

Resize of Picture 002.jpg

Resize of Picture 003.jpg

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

כמה עמודים לדוגמא..

Resize of Picture 004.jpg

Resize of Picture 005.jpg

Resize of Picture 030.jpg

פורסם

עוד תמונות

Resize of Picture 036.jpg

Resize of Picture 038.jpg

Resize of Picture 043.jpg

פורסם

אלו הספרים האלה שיש רק במקום אחד...אתה מת לקרוא אבל אין סיכוי שתשיג.

יש לי כמה כאלה.

הספרים ברמה גבוהה או עוד ספר נחמד?

פורסם

אחרונות

Resize of Picture 044.jpg

Resize of Picture 045.jpg

פורסם
אלו הספרים האלה שיש רק במקום אחד...אתה מת לקרוא אבל אין סיכוי שתשיג.

יש לי כמה כאלה.

הספרים ברמה גבוהה או עוד ספר נחמד?

כל שלושת הספרים לדעתי הם מעולים לחובב הרכב הממוצע שכן הם לא ממש נכנסים למספרים שמאחורי הטכנולוגיה... (זאת אומרת שלא צריך לדעת הרבה פיסיקה ומתמטיקה)

יש ספר שאני קורא כרגע וגם לי הוא קשה להבנה - זהו AUTOMOTIVE HANDBOOK של הוצאת SAE.

ספר שיותר פונה להיבט ההנדסי של הנדסת רכב. (משלב בתוכו את תורת החוזק, תיכון, דינמיקה, זרימה ובעצם מה לא...)

פורסם
ספר שיותר פונה להיבט ההנדסי של הנדסת רכב. (משלב בתוכו את תורת החוזק, תיכון, דינמיקה, זרימה ובעצם מה לא...)

זה מה שיותר מעניין אותי.

מי שרוצה עוד המלצה על ספרים די נדירים - סדרת FOS של גון דיר בהרבה נושאים ומאוד מקצועי ומובן.

פורסם
כל שלושת הספרים לדעתי הם מעולים לחובב הרכב הממוצע שכן הם לא ממש נכנסים למספרים שמאחורי הטכנולוגיה... (זאת אומרת שלא צריך לדעת הרבה פיסיקה ומתמטיקה)

יש ספר שאני קורא כרגע וגם לי הוא קשה להבנה - זהו AUTOMOTIVE HANDBOOK של הוצאת SAE.

הספר שהזכרתה הוא מרכז תקנים ודרישות שיכולים לעזור בעיסוק ובניתוח שהוא הרבה יותר מורכב כגון:

*שינויי מבנה בגלי ארכובה והשפעתם על מהירות הנסיעה, מהירויות קריטיות...

*חישוב הספקים אינדיקטוריים, נצילויות מכניות, חישובי עלות פעולות מנוע, חישובי נצילות אינדיקטורית , חישובי כמויות...

*חישובי מהירויות בוכנה, מומנטים יעילים, הספקים יעילי, הספקים אינדיקטוריים, לחצים יעילים בבוכנה וחישובם...

*חישובי כוחות סיוע של המגברים ווסתי בלימה

*שינויים במקדמי גרר אוירודינמיים, תכנון אזורים קשיחים ואזורים דינמיים במכוניות...

*מיישרים הכוללים S.C.R, תמסורות טכנוגנרטור, תכנון תמסורות מנוע, תרשימים מלבניים, מערכות בעלות פיגורים, גרפים המתארים תגובות מערכות...

*מקודדים אבסולוטיים, קוד בינארי, כניסות דיגטליות, כתיבת תוכניות בקרה, טריאק, חישובי הגבר לחיישנים ועוד...:-)

בהצלחה,

מריוס

פורסם
הספר שהזכרתה הוא מרכז תקנים ודרישות שיכולים לעזור בעיסוק ובניתוח שהוא הרבה יותר מורכב כגון:

*שינויי מבנה בגלי ארכובה והשפעתם על מהירות הנסיעה, מהירויות קריטיות...

*חישוב הספקים אינדיקטוריים, נצילויות מכניות, חישובי עלות פעולות מנוע, חישובי נצילות אינדיקטורית , חישובי כמויות...

*חישובי מהירויות בוכנה, מומנטים יעילים, הספקים יעילי, הספקים אינדיקטוריים, לחצים יעילים בבוכנה וחישובם...

*חישובי כוחות סיוע של המגברים ווסתי בלימה

*שינויים במקדמי גרר אוירודינמיים, תכנון אזורים קשיחים ואזורים דינמיים במכוניות...

*מיישרים הכוללים S.C.R, תמסורות טכנוגנרטור, תכנון תמסורות מנוע, תרשימים מלבניים, מערכות בעלות פיגורים, גרפים המתארים תגובות מערכות...

*מקודדים אבסולוטיים, קוד בינארי, כניסות דיגטליות, כתיבת תוכניות בקרה, טריאק, חישובי הגבר לחיישנים ועוד...:-)

בהצלחה,

מריוס

מריוס שלום..

הרבה זמן עבר מאז שהתייעצתי איתך לגבי לימודים :wink:

אז כך..

אכן הדרך עוד ארוכה ויש לי עוד הרבה מה ללמוד... בגלל זה גם ציינתי שהספר קשה לי

(שנה שניה.. סיימתי רק עם תרמו 1 וחוזק 1 ).

המטרה בהעשרה שלי היא להגיע סמסטר הבא עם כמה שיותר ידע לפרוייקט מכונית המרוץ..

ולמזלי בספרייה נמצאות כל התשובות, אך הבעיה היא הזמן שלצערי אין לי הרבה פנויי ממנו...

אני מקווה לעשוק בפרוייקט עד סוף התואר ולצאת עם קצת ניסיון ממנו

(הבנתי שבארץ כמעט ואין נסיון בתחום)

אם יש לך המלצות לספרים אני אשמח לשמוע... (אני מדבר על בניית רכב בכללי מ-0)

נ.ב

אני מדבר על הפרוייקט הבא

• תוכן חדש...