Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!!!

פעם שנייה נדמה לי שאני כותב בפורום פה,אז תתחשבו:wink: .

העניין הוא כזה:

כרגע אני משפץ. רכב אספנות מסוג פורד קורטינה.

הרכב ילווה אותי בשימוש יומיומי,ולכן צריך להתחיל לחשוב גם על המערכת.

יש לציין שאין לי שום מושג במערכות,לכן אני פונה אליכם חבריי.

אני מעוניין להשקיע במערכת מחיר של בין 1000-1500 ש''ח לכל הרכיבים.

אין לי בעיה גם עם רכיבים יד שנייה,מה שאני מחפש עכשיו בעצם הוא כיוון והדרכה להתחלה.

*ממביני דבר במערכות הבנתי שהרכב הנ''ל נחשב לאקוסטי מאד .

*הקנייה של המערכת תתבצע בעוד חודשיים בערך,לכן הצעות ליד שנייה לא אקטואליות עכשיו.

מקווה שהסברתי את עצמי,ותוכלו לתת לי כיוון והדרכה בסיסית להמשך...

תודה מראש,

לירון

פורסם

חולה על הקורטינה - רכב גדול, מפנק ונחשב בזמנו כהצלחה גדולה בארץ.

הייתי מציע לך להגדיל את התקציב בעוד אלף שקלים ואז ממש תוכל ללכת על משהו מספק.

אבל - ההצעה שלי היא כזאת - סאב 10 אינטש פשוט בתא המטען - אל תשקיע יותר מ500 ש"ח

סט קומפוננט מוראל פולס או JBL פרופשיונל בדלתות הקדמיות (בין 500 ל700 ש"ח) ומגבר 4 ערוצים כלשהו עד ה800 ש"ח (תשקול את האפשרות של יד שניה במגבר...) ואתה תצטרך להוסיף עוד קצת כסף על חוטים והתקנה - המערכת נתתי לך בתקציב של סביבות ה2000 ועוד קצת להתקנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קודם כל תודה!!!

שנית,אתה מדבר רק על רמקולים ,נכון?:roll:

אם כן,אז כנראה לא דייקתי במונחים שלי:אני מחפש במחיר הנ''ל מערכת שכוללת הכל (גם את המערכת עצמה).

אני לא מאלה שנוסעים וכל הרחוב שומע את אותו מוזקיה שלהם:wink: ,מחפש משהו איכותי וחזק במידה מספקת,לא צריך להשתולל.

מקווה שמיקדתי את השאלה שלי יותר.

שוב תודה,

לירון

פורסם

המממ - אני חושב שאתה הולך כאן על משהו שהוא בכלל ללא הגברה

אבל תשמע - ברמקולים קדמיים לפחות, תשקיע במשהו טוב

קדמיים - מוראל פולס - 500 ש"ח

מערכת ראש - פיוניר או פנסוניק או קנווד או JVC, אני מאמין שניתן למצוא משהו מתחת ל1000 ש"ח

ורמקולים אחוריים 6*9 כמה שיותר זולים אבל, 2way ולא יותר מזה כי הטוויטרים ברמקולים הזולים פשוט זוועתיים לדעתי לכן כמה שפחות way יותר טוב...

ההתקנה ממש לא צריכה לעלות הרבה כסף - באתר של פומפה יש רמקולים 6*9 של קנווד שהם 1way ב300 ש"ח, סט של מוראל פולס בקצת פחות מ500 - ועל המערכת עצמה אתה גם תוכל למצוא שם משהו נחמד במחיר סביר ביותר...

האתר הוא pompa.co.il יש עוד הרבה אתרים אבל אני בדרך כלל קונה דרכם ואני מרוצה, תנסה, תבדוק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
המממ - אני חושב שאתה הולך כאן על משהו שהוא בכלל ללא הגברה

אבל תשמע - ברמקולים קדמיים לפחות, תשקיע במשהו טוב

קדמיים - מוראל פולס - 500 ש"ח

מערכת ראש - פיוניר או פנסוניק או קנווד או JVC, אני מאמין שניתן למצוא משהו מתחת ל1000 ש"ח

ורמקולים אחוריים 6*9 כמה שיותר זולים אבל, 2way ולא יותר מזה כי הטוויטרים ברמקולים הזולים פשוט זוועתיים לדעתי לכן כמה שפחות way יותר טוב...

