Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"בתור בעלים לשעבר של מיאטה (95), במצב מצויין וללא תאונות, שקנה מתחת למחירון, ולקח לו חודשים ארוכים למצוא מישהו שבכלל מעוניין לקחת את האוטו לבדיקה כשרצה למכור, אני יכול להגיד שמה שכתבת הוא חלומות באספמיה".

ידידי אין לי מושג על מה אתה מדבר אבל גם אני בעלים לשעבר של מיאטה 95 אשר אותה מצאתי לאחר שבועיים של חיפוש. שמורה מטופחת ומלוקקת.

לאחר שנתיים של אהבה וטיפוח החלטתי למכור ותוך חודש מרגע פרסום המודעה מכרתי אותה בכמה אלפים בריאים מעל המחירון בלי בדיקה אפילו !

חברים נוספים בעלי מיאטה לשעבר מספרים על חוויות דומות אז קצת תמוהה חווית המכירה "הקשה" עליה אתה מספר.

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מהטבלה של ידיעות אחרונות אתה לא יכול ללמוד דבר וחצי דבר על ההיצע והביקוש בישראל לרכב. הם פרטו במדוייק איך ביצעו את החישוב. הם הלכו על הודעות מבוטלות ביוזמת המוכר שהצהיר "נמכרה".

מאחר ו"הם" זה אני, כמה הערות לדבריך הנוגים:

מהטבלה של ידיעות אחרונות אתה לא יכול ללמוד דבר וחצי דבר על ההיצע והביקוש בישראל לרכב

לאט לך, אדוני. ביקורת מנומקת ועניינית תתקבל בברכה. לא העלבויות והעלבות.

נאמר ששאלו מדוע והשבת "נמכר". על איזה תאריך נרשמה הודעה זו? איך זה נכנס למניין החישובים?

הבנת הנקרא: המצב שאתה מתאר אינו ביטול מודעה. לפיכך, הוא אינו חלק מהסטטיסטיקה.

המיאטה לא פונה ולא מיועדת לקהל הרחב המעיין במודעות העיתונים בסופ"ש. המיאטה נמכרת לקהל מאד ספציפי שמחפש אותה. אף אחד לא קונה מיאטה כי הוא צריך, את המיאטה קונים כי רוצים.

יש כמה בתיאוריה שלך. גם פורשה (מקום 15) קונים כי רוצים. וגם פולקסווגן חיפושית החדשה (27). או אופל טיגרה (32). וב-מ-וו סדרה 3 (47). או אאודי TT (מקום 52). וזאת רק רשימה חלקית. למעשה, את רוב המכוניות קונים כי רוצים. אם אנשים תמיד היו קונים מכוניות משיקולים עניינים בלבד, דלק מוטורס הייתה יכולה למכור כאן פורד T.

מי שמחפש מיאטה לא יתעניין בכזו תוך כדי עלעול ברשימת הענק של הלאנטיסים, למשל. מי שמבקש למכור מיאטה יעשה טעות אם יפרסם אותה בעיתון. פשוט חבל על כספו. ביקור אחד במפגש מועדון הרודסטרים, או במיפגשי מועדוני הרכב הפעילים בישראל יפגיש אותו עם קונה. חלק מחברי המועדון שלנו היו קונים בפוטנציה שבאו למפגשים לחפש, מצאו ונשארו עימנו

הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות לתחום שאותו אתה מנסה לקדם הוא להסתגר בגטו ולחפש לשכנע את המשוכנעים. מיאטות נמכרו ויימכרו גם לאנשים עם הרבה פחות מחוייבות אידאולוגית לשלך. אנשים שנדלקו על הצורה, על הרעיון של אוטו פתוח, או על הבלונדינית שהם בטוחים שמסופקת עם האוטו. אנשים שיחפשו דווקא מיאטה אוטומטית, וכאלה שיתבלטו בינה ל-206 CC או לויטארה פתוחה, בהתלבטות שתהיה הכי הגיונית בעולם בעיניהם, והכי בלתי נתפסת בעיני ידען הגה. אנשים שלא יגיעו, אני חושש, למפגשים שבועיים של המועדון שלך.

