Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים... מה שלומכם?

אז ככה... יש לי בעיה שקצת מציקה לי מאז קניית הרכב הנוכחי שלי שזה כבר למעלה מ חצי שנה

יש ברשותי לאנטיס מודל 2000 1.8 עם 124K.

האוטו נאמן כמו כלב ואני מאוד מרוצה ממנו.

רק דבר אחד שמתי לב אליו מההתחלה: ההגה כח קצת קשה יותר ממה שהוא צריך להיות. אני יודע זאת כי לפני הלאנטיס הנוכחית, הייתה לי גם כן לאנטיס אומנם מודל 99 אבל זה אותו רכב (שניהם BJ) וגם נסעתי על המון לאנטיס של חברים ואנשים מזדמנים (זה לא אוטו נדיר...) ואצלם אני יכול לאמר בוודאות שההגה היה רך יותר!

אין נזילות, מפלס השמן עומד בדיוק בין המינימום למקסימום כמובן שכאשר הרכב חם השמן מגיע עד למקסימום בדיוק!

מה יכולה להיות הבעיה? ואיך אני יכול לפתור אותה?

חשבתי להחליף שמן אבל אני מפחד מנזילות, וגם הבנתי שאם אני יחליף שמן ההגה אמור להיות יותר קשה. במיוחד שצבע השמן כבר לא אדום במיוחד כמו שהוא אמור להיות!

שבת שלום

ממני

בן עמי

פורסם

יכול ליהיות חגורה לא מתוחה,משאבת הגה לא תקינה.

הכי מומלץ לבדוק במוסך.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

החגורה תקינה ב 100%

הגיוני שתהיה בעיה במשאבת ההגה לאחר 124K?

שאלתי כמה וכמה אנשים שיצא לי לדבר איתם וכולם טוענים שההגה תקין במאה אחוז. למרות שאני יודע שהמצב הוא לא כזה כי הוא קצת קשה יותר ממה שהוא אמור להיות!

בכל מקרה... נגיד והבעיה היא במשאבת ההגה כח... מה בתור המשאבה אמור לגרום לבעיה וכמה עולה לתקן? חייבים לעשות שיפוץ שלם למשאבה?

פורסם

יש מלא משתנים, כל עוד ההגה בסדר ואין נזילות אל תחפש בכח תקלות.

זה יכול להיות מצמיגים ספציפים שלך, זה יכול לנבוע מבלאי קטן במשאבה שאולי הלחץ בה יותר נמוך ממשאבה מקבילה, בלאי קטן במסרק וכדומה. אפילו לחץ אויר נמוך

לסיכום עזוב אל תחפש צרות. סע לשלום המפתחות בפנים!

אם המשאבה לא הייתה תקינה ההגה היה מאד מאד קשה והיה צריך להשיע המון מאמץ פיזי כדי להזיזו

עריכה: בדרכ עושים שיפוץ שלם למשאבה גם אם אורינג דפוק ויש נזילה. חבל על הכסף, כל עוד אין נזילה/רעש מהמשאבה חבל על הכסף, הכל תקין.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אני יודע על מה אתה מדבר... עם זאת אציין כי תמיד אני דואג ללחץ אויר תקין בצמיגים ואף קצת גבוה ממה שרשום!

ההגה קשה יותר מהנורמל גם בסרק וגם בנסיעה. רק ב 140 ומעלה הוא נעשה לי רך יותר משום מה... חחח

פורסם
אני יודע על מה אתה מדבר... עם זאת אציין כי תמיד אני דואג ללחץ אויר תקין בצמיגים ואף קצת גבוה ממה שרשום!

ההגה קשה יותר מהנורמל גם בסרק וגם בנסיעה. רק ב 140 ומעלה הוא נעשה לי רך יותר משום מה... חחח

משהו לא מסתדר לי עם זה שרשמת שאתה תמיד דואג ללחץ אויר תקין בצמיגים ואף קצת יותר גבוה ממה שרשום, יש סתירה מסוימת במשפט הזה אז הייתי ממליץ לך להישאר עם הלחץ שעליו המליץ היצרן.

ומעניין איך שמת לב שההגה נעשה רך ב-140, לא מומלץ לסובב את ההגה יותר מידי במהירויות כאלה :twisted:

פורסם

אף אחד לא מסובב את ההגה ב 140 בנסיעה על כביש! גם לא על 100! אני מתכוון למשל במעבר נתיב או משהו כזה...

בקשר לסתירה... למה שתהיה סתירה? יש לחץ בעומס רגיל ולחץ בעומס מלא.. אני ממלא לפי עומס מלא... (שלחץ לפי עומס מלא ההגה באמת טיפה יותר רך) אך עדיין לא כפי שאמור להיות!

פורסם

ברור שלא מסובבים את ההגה במהירויות כאלו ומוזר מאוד שבעבר נתיב במהירות כזו אתה מרגיש שההגה אינו רך, את ההבדל בין הגה כוח לרגיל דווקא מרגישים בנסיעה עירונית, חניות וכד'.

לגבי הלחץ אויר זה ברור שאתה מרגיש קל יותר לסובב את ההגה כאשר הלחץ אויר גבוה מהרגיל אך עדיין זה לא מומלץ למלא אויר מעבר למומלץ ואם אתה עומד בהמלצות הייצרן אז זה בסדר גמור.

בכל מקרה אם אתה בטוח שכל הדברים שהמליצו לבדוק תקינים אז באמת הדבר היחיד שאתה צריך להקפיד עליו והוא בשליטה שלך בלבד זהו לחץ האויר.

פורסם

האם הרכב עבר מכה/תאונה ?

לפעמים מסרק הגה נדפק והולך קשה בעקבות מכה/תאונה. לא פעם ראיתי מקרים שהזרועות התעקמו וגם מסרק הלך.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...