רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה זה לעזאזל החברה "RIGER" שיש תמיד על עונוים של ערסים ? זה חברת שיפורים או סתם הנפצה ?
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שוטר תפס אותו נוהג במהיאות של מעל 200 קמ"ש ופסל את רשיונו. http://sports.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=7&id=405572
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
דווקא בתור נהגים עם מכוניות, נסו להכנס לראשו של הרוכב ולהעמיד עצמכם במקרה דומה. מה הייתם עושים? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=8&msgid=17142419
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
-
- 22 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יום שבת בבוקר, אני נוסע לי ברחבי חיפה, ומגיע לכיכר עגולה בעלת 2 נתיבים (גם בכניסה וגם ביציאה) המסלול הימיני יש אוטו, אז אני לוקח את השמאלי. אין מכוניות, שנינו מתחילים לנסוע, כאמור אני במסלול הפנימי של הכיכר ושנינו במגמה של להמשיך ישר, האוטו שמימיני טיפה עובר אותי ואני רואה שהרדיוס סיבוב שלו מתחיל לקטון משמעותית והיא מתקרב לאוטו שלי יותר מדי... אני מסתכל שניה רואה שהוא ממשיך להתקרב ואני מצפצף לו שיזהר, הוא בשלו ממשיך לקחת את הסיבו ברדיוס קטן מדי ובזמן שאני עדיין מצפצף לו, "בום" הוא נכנס לי בכנף... סעמק עם האנשים בגיל-עמידה האלה שילמדו לנהוג !! עוצרים בצד, אני שזה ברור לי שהוא אשם לא אומר שום דבר מיוחד... גם הוא - מחליפים פרטים ושלום על ישראל. יום ראשון אנ…
הודעה אחרונה מאת יוני, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
משהו שקיבלתי במייל...חוו דעתכם. ת"ד (ת"א) 12306/02 פרקליטות מחוז ת"א � פלילי נ' פרץ דוד הנאשם חובב ספורט מוטורי שהשתתף בעבר במירוצים ברכבי באגי, נהג ברכב מסוג זה ופגע למוות בשני רוכבי אופנוע. מאחר שגם לשיטתו של הסניגור אסור היה לנאשם לנוע על הכביש ברכב הבאגי. הושג בין הצדדים הסדר טיעון ובו, בין היתר, הוסכם כי יושת על הנאשם עונש של מאסר בפועל. בית המשפט לתעבורה דחה את הסדר הטיעון ומצא כי ככל שהוא מתייחס לרכיב המאסר הממשי, אינו נראה ראוי, לפי שאין הוא משקף נכון את חומרת נסיבות התרחשות התאונה. במיוחד, הואיל ומדובר בתאונה שנגרמה על ידי רכב, שאסור לו להימצא ברשות הרבים. שהרי, רכב זה הוא כמוקש מוות. בכך שונה תאונת דרכים זו, ת כ ל י ת ה ש י נ ו י מכל תאונת דרכים קטלנ…
הודעה אחרונה מאת Ori@IAROC, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני לוקח היום את ההונדה טייפ R ל45 דקות נסיעת מבחן. הסוכנות ביצחק שדה בת"א ואני צריך מסלול שיהיה בו מספיק אקשן. תודה.
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחפש סמל אחורי של פיאט, איפה ניתן לקנות? חוץ מאוטו דיפו וכו' ששם אין.