זה מעצבן לראות את המכונית שלך בתחתית דירוג, כל דירוג. אבל זאת לא סיבה לטמון את הראש בחול. שוק המיאטות סבל (או נהנה אם מסתכלים מהצד של המוכר) מבועה מלאכותית במשך שנים ארוכות. בתקופה שבה הפסיקה דלק מוטורס את הייבוא, מיאטה הייתה המקבילה המוטורית של מניית טבע. כאשר חודש הייבוא, והתברר שבתוספת לא גדולה לדגמי 98 אפשר לקבל מיאטה חדשה מודל 2003, הבועה התפוצצה. חלק מבעלי המיאטות טרם הפנימו את השינוי. תוסיף לזה את הביקוש הנמוך בארץ למכוניות ספורט, ותקבל את התמונה האמיתית שממנה אתה מנסה להתעלם.

פורסם
"בתור בעלים לשעבר של מיאטה (95), במצב מצויין וללא תאונות, שקנה מתחת למחירון, ולקח לו חודשים ארוכים למצוא מישהו שבכלל מעוניין לקחת את האוטו לבדיקה כשרצה למכור, אני יכול להגיד שמה שכתבת הוא חלומות באספמיה".

ידידי אין לי מושג על מה אתה מדבר אבל גם אני בעלים לשעבר של מיאטה 95 אשר אותה מצאתי לאחר שבועיים של חיפוש. שמורה מטופחת ומלוקקת.

לאחר שנתיים של אהבה וטיפוח החלטתי למכור ותוך חודש מרגע פרסום המודעה מכרתי אותה בכמה אלפים בריאים מעל המחירון בלי בדיקה אפילו !

חברים נוספים בעלי מיאטה לשעבר מספרים על חוויות דומות אז קצת תמוהה חווית המכירה "הקשה" עליה אתה מספר.

עוד לא שמעתי על מיאטה טובה שלא נחטפה - ומהר.

ואם יש אחת כזו שעוד לא נחטפ, אגב... להפנות אליי... ומהר... כדי שתיחטף!!

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
לאט לך, אדוני. ביקורת מנומקת ועניינית תתקבל בברכה. לא העלבויות והעלבות.

זה מעצבן לראות את המכונית שלך בתחתית דירוג, כל דירוג. אבל זאת לא סיבה לטמון את הראש בחול. .

אודי, כמה הערות-

1. אם אני כותב שה"מחקר" שלך אינו מייצג את הנעשה בשוק הרכב הישראלי ואתה מתייחס לזה כאל "העלבויות והעלבות", יש לך בעיה אישית. אם אתה מאמין בלב שלם שה"מחקר" שלך אכן מייצג את הנעשה בשוק הרכב הישראלי ואף מקדם סברה זו בציבור- יש לנו בעיה.

2. נושא הדיון שהתפתח כאן למחוזות מרוחקים הוא- האם "לוי יצחק אדיוט, נוכל, או סתם לא פוגע ממטר". למיטב הערכתי, מר לוי יצחק הוא סוחר הגון ואת המחירון שלו הוא קובע על פי אמות מידה מקצועיות בהיותו שמאי רכב מוסמך. כסוחר טוב הוא איתר את הסביבה העסקית הטובה בעולם לעשות בה לביתו. קצת ענווה וגילוי נאות לא יזיקו כאן, נכון אודי? למשל, שאתה עובד ידיעות אחרונות ושלוי יצחק מחובר לידיעות אחרונות כשותף אסטרטגי בעיקר בפעילותו בוואיי נט במדור הרכב והקישור שלו באינטרנט ללוח ידיעות אחרונות.

3. מכונית היא לא השקעה. מכונית היא הוצאה. הוצאה על שימושיות, הוצאה על הנאה. היות וכך, קידום העניין הלאומי לעיין ב"מחירון רכב" מדי חודש על מנת לברר מה עלה בגורל "ההשקעה" נעשה רק לצורכי קידום המכירות של המו"ל ומעשית - הוא הגיוני בדיוק כמו עיון חודשי במחירון דירות, מחירון מקררים ומחירון ציוד משרדי. הפעם היחידה שהמחירון מעניין אותי, הוא כאשר אני מנסה להעריך עמדות בשוק ולהעריך מחיר לרכב כאשר אחת ל 5-8 שנים אני מחדש את המשק. "להתעצבן" ממיקום האוטו שלי ב"סקר" שלך? "לא לטמון ראשי בחול"? אודי חמודי, מה ציפית שאעשה למקרא הדרוג שלך? אילו תובנות ביקשת שאפנים?