ההתקנה ממש לא צריכה לעלות הרבה כסף - באתר של פומפה יש רמקולים 6*9 של קנווד שהם 1way ב300 ש"ח, סט של מוראל פולס בקצת פחות מ500 - ועל המערכת עצמה אתה גם תוכל למצוא שם משהו נחמד במחיר סביר ביותר...

האתר הוא pompa.co.il יש עוד הרבה אתרים אבל אני בדרך כלל קונה דרכם ואני מרוצה, תנסה, תבדוק.

לlironsts תסתכל , ההצעה השניה של lanosforce מורידה סאב ומורידה מגבר שניהם עלותם היא 1300 ומוסיפה לך 300 סה"כ "הרווחת" 1000 ש"ח שמחירם הוא שצלילים נמוכים לא תשמע, וחלק מהאפקט של הרמקולים הקדמיים ילך (בלי הגברה ורמקולים גרועים מאחורה יתכן וגם לא תבנה כמה קדמית טובה וגם תמשך לאחור) . אני במקומך הייתי מאוד מנסה לארגן איכשהו את ה1000 ש"ח האלו . במקרה שלך ההבל הוא שמיים וארץ כמעט.

אז תקח את ההצעה הראשונה של lansforce תוסיף את המחיר של ר"ד ואולי תחסוך עוד חודש חודשיים ותקנה משהו באמת טוב שתהנה ממנו . בהצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

לירון,

בתקציב שהקצבת לצורך העיניין אין לך הרבה אפשרויות. קנה לך HU ברמה סבירה פיוניר /אלפיין, זוג רמקולים לדלתות הקידמיות (ולא קומפוננטים כי הם לא יעבדו טוב ללא מגבר חיצוני) וזוג רמקולים אחוריים 6/9. כאמור זאת מערכת בסיסית. אבל זה מה שניתן לירכוש פחות או יותר בתקציב שלך ואל תיסחף. אל תיתפתה ליקנות לניקול מערכת יותר יקרה אתה כבר תימצא על מה להשקיע את הכסף. אל תישכח שלרכב אספנות אין ביטוח מקיף. כאשר תסיים את השיפוץ, אתה מוזמן ליפנות אליי ואשמח לעזור לך בקניית המערכת ו/או בהתקנה שלה ברכב.

נ.ב. סביר להניח שרוב חברי הפורום לא יסכימו אם ההמלצה שלי.

בהצלחה בהמשך השיפוץ, שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
לירון,

בתקציב שהקצבת לצורך העיניין אין לך הרבה אפשרויות. קנה לך HU ברמה סבירה פיוניר /אלפיין, זוג רמקולים לדלתות הקידמיות (ולא קומפוננטים כי הם לא יעבדו טוב ללא מגבר חיצוני) וזוג רמקולים אחוריים 6/9. כאמור זאת מערכת בסיסית. אבל זה מה שניתן לירכוש פחות או יותר בתקציב שלך ואל תיסחף. אל תיתפתה ליקנות לניקול מערכת יותר יקרה אתה כבר תימצא על מה להשקיע את הכסף. אל תישכח שלרכב אספנות אין ביטוח מקיף. כאשר תסיים את השיפוץ, אתה מוזמן ליפנות אליי ואשמח לעזור לך בקניית המערכת ו/או בהתקנה שלה ברכב.

נ.ב. סביר להניח שרוב חברי הפורום לא יסכימו אם ההמלצה שלי.

בהצלחה בהמשך השיפוץ, שלו.

זה באמת נשמע לי הרעיון ההכי טוב.

הבחור שמטפל עכישו בחלק המכאני בניקול מבין כאמור במערכות ובעברו הייתה לו קורטינה טורבו:-D שלה הוא שם מערכת רצינית.