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היום חוויתי היגוי יתר בפעם הראשונה. נסעתי למקום שומם בחיפה, נווה שאנן והחלטתי שאני הולך לנסות קצת היגוי יתר בסיבוב. סיבוב רחב וגדול כך שיהיה לי איך לתמרן. באתי במהירות לא גבוהה רק שלפני הסיבוב נתתי ברקס הדרגתי ולא חזק וסובבתי את ההגה וישר התחלתי להרגיש היגוי יתר קל ואני חייב לומר שזה היה פשוט מפחיד משתי סיבות: 1) זה מוזר להרגיש בפעם הראשונה ובמציאות איך התחת נזרק מחוץ לסיבוב 2) צריך לדעת באיזו נקודה מתקנים למה אם מתקנים מוקדם מידי בתוך הסיבובן עפים ישר עם כיוון התנועה לחלק החיצוני שלו , דבר שעשיתי במהירות די נמוכה ובזכותו יכולתי להרשות לעצמי לטעות קצת. טוב זהו אני מסקנות: 1) לא לעשות את זה יותר 2) לקחת קורס נהיגה מתקדמת 3) טיפ נידל מל…
-
תגידו לא מעצבן אותכם שתחנות הדלק גובות מעל 2 שקלים לשירות תדלוק בערב. אני לא מדבר על המחיר עצמו אלא על העקרון, הם לוקחים מאיתנו 2 שקלים כאילו הם עובדים שם בהתנדבות ולא מרוויחים כסף ממכירת דלק. יש תחנות שלא גובות עבור שירות אני לא זוכר את השמות אבל אני חושב שצריך לתדלק רק בתחנות אלו. מה יהיה
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מקווה שיש פה עובד ב"אלון" שיוכל לעזור לי, יש תחנה של אלון שאני מתדלק בה תמיד, ותמיד אני שם טנק מלא ומשום מה הפעם שמע הבחור 100 שקל.. לאחר ששם 100 שקל ביקשתי שישים טנק מלא בחיוב שני , והוא אמר שכרטיס אשראי עובר רק פעם אחת ביום, האם זה נכון? (לא ניסיתי להעביר שנית) האם בשעה 12 מתאפס העניין ? זתומרת ש ב 01:00 אני אוכל ללכת לשים דלק שנית? (אני פשוט לפני טיול וממלא תמיד שם.. (מאוד מרוצה אגב))
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 2 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
חברה אני צריך הערכה כמה בערך יעלה לי ל 106 ראלי 4 או 2 בולמים של קוני במקום המקוריים...??? והאם ההרגשה תיהיה שונה למרות שכבר הרכב מונמך... אך נמצא עם הבולמים המקוריים!
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
פרטים בהודעה דביקה בפורום רכבי אספנות
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 0 תגובות
- 888 צפיות
ציטוט מ The Marker 26.6 10:57 | 25.6.2003 עמירם כהן הבנזין בתחנות הדלק יתייקר בסוף יוני, לאחר שלושה חודשים של הוזלות. על פי נתוני הסחר במוצרי דלק באגן הים התיכון, שעל פיהם נקבע מחיר הבנזין בישראל, צפוי מחיר הבנזין המרבי בתחנות הדלק לעלות בכ-3 - 0.7% אגורות לליטר. ההתייקרות נובעת בעיקר מעלייה במחיר הנפט הגולמי ביוני. כמו כן צפוי להתייקר הסולר בתחנות הדלק בכ-2 - 0.6% אגורות לליטר; זאת כתוצאה מהתחלת השימוש בסולר דל גופרית, המזהם פחות אך יקר במעט מסולר רגיל, החל ב-1 ביולי 2003. בנוסף יתייקרו מוצרי דלק הנמכרים לחברות הדלק, ואינם נתונים לפיקוח: הגפ"מ (גז בישול) יתייקר ב-7%; הנפטא תתייקר ב-9%; הדס"ל (דלק סילוני לתעופה אזרחית) יתייקר ב-3.4%; סולר להסק…
הודעה אחרונה מאת yairk, -
רציתי לדעת מה זה מומנט. תודה!