4. את עניין המיאטה הבאתי כאן כדוגמא למחירון שלא משקף את הנעשה בפועל בשוק הרכב. את "הבועה" שציינת, מחירון לוי יצחק לא שיקף במשך כל שנות החרם דרבינו אגמון על המיאטה בישראל. בעקביות הוא רשם מחירי שוק נמוכים בהרבה ממחירי העסקות בפועל ורבים נפגעו מכך. לא באגו, אודי, בכיס! כי אם שילמת עבור מיאטה 100,000 ש"ח מחיר שוק והאוטו שלך היה מבוטח על 70,000 ש"ח, כי קיים קשר גורדי בין חברות הבטוח והמחירון הלאומי, ספגת הפסד של 30,000 ש"ח באובדן מלא. אם שילמת עבור לאנטיס 50,000 ש"ח ומחיר המחירון המנופח שלה עומד בעקביות על 65,000 ש"ח ומתעלם מההצפה בהיצע בשוק, אתה משלם פרמיה מנופחת שלא לצורך.

5. לעניין המחירון גופו. פחת מקובל בישראל לרכב בשימוש פרטי סביר הוא 7-10% לשנה בשנים הראשונות ויורד ל 4-5% בהמשך. על מנת ליצור טבלאות פחת עבור כל מצבת הרכב בישראל, לא צריך מו"ל. המחירון יוצר עוות מקדמי כאשר הוא מחשב את הפחת על בסיס המחירון הרשמי לצרכן של היבואנים. בשוק שבו 80% מהמצבה נמכרת בהנחה של 15-25%, מתקיימת הסטה משמעותית כלפי מעלה של המחירון. בדגמים היותר נפוצים, מתקיים מסחר ברמות נמוכות בהרבה מהמחירון. אלה הם כוחות השוק. המחירון צריך לשקלל על טבלאות הפחת הבסיסיות את רמת העסקות בפועל בשוק. אם תעיין בפורום תמצא עדויות רבות לסטיות במחירון מהמצב בפועל בשוק ולאורך שנים רבות. אם המו"ל, עליו מסתמכת כל המערכת הכלכלית הישראלית, היה מתקן את המחירון בהתאם- הוא היה גורם נזק במאות מליוני שקלים לחברות הליסינג, לבנקים ולחברות בטוח. מה שקורה פה הוא לא שונה, להערכתי, בחומרתו ממה שעשו הבנקים בתקופת ויסות המניות. זו בועה פיננסית. אם המשק הישראלי החליט לקבוע לעצמו אמת מידה כלכלית אחת במסחר ברכב- מן הדין שאמת מידה זו תבוקר ע"י גוף בלתי תלוי! אתה יודע מה? שהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה תקבע מחירון לאומי, לא אדם פרטי.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

לאודי עציון - הטבלה של ידיעות לא משקפת כי אתה לא יכול להעמיד באותה קטיגוריה מרצדס שעולה 200 אלף ש"ח עם סובארו ג'אסטי שעולה 7000 ש"ח. ברור שאוטו זול יהיה יותר קל למכור, אבל אין זה אומר דבר על ביקוש והיצע.

ולעניין המחירון - להלן דוגמא מדהימה ממחירון פברואר של לוי יצחק:

סיטרואן סקסו 97 5 דלתות = 14700 ש"ח

סיטרואן איי.איקס 97 5 דלתות = 15000 ש"ח

שניהם באותה רמת אבזור. לא ייאמן פשוט.

פורסם

שלמה.

אתה יודע למה פתחתי את השירשור הזה ?