לדבריו הרכב מאד מאד אקוסטי ,הוא המליץ לי לשים מאחורה 6X9 ומקדימה 6.5 וזה יישמע נהדר ללא צורך בהגברה.

יכול להיות?

שוב תודה,

לירון

פורסם

א. לגבי מה שנאמר כאן על זה שסט קומפוננט לא יעבוד טוב בלי מגבר - לא נכון, להפך סט קומפוננט יעבוד טוב יותר מרמקול שאין עליו קרוס אובר - ללא הגברה. משום שרמקול רגיל, אפילו 6.5 אינטש לא יהיה מסוגל לספק לך את הבאס שיצא מהסיגנל של מערכת הראש - בסט קומפוננט התדרים שאותם הרמקול לא מסוגל לספק נחתכים בעוצמה שלהם בצורה ניכרת ולכן הרמקול מוגן - בגלל שאתה משתמש במערכת ראש ללא מגבר - לא הייתי מעלה על דעתי לא להשתמש בסט קומפוננט מקדימה.

ב. אתה עובד בלי הגברה מקצועית - ואתה שם את הרמקולים הגדולים והחזקים יותר מאחורה - מן הסתם כל הבאס יבוא מאחורה ולצערי גם הבמה הקדמית תבוטל כמעט לחלוטין - אלא אם כן תעשה משהו מעניין יותר שלא יעלה לך יותר מכמה גרושים - ההמלצה שלי היא כזאת (וזה יתן לך תוצאה דומה לעבודה עם הגברה מקצועית)

מקדימה - סט קומפוננט מוראל פולס 6.5 - גם בלי מגבר זה יתן לך תוצאה מצויינת

מאחורה - רמקול 6*9 הזה של קנווד שהמצלתי לך עליו מפומפה - אבל וזה אבל גדול כמו של שלי יחימוביץ'... תשים על הרמקולים האחוריים סלילים על הרגל של הפלוס בכל רמקול (סליל הוא בעצם פילטר low pass שיחתוך לך את כל הצליל הגבוה ואת כל צליל המיד) ככה שהרמקולים האחוריים יקבלו בעיקר באס וזה יצור לך במה קידמית. לפי דעתי - תיכנס לחנות של מתקן רמקולים ותקנה סליל 2.5 מיליהנרי (זה היחידה שבה נמדד הסליל) - זה יעשה עבודה יפה - סליל כזה יעלה לך אולי 10 שקלים... תקנה שניים כאלה ותתן אותם למתקין ותבקש שילחים כל אחד מהם לרגל החיובית של ה6*9

מערכת זולה - אבל תיתן לך תוצאה מקסימלית במינימום מחיר...

Pioneer TS-X150

פורסם

אל תשים 6*9 חבל במיוחד שהם גרועים!

תקח רדיו דיסק טוב פיוניר או פנסוניק או JVC בעלות של 1000-1100 שקל

תגביר מהרדיו דיסק קומפונט של מוראל פולס ותקבל סאונד חמוד

HU-ALPINE 9830

COMPONET- JL AUDIO XR 650

REAR- JL AUDIO TR690 TX

AMP- JL-AUDIO 300\4

SUBWOOFER- SPL 400 RMS

AMP- ROCKFORD 250.2

:twisted:

פורסם
זה באמת נשמע לי הרעיון ההכי טוב.

הבחור שמטפל עכישו בחלק המכאני בניקול מבין כאמור במערכות ובעברו הייתה לו קורטינה טורבו:-D שלה הוא שם מערכת רצינית.

לדבריו הרכב מאד מאד אקוסטי ,הוא המליץ לי לשים מאחורה 6X9 ומקדימה 6.5 וזה יישמע נהדר ללא צורך בהגברה.

יכול להיות?

שוב תודה,

לירון

לירון,

בהמשך להמלצה שכבר קיבלת ממני קודם ובהמשך להמלצתו של סהר אני חושב שזה הפיתרון הטוב ביותר בהיתחשב בתקציב שלך. לכל יתר חברי הפורום כאשר אתם נותנים עצות ללירון תיתחשבו בתקציב שלירון הקציב לקניית המערכת.