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קבלתי אז כמה רעיונות לכבישים שיכולים להיות מתאימים, מלבד אלו שפוסמו בשירשור ההוא (והיו כמה רעיונות טובים מאוד גם שם) קיבלתי כמה הצעות בהודעות פרטיות, מאחר וכמה אנשים פנו אלי בזמנו וביקשו לדעת על אותן המלצות חשאיות אני מפרסם אותם עכשיו בעילום שם... שוב תודה לכולם ותשמרו על עצמכם. 1. כביש החוף בין חיפה לכיוון זיכרון יעקב 2. או מיקנעם לכיוון כביש החוף 3. כביש ת"א אשדוד באישון לילה - עם לכלוך על המספר (ציטוט מנוסח מקורי ) 4. בגולן יש את הכביש המוביל מצומת חטיבה 7 לקצרין. ביום שישי בשעות הצהריים הכביש פנוי לחלוטין וחסר כל משטרות. (זה הכביש שמשמש את כתבי אוטו לבדיקת מהירויות סופיות) 5.מקום נוסף, בעמק יזראל, בכביש המוביל לנעורה (מכיוון עפולה, אחרי צומת דוברת לפ…
- 28 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
קטע מתוך מכתב נוקב ששלחתי למנהלי ערוץ 10 ב-22.6.03,לאחר שהצלחתי להתברג ולהשתתף בתוכנית 10G,התוכנית שבה אני משתתף,תשודר מחר (24.6.03) בערוץ 10 בשעה 21:00. ביום רביעי (18.6.03) הוזמנתי לאתר הצילומים ביקום לשם השתתפות בתחרות שהפרס בה הוא רכב מדגם סובארו אימפרזה STI שמספרו 23-300-32. בהגעתי למקום הצוות היה בהפסקת צהרים ומייד לאחריה החל בהתארגנות לצילומים.ניסיון להתניע את הרכב ע"י צוות התוכנית כשל ומספר מאנשי ההפקה והצלמים החלו לדחוף אותו ללא שום ניסיון להבין היכן התקלה(לא נפתח מכסה המנוע אפילו פעם אחת) עד להתנעתו,תהליך זה חזר על עצמו ארבע פעמים בשעתיים מבלי שאף אחד יתהה על המצב המכאני של הרכב.לפניי היה בחור שהתכונן לצילום התוכנית עם חיים צינוביץ' שלפתע קפץ מנהל מגרש ההחל…
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
היום באתי בבוקר ראיתי שתי דפים על החלון אני מרים את שניהם הולך לאוטו ורואה שתי דוחות על מיקום חנייה !!! יוצא החוצה בודק ואכן אני מחנה במקום של נכים מי שמכיר בגבעתיים יש דואר ומולו יש שתי מקומות לנכים שלא בדיוק ראיתי אתמול ב2 בלילה. עכשיו אני מגיע הבייתה בבעסה ורואה שאלו 2 דוחות שונים !!! אחד מהעיריה ואחד מהמשטרה יכול להיות כזה דבר ?? ועוד דבר אם אני מוכיח שכביכול נכה נהג באוטו והחנה שם דבר אחרון זה נקודות וכמה ?? תודה, דניאל
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. לפני כמה ימים חבר שלי הראה לי בליטה שמצוייה בדופן הצמיג שלו, ושאל אותי אם היא מסוכנת. אמרתי לו שאני לא יודע, ועד כמה שזכור לי בצבא מחליפים מיידית צמיג שיש לו בליטה (שקע מותר, בליטה אסור).לא הייתי בטוח ולכן אמרתי לו שייגש לצמיגן וישאל אותו. היום הוא נסע בכביש מהיר, ובמהירות 140 התפוצץ לו אותו הצמיג! למזלו זה היה אחד הצמיגים האחוריים, ולכן הוא הצליח להשתלט על הרכב. מסקנה- יש לבדוק אחת לכמה ימים את מצב הצמיגים ברכב. עד כמה שידוע לי, בליטות כאלו נוצרות מחנייה שהצמיג צמוד למדרכה - המנעו מזה. אנשים, תזהרו.