בגלל אותה בעיה, אבל לא של 500 ש"ח, אלא של 4000 ש"ח ירידת ערך בחודש (500 ש"ח כל 3 ימים)

אם אני אלך ע"פ ההיגיון שלך אז המצב כזה:

• סיאט לאון טורבו 1800 שנת 2002 (4X4 ו 6 הילוכים) מחירון 73,000 ש"ח
  • גולף GTI 1800 שנת 2002 (לא 4X4 ולא נעליים) מחירון 94,000 ש"ח
  • (117,000 ל 4MOTION)

21,000 שקל על רכב נחות יותר רק בגלל הסמל השונה ו\או היחוס המתמטי בנוסחאות של יצחק הצוחק

במחיר ההפרש הזה אני קונה את הסקסו או ה AX שציינת :(

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

ההגיון שלך מקובל עליי ואין ספק שאתה צודק אבל ההיגיון שלי אפילו יותר חזק כי אפילו הסמל של הרכב מקדימה הוא אותו סמל - אבל הדגם החדש יותר עולה פחות מהדגם הישן. זה בדיוק כמו שפיג'ו 206 תעלה פחות מפיז'ו 205 מאותה שנת מודל. מפתיע שעדיין זה לא קרה במחירון המצחיק הזה.

אגב, אני לא מכיר שום מקום בעולם שבה אתה יכול לקנות רכב משומש וכעבור חודש, חודשיים או שנה לגלות ששוויו "במחירון" עלה (ואני לא מדבר על רכבי אספנות כמוהן).

פורסם
שלמה.

אתה יודע למה פתחתי את השירשור הזה ?

בגלל אותה בעיה, אבל לא של 500 ש"ח, אלא של 4000 ש"ח ירידת ערך בחודש (500 ש"ח כל 3 ימים)

אם אני אלך ע"פ ההיגיון שלך אז המצב כזה:

• סיאט לאון טורבו 1800 שנת 2002 (4X4 ו 6 הילוכים) מחירון 73,000 ש"ח
  • גולף GTI 1800 שנת 2002 (לא 4X4 ולא נעליים) מחירון 94,000 ש"ח
  • (117,000 ל 4MOTION)

21,000 שקל על רכב נחות יותר רק בגלל הסמל השונה ו\או היחוס המתמטי בנוסחאות של יצחק הצוחק

במחיר ההפרש הזה אני קונה את הסקסו או ה AX שציינת :(

ליאור

לכשתמכור את הרכב תן את ההסבר הזה, יתכן שמי מהקונים הפוטנציאליים יקנה את הסיפור.

אותי מעניין איך אתה היית משיב לסיפור כזה, תנסה לענות בכנות....

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
5. לעניין המחירון גופו. פחת מקובל בישראל לרכב בשימוש פרטי סביר הוא 7-10% לשנה בשנים הראשונות ויורד ל 4-5% בהמשך.

אם תוכל לפרט יותר: האם אתה מדבר על פחת לצורכי חישוב מאזן של חברה (שווי מלאי) ? ואם כן אז מה הכוונה "פחת מקובל" , האם הכוונה שמקובל על רואי החשבון או מס הכנסה ? בכל מקרה לפי מה שאני ראיתי במחירונים (לוי יצחק או מוטוקאר) ההבדל במחיר לכל שנה של התיישנות הוא בערך 12-15% לשנה, תלוי במוניטין של הרכב. כאשר יש להזכר בכך שלפני מספר שנים מחירי הרכבים החדשים היו זולים יותר, ולכן ירידת הערך היא אולי פחות מ 12-15%.

אם המשק הישראלי החליט לקבוע לעצמו אמת מידה כלכלית אחת במסחר ברכב- מן הדין שאמת מידה זו תבוקר ע"י גוף בלתי תלוי! אתה יודע מה? שהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה תקבע מחירון לאומי, לא אדם פרטי.

מסכים איתך לחלוטין.

כמו כן מסכים עם אודי שאמר שכל עוד יכולת לקנות רק מיאטה 98 כי לא היה יבוא, הקונים היו מוכנים לשלם הרבה ובלבד שהרכב ימכר להם ולא לקונה אחר. ואילו לאחר שהתחדש היבוא, היה ברור שמחיר הגיוני למיאטה 98 הוא בסביבות חצי ממחיר מודל 2003.

