Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

4 פע' חד בוכנה

razer
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון התחלתי להתעניין בקטנועים (כן, כן, הגיע הזמן לתפוס עצמאות ולקנות אוטו זה יקר) וראיתי משהו מוזר קטנועי ה 125-150 סמ"ק בד"כ מאופיינים במנוע שנקרא 4 פעימות חד בוכנה דבר שנראה לי מוזר ותמוה תמיד הייתי רגיל לחשוב שמנוע 4 פעימות צריך לפחות 2 בוכנות לא?

מישהו יכול להסביר?

אני גם אשמח לשמוע ייתרונות חסרונות של מנוע שכזה על פני 2 פעימות חד בוכנה רגיל, תודה לכל העונים.

פורסם
אם לא יהיו לפחות 2 בוכנות המנוע לא יצליח אף פעם להשלים סדר 4 פעימות (למיטב ידיעתי)

4 פעימות :

כל פעימה היא עלייה או ירידה של הבוכנה .

1. יניקה

2. דחיסה של האוויר

3. בעירה

4. פליטה

מה קשור מס' הבוכנות ?

פורסם
אם לא יהיו לפחות 2 בוכנות המנוע לא יצליח אף פעם להשלים סדר 4 פעימות (למיטב ידיעתי)

4 פעימות :

1. יניקה

2. דחיסה של האוויר

3. בעירה

4. פליטה

מה קשור מס' הבוכנות ?

תיקון:

בכל עליה או ירידה של הבוכנה מתבצעות שתי פעימות.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

4 פעימות :

1. יניקה

2. דחיסה של האוויר

3. בעירה

4. פליטה

מה קשור מס' הבוכנות ?

תיקון:

בכל עליה או ירידה של הבוכנה מתבצעות שתי פעימות.

עמית

בשתי פעימות. בארבע פעימות כל עליה או ירידה היא פעימה אחת, 4 פעימות בשני סיבובים.

לשאלה המקורית - מה שמבלבל אותך היא העובדה שבשני סיבובים רק בירידה אחת של הבוכנה מתבצעת עבודה. אז איך בדיוק הוא ישלים עוד סיבוב וחצי עד פעימת העבודה הבאה ?

התשובה פשוטה - התמדה, אינרציה. על גל הארכובה מותקנות משקולות שמטרתן לספק מספיק התמדה ע"מ שמנוע יוכל להשלים את הסיבובים שלו גם לא הוספת אנרגיה נוספת.

גם במנועים מרובי צלינדרים מותקנות משקולות שמטרתן "להחליק" את המעברים בין הפעימות.

פורסם

אז מה הייתרונות של מנוע 4 פעימות על 2? במקרה של חד בוכנה נפח 125-150cc.

להיפך 2 פעימות אמור להיות יותר חזק עם אותו נפח לא?

פורסם

הקטנועים עוברים היום ל 4 פעימות אך ורק בגלל תקנות הזיהום שפושטות על העולם.

מנוע 2 פעימות אכן יכול להפיק הספק גדול יותר מנפח נתון, אך הבעירה פחות יעילה, ומוצרי הלוואי מזהמים יותר מאשר התקנים החדשים מאפשרים.

בגלל התקנות הללו גם אופנועי המרוצים של המוטו GP עוברים למנועי 4 פעימות, שמותר להם להיות בעלי נפח כפול מנפח מנועי ה 2 פעימות שנשארו.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
בזמן האחרון התחלתי להתעניין בקטנועים (כן, כן, הגיע הזמן לתפוס עצמאות ולקנות אוטו זה יקר) וראיתי משהו מוזר קטנועי ה 125-150 סמ"ק בד"כ מאופיינים במנוע שנקרא 4 פעימות חד בוכנה דבר שנראה לי מוזר ותמוה תמיד הייתי רגיל לחשוב שמנוע 4 פעימות צריך לפחות 2 בוכנות לא?

מישהו יכול להסביר?

אני גם אשמח לשמוע ייתרונות חסרונות של מנוע שכזה על פני 2 פעימות חד בוכנה רגיל, תודה לכל העונים.

אם אתה רוצה לשוחח עם מישהו לגבי קניית קטנוע כזה תדבר עם DAVID , הוא בדיוק קונה 250 סמ"ק והוא חקר לעומק ( עמוק כמו מיטב החריצים בתל ברוך ) , עמוק מאד !!! את הנושא ....

פורסם

במנוע 2 פעימות הבוכנה עושה :

פעולת היניקה והדחיסה בשלב אחד

ואת פעולת השריפה והפליטה בשלב שני

מנועי 2 פעימות נחשבים לא אמינים מכיוון שהבלאי שלהם יותר גבוהה ממנוע 4 פעימות!!!

בנוסף מנועי 2 פעימות של אופנועים חזקים יותר קשים לתחזוק....

אלעד ה1 :screwy:

נינג'ה לבנה!

פורסם

במנוע 2פעימות

הבוכנה יונקת ופולטת בשלב אחד

ושורפת ודוחסת בשלב שני

מקווה שתבין....

אלעד ה1 :screwy:

נינג'ה לבנה!

פורסם

האמת שיש גם קטנוע חמישים סמ"ק אחד שהוא ארבע פעימות (שזה דבר די נדיר) . זה קטנוע ישן של הונדה, והיתה לו גם גרסה מחודשת בשנות התשעים.

הונדה קאב:

tb_lg_DSCN0730-lg.jpg

:puzzled:
פורסם

מנוע שתי פעימות חסרונותיו ויתרונותיו:

בלאי גדול יותר-חסרון

מגיע ליותר סיבובים לדקה - יתרון

מפיק יותר רעש - חסרון

הרבה יותר מזהם - חסרון

זולל דלק...

זולל שמן.

פורסם

בגלל התקנות הללו גם אופנועי המרוצים של המוטו GP עוברים למנועי 4 פעימות, שמותר להם להיות בעלי נפח כפול מנפח מנועי ה 2 פעימות שנשארו.

זה ממש לא נכון ג'רמי, הסיבה העיקרית שבגללה המוטו GP עבור ל4 פעימות (דרך אגב,

רק מהשנה הם נקראים כך, עד השנה הם נקראו 500GP) היא שהסופרבייקס נתנו להם

בראש מבחינת עניין רייטינג והצלחה.

כעקרון בין אופנועי מירוץ דו פעימתיים אין שום קשר לאופנועים שאתה ואני קונים ורוכבים

עליהם ביומיום, לעומת זאת הסופרבייקס מושתתים על אופנועים שנמכרים לציבור,

אומנם במחירים מטורפים ובכמות מצומצמת, מכייון שאלו גרסאות הומלוגציה, אבל עדין.

הסופרספורט, הם הסידרה שהאופנועים שמתחרים שם הכי קרובים לאופנועים שאפשר לקנות בסוכנות.

ולראיה הקפיצה המטורפת בטכנולוגיה של הששמאותים (600CC), וההתדרדרות של ה-750.

פורסם

תקני זיהום אויר מחמירים גרמו למעבר ל4 פעימות ב MOTO GP.

גם היום כלי ה4 פעימות הם כלי מירוצים טהורים ולא קרובים לאופנועי כביש.

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

• תוכן חדש...