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה שמעצבן אותי בשוטרים שרובם (אני בטוח שיש שוטרים טובים שעושים את העבודה שלהם בצורה הטובה ביותר פשוט עוד לא פגשתי אחד כזה, אני פשוט רוצה להאמין שיש כאלה שם בחוץ, בגלל זה אני לא מכליל) חושבים שהחוק לא תקף עליהם אלא הם רק נוצרו כדי לאכוף אותו. יש לי פה שתי דוגמאות (מתוך הרבה אחרוץ שבטח קרו לאחרים) שפשוט ממש מעצבנות אותי. #1: ראיתי אתמול שוטר שנוסע במסלול שמאלי במהירות 60 בכביש ראשי (בכניסה לירושלים לפני גינות סחרוב 3 נתיבים) תוך כדי שהוא מדבר בטלפון (בלי דיבורית כמובן) #2: נהג מונית סיפר לי ששוטר עצר אותו ושאל אותו איפה הזוג משקפים הספייר שלו, הנהג כמובן ענה בבית... אז השוטר רשם לו דוח על זה שלא היה לו משקפיים ספייר באוטו ( ) לפי דעתי זה פשוט לא הגיוני חוק כזה, אבל זה…
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היום סוף סוף הלכתי בפעם הראשונה לקארטינג החדש בחיפה. וזו התרשמותי. המקום עצמו - ממש נחמד, מעוצב בטוב טעם, יש מכונות שתייה ואוכל חדר תדרוך חדר המתנה שהוא הלובי הראשי ופקידת קבלה עם שדיים ענקיים. ההדרכה - הדרכה פשוטה בתכליתה. דגל צהוב - האט ועקוף את המפגע שבדרך דגל אדום עצור במקומך דגל כחול- תן שיעקפו אותך אתה איטי ולא יודע לנהוג דגל שחור- עצור בצד אתה ערס שעושה שטויות. לאחר שמסיימים את ההדרכה לוקחים קסדות מהמדף, רואים שהן מתאימות ופשוט מחכים שהמקצה יסתיים. אם משעמם לכם תמיד תוכלו להסתכל על המקצה הקיים דרך חלון הראווה דבר שמאוד אהבתי. עולים על המסלול - לפני שהגעתי למקום טיפחתי ציפיות למסלול מעניין מאתגר וקארט שיתן לי אנדרנלין ומהירויות…
הודעה אחרונה מאת אמיר ט, -
mazda 3
מאת LotusElise-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?site=1 אתר רכב העלה תמונות של מכונית חדשה לפני בפעם הראשונה. הנה עוד תמונות שאין להם http://www.axela.mazda.co.jp
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני צופה ולא מבין מה הבעיה של הצלם....נראה לי שיש לו פרקינסון. הידיים שלו רועדות בצילום מינימום הוא עושה 1001 דברים בו זמנית. נראה שסידרו את הקול ביחס לתמונה.
הודעה אחרונה מאת zom, -
- 1 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הכוונה למצלמות הקבועות בצד הכביש
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קלטתי איזה פלאש לפני חודש ואתמול שלחו לי ת'קנס על 250 שח עשיתי 80 (אעלק) במקום 60... השאלה שלי היא האם אני מקבל משהו חוץ מהקנס בהתחשב בעובדה שאני נהג חדש (שנה וחצי)? נקודות וכל החרא הזה.. האוטו הספציפי לא רשום עליי אלא על נהג בוגר שלא קיבל שום דוח מזה כמה שנים... אז איך זה הולך עם הנקודות וכל זה אם אני משלם ולוקח עליי ת'קנס..?? תודה
הודעה אחרונה מאת akurtser, -
שנה חלפה , מי האמין שהכל יעבור כה מהר , כן שנה מה 16 ליוני 2002 ועד היום .. מסקנות : צרפתיות לא אמינות (כאילו שלא ידעתם..) עולה הרבה יותר יקר להחזיק רכב ספורטיבי שווה כל גרוש שהושקע. ולא כדאי לצעירים תפרניים. א. 106 ראלי , דו"ח אמינות וטיפולים: 106 ראלי דור ראשון שנת 95 , מנוע 1300 , 100 כ"ס ב 7200 סל"ד 3 דלתות , צבע לבן. הרכב נקנה עם 134 אלף K על המחוג , כיום מספר הק"מ עומד על 166 אלף K יש לציין שהרכב לא חי חיים קלים במהלך שהותו אצלי ומספר הק"מ השנתי הוא כפול מהממוצע. יש לציין בנוסף: שכל הטיפולים נעשו במוסכים מורשים לרוב בליטל. הטיפול הראשון עם הקניה: 135 K - טיפול 10 אלף + החלפת פלאגים , נוזל קירור + ניקוי מערכת קירור …