פורסם

1. אם אני כותב שה"מחקר" שלך אינו מייצג את הנעשה בשוק הרכב הישראלי ואתה מתייחס לזה כאל "העלבויות והעלבות", יש לך בעיה אישית

מאחר והביקורת שלך הייתה מנומקת, עניינית ונטולת כל פוזיציה, אני מתנצל.

קצת ענווה וגילוי נאות לא יזיקו כאן, נכון אודי? למשל, שאתה עובד ידיעות אחרונות ושלוי יצחק מחובר לידיעות אחרונות כשותף אסטרטגי בעיקר בפעילותו בוואיי נט במדור הרכב והקישור שלו באינטרנט ללוח ידיעות אחרונות

הקשר שלי לידיעות הוזכר כאן מספר פעמים. אבל מזה זה קשור ללוי, או לכתבה שלי? אם טרחת לקרוא את הכתבה, ולא רק הסתערת עלי בחמת זעם רק מהאיזכור שלה בפורום, יכולת לקרוא שגם ללוי יש כמה השגות לגביה. לדבריו היא סותרת את המידע שיש לו לגבי חלק גדול מדגמי המכוניות. אתם מסכימים, תאר לעצמך. בכל מקרה, זו הייתה תרומתו היחידה לכתבה, שהתבססה - וגם זה כבר נכתב - על נתוני לוח ידיעות אחרונות בלבד. בניגוד למחויבות שלך למיאטה, למשל, ללוח ידיעות אין שום נטייה לאף מכונית. על מודעה של מיאטה הם מרווחים בדיוק כמו על מודעה של קורולה. זה מה שהופך אותו למקור הטוב ביותר לנתונים כאלה.

קידום העניין הלאומי לעיין ב"מחירון רכב" מדי חודש על מנת לברר מה עלה בגורל "ההשקעה" נעשה רק לצורכי קידום המכירות של המו"ל ומעשית - הוא הגיוני בדיוק כמו עיון חודשי במחירון דירות, מחירון מקררים ומחירון ציוד משרדי. הפעם היחידה שהמחירון מעניין אותי, הוא כאשר אני מנסה להעריך עמדות בשוק ולהעריך מחיר לרכב כאשר אחת ל 5-8 שנים אני מחדש את המשק.

תרשה לי לחלוק עליך. אם העניין היה של המו"ל בלבד הוא היה נשאר עם המחירונים שלו במחסן. אני לא יודע מי אתה וכמה אתה מרוויח, אבל לרובם המוחלט של הישראלים ערך הרכב הוא עניין משמעותי מאוד. בגלל המיסוי הגבוה קשה לרוב הישראלים לרכוש מכונית, בטח שחדשה מהניילונים, והכסף שיקבלו ממכירת המכונית המשומשת הוא קריטי לגבי הסכום שיהיה להם לרכישת המכונית הבאה. זאת הסיבה שאובדן הערך בארץ איטי יותר מאשר בארצות הברית, ושאנשים חוששים לרכוש מכוניות שחורגות מהשטאנץ' ועלולות להיות פחות מבוקשות כמשומשות, כמו מכוניות ידניות, או מכוניות ספורט.

אני שמח בשמחתך שעבורך הנושא הזה כנראה לא רלוונטי, אבל מציע לך לבדוק מה קורה מסביב. כך גם לגבי מחירון דירות, אגב.

4. את עניין המיאטה הבאתי כאן כדוגמא למחירון שלא משקף את הנעשה בפועל בשוק הרכב. את "הבועה" שציינת, מחירון לוי יצחק לא שיקף במשך כל שנות החרם דרבינו אגמון על המיאטה בישראל. בעקביות הוא רשם מחירי שוק נמוכים בהרבה ממחירי העסקות בפועל ורבים נפגעו מכך. לא באגו, אודי, בכיס! כי אם שילמת עבור מיאטה 100,000 ש"ח מחיר שוק והאוטו שלך היה מבוטח על 70,000 ש"ח, כי קיים קשר גורדי בין חברות הבטוח והמחירון הלאומי, ספגת הפסד של 30,000 ש"ח באובדן מלא.

