Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי אז הרעש אלטרנטור לא היה קיים אצלי עד עצם היום הזה. חזרתי היום בבוקר מהבסיס ולקחתי את האוטו לסיבוב [כאמור האוטו עמד שבוע ימים מבורכים בגשמים]בזמן הנסיעה אני מבחין ברעשי אלטרנטור[הידועים לרוב בזימזום מתגבר עם לחיצה על דוושת הדלק גם כאשר הווליום בHU על 0]

ולפני שהתחלתי לשבור את הראש מה לעזעזל הבעיה הלכתי בטיבעיות למושב האחורי והרמתי אותו למבט חטוף וגיליתי רטיבות לא מבוטלת של מים מתחת למושב האחורי היכן שהכבלי סיגנל/מתח עוברים[2 כבלי מתח 8G אחד מהם עבר פיצול +3 כבלי סיגנל RCA ] גם הם נירטבו כתוצאה מהרטיבות באיזור .

השאלה הנישאלת האם הדבר יכול להשפיע בישיר או עקיף אודות רעשי האלטרנטור שפקדו אותי היום בבוקר?

או שיש לכם עיצות והשערות הגיוניות יותר בהקשר למצבי??

תודה מראש...

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

דבר ראשון מומלץ לייבש היטב את כל הכבלים והפיצולים, לנסות ולהרחיק אותם האחד מהשני וגם מהגוף של הרכב וליראות מה קורה אז. אחרי שתבצע את הייבוש הנ"ל תיבדוק גם אם אין רטיבות בעוד מקומות שבהם מותקנת המערכת (איזור המגברים, HU) יש ליבדוק גם את חיבור המינוס של המגברים לגוף הרכב. אחרי שתבצע את מה שהצעתי לך תדווח על התוצאות. במידה והבעיה לא תיפתר תציין בבקשה את סוג הרכב ומרכיבי המערכת.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

העברת כבלי RCA בנפרד מכבלי המתח לא בדיוק יעזור לפתרון הבעיה. (מה הטעם להעביר את כבלי ה RCA בנפרד, אם אנחנו מניחים אותם על השילדה שהיא המינוס באוטו והיא "המראה" של הזרם החיובי, אותו הזרם שזורם בכבל המתח זורם גם בשילדה. מה גם שרעש מסוג זה אפשר לשמוע גם שהווליום על 0 ואנחנו לוחצים על הדוושה של הגז - כמה מתח כבר זורם דרך כבל המתח במצב הזה? פחות מאמפר אחד...מה גם שלפני זה אצלי הכבלי מתח היו צמודים בנקודה מסויימת לכבלי סיגנל והדבר לא היווה בעיה , לגבי הרטיבות היא רק באיזור הנ"ל שציינתי ולא באיזור המגברים או הHU..חיבור הארקה אצלי במגברים הוא חיבור ניפרד לכל מגבר ואורכו לא עולה על חצי מטר והוא בסגולה זהה לזו של הכבל מתח המזין כל מגבר אצלי..ייבשתי היום בצהריים את האיזור והיום בערב אני יוצא אני מקווה שבכך אוליי פתרתי את הבעיה הרכב הוא פגו 205

סטאפ:

מונו מגנט פאנטום, מגבר 4 ערוצים FURI V12, שני כבלי מתח 8G כ"א. 3 זוגות של RCA .

כאמור המתח והסיגנל אצלי הועברו לחוד במרכב הרכב מפאת חוסרת מקום לדחוף הכל בצד אחד וזו הסיבה העיקרית [ולא בעיקבות מיתוס המתקינים הידוע].

פורסם

אהלן אסף

בעקרון מיים מוגדרים כ"מוליך גרוע" אך מוליכים בהחלט.

ככל הנראה, ההגברה שלך ספגה מיים, ומחברי ה RCA במגברים נרטבו, ומתחילים לקבל קורוזיה.

הדבר שאני הייתי עושה, הוא לפרק את המגברים, להוציא את המושבים וכל מה שספג מיים לייבוש.

את המגברים תפתח, ותייבש בעזרת פן. באותה ההזדמנות, נקה בעזרת קיסם אזניים יבש וספריי מגעים / בנזין לבן, את כל פנים המגברים ובכך תמנע היווצרות קורוזיה.

לבסוף, את כבלי המתח, יש להחליף בחדשים.

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

אהלן שלומי

הנקודה שהמים באו במגע עם הRCA והכבלי מתח הינה מתחת למושבים כידוע ואצלי בנקודה מתחת למושבים בחיווט הקיים אין מחברים באמצע אלה רק סיכוך לכן לא ניראה לי שמשהו תאכלס נירטב בצורה קריטית..

המחברים במגבר הן מחברי מתח ,סיגנל , יציאות הגברה לא נירטבו כיוון שהם מותקנים מאחורי המושב גב אחורי ואין להם גישה למים.

לכן לא הבנתי למה יש צורך להחליף כבלי מתח...