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 17 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי רעיון שיושב בתוך הראש כבר זמן מה ואני מאוד מעוניין לדעת מה דעתכם לפני שאתחיל בביצועו. כמה פעמים קרה שהיה חסר לנו בבית איזה שהו כלי עבודה מיוחד, או סתם איזה ליפט שיכולנו להרים את הרכב עליו ולבצע את העבודה בנוחות וכמו שצריך? ובכן הרעיון הוא כזה מעין מוסך שבו אפשר לטפל ברכב בעצמך, במוסך יהיה ליפט, בור ואת כל סוגי הכלים שרק נצטרך ובנוסף יהיה איש מקצוע שמבין בנושאי מכוניות ויכול לתת עצה והדרכה לאנשים שפחות מבינים. וכך בעצם כשנרצה לעשות טיפול לאוטו לבד בכוחות עצמנו פשוט נצטרך להגיע למקום ולהתחיל לעבוד. במקום יהיה אפשר לעשות הכל החל משיפורים ותיקונים מכניים וכלה בעבודות חשמל והתקנות למיניהם. זהו - לגבי הקונספט יש עוד כל מיני רעיונות, אבל השאלה שלי…
הודעה אחרונה מאת חנרו, -
תחנות דלק- רמאות 1 2
מאת יצחק 330- 25 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכם. ברשותי ב.מ.וו 330 ואני רגיל לתדלק בתחנת דלק אלון. בזמן האחרון בימי שישי התחלתי לתדלק בפז בגלל עיתון חינם. לאחר מכן, המנוע גמגם, נידלקו מנורות המתריאות על בעיה בהצתה וההספק ירד. בכלל עבודת המנוע נהיתה גרועה ביותר. לקח לי זמן לקשר, אך לבסוף הגעתי למסקנה שזה בגלל הדלק בפז. חזרתי לתדלק באלון וכל התקלות נעלמו כלא היו. הלכתי לתחנת פז בה תידלקתי כדי להגיד להם מה אני חושב, והם תירצו בלי סוף, אני חיפשתי את מנהל התחנה שלא הייה באותו רגע. הם מוהלים שם את הדלק או משהו? אם נגרם לי נזק למנוע זה לא יגמר ככה.
- 0 תגובות
- 979 צפיות
ציטוט מ The Marker 24/6 החל מה-1 בנובמבר 2003 יופחתו דמי ביטוח החובה ב-3.5% נוספים. הוזלה זו הינה בנוסף להפחתת התעריפים בגובה 6.5% שנקבעה החל מה-1 ביולי 2003, במועד זה יעברו מרבית חברות הביטוח מתעריפים אחידים לתעריפים שמשקפים את הסיכון של המבוטח בביטוח חובה, תוך שימוש בפרמטרים שונים (גיל, ותק בנהיגה, מספר שלילות רשיון וכו'). ההוזלה הנוספת תשלים מהלך של הפחתה ממוצעת של 10% בפרמיית ביטוח החובה. שר האוצר החליט על ההפחתה הנוספת בגובה 3.5% בתוקף הסמכות הנתונה לו בחוק, לאחר שהתברר כי ב"אבנר" נצברו עודפי כספים בגין גביית פרמיות גבוהות מדי בעבר. ההפחתה תתבצע באמצעות הקטנת התשלומים של המבוטחים ל"קרנית". "קרנית" היא קרן שתפקידה לפצות נפגעי תאונות דרכים הזכאים לפיצוי…
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני ממש רוצה לדעת...מי לוקחת? למי יש יותר כוח סוס ומי מאיצה יותר טוב.. לאנשים שבאמת מבינים בבקשה...תודה
הודעה אחרונה מאת bender, -
- 16 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני יודע שזה נישמע בשמים אבל אפשר בכלל לבנות מסלול מרוצים אמיתי בארץ אני חושב אם יהיה יזם או מישהו עשיר מאד שאוהב מכוניות הוא יוכל לעשות מזה עסק לא רע בכלל. מכיוון שהוא יכול להכניס לשם את ליגת הקארטינג,אופנועים, או אולי גם מכוניות פרטיות השאלה הגדולה היא האם זה אפשרי בכלל. אני יודע שבאנגליה יש להם הרבה מפגשים שהם במסלול. משלמים סכום מסוים עוברים הדרכה ונכנסים למסלול. זה גם יכול לדעתי לשנות את כל רמת הנהיגה בארץ מבחינת קורסים למיניהם או כל אלה שרוצים למצות את האוטו על בטוח. מה אתם אומרים יש בכלל אפשרות או שזה חלום אחד גדול וסתם איזה פנטזיה שעלתה לי לראש
הודעה אחרונה מאת RS6,
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)