אם חברת הביטוח העריכה את המכונית שלך ב-70 אלף שקל היא גם דרשה ממך תשלום בהתאם, כך שזה גם שיחק לטובתך. חוץ מזה, למיטב זכרוני המחירון של לוי שיקף היטב את הבועה. כאשר שבה המיאטה לישראל, במחיר של כ-160 אלף שקל ובדגמי 2003, היה מחיר המחירון של המיאטות החדשות ביותר למעלה מ-100 אלף שקל. מדובר היה בשיעור ירידת ערך של כ-8 אחוזים - אחד הנמוכים במחירון, אם לא הנמוך שבהן.

אם המשק הישראלי החליט לקבוע לעצמו אמת מידה כלכלית אחת במסחר ברכב- מן הדין שאמת מידה זו תבוקר ע"י גוף בלתי תלוי! אתה יודע מה? שהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה תקבע מחירון לאומי, לא אדם פרטי.

אני עוצר את מכונות הדפוס ומכריז שמצאתי גאון. איך אני לא חשבתי על זה קודם? בוא ניתן לממשלת ישראל לעשות את העבודה. הרי לאור הכבישים המעולים שהיא סללה פה, מערכת החינוך המצוינת, מערכת הבריאות המדהימה, המשטרה שחיסלה את הפשע - ברור שצריך לתת את זה לממשלה. ויש לי שיפור להצעה: ששר התחבורה יהיה עורך המחירון, או קיי?

אתה יודע מה, בוא באמת ננסה לרדת לפרטים. תקבע שיעור ירידת ערך ברור ואחיד. נגיד, 10 אחוז לשנה. האם מאזדה 3 וקאיה ספיה יהיו מבוקשות באותה מידה? ומאז מה? תאסור על אנשים להוריד יותר מהמחירון כדי למכור את הגרוטאה שלהם? זאת הסיבה שירידת הערך משתנה ממכונית למכונית, ויכולה להשתנות לאורך שנים. לפני 4-5 שנים כלב מת לא השתין בכיוון של ג'יפים משומשים עם מנועי בנזין. היום, אחרי שהגיעו למחירי רצפה, הם מאוד מבוקשים והמחירים שלהם זינקו מחדש.

פורסם
אם חברת הביטוח העריכה את המכונית שלך ב-70 אלף שקל היא גם דרשה ממך תשלום בהתאם, כך שזה גם שיחק לטובתך.
ממש לא נראה לי טיעון נכון, מכיוון שמחיר הביטוח של מכונית שעולה 30% פחות הוא לא 30% פחות, אולי 10% פחות. ההבדל במחירי הביטוח בין אוטו של 200,000 לבין אוטו של 20,000 הוא אולי פי 2 , לא פי 10.
פורסם

ראה תגובתי באדום-

על מודעה של מיאטה הם מרווחים בדיוק כמו על מודעה של קורולה. זה מה שהופך אותו למקור הטוב ביותר לנתונים כאלה.

לוח ידיעות הוא מקור טוב לנתונים על הנעשה בשוק הרכב. אבל זה מקור אחד ובהחלט לא משקף את כל הנעשה בשוק. כיום עיקר הפעילות מתבצעת במגרשי חברות הליסינג ולא מגיעה אליכם כלל.

תרשה לי לחלוק עליך. אם העניין היה של המו"ל בלבד הוא היה נשאר עם המחירונים שלו במחסן. אני לא יודע מי אתה וכמה אתה מרוויח, אבל לרובם המוחלט של הישראלים ערך הרכב הוא עניין משמעותי מאוד. בגלל המיסוי הגבוה קשה לרוב הישראלים לרכוש מכונית, בטח שחדשה מהניילונים, והכסף שיקבלו ממכירת המכונית המשומשת הוא קריטי לגבי הסכום שיהיה להם לרכישת המכונית הבאה. זאת הסיבה שאובדן הערך בארץ איטי יותר מאשר בארצות הברית, ושאנשים חוששים לרכוש מכוניות שחורגות מהשטאנץ' ועלולות להיות פחות מבוקשות כמשומשות, כמו מכוניות ידניות, או מכוניות ספורט.

אני שמח בשמחתך שעבורך הנושא הזה כנראה לא רלוונטי, אבל מציע לך לבדוק מה קורה מסביב. כך גם לגבי מחירון דירות, אגב.

