Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואי אתה קרציה

חבל שאתה לא יודע לקבל דברים בהומור. תיראה כמה סמיילים צרפתי לתגובה הקודמת שלי.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
אריק אתה מודע לכך שהפתרון שנתת לבחור הוא אולי יעיל לטווח קצר אבל זאת לא דרך לפתור תקלות!

לעניין, במידה וחיברת מינוס לRCA והרעש נפסק קרוב לוודאי כי הRCA תקול או היציאה בHU תקולה.

הוא לא אולי יעיל לטווח קצר. אלה הוא יעל לתווך ארוך . אתה מבלבל אנשים כאן...

יש לי מכשיר פיוניר עם אותו פטרון כבר יותר משנה ולא אני היחידי שעושה

את זה

וזה לא קשור RCA תקול וכו'

לא בוכים על חלב שנשפך :fist:

פורסם

זה בעיה מאוד נפוצה בPIONEER ! על לוח הPCB עובר מינוס מאוד מאוד דק מהמינוס הכללי של המכשיר למינוס של הRCA, לכן הוא נישרף בקלות בלוח, ומה שבמעבדה עושים זה פשוט עושים חיבור פנימי עבה יותר למינוס של הRCA.

תמיר

פורסם
זה בעיה מאוד נפוצה בPIONEER ! על לוח הPCB עובר מינוס מאוד מאוד דק מהמינוס הכללי של המכשיר למינוס של הRCA, לכן הוא נישרף בקלות בלוח, ומה שבמעבדה עושים זה פשוט עושים חיבור פנימי עבה יותר למינוס של הRCA.

תמיר

הנה קיבלתם תשובה נכונה, הבעיה היא אכן במינוס בחיבור של הקונקטורים, אבל אם משהו אחד אני לא מסכים לאורך כל הדרך, לפיוניר אין שום בעיה..."נשרף בקלות בלוח", מה יש לו מנגנון התכה פנימי? לא, יש אנשים ששורפים את יציאת הפריאווט.

יש פתרון מאוד פשוט לכך ואנשים פשוט לא מבינים\מקבלים את זה.

בכל המכשירים האפשריים(ואני מדבר על כל רכיב חשמלי בעל יציאת אודיו\וידיאו או כל חיבור דומה) מחברים את הקונקטורים של הRCA רק לאחר שהמכשיר כבוי, זה לא קסם זה לא סוד וזה דבר לגיטימי והגיוני שכנראה לא ממש נשמע הגיוני לחצי מהפורום ...

אין מחלות למכשירים וגם אין תרופות.

אנשים חולים ואנשים צריכים תרופות, ללמוד לא לחבר קונקטור לחשמל לומד כל ילד בן יומו , כנראה שבסטריאו לרכב אנשים פשוט פוסחים על העניין הפעוט הזה.

כמו שלא מחברים + של מגבר כאשר הHU דולק ויש פקודת RMT, וכמו שלא מחברים כבלי רמקולים כאשר המגבר עובד, כך גם לא מחברים RCA כאשר הHU דולק.

נראה לי שיותר ברור מזה לא הייתי יכול להיות.

ואגב, הפתרון היצירתי שאנשים נוטים לעשות , או יותר נכון חיבור - מהטבעת החיצונית של הRCA לגוף, זה בעצם ליצור הארקה חדשה, אז במקום זה אפשר פשוט להאריק את יציאת הפריאווט מבפנים באופן מסודר כמו כתמיר אמר, לא עושים חצי עבודה אלא מתקנים את זה וזהו.

under construction..

פורסם
הנה קיבלתם תשובה נכונה,...
סוף כל סוף בן אדם שחושב לפני שהוא כותב!

כל מילה נוספת מיותרת.

תוספת קטנה, אצלי חיברתי וניתקתי את הRCA כאשר המכשיר עבד והמגבר עבד ולא נשרף שום דבר.

פורסם

לדעתי זה ליקוי מכוון מראש בתכנון !... משום שבלי בעיה הם יכלו לשפר את המוליך על הPCB,

זה הבעיה כאשר מוציאים את הRCA מהמכשיר או מהמגבר ברגע שהוא מופעל הימינוס נשרף משום שהוא בנוי בצורה עדינה מאוד.

בשאר המכשירים זה לא ככה... זה מתוכנן מראש אצל פיוניר.

תמיר

פורסם

משל מתחום אחר בישראל:

לפני שנים רבות, ייבאה חברת פיאט (בשנות ה70 המקודמות) את דגם ה 128 .

הרכב היה מצויין אבל היה לו "דפקט"....

רצועת טיימינג מגומי ולא מברזל כמו לשאר הפיאטים (לרובם בכל אופן) וכמו לשאר הרכבים דאז.

ומה קרה? הלכו מנועים, למה, כי הרצועה דפוקה!!!......

עברו עשרות שנים , והיום אף אחד כמעט לא מעיז לשחק עם אי החלפת טיימניג בזמן.

זהו סטנדרט ברור.

אבל אז האוטו היה אשם, בטח לא המוסך שלא הבין שהגומי הזה צריך החלפה, כמו כל מיני סוגי גומי אחרים שאינם רב שימושים...:wink:

בקיצור ולעניין, אין ספק שמבחינה מקצועית כל חברה ובמיוחד פיוניר יכולה לייצר מעגל שגם אם תכניס לו פלוס, תנתק לו את המינוס וכל מיני דברים אסורים, יהיו הגנות, וזה לא יהיה מאוד יקר לייצור, אבל:

נראה שמישהו שם חושב שעובדים לפי הספר, ולפי הספר זה לחבר את הRCA אחרי שלמגבר מחובר מינוס, וחזק ונכון, וללא מפלי מתח, וכיווני הGAIN נמוכים יחסית, וכיוון יתבצע לאחר הפעלה ראשונית ובסבלנות ובמקצועיות.

