Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה נוגעת לגבי תיבות אוטומטיות.

כיצד אתם מחליטים שגיר סיים את חייו?

האם על פי חוות דעת המוסך בלבד?

תנסו לענות בכנות, גם אם באמת המוסכניק אמר לכם שהלך גיר.

מה גרם לכם להגיד "אי אפשר לנסוע יותר עם הגיר הזה", או שבעצם שאמרו לכם את זה?

או בקיצור, באיזה קריטריונים גיר מת צריך לעמוד.

תודה ארז.

פורסם

פשוט.

כאשר עלות התיקון (האמיתית, אצל מי שאתה סומך עליו) יותר גבוהה מעלות החלפה.

אני לא מדבר על מיקרים קיצוניים עמו פיצוץ מטורף בגוף הגיר, כי זה טריויאלי.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

השאלה הייתה , כמדומני, לגבי הצורך בשיפוץ , ולא לגבי פיצוצים,שברים וכיו"ב.

גיר אוט' גמור מתחיל להחליק , לפספס הילוכים , לדפוק בהעברות הילוכים וכו'.

פורסם

אוקי שמר הבנתי,

הגיר במזדה שלנו דופק רק כשמכניסים לדרייב, בהעברות הילוכים הוא חלק לגמרי, ועובד תקין לחלוטין, זה מה שנקרא אצל מוסכניקים גיר גמור? (ב300K)

אבל מה שמטריד אותי הוא שהרבה אנשים מספרים שהלך להם גיר ב50K, ב100K, כל מיני אגדות אורבניות, שנראות לי יותר מידי מוזרות, מילא בחור אחד היה מספר את זה, אבל כל כך הרבה, וזה פשוט לא מסתדר לי, יכול להיות שאנשים פשוט ממהרים לקרוע ברך לפני המוסכניק שאומר להם שהגיר הלך ב50K? אחרת אין לי הסבר למה כל כך הרבה אנשים מספרים שהחליפו גירים בקילומטראז'ים מגוחכים כאלה.

פורסם

אורך חיי הגיר הוא פונקציה שקשורה באופן הדוק לאופי החיים שעבר. אם נהג בו ונדליסט צעיר עם רגל בינארית על דוושת התאוצה, הדבר ישתקף באורך החיים שלו. כנ"ל הברקות כמו זינוקים בדוושת תאוצה ודוושת בלימה לחוצות יחדיו, ועוד חידושים שאהובים על חלק מלקוחות הפורום הצעירים.

כל החלפת הילוך מקרבת את מועד השיפוץ, ולכן גירים שבילו את מרבית חייהם בתוך העיר יזדקקו לשיפוץ עשרות (וגם מאות) אלפי קילומטרים לפני גיר שחי בכפר, ובכל נסיעה של עשרות קילומטרים הגיע במהירות להילוך הגבוה, ונשאר שם ללא הפרעה.

יש גם תקלות שנובעות מתחזוקה לקויה של מערכות אחרות - למשל מילוי מי ברז במערכת הקירור שגורמת קורוזיה\סתימה ברדיאטור הקירור של הגיר (בגירים בהם הוא קיים). מי שלא מקפיד, ישלם אחרי כמה שנים.

וכמובן, העליה בשכיחותם של גירים מפוקחי מחשב מאפשרת למוסכניקים לא ישרים לאבחן גיר מת בכל מקרה בו חיישן סורר פוגע בתפקוד שלו.

פורסם
אוקי שמר הבנתי,

הגיר במזדה שלנו דופק רק כשמכניסים לדרייב, בהעברות הילוכים הוא חלק לגמרי, ועובד תקין לחלוטין, זה מה שנקרא אצל מוסכניקים גיר גמור? (ב300K)

אבל מה שמטריד אותי הוא שהרבה אנשים מספרים שהלך להם גיר ב50K, ב100K, כל מיני אגדות אורבניות, שנראות לי יותר מידי מוזרות, מילא בחור אחד היה מספר את זה, אבל כל כך הרבה, וזה פשוט לא מסתדר לי, יכול להיות שאנשים פשוט ממהרים לקרוע ברך לפני המוסכניק שאומר להם שהגיר הלך ב50K? אחרת אין לי הסבר למה כל כך הרבה אנשים מספרים שהחליפו גירים בקילומטראז'ים מגוחכים כאלה.

