Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי חברה, אני מציג לפניכם רעיון שעלה בראשי בזמן ריחופי בעננים.

לא ידוע לי אם יש מע' כזו, ואם יש, ראו בה כמבוטלת. אני מציג את המכלול בפשטותו בלי כל מכלולי המתלים ושלדה, כמו כן , נא להתעלם מהממדים הלא ריאלים. המע' אמורה להיבנות לרכב שנמצא בשלבי התכנון, כך המע' יכולה להיות מתאימה מבחינת מיקום ויחסי העברת הכח.

הרעיון :

הגדלת מס' סיבובי האופן על ידי תמסורת משנית פשוטה.

אופן פעולה :

הסבר זה למי שלא מבין ואין לו ידע טכני כלל :

הסרן האחורי מעביר מס' סיבובים מסויים דרך גל ההינע ב' לתמסורת המשנית שמורכבת משני גלגלי שיניים בעלי קוטר ומס' שיניים שונים. הגלגל הגדול מניע והקטן מונע, מס' הסיבובים המוגדל עובר דרך גל הינע ג' אל האופן. התמסורת תהיה מסוככת בשמן שתהווה כ -80% מנפח המיכל.

יתרונות וחסרונות:

יתרונות :

יכולת הגדלת מס' סיבובי האופן בעזרת מע' תמסורת פשוטה.

חסרונות :

חלקים נוספים שנוספו כגון : גל הינע נוסף, מע' התמסורת, מיכל שמן.

עלות : עלות החלקים.

טיפול : טיפול תקופתי שדורש סיכוך התמסורת.

איבוד כח :ידוע שאם המנוע מספק 100% כח רק כ- 25%-30% מגיעים לגלגלים, גל הינע נוסף רק יגרום לאיבוד כח נוסף (או שהתמסורת החדשה תפצה על זה).

אז מה אתם אומרים ? נא להביא עוד חסרונות ויתרונות, האם מע' כזו כדאית מבחינת עלויות, טיפולים ? יעוד המע' (רכבים מסחרים, פרטיים?) וכל דבר שעולה בראשכם.

מקווה שהצגתי בפשטות (כי אני אחרי הנגאובר מאתמול) אץ המע', אם לא אז תבינו אותי :wink: .

שמוליק

idea.JPG

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
רק כ- 25%-30% מגיעים לגלגלים

לפי מה שאני קראתי (באחד המאמרים שהועלו לכאן), 27% (בערך) מכוח המנוע לא מגיעים לגלגלים ולא להפך.

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

אתה מדבר על הפחתה נוספת של יחס התמסורת הסופי. יש דבר כזה בהאמרים.

מותר לשאול מה המטרה לדבר הזה? להפחית את היחס הסופי? אפשר לעשות את זה בגיר...

או שלא הבנתי אותך...

פורסם

אם אני מבין אותך נכון מה שאתה מנסה לשנות זה לשנות את היחס בין סיבובי המנוע לסיבובי הגלגלים.

אפשר לעשות את זה ע"י שינוי בגיר ללא הוספת שום חלקים.

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם
מערכת כזו כבר קיימת בגיפ' האמר.

אבל הפוך: במקום הגברת סיבובים, יש בפחתה כדי לקבל יותר מומנט סיבוב.

המערכת בהאמר נועדה להוסיף מרווח גחון ע"י הבאת ההינע מלמעלה. יחס העברה נמוך משיגים בעזרת תיבת ההילוכים , תיבת ההעברה וגודל הגלגל. אין צורך ב"מתווך" נוסף שיגביר בלאי ויפחית ניצולת.

נמרוד

פורסם
מערכת כזו כבר קיימת בגיפ' האמר.

אבל הפוך: במקום הגברת סיבובים, יש בפחתה כדי לקבל יותר מומנט סיבוב.

המערכת בהאמר נועדה להוסיף מרווח גחון ע"י הבאת ההינע מלמעלה. יחס העברה נמוך משיגים בעזרת תיבת ההילוכים , תיבת ההעברה וגודל הגלגל. אין צורך ב"מתווך" נוסף שיגביר בלאי ויפחית ניצולת.

נמרוד

הסיבה העיקרית למערכת בהאמר הינה באמת בשביל לתת יחס של כוח על פני מהירות.

בנוסף, אחת היתרונות המלווים לכך היא יכולת העלאת המכלולים של הרכב, אך זהו תוצר הלוואי.

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

כמו שנמרוד ציין - הדרך הכי פשוטה לשנות יחס העברה סופי היא שינוי קוטר הגלגל.

לא צריך לפתוח ולהתערב במערכות מכניות, אלא אם כן אתה רוצה שינוי דרסטי.

פורסם
רק כ- 25%-30% מגיעים לגלגלים

לפי מה שאני קראתי (באחד המאמרים שהועלו לכאן), 27% (בערך) מכוח המנוע לא מגיעים לגלגלים ולא להפך.

הבהרה....

בערך 30% מתפוקת המנוע הולכים לאיבוד בדרך לגלגלים.

בערך 30% מהפוטנציאל של הדלק הופכים לכוח מנוע. היתר הולך לאיבוד בצורת חום.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

כמו שנאמר , בהאמר יש תמסורת שנותנת יחס של כוח על פני מהירות,

הרעיון היה לתת יחס של מהירות על פני כוח בנוסף לת"ה. הרי העטרה בדיפרנציאל נותנת יחס של כח על פני מהירות בגלל צורתה וגודלה, אז התמסורת הנוספת "מתקנת" ומשפרת את הסל"ד הסופי של הגלגלים.

לדומא :

אם הת"ה מוציאה 100 סל"ד והעטרה בדיפרנציאל מוציאה נגיד 60 סל"ד אז התמסורת "מתקנת" ומוציאה בין 70 ל 100 סל"ד.

זה משפר.

עוד חסרון שחשבתי עליו הוא הפיתול שנוצר בשלושת גלי ההינע בתחילת נסיעה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...