אז מה יש לנו כאן?

1 . היה אפשר לחסוך לנו כישראלים שחושבים שמותר להם הכל ותמיד אחרים אשמים ורק אנחנו צודקים, היה אפשר לחסוך לנו כאבי ראש אם היו מתחייסים אלינו ומבינים שאנחנו חיים במזרח התיכון ומתנהגים לא כמו בשוויץ ולא כמו בגרמניה גם לא כמו ביפן, ואצלינו הוראות או מקצועיות זה דבר שנועד להפרה ולוויכוח, אם רק היו מתייחסים אלינו כמו שאנו מתייחסים לעצמינו, היו בוודאי מייצרים קצת שונה או מדגישים הוראות בטיחות ...

היו צריכים לייצר לא רק דגם לאמריקה, דגם לאסיה , דגם לאירופה, אלא גם דגם לחיות שבמזרח התיכון...

2. כל אחד שיש לו רעשים בגלל התקנה לא מספיק ראויה מאשים את היציאות ה RCA

זהו... הRCA זה ה ש.ג. שהוא בעצם האשם (פרדוקס מליל הגילשונים"....)

בקיצור ולעניין, זהו צירוף של מעגל רגיש לנזקים חיצוניים, ובהחלט אין סיבה שייצרו נזקים חיצוניים ויאשימו את המכשיר, מתקינים שלא תמיד מספיק מקצועיים (ולא חסרים סופר מקצוענים) וכל מיני שמתקינים לבד, וסתם חוסר זהירות וחוסר סבלנות.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לגבי המשל מההודעה הקודמת

"הלכו מנועים כי הרצועה היתה דפוקה"

לא הסברתי טוב, אז ככה, הרצועה לא היתה דפוקה, פשוט אף פעם לא טרחו להחליף אותה...

רצועת טימינג גומי... בחיים לא להחליף?...

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה רבה סוף סוף תגובה ראויה בפורום, ומוצדקת להפליא.

אגב, ישנם עדיין עופות מוזרים כמוני שעוד קוראים את ספרי ההוראות ומנסים גם להתמיד בכך למרות הידע ה"מופלג" שברשותי...

בכל אופן , אהבתי את הסיפור של הפיאט, מזכיר לי מאוד את עניין הטיימינג בסקודה(שהיתה עוד בייצור צ'כי).

בסקודה הישנות למי שלא יודע ישנה "שרשרת טיימינג" ולא רצועה, כלומר יש שרשרת די מרעישה האמת .

והמוסכניקים ממליצים להחליף שרשרת טיימינג בסקודה "רק כאשר היא מתחילה ממש להרעיש".

המממ...בספר רכב כתוב כל 100000 ק"מ או 3 שנים, מה שקודם...

תספרו את זה לחבר שלי ששסתומיו הלכו לו לעולמם כעבור 70K, אחרי שהוא ניסה כבר חודשיים לשמוע את ה"רעש הממש מרעיש" וכמובן הוא לא נחל הצלחה.

אולי באמת צריך לייצר את דגמי פיוניר עם סופית i שתסמל ישראל.

pioneer deh-7650i

עם מינוס של 0G על כל מקרה...

או פשוט לספק את המכשירים עם ספר הוראות בעברית...

under construction..

פורסם

הבעיות עם הרעשים אפשר לשים לב קורות במיוחד למשתמשי פיוניר, הרכבתי ברכב של ההורים מגבר עם רדיו דיסק חדש של פיוניר 2750, להפתעתי אחרי שבועיים התחילו רעשים....והיא לא שומעת חזק מוזיקה ולא משתמשת רציני, שומעת רדיו.... והבעיה היית שהמינוס של הRCA נישרף, הלחמתי חיבור רציני וזה הסתדר.

תמיר

פורסם
הבעיות עם הרעשים אפשר לשים לב קורות במיוחד למשתמשי פיוניר, הרכבתי ברכב של ההורים מגבר עם רדיו דיסק חדש של פיוניר 2750, להפתעתי אחרי שבועיים התחילו רעשים....והיא לא שומעת חזק מוזיקה ולא משתמשת רציני, שומעת רדיו.... והבעיה היית שהמינוס של הRCA נישרף, הלחמתי חיבור רציני וזה הסתדר.

תמיר

ולאחי ברכב היה במשך שנה וחצי פרימייר 760, וכנ"ל גם לכ4 חברים שלי שאני אישית התקנתי להם, ולאף אחד לא הייתה תקלה ולא רעשים ולא כלום.

לעומת זאת החבר הראשון שלי שהתקין לבד גרם לקצר ושריפה של הפריאווט של הקדמיים.

אז אולי זה אומר משהו על המתקין?

under construction..

פורסם

בוא נסכם את זה ככה....... תשאיר מכשיר פיוניר דלוק תכניס ותוציא את הRCA באמצע פעולתו, אתה תמצא את עצמך מוקף ברעשים, מכשיר אחר - JVC קנווד פנסוניק סוני. לא יקרה דבר כזה.

תמיר

• תוכן חדש...