בעיקרון, נקישה בזמן שילוב לדרייב יכולה להגרם גם כתוצאה ממרווחים במערכת ההינע (ציריות, דיפרנציאל וכד'). עבור מכוניות משומשות זה בלאי טבעי של רכיבי הנעה שנשחקים עם הזמן - אך כל עוד הגיר לא מחליק, מעביר הילוכים בזמן ובצורה חלקה-נורמלית, אין מה להספיד אותו.

רוב האנשים עליהם אתה שומע שהגיר שלהם הלך בק"מ מגוכחים - סביר להניח שמדובר במצבים שהרכב כבר לא מסוגל לזוז ממקומו או שישנה החלקה קשה מאוד בגיר. אדם שפוי לא מגיע לשיפוץ גיר ברכב שעבר 50-100K ק"מ אם הרכב נוסע נורמלי.

סתם לידיעה - איך אתם מטפלים בגיר ? (מקפידים על החלפת שמנים בזמן ? אם כן - כל כמה זמן ? וכמה שנים הרכב אצלכם ?).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סתם לידיעה - איך אתם מטפלים בגיר ? (מקפידים על החלפת שמנים בזמן ? אם כן - כל כמה זמן ? וכמה שנים הרכב אצלכם ?).

איציק

שמן גיר הוחלף על ידינו לפני שבוע, אחרי שמעולם לא הוחלף (על ידינו), זאת אומרת משנת 2002 בערך...(כ200K ק"מ) אני לא צמוד לאוטו, הוא ברמת הגולן, אני בכרמיאל.

לפני זה אין לי שום מידע על טיפולים... אבל האוטו היה של חברה. (שנת 96)

חופש במערכת ההינע יש בהחלט, והרבה.

כשמכניסים לדרייב, כל המנוע גיר ציריות, הכל זז ורועש.

פורסם

בדגמים אוטומים רבים יש גם פילטר שמן בתוך הגיר.

עם הזמן הפילטר נסתם עלידי שחק מתכתי

אם לא מחליפים את הפילטר בזמן הנזק לגיר בלתי הפיך!!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
בדגמים אוטומים רבים יש גם פילטר שמן בתוך הגיר.

בכל הדגמים האוטומטיים יש מסנן, לא בכל דגם הוא נגיש כלכך...

בכל אופן, אחד הסממנים הפשוטים של תיבה אוטו' בערוב ימיה , הוא שמון שרוף, ומסריחחחח.

פורסם
יכול להיות שאנשים פשוט ממהרים לקרוע ברך לפני המוסכניק .

בד"כ קורעים רצועה צולבת. אפשר למנוע את זה ע"י טיפול בטיימינג כל 60 אלף...:roll:

פורסם

יש גם פילטר שמן בתוך הגיר.

פורסם
אני לא מדבר על מיקרים קיצוניים עמו פיצוץ מטורף בגוף הגיר, כי זה טריויאלי.

מה זה פיצוץ בגיר?!?!

איך זה נגרם (ומה צריך לעשות כדי למנוע את זה)?

פורסם

פיצוץ בין היתר יכול להיגרם ע"י גוף זר בתוך הגיר שניתז לכל עבר במהירויות עצומות ע"י הגלגלי שיניים בתוך הגיר, ועושה חורים בגוף הגיר. זה יכול להיות שברים וחתיכות מהגיר עצמו, זה יכולה להיות אבן שנכנסה לגיר בדרך זו או אחרת...

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
מה זה פיצוץ בגיר?!?!

איך זה נגרם (ומה צריך לעשות כדי למנוע את זה)?

להתפלל?

תבוא לרמת הגולן אני יראה לך במחסן שלי מנוע קמינס שהשתחרר לו טלטל באמצע עבודה, מראה מלבב, חורים בשני הצדדים. זה מנוע מפוצץ.... על אותו עיקרון.

בכל מקרה, מוסכניק אחד טען שהפילטר בגיר הספציפי הזה מצריך פירוק של הקרטר, חובה להחליף אותו אחרי 300K?

• תוכן חדש...