לא הבנת אותי. בוודאי שמחיר הרכב המוחלף הוא מרכיב חשוב במימון ההחלפה. גם עבורי. אבל רכב מחליפים כל 4-5-6 שנים? האוטו איננו השקעה, מנין העניין לקרוא מדי חודש כמה "הוא שווה"? זו מחלה ישראלית טיפוסית. הדיון בסלון על "כמה הרווחתי, כמה הפסדתי" על הנייר על האוטו. הדיון הזה והמידע הזה לא מעניין אותי עד ליום בו אחליט להחליף אוטו.

באשר ל"מחירון הדירות" אתה ממש משעשע אותי. את הדירה קניתי ואגור בה לכל שארית ימי חיי עד 120. האם אני צריך "לבדוק מה קורה מסביב"? את מי זה מעניין בכלל? כאשר אחליט לעבור דירה אתחיל לשאול ולברר באיזה רמות מחירים נסגרות עסקאות בסביבה. האם היית מתעניין כך גם במחירון מקררים? האם יאכזב אותך לקרוא ש"הפסדת" כך וכך על המקרר שלך? זה בכלל רלוונטי?

מדבריך אני מסיק שלא הפנמת דבר בלימודי הכלכלה שלך, או שלא למדת כלכלה בכלל. ככל שיש יותר היצע של מוצר זהה, כך מחירי הסגירה שלו יהיו נמוכים יותר. אם יש 10 לאנטיסים זהים לחלוטין וכל בעליהם דורשים 50,000 ש"ח, איזה מהם אתה תקנה? האם תקנה את הראשון בשורה, (כולם זהים!) או שתמתין עד שהראשון שיישבר יוריד המחיר ל- 49,999 ש"ח? זה בדיוק מה שקורה היום בשוק הישראלי. השוק מוצף בכלי רכב זהים לחלוטין זה לזה ועל כן רמות המחירים בסגירה נמוכות. ישראלי טיפוסי שירצה "להשקיע" ברכב, טוב יעשה אם "ישקיע" דווקא ברכב נדיר, שונה, לא בדיוק כמו של השכן- כי על רכב נדיר יש ביקוש וסוגרים עסקאות במחירים גבוהים יותר. זו הסיבה שבאנגליה, למשל, יש כל כך הרבה Special Edition, זו הסיבה שבאנגליה, למשל, טורחים האתרים המעריכים מחירי רכב לציין כמה מעט יש מכל SE ומדוע מחיריו גבוהים יותר. מה עושה הישראלי התמים המונחה ע"י כתבים כמוך? הולך כמוכה בסנוורים אל "השטאנץ", כדבריך ו... מפסיד!

אם חברת הביטוח העריכה את המכונית שלך ב-70 אלף שקל היא גם דרשה ממך תשלום בהתאם, כך שזה גם שיחק לטובתך. חוץ מזה, למיטב זכרוני המחירון של לוי שיקף היטב את הבועה. כאשר שבה המיאטה לישראל, במחיר של כ-160 אלף שקל ובדגמי 2003, היה מחיר המחירון של המיאטות החדשות ביותר למעלה מ-100 אלף שקל. מדובר היה בשיעור ירידת ערך של כ-8 אחוזים - אחד הנמוכים במחירון, אם לא הנמוך שבהן.

מיאטה 1998 הייתה במחירון הלאומי כ- 70 אלף ש"ח בשנת 2003 והיא נסחרה עד 100 אלף ש"ח. אני יודע זאת היטב כי חיפשתי אז לרכוש כזו.

אני עוצר את מכונות הדפוס ומכריז שמצאתי גאון. איך אני לא חשבתי על זה קודם? בוא ניתן לממשלת ישראל לעשות את העבודה.

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה היא לא "ממשלת ישראל". זה גוף סטטוטורי אובייקטיבי. האם לדעתך גם מדד המחירים לצרכן הוא מוטה? האם את מדד המחירים לצרכן כותב שר התעשייה והמסחר? כולנו צמודים למדדי הלישכה ללא עוררין ושיטות החקירה והפרסום שלהם שקופים לכל.