שלו.

פורסם
א. לגבי מה שנאמר כאן על זה שסט קומפוננט לא יעבוד טוב בלי מגבר - לא נכון, להפך סט קומפוננט יעבוד טוב יותר מרמקול שאין עליו קרוס אובר - ללא הגברה. משום שרמקול רגיל, אפילו 6.5 אינטש לא יהיה מסוגל לספק לך את הבאס שיצא מהסיגנל של מערכת הראש - בסט קומפוננט התדרים שאותם הרמקול לא מסוגל לספק נחתכים בעוצמה שלהם בצורה ניכרת ולכן הרמקול מוגן - בגלל שאתה משתמש במערכת ראש ללא מגבר - לא הייתי מעלה על דעתי לא להשתמש בסט קומפוננט מקדימה. לידיעתך, יש הפסד של אנרגיה דיי גדולה בקרוסאובר פאסיבי, שהוא חלק מסט הקומפוננט. גם ככה ההספק שמוציא ה - HU הוא הספק מוגבל ביותר, אז לבזבז עוד חלק מההספק הזה על קרוסאובר פאסיבי? לא חבל? כל יתר הדברים שכתבת כאן למעלה אינם מובנים לי.

ב. אתה עובד בלי הגברה מקצועית - ואתה שם את הרמקולים הגדולים והחזקים יותר מאחורה - מן הסתם כל הבאס יבוא מאחורה ולצערי גם הבמה הקדמית תבוטל כמעט לחלוטין - אלא אם כן תעשה משהו מעניין יותר שלא יעלה לך יותר מכמה גרושים - ההמלצה שלי היא כזאת (וזה יתן לך תוצאה דומה לעבודה עם הגברה מקצועית) לגבי הנושא של במה קידמית/אחורית היה שירשור על זה לא מזמן ולא הייתה שם מסקנה חד משמעית לגבי הנושא, בס"כ מדובר כאן בעיניין של טעם, אין בזה חוקים מדוייקים, זה לא שחור או לבן.

מקדימה - סט קומפוננט מוראל פולס 6.5 - גם בלי מגבר זה יתן לך תוצאה מצויינת

מאחורה - רמקול 6*9 הזה של קנווד שהמצלתי לך עליו מפומפה - אבל וזה אבל גדול כמו של שלי יחימוביץ'... תשים על הרמקולים האחוריים סלילים על הרגל של הפלוס בכל רמקול (סליל הוא בעצם פילטר low pass שיחתוך לך את כל הצליל הגבוה ואת כל צליל המיד) ככה שהרמקולים האחוריים יקבלו בעיקר באס וזה יצור לך במה קידמית. לפי דעתי - תיכנס לחנות של מתקן רמקולים ותקנה סליל 2.5 מיליהנרי (זה היחידה שבה נמדד הסליל) - זה יעשה עבודה יפה - סליל כזה יעלה לך אולי 10 שקלים... תקנה שניים כאלה ותתן אותם למתקין ותבקש שילחים כל אחד מהם לרגל החיובית של ה6*9 רק לידיעתך, סליל בטור לרמקול וקבל במקביל לרמקול יהיו מסנן LPF עם SLOPE של 6db לאוקטבה. (הערכים של הסליל והקבל יקבעו בהתאם לנקודת החיתוך הרצוייה ובהתאם להיתנגדות של הרמקול). כמו שציינתי כבר קודם יהיה בזבוז של אנרגיה על הסליל וכאמור כאשר מדובר בהגברה הפנימית של HU שממילא היא דלה יחסית, אז חבל על כל וואט. אם כבר אז אפשר לנתק את הטוויטר מהרמקול 6/9 או ליקנות סאב בגודל של 6/9.

מערכת זולה - אבל תיתן לך תוצאה מקסימלית במינימום מחיר...

