Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 3-4 חודשים, חשבתי על אותו רעיון בדיוק, גלגלתי אותו בעזרת חברים וכמעט שכרנו מקום.

אחרי הרבה זמן אצל בעלי מוסכים, סוכני ביטוח, קריאת תקנות של משרד התחבורה וכו', אני יכול להגיד לך שהעסק ישים, אבל יהיה קשה מאוד (אבל אפשרי) לרשיין ולבטח אותו, והרווחיות שלו גבולית.

יש לי תחשיב עסקי מלא מוכן, ואין לי בעייה לספר לך פרטים נוספים אם אתה מעוניין. (צור איתי קשר בה"פ)

עיקרי הקשיים הם כנ"ל:

בשביל לרשיין ולבטח עסק כזה, אתה תצטרך להקים אותו כמוסך מכונאות כללית. אם תנסה ללכת למשרד התחבורה ולבקש רשיון למוסך שירות עצמי, מכיוון שהדבר לא קיים, יקח להם הרבה שנים להמציא לך תקנות מיוחדות, אם בכלל הם יאשרו דבר כזה.

לכן הדרך "הפשוטה" היא להגדיר את העסק כמוסך לכל דבר. העניין הוא שזה לא פשוט לפתוח מוסך. קודם כל, אתה צריך רשיון מנהל מוסך, או להעסיק אדם בעל רשיון כנ"ל. רשיון מנהל מוסך כרוך בלימודים והתנסות לאורך 5-7 שנים (לא, אני לא מגזים). משכורת למנהל שכיר עם התואר הנכסף היא גבוהה מאוד. הנ"ל חייב להיות נוכח בכל שעות הפעילות ע"פ חוק.

נניח שיש לך רשיון כזה. לקבלת רשיון למוסך ממשרד התחבורה, אתה תתצטרך לעמוד בדרישות המינימום שלהם, שכוללות רשימה ארוכה של כלי עבודה ושטח גדול מאוד (אם אני לא טועה 235 מ"ר לפחות, לא כולל חניון).

מבחינת ביטוח, כל חברות הביטוח אתם דיברתי, לא היו מוכנות לבטח אנשים ללא הכשרה, לשימוש בכלי עבודה שנחשבים מסוכנים. (גם פטיש נחשב מסוכן). אבל אפשר לשכנע אותם. צריך לשים הרבה מגבלות, להמנע משימוש בכלים מסוכנים במיוחד ובליפטים (המכונאי המשגיח יפעיל). מחיר ביטוח למוסך רגיל עומד על 400 ש"ח בחודש, צפה למחיר כפול עד פי שלושה.

מעבר לכך, מכונאי מוסמך, או מנהל המוסך יהיו אחראים לכל טיפול שנעשה באוטו. כלומר, אם מישהו דופק לעצמו את הבלמים, ועושה תאונה, יבואו אליך בטענות. אם יש פצועים אז גם המשטרה תגיע.

לגבי שימוש בליפט של מוסך קיים, קיימות אותן סוגיות ביטוח, אך הנושא פשוט יותר מכיוון שהרשיון כבר קיים. כאן ישנה בעייה כלכלית. אתה יכול לגבות לכל היותר 70-80 ש"ח לשעה על ליפט. יש עבודות שמכונאי עושה בשעתיים-שלוש על אותו ליפט, שמכניסות 2000 ש"ח בקלות. מה שאתה תכניס מאותו ליפט במשך שלושה ימים.

בגלל המצב, קיימים מוסכניקים שיסכימו לנסות כל דבר כדי להכניס עוד גרוש, גם בלי ביטוח. לעשות מזה עסק מרוויח בצורה כזאת זה קצת מסוכן לטעמי.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

האם אפשר להמנע מרשיון וביטוח במקרה ומטרת המוסך היא לא עסק אלא משהו פרטי?

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

רוני, אם אתה רוצה, למען "הקהילה", אפשר לחשוב על להקים עמותה (ללא כוונות רווח) שתחזיק מחסן עם ליפטים לשימוש החברים.

חברים ישלמו דמי חבר שיחזירו את השכירות החודשית ואת עלות הציוד, ויהיו מבוטחים עצמאית, בביטוח תאונות אישיות.

(add lightness' (Colin Chapman'

• תוכן חדש...