אם כל המשק הישראלי בענף הרכב החליט שחייבים להיצמד למחירון לאומי, מחירון זה חייב להיות באחריות הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ואסור לו להיות בידיים פרטיות. שיטת המדידה חייבת להיות שקופה לכל ומבוקרת!

לחילופין- שאכן תהיה תחרות מחירונים בשוק. שלא יצמידו אותנו חברות הביטוח למחירון אחד - שיתנו לי את האפשרות לבטח את האוטו שלי עפ"י העלות שאני מעריך אותו- כמו בחו"ל! שבעת אובדן מלא חו"ח אקבל בדיוק את הסכום שביטחתי, לא תשלום פרמיה קבוע ותשלום פיצוי גמיש.

רוצה דוגמאות מהארץ? אתה מבטח דירה בסכום קבוע- משלם פרמיה קבועה - מקבל פיצוי מוסכם מראש. כנ"ל לגבי תכשיטים. למה ברכב זה אחרת? מדוע הפרמיה קבועה אך הפיצוי גמיש וצמוד למחירון?

אתה יודע מה, בוא באמת ננסה לרדת לפרטים. תקבע שיעור ירידת ערך ברור ואחיד. נגיד, 10 אחוז לשנה. האם מאזדה 3 וקאיה ספיה יהיו מבוקשות באותה מידה?

תיכנס לאתרים בחו"ל ותלמד איך מעריכים שם שוויו של רכב כשירות חינם או בתמורה לתשלום. הפחת הוא רק מרכיב אחד בנוסחה. מוסיפים או מפחיתים משיעור הפחת על פי שורה של קריטריונים ברורים בשיטת חישוב שקופה למתעניין. גם יש מי שמוכרים לך את הכלי לביצוע החישוב בעצמך. במחירון הלאומי אין לך מושג ירוק כיצד נקבע המחיר, כך או אחרת ומכאן החשד ואי האמון. כאשר לא מתבצעות עסקאות בשוק בדגם מסויים ואין לך מידע על גובה העסקה שנסגרה, כל מחיר שנוקב בו המחירון שמשקלל כל דבר אחר פרט לפחת סביר - הוא עבודה בעיניים. ללוי יצחק אין כל דרך לדעת באיזה מחיר נסגרה עסקה. הוא מתעניין בטלפון לדעת "כמה מבקשים" אם התשובה "מחיר מחירון" מה זה אומר לו? זהו אפקט פיגמליון הידוע - הנבואה שמגשימה את עצמה. נכון שלעיתים החוקרים שלו מתקשרים לדעת "בכמה נמכר"... עם היד על הלב- כמה נותנים מידע אמיתי במענה לשאלה כזו, אם בכלל. בדר"כ הוא יקבל את התשובה - "למה? אתה ממס הכנסה?" (-: . בחו"ל קשורים האתרים המתמחים בסוחרי רכב גדולים המוסרים להם את מחירי הסגירה במערכת מידע, מוגנת ומבוקרת. מחירי סגירה אלה מעדכנים בשוטף את טבלאות החישוב.

.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
ראה תגובתי באדום-

אחלה.

ושוב, תקנה מליסינג ב100K רב, תצא מהמגרש ותכנס בעץ - תקבל הרבה פחות פיצוי - כי זה מליסינג.

בעיה.

לכן אגב, אני מגביל עצמי למכוניות תחת ארבע ספרות...

אפילו אם ירד הערך ב50% - עדיין הרכב יעלה כמו חודש ליסינג אחד!

פורסם

מה שכן אז יש משהו שמפריע אצל יצחק הזה (מה לעשות לא אוהב נוכלים ולכן הוא לא יקבל את התואר "מר")

ללוי איציק הזה יש הונדה ,לילדים שלו גם כן יש (מישהו אמר מחירון טוב על הונדה...),

לקרוב משפחה שלו היתה האודי TT שהמחירון שלה קפץ באותו החודש בכ20 אלף ש"ח ( מישהו אמר הגינות פה...) ,

המחירון הזה כיום נותן לי ולחברי את הרף שממנו אנחנו מתחילים את שלב המיקוח בלבד ,הוא לא משקף כלום בעייני.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• תוכן חדש...