בנוסף על כך אשמח אם תייעץ לי מה עוד יכולים להיות מקורות התופעה אצלי ואיפה יש עוד לבדוק ולנסות לפתור את הבעיה לדעתך אצלי?

תודה מראש.

נ.ב: מידן שלום, המגברים אינם נירטבו הם יבשים חיצונית .

לגבי פנים המגברים איני יודע ואולי כתוצאה מהימים הקרים והלחות וכתוצאה והמגברים סה"כ מתחממים בשעת עבודתם אז יתכן ויש לחות מסויימת .

פורסם

אני לא מאמין שRCA שנרטב באמצע הכבל יגרום לבעייה כלשהיא.

הבידוד הוא עצום, ובטח שלא מדובר במתח גבוה , נכון?

לדעתי האופציות האפשריות הן:

1.לחות במגבר (שווה לבדוק, רק להוציא מהמושב ולפתוח את הפלטה האחורית של גב המגבר {הצד שצמוד לכיסא} ).

2.לחות ב HU, שגם מתבטאת בצד של הRCA.

3. אולי האלטרנטור "שתה" קצת מים, ואז המתח לא מסונן .

ZZR

פורסם
אני לא מאמין שRCA שנרטב באמצע הכבל יגרום לבעייה כלשהיא.

הבידוד הוא עצום, ובטח שלא מדובר במתח גבוה , נכון? נכון..מדובר על 740 פרמיר..

לדעתי האופציות האפשריות הן:

1.לחות במגבר (שווה לבדוק, רק להוציא מהמושב ולפתוח את הפלטה האחורית של גב המגבר {הצד שצמוד לכיסא} ).כן גם זה עלה ברוחי וכניראה אני יעשה זאת בהזדמנות או יתן ללחות להעלם מעצמה..

2.לחות ב HU, שגם מתבטאת בצד של הRCA.ממ אני אבדוק אם הרדיאטור חימום פנימי שלי במקרה לא נוזל למרות שאני לא מאמין שזו הבעיה..

3. אולי האלטרנטור "שתה" קצת מים, ואז המתח לא מסונן . פרט נמק והסבר???

12345

פורסם

אסף.

עם המים היו בכמות מספקת ליצור קצר בין הRCA והמינוס של הרכב. (קצר עם הפלוס היה שורף את הפיוז הראשי)

ואז יש סיוכי גדול שזה דפק לך את היציאות של הרדיו דיסק. ולכן יש לך את הרעש.

אני מציע. חבר מכשיר אחר. ועם יש רעש זה החיווט. עם אין רעש זה המכשיר שלך.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מתח גבוה- לא מדובר על מתח של PREOUT אם זה 2.2 או 4 או 6 וולט,

כשאני כתבתי מתח גבוה , התכוונתי למתח במאות וולטים ומעלה ,

כל המתחים הנ"ל הינם נמוכים , אין מצב שמתח כזה יזלוג דרך הבידוד החוצה , באמצע הכבל

בגלל מים , הכבל יכול לשחות בגיגית , כל עוד המחברים נקיים ואין פגיעה בבידוד.

2.ביציאה של כל אלטרנטור יש סינון של המתח , האלטרנטור מפיק מתח "פועם" ,

יכול להיות שחדירה של מים/רטיבות דפקה את אחד הרכיבים האחראים על הסינון/ייצוב במכסה המנוע.

3.למר SOUNDNAN-לפני שאתה שולח אותו להחליף כבלים באוטו, יש אופציות אחרות שכדאי לבדוק,

אפשר לפעול בהיגיון , ובטח שלא לרוץ ולהחליף כבלי-RCA.

4.אסף-פתח את המגבר וגם את הHU , תראה אם יש לחות.

ZZR

פורסם

יש מצב שמה שאמרת לגבי האלטרנטור יעבור עם הזמן במשך סופ השבוע [הכוונה לייבוש טיבעי]?

כנ"ל לגבי הHU והAMP או שחובה לפתוח אותם בזמן המאד קרוב ?

פורסם

אני הייתי קם בבוקר ובודק את המגבר ואת ה HU, באור יום לראות אם יש התעבות.

אני מאמין שאלטרנטור מעצם היותו בתא-המנוע צריך שיהיה בעל הגנה בפני לחות,

לכן זה פחות מתקבל על הדעת שהתקלה נמצאת שם.

ZZR

פורסם

קיצר אתה אומר לי לבדוק מחר השקל בבוקר את ההגברה שלי מבפנים לייבוש.

אוקיי ...

תודה ..

פורסם

טוב קצת מוזר שאני בצד השני של הבמה ופתאום אני זה ששואל במקום לענות:

זו תופעה מוכרת בתקופה הזו של השנה ?[הכוונה -לא רק אני בר המזל שפקדה אותו התופעה?]

איך בעצם מגיעה הלחות הזו להגברה?

איך היא בעצם תאכלס משפיע על ההגברה ויכולה לגרום לתופעת "רעשי אלטרנטור".?

• תוכן חדש...