דעתי האישית היא: במיקרה כזה שמדובר על מערכת שמע בסיסית, ללא מגברים חיצוניים, לא מומלץ להגביל בכל צורה שהיא את הבמה האחורית גם אם היא תהיה הבמה הדומיננטית ברכב. חבל על כל וואט.

שלו.

פורסם

הבזבוז אנרגיה - יהיה לא משמעותי - הסט יעבוד יפה ויספק לו תוצאה טובה יותר מאשר בלי קרוס.

לגבי הבמה - הוא ציין שהוא מעוניין בבמה קדמית... אם הוא יגביר יותר את האחוריים איך בדיוק אתה רוצה שתהיה לו במה קדמית???

לגבי הסלילים - נכון, זה אוקטבה מדרגה ראשונה - וזה יעשה עבודה טובה, מנסיון כי עשיתי את זה כבר... ולא, גם אחרי כל ה"איבוד אנרגיה" תאמין לי שהוא עדיין יקבל צליל טוב וחזק

הוא בעצמו אמר גם שהוא לא מחפש להפגיז אף אחד.

חיברת פעם קומפוננט ישירות לHU ? - זה עובד נהדר!

כמו שאני אומר - זאת ההצעה האישית שלי, זה מה שעשיתי ברכב של החברה (דייהו רייסר) עם קרוסים שבניתי לבד - וממש לא הרגשתי ב"חסרון של אנרגיה" וכו' וכו'...

דייהו רייסר - מקדימה רמקולים 3.5 עם קבלים 100 מיקרו בטור לרגל + של הרמקולים

ומאחורה 6*9 של פירלס (כן, פירלס - זבל מצפת) עם סלילים 2.4 מיליהנרי וזה עובד נהדר!!!

Pioneer TS-X150

פורסם
הבזבוז אנרגיה - יהיה לא משמעותי - הסט יעבוד יפה ויספק לו תוצאה טובה יותר מאשר בלי קרוס.

לגבי הבמה - הוא ציין שהוא מעוניין בבמה קדמית... אם הוא יגביר יותר את האחוריים איך בדיוק אתה רוצה שתהיה לו במה קדמית???

לגבי הסלילים - נכון, זה אוקטבה מדרגה ראשונה - וזה יעשה עבודה טובה, מנסיון כי עשיתי את זה כבר... ולא, גם אחרי כל ה"איבוד אנרגיה" תאמין לי שהוא עדיין יקבל צליל טוב וחזק

הוא בעצמו אמר גם שהוא לא מחפש להפגיז אף אחד.

חיברת פעם קומפוננט ישירות לHU ? - זה עובד נהדר!

כמו שאני אומר - זאת ההצעה האישית שלי, זה מה שעשיתי ברכב של החברה (דייהו רייסר) עם קרוסים שבניתי לבד - וממש לא הרגשתי ב"חסרון של אנרגיה" וכו' וכו'...

דייהו רייסר - מקדימה רמקולים 3.5 עם קבלים 100 מיקרו בטור לרגל + של הרמקולים

ומאחורה 6*9 של פירלס (כן, פירלס - זבל מצפת) עם סלילים 2.4 מיליהנרי וזה עובד נהדר!!!

עברתי עוד פעם על ההודעות של לירון ולא מצאתי שהוא מעוניין בבמה קידמית. כניראה שיש לי בעיה בהבנת הנקרא :roll: ואולי בעצם לא? :smile:

שלו.

פורסם

אני מוסיף, להצעה של שלו, שהכי הגיונית כאן:

לירון, אם יש ברשותך אפשרות לעבוד עם כרטיס אשראי, תעשה סקר קל באתרי המכרזים ברשת, אתה יכול לחסוך עוד כמה מאות שקלים ככה :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

צודק בקשר לבמה - אבל מה לעשות התפיסה שלי לגבי איכות לא הולכת יד ביד עם במה אחורית, אני לא מביט בקהל כשאני בהופעה חיה (מה לעשות, זמר אני לא) ואני לא יושב עם הגב לכוון הטלויזיה או מערכת הסטריאו בסלון...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...